SHNL 7. Kolo, 22.09.2025. 18:00h, Vukovar - Rijeka

Started by iSpOd StIjEnA 2, 20.09.2025, 20:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Po kreaciji prilika da, po obrambenim reakcijama, grozota. Mislim da se oko toga svi možemo složiti. Napadački se konačno vide pomaci, a obrana nam pliva ko registracije od auta u podvožnjaku na Kantridi poslije kiše.

Ponavljam, nas je jučer naša realizacija zakopala, odnosno nedostatak iste.
Dobro, dobrooo! Fuć!

Quote from: Vado Magnar on 23.09.2025, 00:02Sad će bit da drvim i da maltretiram, ali zaista ne želim to. Kažeš to je najbolja utakmica. Kažeš da se točno vidjelo tko što radi. Pa daj detalja. Znaš imati zaista dobre upise i neke detalje odlično izdvojiti, ali gornji post se može sažeti na napravili smo tri kiksa u obrani i imali loš transferni rok.
U potponosti se s time slažu gotovo svi na forumu. I velika se većina slaže da je Đalović trebao otići, da se trebala okrenuti stranica i dovesti nov trener. Ali neki od nas, evo ja npr., nismo vidjeli ništa dobrog u drugom poluvremenu - štoviše to je bio raspad sistema. U prvom još bi se dalo nešto reći. Ali, zaista ne vidim kako je to najbolja utakmica sezone.  :bo:

Do 56 minute je to bila cista jednosmjerna utakmica. Gdje su i kako bili pozicionirani nasi stoperi, ali i ostali igraci kod gola za 2:2 treba napravit analizu jer ono je nedopustivo. Nakon toga imas 10-tak minuta konfuzije koja rezultira novim golom Vukovara i onda opet pokusaj napada gdje imas par mrtvih sansi i stativu Fruka.
Uglavnom, ako pogledas sve parametre, ovo je najbolja utkamica. Od osnovne strukture gdje su se jasno vidjeli trokuti u otvaranju igre sa 3 stopera i Petrovicem ispred njih, te 5 igraca napred - po 2 na svakoj strani i Frukom u sredini. Obicnim eye testom si mogao vidjet da se Fruk nije hrvao s njihovim stoperima nego je dobivao loptu u noge u zonama gdje je najopasniji. Prije je redovito dobivao duge lopte i onda igrao leđima, a napred nije bilo nikoga. Sad je ispred sebe imao napadaca, i imao je krila koja su bila visoko. Do statistike gdje smo imali 25 udaraca, velik posjed i broj dodavanja, ali i ono bitno broj ulazaka u zadnju trecinu i dodira u protivnickom sesnaestercu. Mi smo protiv Vukovara imali 71 ulazak u zadnju trecinu i 48 dodira u njihovih 16. Recimo za usporedbu protiv Slavema doma, sto je jedina utakmica koju smo dobili imali smo 29 dodira u njihovih 16, a protiv Hajduka u Splitu recimo 12.

Po svim parametrima, mi smo ovu utakmicu trebali dobit lagano. Ali kad uđes u negativan spin tesko se izvuc i obrnuto.

Napisao sam jos davno ako se ne dovedu prava krila da ce to bit mucenje u svakoj utakmici. I hoce. Mozes ti dovest Menala i Butica u odlicne pozicije, ali sta kad od toga nema koristi jer nemaju kvalitetu.
Osim toga ozljeda Radeljica je po meni direktno odnijela pobjede i protiv Lokomotive i Vukovara.
Da bar imas Lasickasa pa da on glumi to lijevo krilo dok Vignato ne dodje u pristojnu formu, ali nemas ni njega.
Puno sitnica i nesrece koju smo svojim radom apsolutno zasluzili.

Govori se da smo izgubili samo 2 igraca od lanjske sampionske ekipe. Ne, izgubili smo ih 8. Hodza, Ivanovic, Galesic, Smolcic, Pasalic, Goda, Nais i Selahi. To je 8 nositelja koji su ukupno odigrali preko 9000 minuta, a to je kad se podijeli na 36 utakmica skoro 3 igraca po utakmici.
Ali ima jos veci problem, mi smo lani zabili 49 golova,  mi smo direktno izgubili 17 golova i 12 asitencija u igracima koji su otisli! Jednostavnom matematikom dođe se do toga da smo ostali bez 34% ili malo vise od trecine svih zabijenih golova prosle sezone!?!
To je lako provjerljiva cinjenica koja ocito mnogima nije jasna, a vrlo je indikativna.

I onda netko kaze nikoga nismo prodali. Ne, mi na ljeto nismo zaradili, ali su nam dodatno otisla 2 igraca. Ali vara se svatko tko misli da je prvenstvo osvojila ekipa koja ga je zavrsila. Ta ekipa je osvojila 1.8 bodova u prosjeku na proljece.

Preostaje samo rad jer jasno je da se krece od nule i tu Sanchez apsolutno nista nije kriv. Jer od prelaznog ajmo rec roka, preko tko te pita igre, do prodaje kluba na kraju dana, koja nikako da se dogodi, sve to su ozbiljni problemi koji su se akumulirali. I kao sto sam rekao, treba se dovuc do zime bez ozbiljne stete. A onda je potrebam ogroman remont.

Puno dugova dolazi na naplatu ove sezone ali obzirom na roster ne čudi pozicija na tablici.

Nažalost po nas prisiljeni smo iz vikenda u vikend gledat Devetaka, Butića i ostali šrot ali neki jaci igrači tu moraju potegnut. Treba nam onaj stari Toni koji trči i razigrava, ovaj novi koji se ukopava i gradi nam nije od koristi.
Malo manje dat na važnosti slovenskom Makeleleu jer je to strašno precijenjen igrač.

Zlomislić je zadnji penal obranio pred dobre 4 godine...

Iako se napromašivao A-A je trenutno naš najbolji napadač
Na valovima naših nadanja plovimo bez stajanja

23.09.2025, 09:15 #228 Last Edit: 23.09.2025, 09:20 by Vado Magnar
Quote from: FTM on 23.09.2025, 08:17Ponavljam, nas je jučer naša realizacija zakopala, odnosno nedostatak iste.

Nije problem s realizacijom, jer nije naša loša realizacija kreirala 3-4 mrtve prilike Vukovarcima. Obrana je bila loša. Naš stari forte se posve raspao. Mogli smo komotno popiti još koji gol da su oni bili malo koncentriraniji.
Neke ok sitnice su se vidjele u prvom poluvremenu. Izoliranje Oreča na desnoj strani i onda lopta na njega koju on može jako dobro plasirati u 16m. I to na način da ne mora ubacivati povratnu loptu kako je često trebalo kod Đalovića. Tada je on morao pričekati da se ostatak ekipe približi golu i onda tek dati loptu. Sada imamo igrača više, pa ubačaji imaju više smisla.
Ali, zbog toga pati obrana i ne samo da pati nego ova momčad nema igrače koji bi mogli igrati obranu koju želi Sanchez. S tri branića kad smo u napadu, a četiri kad se branimo. Svi branići su prespori. I Majstorović i Devetak i Radeljić i Husić. Nemamo nekog Galešića koji je bio relativno brz. A ako lopte, kao ponekad kod Lokomotive i Vukovara idu u prostor onda je sve još gore. Tada i jaka igra glavom Radeljića i Majstorovića ne dolazi do izražaja. A takav tip igre, brze tranzicije s loptom u prostor omogućuje naša igra s više igrača u napadu.
A ni ofsajd zamku ne znamo više postaviti. Jučer je Puljić srećom promašio čistog zicera nakon što je Devetak debelo zaspao.

Ono što se čini je da je novi sustav rasturio stari. Obrana bi trebala potpuno drugačije igrati, a za sada to ne čini. Ne mislim da se trebamo vratiti na staro, treba sada pokušati ovo novo kada smo se već odlučili na tako što. Ali ono u čemu mislim da su Mišković i uprava pogrešili jest izbor profila trenera. Osim ako se ne ide na jedno ogromno restrukturiranje momčadi, ali onda ćemo itekako patiti do zimskog prijelaznog roka jer sada imamo, uglavnom, krivi profil igrača. A onda se nameće još jedno pitanje: hoće li Sanchez preživjeti do tada i hoćemo li proizvesti neki bolji rezultat. Jer u protivnom će nam i moral momčadi i strpljenje navijača biti na nuli.

Ponavljam: niš protiv Sancheza. Kad je tu i kada je započeo promjene, neka ih bude. Bojim se ishoda, ali nadam se uspjehu.
Isprike na dugom postu ali eto... to je jedan način da ispraznim frustraciju rezultatima. Bolje nego da psujem na tribinama ili po ulici.

S

B
Nevjerovatno je da budući vlasnik tako nezainteresirano gleda kako mu ova garnitura razj...investiciju .. kao da zakapariš auto i onda gledaš kako ti ga voze 150kmh po makadamu.

Quote from: Vado Magnar on 23.09.2025, 09:15Nije problem s realizacijom, jer nije naša loša realizacija kreirala 3-4 mrtve prilike Vukovarcima. Obrana je bila loša. Naš stari forte se posve raspao. Mogli smo komotno popiti još koji gol da su oni bili malo koncentriraniji.

Da je nama obrana ove sezone i dalje bila forte, još uvijek bi gledali Đaleta na klupi.
Ovaj dodatni raspad definitivno ne pomaže. VSDA će morati prilagoditi obrambeni sustav kadru kojeg ima bar do zime i nekakve rekonstrukcije. Inače ne bu dobro.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

S
Quote from: Vado Magnar on 23.09.2025, 09:15Nije problem s realizacijom, jer nije naša loša realizacija kreirala 3-4 mrtve prilike Vukovarcima. Obrana je bila loša. Naš stari forte se posve raspao. Mogli smo komotno popiti još koji gol da su oni bili malo koncentriraniji.
Neke ok sitnice su se vidjele u prvom poluvremenu. Izoliranje Oreča na desnoj strani i onda lopta na njega koju on može jako dobro plasirati u 16m. I to na način da ne mora ubacivati povratnu loptu kako je često trebalo kod Đalovića. Tada je on morao pričekati da se ostatak ekipe približi golu i onda tek dati loptu. Sada imamo igrača više, pa ubačaji imaju više smisla.
Ali, zbog toga pati obrana i ne samo da pati nego ova momčad nema igrače koji bi mogli igrati obranu koju želi Sanchez. S tri branića kad smo u napadu, a četiri kad se branimo. Svi branići su prespori. I Majstorović i Devetak i Radeljić i Husić. Nemamo nekog Galešića koji je bio relativno brz. A ako lopte, kao ponekad kod Lokomotive i Vukovara idu u prostor onda je sve još gore. Tada i jaka igra glavom Radeljića i Majstorovića ne dolazi do izražaja. A takav tip igre, brze tranzicije s loptom u prostor omogućuje naša igra s više igrača u napadu.
A ni ofsajd zamku ne znamo više postaviti. Jučer je Puljić srećom promašio čistog zicera nakon što je Devetak debelo zaspao.

Ono što se čini je da je novi sustav rasturio stari. Obrana bi trebala potpuno drugačije igrati, a za sada to ne čini. Ne mislim da se trebamo vratiti na staro, treba sada pokušati ovo novo kada smo se već odlučili na tako što. Ali ono u čemu mislim da su Mišković i uprava pogrešili jest izbor profila trenera. Osim ako se ne ide na jedno ogromno restrukturiranje momčadi, ali onda ćemo itekako patiti do zimskog prijelaznog roka jer sada imamo, uglavnom, krivi profil igrača. A onda se nameće još jedno pitanje: hoće li Sanchez preživjeti do tada i hoćemo li proizvesti neki bolji rezultat. Jer u protivnom će nam i moral momčadi i strpljenje navijača biti na nuli.

Ponavljam: niš protiv Sancheza. Kad je tu i kada je započeo promjene, neka ih bude. Bojim se ishoda, ali nadam se uspjehu.
Isprike na dugom postu ali eto... to je jedan način da ispraznim frustraciju rezultatima. Bolje nego da psujem na tribinama ili po ulici.

DRS ne može igrače nać za priproste pozicije/zadaće za drugoligaški klub, ali je mislio kako će se riješit Đaleta i sakrit svoje naznanje/nerad novim i skupim trenerom koji će magičnom palicom pretvorit njegov dovučeni škart u nogometnu simfoniju.
DRS namjerno svaki prijelazni pusti bivšeg trenera odvozit pripreme bez kvalitete u ekipi, i kad krenu porazi - smjeni trenera. Boli njega trenerski profil i rezultat, samo da se sakrije vlastita nesposobnost.

I
Neću puno, valjda.
Gotovi su prelazni rokovi, promijenio se trener. Šta se tiče igrača svi startaju od nule.
Za svaku situaciju ima najmanje dvije tvrdnje, često i više i konfuzija je potpuna.
Primjer je da je ekipa ostala na okupu, malo smo prodali, a iz toga izlazi da bi trebali osvajati bodove kao i do sada ili, potpuno suprotno, da nakon duple krune nisu više motivirani. Plus, konfuziju pojačava šta smo osvojili duplu krunu, a bodove u serijama nismo osvajali.
Drugi primjer je trener. Donijeti će igru, akcije, raznovrsnost. Neće donijeti ništa jer nema igrače za svoje vizije. Da valja ne bi se motao ovuda po Balkanu. Radi čuda s drugoligaškim igračima. S našima ne može, nije ih birao. Šta je od ovoga točno?
Onda igrači. Stalno je bilo treba ih posložiti, ima kvalitete samo trener je početnik i sve tako.  Sada ispada da ih ne treba posložiti jer su panjevi nego im treba motivator kojeg smo potjerali.
Šta u raspravi donosi izjava "Petrovič je panj", "Teraj Devetka u p.m.", "Zloma je kikser" ne znam ali znam da bolju popularnu "šesticu" od Petroviča do novog prelaznog roka nećemo imati. Boljeg golmana ako se Zlomislić ne ozljedi i Todorović ne zablista isto. Ja se nadam da bi Lasickas i Husić mogli bolje od Devetka odgovoriti na neke zahtjeve trenera šta se tiče lijeve strane. Za sada nije moguće jer su ozljeđeni i Lasickas i Radeljić. Barem jedan da je zdrav moglo bi se probati.
Šta je s Radeljićem? Nitko ništa? Ja ću pitati da nije možda uvrijeđen šta nije otišao u dinamo?
Onda ima ona "Govno vrati se i posloži ovo". Niže ne može.
Obregon, Ivanović, Marić, Dogan, Andrić, Perica, Čop, Jurić. Nemamo igru za napadače, svi su dobri ali ne valja sustav. Adu je u utakmicu i pol ušao u više šansi nego bilo koji od prethodnika.
Samo Fruk može igrati napadača, vraćaj Fruka u vezu. Total kaos.
Ne znam, mislim da nakon naslova možemo probati nalaziti zadovoljstvo u igri i utakmicama u kojima i kada imaš prednost nastavljaš napadati. Đale bi zatvorio obje i prilično sigurno uzeo šest bodova, Sanchez je išao po dva razlike. Ja ću se rado naviknuti na to iako znam da nam napadački nogomet ne može donijeti trofeje.
Najprije razbiti Istru, a onda po prvo mjesto u konferencijskoj.

S
23.09.2025, 09:56 #234 Last Edit: 23.09.2025, 10:02 by SandroB
Vi koji u duhu "najbolje igre Rijeke ove sezone" hvalite igru prema naprijed - igrali smo protiv Vukovara, jebem mu miša. Još najbolje da smo ih prvih pola sata stidljivo "opipavali", bez udarca na gol.

Fruk je ovu najbolju utakmicu Rijeke nazvao - sramota. Pet puta. Pametan dečko, kapa dolje. Njega mi najviše žao u ovoj sramoti.

M
23.09.2025, 10:02 #235 Last Edit: 23.09.2025, 10:08 by moreplovac
Ofenzivno smo stvarali i tu nije izgledalo loše, DAA mora još evoluirati ali meni on izgleda sasvim ok, smiriti se pri poentiranju, završnom udarcu, jer je bio u odličnim situacijama, a svojim kretanjima se tamo našao.
Obrambeno, tu se nema šta više reći.

Interesira me kad je već bilo sranje i kad se trebalo lovit rezultat, zašto talijan nije ušao, pol ure je mogao odradit a protiv Maksimira je izgledao solidno.

Sanchezu treba dat vremena ali se isto nadam da će on sam bit pragmatičan i shvatiti da nemožeš nekad implementirat baš previše promjena odjednom jer nisu svi sistemi kapacitivno isti. Da je rezultat zvijezda vodilja.

I da,neko je napisao da su zadnje utakmice prvenstva prošlog i ovog za vrijeme Đaleta odigrali na energiju, e sad se čini da ni toga nema.

I Zloma, imao je lošu reakciju u Splitu ali mislim da nije toliko loš da ga se proziva. To što nije obranio penal, neznam kako se to uzima nekome kao falinga. Isto kod prvog gola, Majstorović je skrenuo loptu u petercu, nije to baš da je lako branit.

S
Quote from: SandroB on 23.09.2025, 09:56Vi koji u duhu "najbolje igre Rijeke ove sezone" hvalite igru prema naprijed - igrali smo protiv Vukovara, jebem mu miša. Još najbolje da smo ih prvih pola sata stidljivo "opipavali", bez udarca na gol.

Fruk je ovu najbolju utakmicu Rijeke nazvao - sramota. Pet puta. Pametan dečko, kapa dolje. Njega mi najviše žao u ovoj sramoti.

Kad pet puta upotrijebiš riječ sramota, to je zato jer ne možeš pred kamerama izjavit - moji suigrači imaju teški oblik masovne i zarazne boliqrčine. 

A
Quote from: Snjesko on 22.09.2025, 22:58Kome pravo, kome krivo, ali ovo danas je bila najbolja utakmica Rijeke ove sezone. Za to sto to nije bilo dovoljno danas za pobjedu treba se obratit iskljucivo glavnom kuharu DRSu. Sanchez je napravio sve sto je mogao.
Jadni li smo ako je ovo najbolja utakmica ove sezone

M
Quote from: Snowcrash on 23.09.2025, 10:13
Quote from: SandroB on 23.09.2025, 09:56Vi koji u duhu "najbolje igre Rijeke ove sezone" hvalite igru prema naprijed - igrali smo protiv Vukovara, jebem mu miša. Još najbolje da smo ih prvih pola sata stidljivo "opipavali", bez udarca na gol.

Kad pet puta upotrijebiš riječ sramota, to je zato jer ne možeš pred kamerama izjavit - moji suigrači imaju teški oblik masovne i zarazne boliqrčine. 

Toni Fruk nakon Vukovara

"Naša predstava bila je sramotna. Žao mi je svega što smo radili na treninzima, žao mi je navijača što su ovdje došli radi ovakve predstave... Mislim da si ne možemo dopustiti, pogotovo ne nakon što dva puta vodimo u utakmici, da se suparnik ovako vrati, odnosno da ga mi vratimo u život. Sve nas treba biti sram."

K
Ćiro bi nakon 20 minuta treninga poslao Devetka na tribine, ovaj ni nakon 3 utakmice ne kuži i drvi s njim. Taj sustav iz 3 u 4 i obratno mogu igrati kvalitetni nogometni intelektualci, a ne ovi naši šta čitaju Zagor te naya. Igramo isto kao i Osijek i imamo isto bodova. Napravimo milion šansa (kao i Rožmanovi), ali dobijemo 3 gola - od Vukovara. Vjerojatno i Sančez vuće po lapltopu gdje i kada treba Ante Oreč i Menalo trčat. A ovaj lupne da je to najbolja utakmica Rijeke do sada. Zajebo si se, bolja je bila protiv Maksimira, tad smo ima uvalili 4 komada (baš kao i Rožmanovci Vukovaru). Još će mi falit Kruno Jurčić i njegovo držanje rasporeda.