Komentari tekstova

Started by TIR, 05.04.2023, 11:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Izvrstan text.
Volim grad koji teče

M

25.04.2024, 08:26 #378 Last Edit: 25.04.2024, 09:51 by D2
Quote from: TIR on 24.04.2024, 08:22:vijesti:
Nova kolumna o sudbini :)
Dobar tekst.

Izdvojio bih jedan dio:
"Da budemo potpuno jasni, ljudi rođeni u Zagrebu navijaju i vole Dinamo, i tu nitko ne bi trebao imati problem. Problem je kada ih veseli uspjeh kluba unatoč svemu što se događalo kroz povijest. Oslijepljeni rezultatom, izgubili su nit realnosti i ljudskosti. Ali kako i moj prijatelj, inače rođeni purger, kaže "ali ja nemam drugog kluba", i to je istina. Uvjerena sam pritom da, kada bi Damir Mišković osvojio naslov na način na koji ga je osvojila tadašnja Croatia 1999., na proslavi na Korzu bi mu došlo 50 ljudi. Dok bi naši rivali ispunili Rivu ili Jelačić plac kao da se ništa nije dogodilo."

Uz dužno poštovanje autorici teksta, nemojmo si umišljati da smo u tom pogledu bitno drukčiji ili bolji od drugih. Prvo što bi Korzo bio pun kao šipak, jer ipak nije da smo se naosvajali naslova do sada u našoj klupskoj povijesti, a drugo što je i Dinamo imao proslave prvaka pred, čak i za njihove pojmove, praznim Maksimirom.
Možda se na našoj fešti ne bi pojavili autorica teksta, ja i da ne nabrajam vjerojatno većinu članova foruma, ali onim "light" simpatizerima kluba ne bi na pamet palo propustiti besplatnu feštu u gradu i priliku za biti dio povijesnog trenutka.
Isto kao što se ni njen prijatelj, koji nema drugog kluba, vjerojatno nije uslikavao za društvene mreže slaveći mnoge titule. Svi smo mi, kako bi Miško rekao, "od krvi i mesa" i volimo svoje klubove. Kao što majke i očevi vole svoju dobru djecu, ali isto vole i svoju manje dobru djecu iako bi ponekad željeli zbog njihovog ponašanja propasti u zemlju. Nema tu ratia, ljubav je slijepa i prašta svašta. Zato je bolje ne izlijetati takvim izjavama jer nikad ne znaš kad ćeš doći u priliku pravdati neke činove onog koga jako voliš.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Quote from: D2 on 25.04.2024, 08:26
Dobar tekst.

Izdvojio bih jedan dio:
"Da budemo potpuno jasni, ljudi rođeni u Zagrebu navijaju i vole Dinamo, i tu nitko ne bi trebao imati problem. Problem je kada ih veseli uspjeh kluba unatoč svemu što se događalo kroz povijest. Oslijepljeni rezultatom, izgubili su nit realnosti i ljudskosti. Ali kako i moj prijatelj, inače rođeni purger, kaže "ali ja nemam drugog kluba", i to je istina. Uvjerena sam pritom da, kada bi Damir Mišković osvojio naslov na način na koji ga je osvojila tadašnja Croatia 1999., na proslavi na Korzu bi mu došlo 50 ljudi. Dok bi naši rivali ispunili Rivu ili Jelačić plac kao da se ništa nije dogodilo."

Uz dužno poštovanje autorici teksta, nemojmo si umišljati da smo u tom pogledu bitno drukčiji ili bolji od drugih. Prvo što bi Korzo bio pun kao Šipak, jer ipak nije da smo se naosvajali naslova do sada u našoj klupskoj povijesti, a drugo što je i Dinamo imao proslave prvaka pred, čak i za njihove pojmove, praznim Maksimirom.
Možda se na našoj fešti ne bi pojavili autorica teksta, ja i da ne nabrajam vjerojatno većinu članova foruma, ali onim "light" simpatizerima kluba ne bi na pamet palo propustiti besplatnu feštu u gradu i priliku za biti dio povijesnog trenutka.
Isto kao što se ni njen prijatelj, koji nema drugog kluba, vjerojatno nije uslikavao za društvene mreže slaveći mnoge titule. Svi smo mi, kako bi Miško rekao, "od krvi i mesa" i volimo svoje klubove. Kao što majke i očevi vole svoju dobru djecu, ali isto vole i svoju manje dobru djecu iako bi ponekad željeli zbog njihovog ponašanja propasti u zemlju. Nema tu ratia, ljubav je slijepa i prašta svašta. Zato je bolje ne izlijetati takvim izjavama jer nikad ne znaš kad ćeš doći u priliku pravdati neke činove onog koga jako voliš.

Slažem se i nije da nismo već bili u donekle sličnoj situaciji kada nam je Dinamo "velikodušno" prepustio domaćinstvo Superkupa. Ono, boriš se za trofej, kakav god bio, piše se, i ovi ga se takorekuć odriču prepuštajući tebi domaćinstvo. Baš mi tu bio glup osjećaj.

Z
Superkup   😂😂😂

Quote from: ZZZZ7777 on 25.04.2024, 10:02Superkup   😂😂😂
Eto njega, kesi se...  :neretljak:

Daj barem argumentiraj kad se svima obraćaš sa visoka, prospi koju mudrost i prosvijetli nas
Superkup nije trofej za " 😂😂😂" jer ga službeno brojimo među trofeje, Miško ga ubraja u zbir trofeja koji su osvojeni pod njegovom kapom, a i feštalo se dobro, Miško nije štedio na vatrometu, rokalo je sve.

Ili želiš reći da je Miško 😂😂😂 kad ubraja Superkup u uspjehe?  :bo:

Superkup je dobrodošao. Jer ako igramo superkup znači da smo osvojili ili pravenstvo ili kup. Dakle, da bi igrao superkup jedan trofej mora biti u džepu.
Koja bi idila samo bila kada bi svake godine igrali superkup! Trofeja k'o salate!

Koliko nam Superkup znači je dovoljan podatak da se jedan nije ni odigrao, jer kao nije bilo termina.
Ove godine ga ionako nećemo igrati jer osvajamo prvenstvo i kup, a do sada nije bila praksa da osvajač prvenstva i kupa igra sam sa sobom pa nećemo ni mi.  8)
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Za Super Kup me boli kita. Ono, malo se igra pa se ne igra. Toliko o vaznosti tog "trofeja". Jebes to. Ja kad nabrajam trofeje ne spominjem SK. Ajmo mi po duplu krunu a SK poklanjam primjerice nk bezlicnom 😁.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Naravno da je superkup bezvezno natjecanje, ali ako ga igramo svake godine znači da smo nešto i osvojili - i u tom smislu raduje. A najrađe bih da ga često, ali baš često igramo međusobno.   :neretljak:

25.04.2024, 13:06 #386 Last Edit: 25.04.2024, 13:18 by Plumbum

https://twitter.com/nepresusan/status/1783015567667986602

Odličan tekst.

Najviše od svega stoji ovo:

QuoteDa budemo potpuno jasni, ljudi rođeni u Zagrebu navijaju i vole Dinamo, i tu nitko ne bi trebao imati problem. Problem je kada ih veseli uspjeh kluba unatoč svemu što se događalo kroz povijest. Oslijepljeni rezultatom, izgubili su nit realnosti i ljudskosti.

Činjenica je da su to navijači bez mrvice morala. Savršeno se uklapaju u stanje u državi. Kad smo naguzili tovare početkom godine svi su govorili da bi im bilo drago da budemo prvaci, ali ne iskreno sportski, jer igramo dobro, nego iz antipatije prema tovarima. Zadnjih par kola, otkad smo izbacili tovare, zanimljivo je kako su ekspresno zašutili, da ne govorimo o stvarima koje se rade ispod stola. Čisti balkanluk od onih koji najviše mrze kad ih se zove balkancima.

Zato je bilo skroz prikladno kad im se pred par godina klub preimenovao iz "NK" u "MGNK" (kretenizam koji nema ni jedan drugi klub na svijetu) radi tobože povijesnih razloga. Ime Malograđanski ih savršeno opisuje.
Folks, I don't trust children. They're here to replace us. - Stephen Colbert

Do 2005. dva trofeja u povijesti. Dvadeset godina kasnije Superkup služi za držati tiple i vijke. Kurčevito. Hajdučki.
Napišite da je Rijeka prva, je*em li vam sve!

Rijeka je lijepa priča od samog svog postanka.

Neki zaboravljaju dva yu kupa.  Kurcevito. Hajducki.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Koji su ti?
Napišite da je Rijeka prva, je*em li vam sve!

Rijeka je lijepa priča od samog svog postanka.