Krepat ma ne molat podcast

Started by Navodni navijač, 02.07.2025, 20:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

K
Quote from: Stormfall 87 on 29.09.2025, 19:25Dali imaju namjeru produziti ugovor Jankovicu ili ce I on na ljeto besplatno pa-pa
Ima vremena pa o tome se počne pregovarati zadnja 2,3 dana ugovora

Ako ćemo se vodit primjerima Selahija i Djouahre mala je vjerojatnost da će drukčije biti, da će drukčije postupiti Radeljić i Janković. Zašto i bi?
Oni su ti kod kojih su karte u rukama u ovome trenutku. Oni su za 9 mjeseci igrači s čistim papirima, igrači koji pritom imaju ime i prezime. Oni su i igrači koji već za 3 mjeseca mogu uvjetno rečeno već početi ugovarati svoje nove gaže s novim poslodavcima.

Zašto bi pobogu potpisali nove ugovore ako to već dosad nisu smatrali shodnim učiniti. Jedino moguće da im nitko još nije ni pristupio s tom temom. I to je moguće s obzirom na uvjete u kojima Rijeka egzistira posljednih mjeseci. Ali Ante je Majstorović potpisao. Produžio. Ovi nisu. Zbroji dva i dva.
Još jedan veleban uspjeh sportske direkture.

B
Slaže te li se sa Sanchezom da su igrači loše fizički spremni?

Quote from: Stormfall 87 on 29.09.2025, 19:25Dali imaju namjeru produziti ugovor Jankovicu ili ce I on na ljeto besplatno pa-pa

Ajmo rec da se igraci moraju izjasnit, a ako ne zele produzit mi ih ne mozemo cekat, tako da imamo ajmo rec spremne zamjene koje cemo dovest ajmo rec najkasnije 2030, kad ovi juniori Ludogoreca koje sad pratimo zapnu u karijeri.

M
Evo nas. U 17 smo krenuli snimat pa što god da je došlo nakon 19 to nismo vidjeli više, sry. Uglavnom, podcast je vani:

https://youtu.be/L5a6nBcZ9bs?si=PmxyLHsUs-z-mccM

Quote from: Muka Lenalo on 30.09.2025, 15:10Evo nas. U 17 smo krenuli snimat pa što god da je došlo nakon 19 to nismo vidjeli više, sry. Uglavnom, podcast je vani:
https://youtu.be/L5a6nBcZ9bs?si=PmxyLHsUs-z-mccM
Novi kut snimanja?  8)  ;D
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Pozdrav od Diega Tristana ;)

Odlicni, kao i uvijek. Suzdrzani glede DRSa kao i uvijek ;D

Sad provociram da Menalo zabije i bude igrac utakmice protiv Noaha (kamo srece), ali bas me zanima recimo u kojem segmentu nogometne igre je Menalo bolji od ostalih krila u rosteru. Odnosno ajmo ovako postavit pitanje - rangirajte sva nasa krila po kvaliteti odnosno po  kvalitetama koje imaju. Ja moram priznat da i dalje ne vidim po cemu Menalo zasluzuje toliko minuta.

A propos Menala - lesser evil.

Vec sam pisao tu, Menalo je "skolovan igrac". Od Rukavine ces npr. dobiti 15 ekstra minuta u 3 utakmice. Sto ne bi bilo lose da s tih 15min on rijesi utakmicu ili da to ne ponisti s glupostima koje radi ili curenjem na nazad. Menalo ce mozda ima 3 poteza u 5 utakmica, ali nece curit. Znas da neces dobit nista specijalno, ali neces ni popljugat radi njega. Blize je da bude net neutral. A i ako ne curi kronicno na njegovom krilu, lakse mozes dizat Oreca na suprotnom boku.

Takodjer, u svijetlu ostalih krila, tko je jos tu? Butic koji je katastrofa; Endo koji je usporediv s Menalom, ali s vecom sklonosti kiksevima i koji nije krilo; Gabika o kojem smo vec pricali gore; Sijaric koji ocito nije puno iznad levela Juncaja... Ostaje Bogi, koji ima neke svoje prednosti nad Menalom, ali nije za cijelu utakmicu igrat na krili bas, a i moras imat na klupi nekog da ti da impuls kad udje. Sto kazu u NBA, a sto je rekao i Vicky - cesto je bitnije tko zavrsava utakmicu, nego tko starta. A i zamislite da ganjamo rez, a na krilo ulazi Menalo umjesto Bogija. Meni je to isti drek, al brijem da bi tribina i forum imali meltdown.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

OK, da obrnem pitanje. Nije da se ne slazem, samo razmisljam jer mi muka dodje svaki put kad vidim Menala u prvih 11.
U svijetlu toga da nemamo napadaca koji zabija, da nemamo ni drugo krilo koje zabija, nije li onda mozda logicnije pokusat dovodit u ove situacije 1 na 1, koje Menalo evidentno ne rjesava dobro, Rukavinu, pa pokusat produzit tih 15 minuta i nekako anulirat ove manjkavosti u obrani, pa dobit konkretniji doprinos u brojkama nego forsirat igraca za kojeg znas da ce zabit ili asistirat mozda svaku 10 utakmicu i da ce 9 utakmica odigrat tako da ni ne znas da je odigrao?

30.09.2025, 19:11 #219 Last Edit: 30.09.2025, 19:14 by MaČaĆeToMane
Kako ste pristojni u podcastu.
Kad je Miško izjavio da je ovo najskuplji i najširi kadar u njegovor eri, ne treba ništa drugi reći, samo ovo: Damir Mišković laže ili ne hoda po istoj Zemlji kao i mi ostali smrtnici.
Vrlo jednostavno. Ne treba tu nikakva primorska tolerancija, treba reć - predsjednik laže. Nemamo pozicije ove i one, a ekipa je prošle sezone vrijedila najviše ikad, ne i ove. točka
SPORTSKI ODLAZI!

M
Quote from: Snjesko on 30.09.2025, 16:16Pozdrav od Diega Tristana ;)

Pa zar ni na kraju nije sve rečeno.  :D

Mislim puno sam stvarno toga htio reći po tom pitanju, na kraju sam se uhvatio u brzopletosti jer me vrijeme pritiskalo, ali da probam bit opet sažet oko toga:

- Razumijem zašto su dovedeni igrači koji jesu, makar 80% njih, i teško mi je naći kokretne mane u procesu razmišljanja oko tih transfera. Pričamo o periodu do prve utakmice s Ludogoretsom. Za vjerovati je da klub može još bolje skautirati te igrače, nego li ja od doma, i sukladno njihovim profilima do dolaska u Rijeku, za Husića, Lasickasa, Yankova i Dantasa nisam mogao naći zamjerku. Za Jurića i Ndockyta jesam, ali generalno, smjer mi je bio dobar.

- To što se smjer nije nastavio, što nisu prepoznati problemi igre tijekom sezone, a paralelno i trajanja prijelaznog roka, i što se struka pogubila u razmišljanju kojeg trenera želi, kakvu filozofiju igre želi graditi i tko su igrači koji bi bili za to adekvatni, to je ozbiljna mana.

Oni moraju biti ti koji će odmah skočiti na tržište i naći odmah krilo kada shvate da: jedno koje su doveli iz 3. njemačke nije niti rotacijsko, a da drugo ima ozbiljnu privatnu situaciju iz koje će mu mentalno biti teško se izvući, a samim time i teško fizički doći na odgovarajuću razinu. Ja sam i bez toga očekivao još jedno krilo, još jednog napadača i šesticu. Vremena za reakciju je bilo, no ono je trošeno na čekanje dogovora s Amerikancima i tu se skroz zakazalo, ostavivši krnji kadar koji u potpunosti ne odgovara niti jednom, niti drugon treneru.

U tom kontekstu, kompletiranja kadra do kraja, uspostave jasnih kontura nekog našeg stila nogometa i dovođenje adekvatne struke i igrača koji će tome odgovarati, tu je posao odrađen poprilično loše.

Quote from: Muka Lenalo on 30.09.2025, 19:17
Quote from: Snjesko on 30.09.2025, 16:16Pozdrav od Diega Tristana ;)

Pa zar ni na kraju nije sve rečeno.  :D

Mislim puno sam stvarno toga htio reći po tom pitanju, na kraju sam se uhvatio u brzopletosti jer me vrijeme pritiskalo, ali da probam bit opet sažet oko toga:

- Razumijem zašto su dovedeni igrači koji jesu, makar 80% njih, i teško mi je naći kokretne mane u procesu razmišljanja oko tih transfera. Pričamo o periodu do prve utakmice s Ludogoretsom. Za vjerovati je da klub može još bolje skautirati te igrače, nego li ja od doma, i sukladno njihovim profilima do dolaska u Rijeku, za Husića, Lasickasa, Yankova i Dantasa nisam mogao naći zamjerku. Za Jurića i Ndockyta jesam, ali generalno, smjer mi je bio dobar.

- To što se smjer nije nastavio, što nisu prepoznati problemi igre tijekom sezone, a paralelno i trajanja prijelaznog roka, i što se struka pogubila u razmišljanju kojeg trenera želi, kakvu filozofiju igre želi graditi i tko su igrači koji bi bili za to adekvatni, to je ozbiljna mana.

Oni moraju biti ti koji će odmah skočiti na tržište i naći odmah krilo kada shvate da: jedno koje su doveli iz 3. njemačke nije niti rotacijsko, a da drugo ima ozbiljnu privatnu situaciju iz koje će mu mentalno biti teško se izvući, a samim time i teško fizički doći na odgovarajuću razinu. Ja sam i bez toga očekivao još jedno krilo, još jednog napadača i šesticu. Vremena za reakciju je bilo, no ono je trošeno na čekanje dogovora s Amerikancima i tu se skroz zakazalo, ostavivši krnji kadar koji u potpunosti ne odgovara niti jednom, niti drugon treneru.

U tom kontekstu, kompletiranja kadra do kraja, uspostave jasnih kontura nekog našeg stila nogometa i dovođenje adekvatne struke i igrača koji će tome odgovarati, tu je posao odrađen poprilično loše.

Vidiš, vadio sam minutažu Yankova, ako se ne varam bilo je 44 minute u 2 sezone.
Kako ikome to može biti dobar transfer ili dobar smjer?
Isto tako, kolega sa zone dinamo mi je poslao analitiku Husića iz Švicarske, čovjek je bio najgore ocjenjeni stoper lige.
Da je itko provjerio minutažu prvog i analitiku drugog, nebi ih dovodio, ne da ih nebi dovodio, nebi spiskao preko milijun eura na obojicu (s plaćama).
Meni su ti transfer u rangu Cosmi sezone kad su dolazili Vrančić, Vlašenko i neki tamo lik iz 3. španjolske lige
SPORTSKI ODLAZI!

K
Transfer Husića je jako sumnjiv, baš jako

L
Quote from: Kostrena on 30.09.2025, 19:42Transfer Husića je jako sumnjiv, baš jako
U kojem smislu?
Meni je on uz Dantasa jedini igrač kojeg smatram pojačanjem

M
Quote from: MaČaĆeToMane on 30.09.2025, 19:20Vidiš, vadio sam minutažu Yankova, ako se ne varam bilo je 44 minute u 2 sezone.
Kako ikome to može biti dobar transfer ili dobar smjer?
Isto tako, kolega sa zone dinamo mi je poslao analitiku Husića iz Švicarske, čovjek je bio najgore ocjenjeni stoper lige.
Da je itko provjerio minutažu prvog i analitiku drugog, nebi ih dovodio, ne da ih nebi dovodio, nebi spiskao preko milijun eura na obojicu (s plaćama).
Meni su ti transfer u rangu Cosmi sezone kad su dolazili Vrančić, Vlašenko i neki tamo lik iz 3. španjolske lige

Mislim da ti podaci stvarno nisu točni što ti je ovaj slao. Husić je u Turskoj pred Rijeku po nekim ocjenama bio 15. stoper lige i top 10 lijevi bek, jer igrao je oboje, u konkurenciji od startnih 36 stopera i 18 bekova, u ligi jačoj od naše mi to nije grozno, pogotovo kad se uzme u obzir mogućnosti igranja obje pozicije + od prve sezone u Švicarskoj do danas bilježi konstantan rast.

A i uspio sam pogledati neke utakmice Adame, zadnjih par kola, i izgledao je to solidno. Njemu je i vrijednost nakon najgore sezone u Lausanni skočila za 300k eura. Nisam mu ambasador niti imam ikakvog razloga za lagat i branit čovjeka koji s Rijekom tad nije imao nikakve veze, ali imao je vjerujem bolji "scout report" nego puno stopera koji su dolazili prije u klub.

Ovo za Yankova isto mi je sad malo nejasan podatak kad u kalendarskoj 2024 u MLS ima nekih 800 minuta. Nije puno, al nije ni 44 u dvije sezone. Njegova se ozljeda dogodila početkom ove godine. Imao ih je i prošle, ali je u Bugarskoj prije toga bio dosta standardan, i dosta su iskrivljene brojke tamo jer Sofa i ostali operateri nisu sve bilježili tamo tih godina (na wyscoutu je to sve malo jače, po pitanju minuta, brojeva, pa čak i golova i asistencija). Taj momak je imao status svojevrsnog bugarskog wonderkida, u Europi su brojke driblinga, kreacije, bile jako dobre. Kasnije su oni gurali malo više latinose nego njega, on dobio ponudu za MLS i to je to. Dojam je bio tipična riječka priča vraćanja u prethodnu formu jednog dosta zanimljivog igrača. Problemi koji su nastali u Rijeci mi se čine nepredvidivima.

Na zimu ćemo bit nadam se pametniji jer krajem idućeg mjeseca mi kreće edukacija u UK, točnije njihovom skaut savezu, gdje bi trebao po završenoj imati i neke njihove potvrde i licence, kao i pristup jako ozbiljnoj skaut mreži, pa eto da ubuduće ne pitamo ekipu sa Zone Dinamo.  ;D