SHNL 6. Kolo 13.09.2025. 19:45h Rijeka - Lokomotiva

Started by Iqteam, 10.09.2025, 15:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Quote from: moreplovac on 11.09.2025, 20:23https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/hnl/klubovi/rijeka/novi-rijekin-trener-otkrio-filozofiju-momcad-je-postala-prvak-zbog-sjajne-obrane-ali-zelim-da-smo-najbolji-i-u-napadu-15621673?fbclid=IwdGRjcAMv8U5jbGNrAy_vt2V4dG4DYWVtAjExAAEe6zW9Sihnx9TMUyRdEOCXF6e7HNRHsdHdAz_RkeHpxmeCOkHGCn2YK1iEIhQ_aem_LvTfjbgTa7nDJznLJ7--hQ
Čini mi se da je samo SN objavio presicu u cijeloj tekstualnoj verziji. Germanijak i NL samo fragment. S time da NL tek prije 2 sata. Šta tamo više nitko ne prati klub? Sramota od medijskog partnera. Osobno ne čitam ili jako rijetko tekst verziju, preferiram video, ali vjerujem da ima i onih koji ne govore engleski ili slabo pa očekuju tekst.

I nemojte mi spominjati DV-a i smrtni slučaj. Ozbiljni portal bi trebao imati neku zamjenu a ne jebivjetre koji preko kurca objavljuju "članke" a lijeni su prevesti presicu. Osim toga DV je već neko vrijeme aktivan na X-u i objavljuje tekstove sa klupskog sajta.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

K
Konačno da je netko shvatio da bunker nogomet ko te pita ne prodaje ni igrače, ni ulaznice.

Novi list je očito izgubio poziciju

F
Da, bit ce da je NL izgubio poziciju izgleda.
Sad su Sportske najažurnije što se Rijeke tiče. Zna Matteoni.....mađu prvima se izlajao 🙂

Quote from: Snowcrash on 11.09.2025, 20:14Novi trener je prvi trening odradio 5.9., a danas smo 11.9. To je 6 dana, s time da su jučer bili u Vatikanu.
Rekao je da se trudio upoznat karakter igrača, ne samo njihove vještine.
Saznali smo na čemu se radilo u reprezentativnoj stanci i očigledno je ustanovio dosadašnje slabosti.
Objasnio je kako ugrađuje posve novi sustav igre i da mu je želja stvarati multifunkcionalne igrače.
Fokus i cilj rada na novom sistemu su bili dominacija u posjedu, obrana na razini prošlogodišne, napad s izrađenim (uvježbanim akcijama), rad na zadnjem pasu i završni udarac.
----------
Kako navedene elemente nismo prakticirali 3 sezone, poslije 5 dana, ne očekujem čudo u subotu.

Plus što su reprezentativci bili odsutni praktički do danas.
Uglavnom i ovo sto si izvadio, meni je presica bila sasvim korektna i informativna. Sanchez voli pricat, meni je bas sjelo kako komunicira prema van i sve sto je rekao ima itekako smisla.

S
Quote from: TIR on 11.09.2025, 20:30Klubovi se danas više zatvaraju, sve se odrađuje ciljano, planski, a PR je uvijek u rukavicama. Jer kako drukčije zadovoljiti interese prosječnog navijača, svoje sponzore nerijetko upitnih morala, ligaške sponzore, te naravno samu sportsku zajednicu tj igrače, trenere i bivše. Jednostavno pun kufer materijala gdje svi hoće znati sve, a ti to moraš upakirati u finu priču da nikog slučajno ne uvrijediš pa da se ne naljuti. Zato i same pressice gube smisao, jer danas mahom privatni klubovi će već objaviti i najaviti što žele i kako žele. Nismo tu nešto posebni, a nažalost zaglupljenu rulju ionako više zanima pet sekundi klipa kako neki prvotimac sere na zahodu nego nekakvi ozbiljni tekstovi, razgovori i intervjui, pa se i sa kontra strane gubi smisao. Moderni nogomet.

Izazov je prije svega u novinarskoj struci.
Nevjerojatno je da na presici od 17 minuta, nema pitanja - "da li već imate ideju za prvih 11 za subotu?" ili "kako vam izgleda fizička sprema ekipe", "da li vidite kako s postoječim kadrom možete ostvarit ciljeve i ambicije"...Ima još 100 pitanja koje možeš postavit vezane za ekipu, način kako se radi, koliko su spremni...
Treneri se obično bolje snalaze ako ih pitaš pitanja o nogometu, nego "da li ste imali priliku upoznati grad?" ili "što mislite o posjeti Vatikanu".
Inače, super mu je odgovorio za nebo i travu.  8)

K
Quote from: Snowcrash on 11.09.2025, 23:13
Quote from: TIR on 11.09.2025, 20:30Klubovi se danas više zatvaraju, sve se odrađuje ciljano, planski, a PR je uvijek u rukavicama. Jer kako drukčije zadovoljiti interese prosječnog navijača, svoje sponzore nerijetko upitnih morala, ligaške sponzore, te naravno samu sportsku zajednicu tj igrače, trenere i bivše. Jednostavno pun kufer materijala gdje svi hoće znati sve, a ti to moraš upakirati u finu priču da nikog slučajno ne uvrijediš pa da se ne naljuti. Zato i same pressice gube smisao, jer danas mahom privatni klubovi će već objaviti i najaviti što žele i kako žele. Nismo tu nešto posebni, a nažalost zaglupljenu rulju ionako više zanima pet sekundi klipa kako neki prvotimac sere na zahodu nego nekakvi ozbiljni tekstovi, razgovori i intervjui, pa se i sa kontra strane gubi smisao. Moderni nogomet.

Izazov je prije svega u novinarskoj struci.
Nevjerojatno je da na presici od 17 minuta, nema pitanja - "da li već imate ideju za prvih 11 za subotu?" ili "kako vam izgleda fizička sprema ekipe", "da li vidite kako s postoječim kadrom možete ostvarit ciljeve i ambicije"...Ima još 100 pitanja koje možeš postavit vezane za ekipu, način kako se radi, koliko su spremni...
Treneri se obično bolje snalaze ako ih pitaš pitanja o nogometu, nego "da li ste imali priliku upoznati grad?" ili "što mislite o posjeti Vatikanu".
Inače, super mu je odgovorio za nebo i travu.  8)

ovo za prvih 11...
pitali su i za nove igrace i koliko su blizu prve ekipe pa je prebacio na igrace u globalu i polagano odjebao...
neces od ovog izvuc tako sto

S
11.09.2025, 23:52 #36 Last Edit: 11.09.2025, 23:53 by Snowcrash
Quote from: KadOkrenemSe on 11.09.2025, 23:19ovo za prvih 11...
pitali su i za nove igrace i koliko su blizu prve ekipe pa je prebacio na igrace u globalu i polagano odjebao...

Pitanje o "novim" igračima je prilično "imenovanje", šta bi trebao reć - "još puno palente moraju pojist", pa da ih psihički sjebe?
Pitanje da li on ima definiranu ideju o prvih 11 je prilično opčenita (ništa ne otkrivaš, pogotovo ne formu 2-3 igrača), ali daje odgovor dal  je nešto posložio donekle u glavi i ima ideju tko treba provodit njegov nov sustav.

K
Quote from: Snowcrash on 11.09.2025, 23:52

Pitanje o "novim" igračima je prilično "imenovanje", šta bi trebao reć - "još puno palente moraju pojist", pa da ih psihički sjebe?
Pitanje da li on ima definiranu ideju o prvih 11 je prilično opčenita (ništa ne otkrivaš, pogotovo ne formu 2-3 igrača), ali daje odgovor dal  je nešto posložio donekle u glavi i ima ideju tko treba provodit njegov nov sustav.

U pravu si, krivo sam te shvatio isprika

S
Quote from: KadOkrenemSe on 11.09.2025, 23:56
Quote from: Snowcrash on 11.09.2025, 23:52

U pravu si, krivo sam te shvatio isprika

Ma nije se potrebno ispričavati, ne pogodim uvijek zapisat da se odmah razumije, naravno da se moglo shvatit i kako si ti razumio  ;) .

K
Novi igrači? To su novi igrači nama. Njemu ( VS ) su svi igrači novi. Pogotovo ovi što su se sad vratili iz reprezentacija.

J
Zar nekome stvarno fale sopine presice i "trenirali smo jako" presice? Covjek je najelokventniji jos od keka i to na engleskom.

P
Meni su se svidjele njegove izjave na pressici. Govorio je o stvaranju obrazaca u napadačkoj igri, kako moramo stvorit automatizme kojima ćemo ofenzivnim igračima dat rješenja u igri i o zadnjem pasu na kojem moramo radit. Spomenuo je da je naslov osvojen uz jaku obranu, ali da uz to želi i jak napad. Jako elokventan tip.

R
Quote from: Johnson on 12.09.2025, 08:01Zar nekome stvarno fale sopine presice i "trenirali smo jako" presice? Covjek je najelokventniji jos od keka i to na engleskom.
Meni su super bile Sopiceve presice upravo iz tog razloga sta je ponekad znao reci nesto izvan uobicajnih dosadnih trenerskih floskula, pa makar mozda to i nekad zvucalo grubo. Iskreno vise skoro niti ne pratim trenerske, pa i igracke izjave na presicama. Vec unaprijed znam sta ce rec kad nonstop ponavljaju 10 istih nogometnih fraza u krug.. a i nitko od novinara ne postavlja neka pitanja izvan uobicajnih, katastrofa na sta je spalo novinarstvo danas.

U sutrasnjoj utakmici i novog trenera ocekujem bar neke smislene napadacke akcije i redoviti izlazak 5-6 igraca u protivncikih 16 metara, pa makar pod cijenu kontri i rizika primljenih golova. Stvarno je dosadio vise Đaletov oprez i utakmice koje zavrsavaju 1-0 0-0 itd..

K
Quote from: Riplav on 12.09.2025, 11:36
Quote from: Johnson on 12.09.2025, 08:01Zar nekome stvarno fale sopine presice i "trenirali smo jako" presice? Covjek je najelokventniji jos od keka i to na engleskom.
Meni su super bile Sopiceve presice upravo iz tog razloga sta je ponekad znao reci nesto izvan uobicajnih dosadnih trenerskih floskula, pa makar mozda to i nekad zvucalo grubo. Iskreno vise skoro niti ne pratim trenerske, pa i igracke izjave na presicama. Vec unaprijed znam sta ce rec kad nonstop ponavljaju 10 istih nogometnih fraza u krug.. a i nitko od novinara ne postavlja neka pitanja izvan uobicajnih, katastrofa na sta je spalo novinarstvo danas.

U sutrasnjoj utakmici i novog trenera ocekujem bar neke smislene napadacke akcije i redoviti izlazak 5-6 igraca u protivncikih 16 metara, pa makar pod cijenu kontri i rizika primljenih golova. Stvarno je dosadio vise Đaletov oprez i utakmice koje zavrsavaju 1-0 0-0 itd..

Puno ocekujes za prvih 7 dana u kojima je bila repr pauza, vatikan i sl

Imam osjećaj da neće ništa promjenit u prvih 11.. možda jedino Vignata ubaci
U svakoj mojoj pjesmi nalaziš se ti, ne mogu Rijeko tebi prestat pjevati.. 💙🤍