LP kval. 2. Pretkolo 22.07.2025 20:45 Rijeka (Cro) - Ludogorets (Bul)

Started by Hololulu, 19.07.2025, 19:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

K
Ludogorets je prije 6 dana  igrao produžetke(120 min + putovanje) a prije 3 prvenstvenu utakmicu, meni je x doma užasan rezultat ako gledaš da su oni bili 10 puta umorniji od nas

B
Quote from: Kostrena on 23.07.2025, 13:10Ludogorets je prije 6 dana  igrao produžetke(120 min + putovanje) a prije 3 prvenstvenu utakmicu, meni je x doma užasan rezultat ako gledaš da su oni bili 10 puta umorniji od nas

Baš to.. da je obrnuta situacija Đale bi uredno prebrojao sve kilometre, sate odmora/umora, stupnjeve celziusa i zaključio sa "ali to nije alibi" 

Ovako smo zaspinali da je nama to tek prva utakmica i da su oni u prednosti jer su odigrali već 3  i odigrat ce još jednu prije uzvrata, blago njima 8)

D
Nije sjajno, ali još smo u igri, to je najbitnije.

Nije baš tako, jer je u ligi nastupio B sastav uz tek četvoricu jučerašnjih od prve minute, od toga su troje izašli do 60. minute.

A kako budemo postajali jači, tako ćemo s vremenom prestati tretirati umor kao nekakav relevantan faktor, pogotovo praktički u predsezoni u srpnju gdje su ti tijelo i um najopušteniji u odnosu na nadolazećih 10-11 mjeseci. Nas do zime čeka preko 30 natjecateljskih utakmica. Tamo krajem listopada i u studenom se možemo početi vaditi na umor, stalna putovanja i što već.

Uostalom mi smo jučer bili bolji protiv momčadi koja nema 1 igrača koji odskače i 10 prosječnih od kojih bi za slične novce mogao naći boljeg uz malo truda, nego obratno. Ima Menalo preko 400 utakmica u nogama, al džabe mu kad ih je pola protiv Inter Zaprešića, Istre, Šibenika i takvih. Jedna Kaločeva sezona u 2. njemačkoj ti se posere na sve to jer tek protiv jačih od sebe ti okusiš razliku u brzini kretnje, razmišljanja, u tehnici. To šta si uspješno zatvorio ofenzivnog beka Slaven Belupa ti ne znači ništa u odnosu na iskustvo bilo kojeg igrača Bugara jučer izuzev napadača koji je golobrad. Da ne govorim da svi oni imaju uz prijašnje karijere i brdo jakih europskih nastupa na kakve mi čekamo od 2020. godine, a ni ove ako uđemo samo u KL se nećemo nagledati Sociedada, AZ-a, Lyona i Sevilla nego ćemo ić na proputovanja po Albaniji, Walesu i sličnima čiji će prvaci isto završit u Konferencijskoj. Dok ti njih 9-10 od jučerašnjih 11 ima prošle sezone u nogama Lyon, Anderlecht, Bilbao, Lazio, AZ + Slavia, Plzen, Midtjylland... A tu je naravno i razlika u kvaliteti jer njima ulazi 2 milijuna eura plaćen Srbin, a nama Butić.

I opet smo ih nadigrali i zaslužili barem jedan gol razlike, ali nismo znali iskoristit šanse. To je nekvaliteta, ne umor.
#navodninavijač

E
Quote from: KadOkrenemSe on 23.07.2025, 13:05
Quote from: at72 on 23.07.2025, 13:00trebao je i Oreč dobit drugi žuti, tako da...

Po tvom kriteriju oni su trebali 3 igraca manje imat... totalne gluposti pricas...
U pravu je. Orec je prekinuo jasan protunapad bez ikakve namjere da odigra loptu. To je bio školski žuti karton.

I
Kao da dinamo ima bolja krila od Ludogoreca. A Ludogorec realno ima samo to. Par opasnih pojedinaca koji su zaje...ako pobjegnu.

NEtko je napisao i sa tim se slažem. PEtrovič je odradio lavovoski posao, mi nismo u sredini gubili bitku, Sve te druge i ničije lopte su većinom bile naše.

Meni je Oreč bio recimo dosta susdržan, ispadao je iz pozicije i realno je imao raspoloženije krilo na svojoj strani, tj. teže za čuvanje pa ajde.

Namjena Dantasa je jasna. On bi trebao biti kao neki pokretač, ali po meni je dosta sramežljiv, ovo su partije Filipa Krovinovića što je on jučer izvodio.

Nakon prospavane noći čini se da je najtanji pojedinac utakmice bila klupa ili ĐAlović koji nije pokušao nešto konkretnije , gdje se nije vidjela nakana da mi utakmicu završimo kao pobjednici.

MEni je stvarno teško očekivati pobjedu u regularnom vremenu tamo , ne zato što su ovi toliko jači ili mi limitirani, nego jednostavno nemam taj osjećaj , da nešto "tinja u zraku"

Z
mi i Ludogorec ne možemo biti različitiji. Sve što oni imaju mi nemamo i obratno. Kad bi se spojili to bi bio roster za LP. Imaju krila, moć na bokovima, bolje igrače prema naprijed, kvalitetnije. Šteka im obrana, nemaju disciplinu u sredini, nisu organizirani. Jučer se vidjelo koliko smo mi organiziranija ekipa.

kad bi ih nekako mogli odvesti u produžetke tu bi se unervozili. Samo ne primiti rano gol, sad treba bunker iza ako treba, prvo poluvrijeme pogotovo.

Quote from: Zelko Maler on 23.07.2025, 13:51mi i Ludogorec ne možemo biti različitiji. Sve što oni imaju mi nemamo i obratno. Kad bi se spojili to bi bio roster za LP. Imaju krila, moć na bokovima, bolje igrače prema naprijed, kvalitetnije. Šteka im obrana, nemaju disciplinu u sredini, nisu organizirani. Jučer se vidjelo koliko smo mi organiziranija ekipa.

kad bi ih nekako mogli odvesti u produžetke tu bi se unervozili. Samo ne primiti rano gol, sad treba bunker iza ako treba, prvo poluvrijeme pogotovo.

Ja ne znam evo al ja od njih prema naprijed sam jedino vidio onog sa brojem 11 a ostale nisam ni znao da igraju kolko su bili upecatljivi :svakacast:  :svakacast:

S odmakom ili bez, meni je ono jučer bilo okej. Da se razumijemo, nisam imao neka velika očekivanja, jer ne vjerujem u Đaleta kao nekog velikog maga, a niti ima neki stožer koji će smišljati akcije i taktiku, pa me je možda zadovoljilo već i to što sam vidio napredak u odnosu na prošlu sezonu.

Obrana je bila ok. Radelja je malo lunjao, ali je imao i par dobrih čitanja i dugih lopti i dijagonala. Majstor standardan. Devetak i Oreč okej na nazad, popljugali oba tulave kartone, čak ne iz nemoći. Na naprijed koliko su smjeli/mogli. Oreč je dosta vukao i uključivao se na naprijed u trokutu s Frukom/Jankom i Endom. Dio je i do krila, jel. O tome poslije.

Veza mi je bila koherentna. Ništa super specijalno, ali nije bilo onih klasičnih rupa gdje imamo zadnja 4 i Selahija, pa krater, pa 5 ofenzivaca. To se odnosi na prvih 30 minuta i 10-15 drugog poluvremena. Kasnije je to bio plići blok pa je i drugačije izgledalo. Janko puno korisniji u ulozi osmice nego na krilu. Šteta što je nekonkretan na naprijed, ali to bi isto bilo bolje s boljim krilima. Dantas će dati drugu dimenziju ako ga se dobro iskoristi. Čovjek nema straha s loptom u nogama, a posljedično i ja imam neki mirniji filing i ne grizem nokte kad nam igrač ima loptu pod pritiskom.

Krila su već opjevana, što je tu je. Ono što meni najviše bode oči, ne samo kod nas, općenito u svim HNL ekipama, tu tako kronično fali fizike i brzine za nogomet u 2025. Kada god na otvorenom terenu naš ofenzivac ide rame uz rame s protivnikom, nikad ga neće pretrčati. Čak niti probati. Ili staje i vraća da ne izgubi loptu, ili staje i probava dodati u sredinu da se nastavi vrtiti napad. Bukvalno samo Oreč pokušava i uspijeva to. Da su Endo, Menalo ili Rukavina 20% brži, više bi nam to koristilo nego da imaju 50% bolju tehniku ili završnicu.

Vezano na to, trebat će ti na bilo kojem dijelu terena 1 ili 2 ,,Naisa". Netko tko će stvoriti višak na naprijed. Naši ako i predriblaju nekoga, jednom u utakmici, to je obično lateralno i ne stvara se višak, niti se progresira napad, napravi scramble kod protivnika. Polažem nade da će Dantas biti jedan, a bilo bi dobro i da na krilu imamo jednog još. Bilo kakvog. Kao što si imao Pašu. Ništa neviđeno, samo da ti može dati 5 na 4, 4 na 3 situacije itd.

Kad Fruk ode, bilo prije ili poslije uzvrata, nama bi najbolje bilo da nađemo macana koji zna igrati. Možda ne tehnički i plejmejkerski skroz kao Fruk, ali dijelom. Inače ćemo morati jako puno toga mijenjati, a strah me toga pod ovim stožerom. Da ćemo samo dovesti nekog ,,strijelca", a neće mu tko imati pakirati. Jasno, to bi koštalo jebački, ali ili ćemo morati uložiti ili naći takvog koji je tek potencijal i malo potrpiti (Franjo, Frigan...).

U biti, osim te zamjene za Fruka kao napadača, dakle osim dobrog kompletnog n.a.p.a.d.a.č.a. (ne čista devetka, ne trekvartista...) i krila, to je po meni to. Ako želiš zamjenu za Fruka kao desetku, to ti je Yankov. Ostalo je sve više-manje okej. Možda nekog za Janka kad ode. I svakako stopera, jer kad ode Šiljo, ostaju ti Majstor i Radelja, a iza njih...? Kitin, Manev, rahmetli Škorić...? Horor.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

Tko je sad pak Siljo koji treba otići, obzirom da si sve stopere naveo iza toga nadimka, uključujući i Radeljica, Maneva i Skorica...?

Kad bi barem igraci imali ime i prezime, a ne da moramo koristiti opisane nadimke koje treba detektivski odgonetati.

Siljo = Radelja. Meni. Od prvog dana.

Kasnije sam zeznuo - ostaji Majstor i Husic kao prvi par, a iza njih kontejner ovih drtina. Ergo, treba treci stoper.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

Quote from: Bratko on 22.07.2025, 13:50Mislim da će početi sa Frukom u špici i da će dati priliku Dantasu i Ndockytu od početka a izvadit će ih klasično oko 60. Minute i onda će vratit Fruka na desetku a mislim AMJ bi mogao dobiti priliku prije Čopa.

Bratko dobrodošao na forum i nadam se da ćemo dobro držati korak u Coppi! Odmah si mi odmaglio par punti ali ulovit ću te.
Dobro, dobrooo! Fuć!

M
Protiv Lillea su napadacke linije bile dosta motoricnije, jako krilo,pit bulla u vrhu. Ja ne djelim misljenje da smo odigrali kukavicki,mislim da smo odigrali pragmaticno. Velik ulog je u igri, i Djale je isao na oprobanu kartu. Ili njegova opjevana taktika "ko te pita?"

I
Tvrda taktička utakmica za koju se vidjelo da ide prema 0:0. U jednom trenutku taj je rezultat svima odgovarao i zato je rizik bio još manji. Realno, nas bi jedan primljeni gol u takvoj konstelaciji psihički ubio za obje utakmice.
Nedostaje nam da smo opasniji i okomitiji po gol suparnika jer osim Fruka opasanosti nije bilo.
Menalo me jako razočarao sve neki alibi pasevi, Rukavina, iako svilen barem ima muda pokušati okomito 1:1
Ndockyt dobar u polju ali isto nedorečen pogotovo za krilo.
Dantas solidan ali ne dovoljno prisutan.
Idemo se potući pa sto bude ali steta bi bilo ispasti na ovoj prepreci

Jel netko vidio sto je bilo sa copom poslije tekme... Nesto da je burno reagirao sto nije usao