EL kval. 3. Pretkolo 6.08.2025 20:45 Rijeka (Cro) - Shelbourne (Irl)

Started by Snowcrash, 05.08.2025, 17:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Z
Bit ce to sve dobro. Ovdje se najavljuje laka pobjeda u Irskoj protiv 5x fanatičnije ekipe od nas koja je jucer cak k vise pokazala i anulirala Rijeku.  Igra doma i ima priliku izbaciti momcad 10x jacu od njih. I da ne trebaju napasti nego napasti mora ekipa kojoj to nikako ne pase. What could go wrong, prolazimo sigurno.
#slijepiporedzdravihociju
#irskiOrijent

Odlučio sam ne mlatiti mrtvog konja i ovu temu nakon ovog posta samo staviti na čitanje, jer nema smisla pisati. Gospoda su svoje rekla na terenu i kabini.
Ekipa, ako ima karakter u kojeg se trener kune u svakoj izjavi, može proći dalje.
Čak bih uz veću dozu lijekova za želudac mogao, samo zbog jučerašnjeg posrtaja, provariti i ne prolazak, ali jedino uz hebeno buđenje i dobru igru s izrazitim neimanjem sreće.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

"Dogodio se jako bolan poraz. Imali smo problema s ozljedama, nedostajala su nam tri-četiri igrača, a tijekom utakmice ozlijedio se i Majstorović."

"Bili smo loši, ispričavam se navijačima i moramo preuzeti odgovornost, ja prvi. Opet, vjerujem da ćemo biti pravi i da možemo pobijediti u Dublinu. Gore ćemo imati pet, šest igrača koji su nam nedostajali", dodao je Đalović."

Osim što je trećerazredni trener još se usudi baljezgati ovakve gluposti. Tko je nedostajao osim Fruka i Petroviča? Shelbourne se mora pobjediti da imaš kadar Opatije ili Orijenta. :neretljak:

B
Pokusavam izbjeci pisanje odmah nakon utakmice ako je jako losa partija bila ili blamaza da ne kazem nesto u afektu. Jucer sam se uspio iskontrolirati, ali osjecaj je isti danas, svih bi potjerao...dal Djale treba otici neznam, sigurno je da u novu struku necemo ulozit opet nista, s druge strane- Djale ne napreduje i nece napredovat, on je svoj vrhunac karijere dozivio, i potpisao je dvije najvece blamaze Rijeke u cijeloj klupskoj povijesti. Srozao nam je europski ugled ispod hajduka.

DRS radi los posao, no ove se trebalo proci sa bilo kakvim kadrom. Neznam sto smo htjeli jucer-Irci su se postavili bas onako kako smo ocekivali. Nebitno koja je formacija- nama jednostavno 3-4 igraca dolazi u zavrsnicu. 6 igraca iza lopte, od toga 5 u obrambenoj liniji.
-Npr. otvaranje napada da Dantas dode izmedu stopera. Ok, puno ekipa radi da zadnji vezni razigravac dolazi po loptu, no onda se stoperi rasire do bekovskih pozicija, a bekovi idu jos naprijed prema krilnim pozicijama. Nama ostane obraambena linija sa 5 igraca, o dodavanjima Devetak-Radelja sve je receno.
-Kriticni smo prema Copu pa i AMJu jucer, no nama je nebitno tko je napadac, jer imamo igru u kojoj napadac nemoze doc do izrazaja. Igra nekakav polupritisak gdje stisce njihovu zadnju liniju, trosi se sam i nitko se ne prikljucuje. A u sansu ionako ne dolaze da im mozemo prigovarat za promasaje.
-One takticke rosade jucer, mjenjanje krila, recimo Ndokit poceo kao desno krilo, pa lijevo, pa sredina pa opet na desno krilo. Takav takticki nered.

Ceka nas teska sezona. Djale je uzeo krunu na valu neke energije i borbenosti, no po nekoj nogometnoj ideji i vicu u igri je najlosiji trener u Misko eri...

Meni je ovaj poraz veća sramota i puno više boli od onih 5:0 od Olimpije prošle godine....

uopće ne znam šta bih pametnog napisao, ali ako ekipu nije previše briga, a tako mi djeluju, zašto da se ja živciram oko toga....

a simpatičan niz utakmica sad slijedi, ovakvim pristupom i ovakvom igrom nećemo boda uzet u narednim kolima....

a najjače mi je od svega da mi navijači kalkuliramo koga želimo ili ne želimo u play-offu i slično.. ne možemo dobit irske polu-amatere....

dno dna...
Nama je Rijeka sve mi živimo zbog nje

Pun mi je k spominjanja Rujevice kao neke utvrde i tko god dođe nas se pita bla, bla..vidjeli smo to najbolje zadnje dvije euro sezone gdje smo jedino dobili brižne rumunjske drugoligaše nakon što su promašili penal

Mučimo se, nama je svaka jebena utakmica patnja, zadnji put da smo nekog slabijeg protivnika rutinski odradili bila je Loksa u prvom mjesecu
Na valovima naših nadanja plovimo bez stajanja

Jučer bi  halubjan odigrao bolje i pobjedio...
Katastrofalan prijelazni rok...
Nisu doveli niti jedno krilo..
Hrpa veznjaka zakurac..
Đaković i dalje misli da nije problem. 
Postaviti defanzivnu igru protiv amatera ..

Vidjela se je na pripremama da to ne izgleda dobro..
DRS I dalje ne kuži da treba krila dovesti,
Bila je očito od početka da ne zna...

A ništa, nogomet se igra i sutra..
Ali sutra uopće ne izgleda dobro. 
Poraz protiv Osijeka je zagarantiran...

Bome đale neće dugo.. sada je bilo vidljivo potpunu nedostatak razumijevanja igre ..

Quote from: T.T.N.Y. on 07.08.2025, 08:47"Dogodio se jako bolan poraz. Imali smo problema s ozljedama, nedostajala su nam tri-četiri igrača, a tijekom utakmice ozlijedio se i Majstorović."

"Bili smo loši, ispričavam se navijačima i moramo preuzeti odgovornost, ja prvi. Opet, vjerujem da ćemo biti pravi i da možemo pobijediti u Dublinu. Gore ćemo imati pet, šest igrača koji su nam nedostajali", dodao je Đalović."

Osim što je trećerazredni trener još se usudi baljezgati ovakve gluposti. Tko je nedostajao osim Fruka i Petroviča? Shelbourne se mora pobjediti da imaš kadar Opatije ili Orijenta. :neretljak:

Laže selo lažu ljudi.   ;D  ;D

D
Quote from: T.T.N.Y. on 07.08.2025, 08:47[Shelbourne se mora pobjediti da imaš kadar Opatije ili Orijenta. :neretljak:

I zato su klubovi sa prostora Balkana uvijek losi u Europi. Nas stav je uvijek da smo najbolji, najjaci, kolijevka nogometa i podcjenjuemo svakog konkurenta. Ovi "amateri" u usporedbi sa HNLom uopce ne igraju los nogomet. Ta vrijednost famozna na transfermarktu dokazano je izdrkotina vec dulje vrijeme (gledaj samo Hajduk godinama) a teren je druga prica. Sa loptom su u nekim fazama  izgledali odlicno, otvaranje krila nasima iza ledja i duboke lopte, cista petica. A nasi su odigrali tocno tako, kao da igraju protiv amatera koji ce se lako pobjediti, nesto kao sa Olimpijom kada smo svi vikali pffft lako to, kakav zdrijeb, divno..
Osim toga meni izjava Zlome na kraju utakmice zaparala usi, plus izjave Djalovica zadnje vrijeme, imam osjecaj da u svlacionici kuha i da nije to bratstvo i jedinstvo

P.s. nasi izlazni transferi kojih nema puno govore o tome kakvi igraci su kod nas trenutno...

I sad bi se nakon ove blamaže trebali naložiti i pripremiti za Osijek? Zašto? Za još jednu sezonu krepanog HNLa, koji se kroz europske kvalifikacije preko ljeta pokazuje kao rang turnira 4 kafića? Ne znam za vas, ali meni svako ljeto daljnje degradira bilo kakav gušt praćenja domaće lige, kad se iz sezone u sezonu pokazuje da je to jednostavno hrpa preplaćenih amatera.
Badave ovom stručnom stožeru dupla kruna, kad već 6 utakmica zaredom nisu u stanju pobijediti apsolutno nikog u europi.

Ako se Ludogorets još može prikazati kao manjak sreće ili splet nesretnih okolnosti, ne znam kako opisati ovo sinoć? Utakmica protiv momčadi ranga Orijenta, makar su po dresovima više podsjećali na Grobničan i ekipa ne složi niti jednu priliku? Nemam želuca pogledati snimku, ali sinoć smo se smijali onom dosuđenom penalu. Nikome nije bilo na kraj pameti da je to jedina stvar koju će složiti do kraja utakmice, a kamoli da će popiti 2 gola. Skidam kapu ircima do poda...došli su tu i pošteno uzeli ponuđeno. Čestitke na zasluženoj pobjedi.

I ovu sramotu neće isprati ni eventualna pobjeda u Osijeku, pa čak ni prolaz u Irskoj (makar sumnjam da su u stanju dobiti s 2 razlike). Da struka ima morala, kolektivno bi dali ostavku već sinoć, a ne bi tražili isprike.

Pokazali su da nisu voditi momčad i složiti igru. Što prije to presiječemo i pronađemo neko dugoročno riješenje, bit će bolje za svih. Plasman u europu možemo zaboraviti. Što će nam dodatni padobran u obliku Vikingura, kad je solidna šansa da nećemo ni njih biti u stanju dobiti. Što će nam i eventualni plasman u KL, kad ćemo tamo biti presretni nakon teško izborenog remija protiv neke renomirane malteške ili islandske momčadi.

Nadam se da uprava već naveliko pregovara s nekim trenerom koji bi mogao biti dugoročno rješenje za klub. Istrpio bih Đaleta još mjesec dana, ako bi to značilo da će ga zamijeniti s nekim trenerom sposobnim izgraditi igru. Sasvim svejedno je ako bi to značilo i manje bodova u ligi, jer je liga nebitna.

Miško je bio u pravu u mnogo stvari, ali jednu stvar je pogriješio. Europa nije nagrada. Europa je kazna. Za svih, a pogotovo za navijače.

Znam da zvučim ogorčeno i pesimistično, ali trenutno ne vidim znanja, ni sposobnosti, a bogami niti poniznosti u stožeru, koji bi mogli garantirati da će biti bolje. Dno je dosegnuto i slijedeće 3 europske utakmice će biti struganje po tom istom dnu. Prije nego se vratimo u poznato blato HNLa i počnemo se tješiti floskulama kako su to ozbiljne utakmice i ozbiljni protivnici.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

P
Ono sto vec postaje grozno za gledati je da se mi protiv niti jedne euro ekipe ne mozemo nametnuti intenzitetom...na stranu taktika, mehanizmi, trokuti, analiticari, dronovi ali naprosto ne mogu vjerovati da je shelborne po svim ovim pitanjima jaci od nas kao i irska liga od hnla....

Ocito je da je hnl liga sporog tempa i onda kad naletimo na bilo koju ekipu van njega izgledamo smijesno....prosle godine svedi i slovenci, ove irci pa sjevernoirci ili islandjani svi nas pretuku i pretrce....

L
Quote from: Petro on 07.08.2025, 09:20Ono sto vec postaje grozno za gledati je da se mi protiv niti jedne euro ekipe ne mozemo nametnuti intenzitetom...na stranu taktika, mehanizmi, trokuti, analiticari, dronovi ali naprosto ne mogu vjerovati da je shelborne po svim ovim pitanjima jaci od nas kao i irska liga od hnla....

Ocito je da je hnl liga sporog tempa i onda kad naletimo na bilo koju ekipu van njega izgledamo smijesno....prosle godine svedi i slovenci, ove irci pa sjevernoirci ili islandjani svi nas pretuku i pretrce....
Mene isto to muči, mi smo u HNLu trkački skoro najbolja ekipa, dok je to u Europi katastrofa. Očito je HNL sporohodna liga

K
Quote from: Boy3006 on 07.08.2025, 07:23Možda bi stvarno bilo dobro ispasti od ovih, protiv PAOKa ionako nemamo šanse.. 

Protiv Paoka smo mi ti koji ćemo stati u dupli blok i čekati. I protiv Osijeka i dinama.

Shelbourne je imao xG od 0.2.
Mi s penalom 1.35, bez njega 0.59.
#navodninavijač

Dakle to koliko tko vrijedi na transfermarktu je bitno u smislu da imas orijentir koliko je neka ekipa kvalitetna.
Objasnjeno je vise puta da je ogromna razlika to sto je Ludogorec ciljano kupovao igrace od nekoliko milijuna EURa. Oni to mogu i oni to rade, dok je DRS dovodio rezerve Olimpije i vecina se samozavaravala kako smo odradili odlican prelazni rok. Mi smo taj Ludogorec mogli proc, falilo je naizgled malo, ali i puno. Malo srece, malo hrabrosti u prvoj utakmici, ali na kraju se to svede na malo kvalitete koja je falila i koja se nije dovela.
Protiv Slavena se napravilo 11 velikih prilika. I opet se tvrdilo da je problem sto nema individualne kvalitete napred da se zabije ono sto se stvori i receno je vrlo jasno da ce svaka takva utakmica biti mucenje. Kao sto je jasno receno da je prelazni rok promasen.
Razlika je sto je protiv Slavena nama ipak nesto uslo makar u nadoknadi, a s druge strane Ircima su oba suta koja su imali bili golovi.
Druga razlika je sto je igrao Fruk, a Đalovic sve bazira na njemu i kad njega nema to je druga prica.
Seljedeca stvar, mi smo protiv Iraca krenuli sa Buticem na lijevom krilu, Gojaka u sredini i AMJ napred. I Devetakom na beku, tu dozu opreza smo imali za svaki slucaj. Mislim da se totalno podcijenilo Irce, a ako nije, tada je jos i gore. Iskreno ne znam zasto su se rotacije radile u ovoj utakmici, a zazivao sam ih protiv Slavena gdje bi bile logicnije. Po meni uvijek fokus mora biti prvenstveno na Europi. Ocito tako u klubu ne misle i Miskovic ne govori bez razloga to sto govori.
Mi ove Irce u 2 utakmice moramo dobit i bez trenera i s drugom ekipom i ja i dalje mislim da mi to dobivamo gore, ali da je sramota velika i da ostaje gorak okus, ostaje.
Lani je bila izjava kako nas Olimpija nicim ne moze iznenadit. Ove godine je bilo da dodje Chelsea opet se nas pita. Svaki put se taj neki bahati stav i krivi pristup osveti.
Nadalje, ako se nije mislilo dovodit igrace kakve Đalovic trazi i treba, onda mu se trebalo zahvalit. Slicna je stvar bila sa Sopicem nakon onog zimskog prelaznog roka kad su magovi doveli Marica. Ovo dalje ce bit mrcvarenje i Đaleta i ekipe. Ali Miskovic po obicaju reagira jedino onda kad cijene igracu pocnu padat, samo tad, (a zapravo je to sad) je vec kasno.
Ja sam i inace stava da ako je nas primarni posao proizvodnja i prodaja igraca, a je, onda treba dovest razvojnog trenera koji ce gradit igru, razradit siteme i igrat napadacki jer jedino tako mozes prodat igrace za velike cifre. Ovo igranje na 0:0 ne donosi jista dobroga. Kek je drilao po istom 1000 puta, ali ti igraci su tocno znali kad i sto rade, cesto su i napamet odigravali.

Ali sad je sve ionako opet u fazi cekanja prodaje kluba, prelazni rok prolazi, niti prodajemo niti kupujemo igrace. Zapravo cekamo da se nama jave igraci koji su spremni igrat za 200 000 po sezoni, a u međuvremenu skautiramo igrace Ludogoreca i Steaue, da ih pokupimo za jedno 5-6 godina nakon godine pauze od aktivnog nogometa, tzv, rijecki kruzni tok.