EL kval. 3. Pretkolo 6.08.2025 20:45 Rijeka (Cro) - Shelbourne (Irl)

Started by Snowcrash, 05.08.2025, 17:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Jedan kratki primjer od jučer, 45. minuta. Ndockyt je ukrao loptu na centru, Irci imaju jednog igrača van kadra, dakle obrana 5-3-1, maksimalno zgusnuta jer... Devetak je na slici gore lijevo dok Janković ima loptu. On u trenutku screenshota laganim korakom trčkara, gotovo pa hoducka prema svom čuvaru u smjeru strelice koji nema nikakvog razloga izaći šire ili dalje od gola.

I sad dolazimo do akcije PRIJE toga. Devetak svoje trčkaranje započinje iz još dublje pozicije nego Janković (koji na kraju puca po golu), zato što je akciju prije bio na vrhu 16 metara, u nekoj žnj rotaciji gdje on kao bek stoji najofenzivnije od svih na terenu dok lopta ide na desnu stranu.

Nakon ove lopte Ndockyta, Butić se poskliznuo (napravit će to još dvaput sinoć), i Irci kreću u kontru. Ali kreću s tri igrača, sedam ih ostaje nazad, i to kreću forsirajući našu lijevu stranu. No Devetak juri natrag panično da bi se postavio iako u trenutku osvajanja lopte na centru nema nikog oko sebe, i na njegovoj poziciji prvi sljedeći igrač stoji na 30m od gola Iraca.

I onda kad mi osvojimo loptu, vrijeme je za novo ponavljanje, za kojeg više u 45+ nema pluća jer jebiga. Da ima ne bi bio tu.

Zašto to pišem? Naši bekovi, kad su već oba krila takva da trče unutra, moraju stajati na aut crti u visini njihovih 16m čitavu utakmicu ako želiš bez trunka kreacije u sredini raširiti njihovu obranu. Devetak je u 51 minutu primio 37 lopti, na ovim lokacijama:

Među tih 37 (odnosno par više jer nije svaki pas uspio), loptu su mu dodavali:
15 od Radeljića, 4 od Zlomislića, 2 od Majstorovića, 1 od Oreča = 22 od obrambenih igrača + još 7 od nominalno defenzivnog veznog Dantasa.
7 od Jankovića, 3 od Ndockyta, 1 od Butića i 1 od Jurića = 12 od ofenzivaca.

Eto to je bio dio našeg plana kako probiti uski 5-3-2 gdje u skoro svakom trenutku utakmice imaš po 2-3 igrača manje od njih na 20-30 metara od njihovog gola.
#navodninavijač

Usporedbe radi, ovako su lijevi i desni bekovi Qarabaga stajali na domaćem terenu u pobjedi 1:0:

Odnosno lokacije njihove 38 i 54 primljene lopte.

---

U prvoj utakmici Qarabaga, desni bek je bio povučen, ali su ih po lijevoj strani konstantno forsirali. Lijevi bek je stajao ovako, jer su kombinirali on i kapetan Zoubir.

Sad će neko reć, ok ima Rijeka dva beka, Oreč je ofenzivniji. Je, puno. I opet je prečesto stajao duboko i uz aut liniju na centru, i većina primljenih lopti je došla do 30 metara od gola Iraca.

Ti moraš tražiti brojčanu prednost protiv ovakvog bunkera, i ovo su stvari za koje ne moraš imati ludu kvalitetu na tim pozicijama (iako pomaže). Tu je pitanje malo uigrane kombinatorike, ništa drugo. Muči me što tu bazičnu stvar Đalović nije u stanju riješiti, naravno da je ovo samo jedan od primjera gdje je to očito.
#navodninavijač

D
Piše DV da je Majstorovic ostao bez tri zuba i oni ga ostave da takav igra cijelo poluvrijeme,stvarno nisu normalni.

S
Samo bi spomenuo da je Butić prvi put u životu debitirao u početnih 11, i da je stavljen na lijevo krilo, iako je oduvijek - desno krilo.
To zato kako bi dokazani totalni "krilni" promašaj - Ndockit, koji nema nikakve šanse, volje ili namjere proć 1:1, probit bok, asistirat ili uputit udarac na gol, mogao igrat na desnom krilu.
------------------
Kad sam vidio sastav, logično mi je bilo da će Janko na lijevo krilo, Butić na desno, a Kita na of. veznog. Ali naravno, to je evidentno nemoguće, jer Kita za naš stručni stožer igra odlično i svrsishodno ("strpljivo") na desnom krilu , pa treba malog od 19 godina odmah potopit na neprirodnom položaju. 

Jutro nakon silovanja, još gori osjecaj.
Susramlje...cringe teski.

Opet kazem, da biras protiv koga zelis igrat, Shelbourne, Vikingur i Linfield su ti prvi pick jer su to najslabije ekipe koje su ostale u zdrijebu...a što to onda govori o nama?!

Ovo me toliko razocaralo jer i dalje vjerujem da smo sa bugarima odigrali dve solidne utakmice. Ovo jucer je bila razina dna druge HNL i ne pusim fore da je nedostajao Fruk i Rukavina. Ovo jucer je ona postava trebala dobit sa hendikepom.

Nazalost, bojim se da cemo tesko probit bunkericu u Dublinu. A onda ce nam kao biti dobar i PO Konferecije gdje cemo strahovat od Vikingura sa Farskih otoka, sa kojima smo se onomad sprdali i uvaljivali 5 komada iz zajebancije...

Jbt treneru, ima bolesno loš score u europi a nisi odigrao protiv niti jednog jaceg suparnika osim Ludogoreca... rumunjski drugoligas, irski, slovenski, svedski klubovi...a jbt, jos samo fali da od FC Tree Penne iz San Marina izgubimo...

...dal si mi dušu moj rodni kraju...

A
Dalovic nema plan B, C, D ali to smo znali i prosle sezone.
Dalovic je trener pocetnik koji igracima mjesa pozicije van ikakvog smisla i rezona - i to smo znali prosle godine.
Koliko cudo je bilo osvjanje prvenstva i kupa  prosle sezone zapravo tek sad isplivava na vidjelo.

Cinjenica je da Dalovic, kadru unatoc, nije napredovao niti jedan promil..

Meni ce zauvijek ostati urezana ona slika, kad je kamera u nekoj utakmici zoomirala Daleta, stoji onako ukipljen na aut liniji, s prstima na obrazu i ustima blago otvorenima, odajuci covjeka koji nema pojma sta da napravi, a kamera svenkne na Caglja, koji sjedi sirom otvorenih usta, gledajuci u Dalovica ,prestrasenih ociju k'o u Boga.
E to je  glavni problem.
Trener pocetnik, asistenti pocetnici a veliki i ozbiljan klub.

U Shelbournu se igra za godisnji budget kluba, Dalovic mi se cini kao covjek koji se ne moze izvuci iz ovog gliba.

Halo Kek, upomoc! Valjda nema koronu...

Quote from: Eskisehirspor on 07.08.2025, 10:51Jutro nakon silovanja, još gori osjecaj.
Susramlje...cringe teski.

Opet kazem, da biras protiv koga zelis igrat, Shelbourne, Vikingur i Linfield su ti prvi pick jer su to najslabije ekipe koje su ostale u zdrijebu...a što to onda govori o nama?!

Ovo me toliko razocaralo jer i dalje vjerujem da smo sa bugarima odigrali dve solidne utakmice. Ovo jucer je bila razina dna druge HNL i ne pusim fore da je nedostajao Fruk i Rukavina. Ovo jucer je ona postava trebala dobit sa hendikepom.

Nazalost, bojim se da cemo tesko probit bunkericu u Dublinu. A onda ce nam kao biti dobar i PO Konferecije gdje cemo strahovat od Vikingura sa Farskih otoka, sa kojima smo se onomad sprdali i uvaljivali 5 komada iz zajebancije...

Jbt treneru, ima bolesno loš score u europi a nisi odigrao protiv niti jednog jaceg suparnika osim Ludogoreca... rumunjski drugoligas, irski, slovenski, svedski klubovi...a jbt, jos samo fali da od FC Tree Penne iz San Marina izgubimo...

Da nisi zaboravio da smo bili prvaci prije 2 mjeseca?

Kakav je to zaokret? Ja sam mislio da sad imaju vječni kredit i da ih se ne smije kritizirat
U svakoj mojoj pjesmi nalaziš se ti, ne mogu Rijeko tebi prestat pjevati.. 💙🤍

D
mene samo zanima na temelju čega se gradi neka mogućnost da prođemo ovo gore ?
znači jučer u prvom poluvrmenu jedna kakva takva stvorena napadačka akcija direktno u ruke golmana.
Drugo poluvrijeme jedan šut izvana plod individualne akcije.

Quote from: dado1977 on 07.08.2025, 11:43mene samo zanima na temelju čega se gradi neka mogućnost da prođemo ovo gore ?
znači jučer u prvom poluvrmenu jedna kakva takva stvorena napadačka akcija direktno u ruke golmana.

1. nemoj prodat Fruka
2. dodaj loptu Fruku i moli Boga da napravi nešto
U svakoj mojoj pjesmi nalaziš se ti, ne mogu Rijeko tebi prestat pjevati.. 💙🤍

Quote from: Snjesko on 07.08.2025, 09:38Razlika je sto je protiv Slavena nama ipak nesto uslo makar u nadoknadi, a s druge strane Ircima su oba suta koja su imali bili golovi.
Druga razlika je sto je igrao Fruk, a Đalovic sve bazira na njemu i kad njega nema to je druga prica.
Mi ove Irce u 2 utakmice moramo dobit i bez trenera i s drugom ekipom i ja i dalje mislim da mi to dobivamo gore, ali da je sramota velika i da ostaje gorak okus, ostaje.

Protiv Iraca nam nije imalo što ući u gol kad nismo ni pucali na gol. Penal i jedan šut od Lasickasa. Ostali "udarci" su samo statistika.
A to što su Irci iz 3 prilike zabili 2 gola, govori i o kvaliteti stamene obrane. Kad se već volimo hvaliti da je granitna obrana temelj, a naprijed što uđe uđe.

Trenerski mag i veleum je imao cijele pripreme da smisli i uigra sustav bez Fruka jer je znao da će mu on otići. Ali eto, naletili su na niski blok i nisu imali ideje što raditi s tim. Da mi je znati čiji posao je smisliti te ideje?  :bo:

Mi ove Irce ne moramo dobiti bez trenera. Jučerašnja utakmica je to zorno pokazala.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Fun fact je da su njihove dvije najveće pobjede u europi hajduk i mi  :sta:

Quote from: dado1977 on 07.08.2025, 11:43mene samo zanima na temelju čega se gradi neka mogućnost da prođemo ovo gore ?

Ja sam jaaaako skeptičan za gostovanje.. iskreno uopće ne vidim mehanizam na temelju kojeg bi ovaj naš sastav stavio irce pod kontinuirani pritisak pa makar na volumen napada zabio makar 2 komada a ne primio nijedan (oni su juče dvaput zabili na tri prolaska sa centra, svaka čast obrani i golmanu)..

Juče su krenuli sa Xom, sada kreću doma pred svojim navijačima sa prednošću, ako je ovo juče bio blok, tamo nas čeka catenaccio kojeg Đale može probit samo pogledom

Quote from: goginho on 07.08.2025, 12:00

Ja sam jaaaako skeptičan za gostovanje.. iskreno uopće ne vidim mehanizam na temelju kojeg bi ovaj naš sastav stavio irce pod kontinuirani pritisak pa makar na volumen napada zabio makar 2 komada a ne primio nijedan (oni su juče dvaput zabili na tri prolaska sa centra, svaka čast obrani i golmanu)..

Juče su krenuli sa Xom, sada kreću doma pred svojim navijačima sa prednošću, ako je ovo juče bio blok, sutra nas čeka catenaccio kojeg Đale može probit samo pogledom
Navodno da bolje igraju u gostima nego doma, vjerojatno se i đale uzda u taj mit

K
Nemamo Rukavine u uzvratu, a Đalović je najviše nade polagao u njega

Sramotno.

Protiv Shelbourna ne možeš igrati na isti način na koji si igrao protiv Ludogoreca. Valja nešto i graditi prema naprijed i preuzeti više rizika. Mi taj rizik nismo preuzeli, ideju za igru u napadu nemamo, a i pristup je bio podcjenjivački. Kao da će se Shelbourne proći samo tako. E pa došao je "samo tako" drugi najveći debakl u Europi u manje od godinu dana.