SHNL 28. kolo: Rijeka - Šibenik, subota 08.04.2023, 19:10h

Started by Gnjusna Izdajica, 05.04.2023, 18:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Quote from: Fornax on 09.04.2023, 00:14Danilo je odigrao jako loše drugo poluvrijeme.
Danilo igra jako loše od kada ga je TIR nahvalio. Slijedeći članak mu je o Friganu... samo kažem  :sta:

Prvo poluvrijeme dobro, ali neefikasno. Od dojma se ne živi.
A drugo krenemo s golom i kada pomisliš da se možda nećeš živcirati, ovi stanu.

Izmjene su donjele malo više trke, jedan dribling Libera - kada se netom sam usosio i skoro izgubio loptu, jedan bljesak Bande - koji nakon uzete lopte pokušava lobati golmana (već viđeno), jedan udarac Grgića - koji je izgledao vrlo nervozno.

Vukčević strašno loš danas.

Dobri: Hodža, Frigan, pa čak i Galešić koji je imao samo jedan trenutak nesigurnosti.

Bilo je lijepo vidjeti Mitra nakon toliko vremena, ali u ovakvom stanju, na slijedećoj, bolje da sjedi na klupi.

I da se ne zaboravi: Labrović - fantastičan! Nemaš posla, onda iznenadna sjevne, već misliš gotovo je, a ovaj izvadi van.
since 01.05.1982. RIJEKA - TETEKS 2:2

Quote from: Gnjusna Izdajica on 09.04.2023, 01:30Dobri: Hodža, Frigan, pa čak i Galešić koji je imao samo jedan trenutak nesigurnosti.

Glava me zabolila. Dobar je bio Galešić danas, ali netko malo lukaviji od Araija bi ovdje bez problema iznudio penal.

Quote from: Fornax on 08.04.2023, 22:00A centaršutevi na Frigana su besmislica, osim ako ga perfektno ne nanišaniš. Nizak je i skok igra mu nije forte.

A ono... Jbga.  ;D
#degenerik
"Nismo svi bez pršuta na čelu komunjare."
~TIR, 03/06/2026

Dio izjave od Jakira..

"- Na kraju smo zasluženo slaviii. Energetski pad? Kada imamo posjed, treba biti progresivan, a ne da igramo unazad. Moramo imati bolji protok i preuzeti više odgovornosti. Naravno, i igrači koji uđu moraju dati obol, ne ulaziš reda radi. Bilo je dosta "run and gun" nogometa što znači da je bilo dosta tehničkih pogrešaka, no Šibenik je momčad koja je dvaput dobila Dinamo. Dosta osciliramo jer smo mladi. Ne možemo mirno privesti susret kraju, no to je dragocjeno iskustvo koje će im sigurno pomoći u budućnosti."
Barem vidi da ovi s klupe koji uđu ništa ne naprave..

M
Da totalno sam nepravedno izostavio Nediljka, brani reprezentativno, taj dio je isto falio prošle polusezone.
Što obrana kiksa ovaj ovaj fantastični čovjek brani. Samopouzdanje mu raste a time i performanse. Galešić je isto bio top, naravno osim one situacije gdje sam mislio da će svirati penal, začudio sam se jer nit sam igrač nije tražio penal (pošteni Japanac) nit klupa nit igrači Šibenika.
Idemo napred, baby steps

Sve ste rekli. Meni problematična je ta rupa u sredini. To je teško uigrati, bit okomit kroz sredinu, ali redovno je između centra i suparničkih 16 brisani prostor. Lopta uglavnom rutom Nedo - Stoper - Hodža - Krilo - Bek dođe daleko naprijed i onda slijedi ništa. Ako se ne ide na ubačaj ili se izgubi lopta ili se ide mijenjat stranu, a u sredini nema nikog pa lopta putuje HŽ tempom na drugu stranu ili nazad do Nede. Što se tiče uzaludnosti ubačaja, taman prije gola, gledam Vukčević s loptom, 4 igrača šibenika u 16, a brižan Ampem diže ruku, eto pogodi mene.

Dobro je završilo. Ima pozitivnih stvari, koje su već ispisane ovdje. Labrović, Hodza, Frigan, Janković plusevi sigurno.

#degenerik
~TIR, 03/06/2026

Z
Ampem je trkački level iznad naše lige i to ga drže kad i ne igra dobro, ( iako je po meni jučer igrao dobro). Veiga također, za njega se isto vidi da nema veze s našom ligom. Koncentrirati se na strana tržišta prilikom dovođenja igrača.

Galešićevo izguravanje Araia se samo u hnlu može povezivati s penalom. Takve kalitete koje ima Galešić se traže vani i ne bi me čudilo da padne neka paklena ponuda za njega već na ljeto. Već sama činjenica da smo ga "skinuli sa zuba" pod kojim je bio dosta dugo govori da smo i mi počeli vjerovati da mu je mjesto u prvoj momčadi (a i više).

Quote from: Vado Magnar on 09.04.2023, 11:41Galešićevo izguravanje Araia se samo u hnlu može povezivati s penalom.
U pravu si, ali ovo je 300% legitimniji penal od oba koja su nam sudili na Poljudu. Da je ovdje umjesto Japanca bio Obregon, 90% HNL sudaca ga sudi neovisno o tome tko igra. Arai je bio prvi na lopti, Galešić nije imao nikakve šanse da dođe do nje.

A i nama su u Europi znali bezveznije penale svirat. Sjetim se onog smiješnog penala zbog kojeg smo ispali od Bugara (Lerant), "intenzitet" još nije bio thing tada...
#degenerik
~TIR, 03/06/2026

Kod ove situacije je 99% bilo i zaleđe, tako da i ovako i onako ne bi bilo nista.
Pohvale Galesicu, stvarno raste iz kola u kolo. Također i Friganu i Labrovicu koji nas nose cijelo proljece. Treba nam prava spica, onda bi Frigan mogao na desno krilo i onda bi bili puno ubojitiji. Fali nam kronicno pravi doprinos s krila, jako je tesko kad samo Frigan zabija. Ali ajde pohvale i za akciju Marina i Jankovica kod gola.
Samo pametno i hladne glave protiv Hajduka. Ne volimo ih, dapace, ali dizanje tenzija i nasjedanje na njihove provokacije nece pomoc. Pamet u glavu i moramo ih konacno dobit.

Ma daj... pa ne možemo pričati o onim glupostima s Poljuda kao o penalima. Ono je sramota HNLa i nogometa.
Pustimo gluposti. Ajmo se vratiti na nogomet: ovoj momčadi nedostaje jedan smireni, iskusni vezni igrač koji će znati stati na loptu. Neki Mišić 2.0
S takim igračem bi bilo manje panike.

Nije iskusni ali ako pričamo o veznjacima isti tren bih išao na Pršira. Znam da ne bi bilo lako jer će ga pikirati i mnoge jače ribe, ali momak je vrlo zahvalan igrač. Pomaže u svjetlu te činjenice i situacija u kojoj se Gorica nalazi i sve vjerojatnije spuštanje u niži rang. Tad će vjerujem i njihovi apetiti biti malo skromniji.
A o njemu kao igraču mislim samo pohvalno. Igra mislim redovito i kod Biščana u U21, a to u kontekstu njegova klupskog rejtinga isto nešto govori. Ako ga moram uspoređivati s nekim u aktualnom kadru, to je za mene Selahi ali puno smireniji i igrački i karakterno, vjerojatno nogometno i talentiraniji ali koji ima puno bolji pregled igre, jači je na lopti, u mirnoći, iznošenju, imaginaciji. Jednom riječju, on je iz HNL-a za mene "taj".

Što se tiče Galešića, to je prototip stopera ala Dejan Lovren. Fizički, igrački, stilski, svojstveni su i jednom i drugom blackouti te pomračenja uma gdje će ući svako toliko u neke dubiozne situacije. Na to moraš biti spreman. Ali rezolutnost, fizičke predispozicije, pogotovo startnost, skočnost, prvi korak, tu je mladi Gale potpuno na tragu mladog Dejana Lovrena. A ovaj je što god tko mislio ostvario fascinantnu igračku karijeru a traje još i uvijek, tako da se ja ne bojim za Galešića, Mislim da i podrijetlom vuku korijenje negdje iz istog bazena, tako da vjerujem da i karakterno mogu u istu rečenicu.
Sve ovo rekavši, ne mogu ne spomenuti Jakirovića. On mu je dao pravu šansu, a prava šansa je 10 ili 20 cijelih utakmica u paketu i evo ti mali, pucaj, rokaj i daj sve što možeš. Ovaj mu je to vratio stostruko. Nije nezanemarivo da se sve to poklopilo i s dolaskom Dilavera. Koji ga je uzeo pod svoje i skinuo mu tu vrsku pritiska s leđa. Samo tako dalje lima.

Pravi stoper se uvijek školuje uz starijeg kolegu, sjetimo se kako je Knežević stasao uz Leranta, a Lešković i Mitrović uz Kneževića. Ni ja nisam gotivio Galešića, ali treba priznati da je jako napredovao uz Dilavera ove sezone.

Ako Šibenik slučajno ispadne, treba ciljati Rogića i Araia, to su Nedo i Ampem, verzija 2023.
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Rijeko moja najljepša si znaj

Ma kakav Arai, tehnika nula, mozak nula, samo brzina.
#degenerik
~TIR, 03/06/2026

M
Quote from: Fornax on 09.04.2023, 15:41Ma kakav Arai, tehnika nula, mozak nula, samo brzina.
Mislim da uz dobre suigrače, sistem igre ta brzina se može iskoristit na odličan način. U kontekstu da ode Ampi.