Komentari tekstova

Started by TIR, 05.04.2023, 11:33

Previous topic - Next topic

Snjesko, BoroZvijer, LenRi and 2 Guests are viewing this topic.

L
22.10.2025, 08:39 #841 Last Edit: 22.10.2025, 08:55 by LenRi
Sanchez u svojih pet kola ima tri boda zaostatka za Dinamom, dok Đalović u svojih pet kola ima osam bodova zaostatka.

Z
treba dovest simaptičnog lika Ćorluku, nek se uči na Rijeci, ili Zekića da pije s igračima kao što je pio s igračima Osijeka,a možda bude imao vremena da se i malo politikom bavi. Ili Šafarića koji je Kovačevića zajebo i nije mu dao da se vrati na staro radno mjesto kad je rak imao pa je morao tužiti njega i klub ( Varaždin) To su pravi dečki za Rijeku. Jebeš ovog Španjolca.

Mnogi su uključujući i mene par kola prije kraja prošle sezone pisali po forumu, društvenim mrežama i govorili uživo da "samo da uzmemo tu titulu onda nemoramo nista 5 godina"

Meni je i dalje to u glavi, ne baš da nemoramo "ništa" 5 godina ali osvojili smo titulu zar ste stvarno mislili da cemo sad odjednom postat dinamo i osvojit ju 16 godina zaredom? Necemo.

Ovu sezonu gledam kao opušteniju sezonu gdje nece biti stresiranja zadnjih par kola ocemo li dobit u Šibeniku ili ispustit titulu, ovu sezonu cemo biti 3. ili 4. i to je to. Europu cemo izborit, prvaci biti necemo. Sto prije to sjedne manje se stresiras oko svega.

Ja kod Sancheza vidim pomak, igramo nogomet, dajmo mu vremena i prijelazni rok i uvjeren sam da ce napravit dobru ekipu, igru i na kraju rezultat. Dugoročno naravno jer ove sezone kao što rekoh pomirio sam se sa 3. ili 4. mjestom.

22.10.2025, 09:39 #844 Last Edit: 22.10.2025, 09:39 by Snjesko
Legitimno je razmisljanje da se treba zacahurit u ovu nasu balkansku prciju i radit stvari na nacin kako se kod nas rade, jer eto, mi smo takvi i ne pase nam nam radit kako se doista stvari trebaju radit i kako se dokazano dolazi do rezultata.
Takav stav nas nikad nece dovest na razinu vecu od Shelbourna, ako i to, ali u svakom slucaju je legitiman i ja ga postujem, iako se nimalo s njim ne slazem.

Ali ono sto me ipak prilicno zivcira je konstantno adresiranje problema na krivu adresu, ali to su vec vise i ocito zabranjene teme, a i ne pasu uz narativ.

Ja recimo jos uvijek ocekujem tekst o prelaznom roku i kvaliteti obavljenog posla na taj nas, ajmo rec, balkanski nacin, neki su bili obecali na ovom forumu da rade na tome, pa nista jos.

Z
22.10.2025, 09:41 #845 Last Edit: 22.10.2025, 10:08 by Zelko Maler
da je sportski direktor radio svoj posao Radomir Đalović bi i danas bio trener Rijeke. To je suština svega.

taj Sanchez će ljude polarizirat više od jednog Pilipovića, koji je vama k?

Quote from: LenRi on 22.10.2025, 08:39Sanchez u svojih pet kola ima tri boda zaostatka za Dinamom, dok Đalović u svojih pet kola ima osam bodova zaostatka.
Statistika je kao bikini.
Izbaci Đaletu to što je igrao protiv Dinama i ... trebam li dalje?
Hoću reći da ponekad osvojeni bodovi ne znače ništa. Koja stativa, grba na travnjaku, sudac,... masu toga može utjecati na statistiku, a pogotovo kao u ovom primjeru na izrazito malom i ne reprezentativnom uzorku.

Ono što je presudilo Đaloviću i svim trenerima u Rijeci dok je Miškovića nije bio bodovni saldo već igra. Đale nažalost nije uspio stvoriti igru koliko god se može izvući poneke utakmice gdje smo izgledali fenomenalno. Nije stvorio kontinuitet te igre i ostao je nedokazani zaključak da se radilo o samo pukoj fizici, želji, nabrijavanju.
Hoće li Victor stvoriti igru ili ne, ostaje tek za vidjeti. Iskreno ja nisam za smjene trenera. Tko se želi uvjeriti u ovu moju tvrdnju neka slobodno prođe arhivu mojih postova i pronaći će tu crtu. Mislim da je za rad trenera odgovoran netko iznad i da mu mora omogućiti prvo mir, kontinuitet, uvjete pa onda kvalitetu kadra (može se staviti i pod uvjete) tim redom. Trenera je netko doveo i postavio jer s njim ima neke planove. Naravno da se planovi isto tako mogu i mijenjati pa samim time i treneri, ali do sada od kad je Miškovića treneri su se mijenjali jer nije bio zadovoljen uvjet igre. Rezultat će prije ili kasnije postati odraz te igre, zapravo više mislim na uigranost (teško mi je pod jednu kategoriju staviti onaj vau efekt koji je imala recimo Rijeka 2017, znate o čemu pričam). Kod Đaleta je rezultat te (ne)igre počeo štekati kasnije i to je presudilo. Hoće li to isto presuditi Victoru? Da hoće, prije ili kasnije to u nitko ne sumnja, a to zna i svaki malo ozbiljniji trener.
Rezultat je kralj svega, no u posloženim klubovima (a Rijeka za HR prilike to je koliko god mi sa strane bili picajzlasti u svojoj ljubavi prema njoj pa u toj ljubavi uvijek nalazimo kritiku stvari u želji da postanu savršene) nije presudan za smjenu trenera, jer jednostavno dobar rad mora donijeti rezultat. Isto tako loš rad prije ili kasnije će dovesti do isto takvih rezultata. Anomalije su moguće, ali ne na duge staze.
Đale ili Victor? Zar zaista trebaju polarizacije?! Jedan je bivši trofejni trener Rijeke. Jedan je sadašnji trener Rijeke. Nema tu nedoumice. Jednom treba ostati vječna hvala, a drugom trenutna podrška, do sljedećeg trenera i tako u krug.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

S
Quote from: TIR on 22.10.2025, 08:25:vijesti:  :vijesti:  :vijesti:

https://nepresusan.com/sve-je-okej-rijeka-je-sedma/

Anita o strpljenju  :nisamja:

Nisam shvatio članak ni uspoređivanje trenera, jer nisam zaslijedio ikakve opipljive argumentacije.
Nisam shvatio ni digresiju oko razgovora s sportskim djelatnikom koji radi u La Ligi. Prodan je Hrvoje direktno u Bundesligu, i Ivan Smolčić direktno u Serie A. Prodan je Ivanović direktno u Belgiju. Da svakako, nije svaka naša prodaja u Ligu petice, ali ako to očekujemo, bolje je ostavit se posla i prihoda - neće se dogodit.
Nema nikakvog argumenta da su naši igrači taktički nepismeni, to je mit, koji se razvija od trenutka kad je Đalović napustio Rijeku, i stalno se potpihuje kako su nam igrači ograničeno retardirani u glavi i ne mogu igrat ništa osim na snagu i želju, bez ikakvih taktičkih zamisli.
Ili ne razumijem argumentaciju da je Đalović izvlačio više od igrača od Sančota, a u 10 ovogodišnjih utakmica je Đaletov ppg bio 0.9., a Sančov u 7 utakmica ima 1.29.
Đale je izvlačio iz igrača dok je fizički išlo, a kad je nezamjenjivih 15 koje je cijedio prošlu sezonu, naletilo na ritam 2 utakmice u tjednu, onda je sve otišlo u tri krasne, bez ikakvih šansi za popravak stanja.

Sad kad znam da je taktička nepismenost jedan od uvjeta za biti trener u HNLu jasno mi je zašto je autorica Krpu vidjela kao "elitnog hrvatskog trenera" ;D

Z
22.10.2025, 15:03 #849 Last Edit: 23.10.2025, 07:16 by Zelko Maler
realno nakon Sancheza naš zadnji taktički potkovan trener je bio Rožman. Nakon njega Bišćan.
Jakir i Sopa nemaju o taktici pojma. Jedino ako ljudi misle da je jakirova tranzicija i reaktivni nogomet i Sopin luđački presing s 20 šuteva na gol s 20 metara taktika.

P
Da se autorica ne naljuti, totalno promasen tekst...suditi sanchezu nakon par utakmica je deplasirano....a ovo o treneru sa kifa, pa nije otkrio toplu vodu, generalno svi klubovi petice kupuju ili potencijale iz razvojnih liga kao sto je hnl ili igrace koji su se vec dokazali na medustepenicama u ligama poput belgijske, nizozemske pa i francuske....stvar je razvoja karijere i stepenica koje imas na svom putu, uzmi primjer modrica, pa nije direktno iz dinama zavrsio u realu a bio je vec polugotov igrac....

Kakav defetizam
Šta ćete sutra vikat Sanchez odlazi? Ili j majke igračima? O majko mila  :svakacast:
Ovaj tekst je ravan tome da ja sad idem pisat tekst o curlingu, sportu o kojem nemam pojma  :nisamja:
SPORTSKI ODLAZI!

Ja tekst nisam vidio kao nikakav defetizam pa čak niti kao pretjeranu usporedbu sa Đalovićem (iz prijašnjih tekstova dotične je vidljivo da i ne gaji neki lud kult ličnosti za nijm). Ne vidim da se Sanchezu sudi, dapače u par navrata je fino spomenut vidljiv napredak, te nije isključeno da Rijeci treba strani trener za promjenu, unatoč dosadašnjem pravilu da samo balkanci osvajaju HNL.

Ali legitimno mi je postaviti i slažem se s tezom nekakvog vremenskog limita nakon kojeg se očekuje i rezultatski pomak. A sada smo u situaciji da se igra poboljšala, ali i da sa 1.29 bodova po utakmici (ilitiga 2 pobjede u 7 utakmica, od toga jedna protiv trećeligaša) Victor Sanchez ima drugi najbolji skor u trenerskoj karijeri dugoj 10 godina. :sta:

Meni je skroz ok postavljena teza, da iako sve upućuje da će biti bolje, ne znači automatski i da hoće. A istovremeno podržavam i osuđujem instant promjenu sustava igre kao i samog stila trenera, totalne suprotnosti prošloj trojici. Nije to lako za usvojiti preko noći, pogotovo kad je tu i jezična barijera, te nekolicina igrača glavama na odlasku. Ono, ne mogu reći da sam 100% siguran da će ovo uspjeti, iako bi trebalo.

Podsjećam da nas do kraja studenog čekaju Sparta, Osijek, Dinamo, Lincoln, Varaždin, Hajduk, AEK i Lokomotiva. Osam utakmica. Koliko pobjeda je tu realno za očekivati, a sa koliko bi se svi trebali zapitati da li se nešto treba mijenjati u pristupu (ne trener)? Meni je recimo realno 3-4 pobjede, a ispod 3 idu u ovu drugu kategoriju. Daleko od nemogućeg...
#navodninavijač

S
Quote from: TIR on 22.10.2025, 21:18Ja tekst nisam vidio kao nikakav defetizam pa čak niti kao pretjeranu usporedbu sa Đalovićem (iz prijašnjih tekstova dotične je vidljivo da i ne gaji neki lud kult ličnosti za nijm). Ne vidim da se Sanchezu sudi, dapače u par navrata je fino spomenut vidljiv napredak, te nije isključeno da Rijeci treba strani trener za promjenu, unatoč dosadašnjem pravilu da samo balkanci osvajaju HNL.

Ali legitimno mi je postaviti i slažem se s tezom nekakvog vremenskog limita nakon kojeg se očekuje i rezultatski pomak. A sada smo u situaciji da se igra poboljšala, ali i da sa 1.29 bodova po utakmici (ilitiga 2 pobjede u 7 utakmica, od toga jedna protiv trećeligaša) Victor Sanchez ima drugi najbolji skor u trenerskoj karijeri dugoj 10 godina. :sta:

Meni je skroz ok postavljena teza, da iako sve upućuje da će biti bolje, ne znači automatski i da hoće. A istovremeno podržavam i osuđujem instant promjenu sustava igre kao i samog stila trenera, totalne suprotnosti prošloj trojici. Nije to lako za usvojiti preko noći, pogotovo kad je tu i jezična barijera, te nekolicina igrača glavama na odlasku. Ono, ne mogu reći da sam 100% siguran da će ovo uspjeti, iako bi trebalo.

Podsjećam da nas do kraja studenog čekaju Sparta, Osijek, Dinamo, Lincoln, Varaždin, Hajduk, AEK i Lokomotiva. Osam utakmica. Koliko pobjeda je tu realno za očekivati, a sa koliko bi se svi trebali zapitati da li se nešto treba mijenjati u pristupu (ne trener)? Meni je recimo realno 3-4 pobjede, a ispod 3 idu u ovu drugu kategoriju. Daleko od nemogućeg...

Kako boldana teza nije defetizam? Da, neće bit automatski ako s namjerom ne radiš na sebi i ekipi čiji si dio - svaki dan koliko si u mogućnosti bit bolji.
Ako ne vjerujemo, i mi i oni, da će poslije nekih deset, jedanaest utakmica bit 20% bolje od ovog sporog, bojažljivog, nepreciznog napol automatizma na par refula po utakmici, onda nam preostaje samo čekanje čistilišta od 2 duga mjeseca.
U sportu treba razmišljat samo o napretku, ne smije bit upitno da će bit bolje - jer je sve nedovoljno dobro, a ovo je definitivno vrlo nisko nedovoljno. Odbijam prihvatiti da neće bit napretka u slijedećih 8 utakmica.
------------------ 
Odlično si se sjetio postavljanja mjerljivih ciljeva, pa dodam malo metodologije tvom cijno dostižan (realnom) napredku od 3-4 pobjede.
4 pobjede 2 neriješena i 2 poraza. Po S.m.a.r.t. metodologiji ( :P) mjerljivih ciljeva, Ppg 1.75 iz tih 8 utakmica poboljšao bi ukupan ppg našeg nogometa pod Viktorom poslije 15 utakmica na 1.52. + znamo da smo već dosegli 1.75 formu i uigranost, što bi donijelo pouzdanost i samouvjerenost za naskok na 1.90.
Donja granica napretka bi nekako bila 12 bodova iz 8 utakmica, 3 pobjede, 3 neodlučena i 2 poraza što je 1.5 ppg. Po mojem teško da bi u tom slučaju vozili više od 1.6 do zimskog prijelaznog i priprema. 
Znači min 11-12 bodova i max 14-15 bodova iz slijedećih 8 utakmica. To je neki očekivani ciljani raspon napretka koji bi sebi trebali zadat, kako vole reć - utakmicu po utakmicu.

:vijesti:  :vijesti:

Nova poslanica kolumnistice :)

Rijeka je teški autsajder jer još nije shvatila kako funkcioniraju stvari u hrvatskoj realnosti. Medijski pritisak i strah od političkog nemira vrijede više od tvojih kompetencija i znanja, barem u našoj pseudorealnosti. 🤔

Zaključak je vrlo jednostavan: Rijeku je lakše zajebat. ⚪

https://nepresusan.com/kakvo-drustvo-takav-nogomet/

#navodninavijač