SHNL 7. Kolo, 22.09.2025. 18:00h, Vukovar - Rijeka

Started by iSpOd StIjEnA 2, 20.09.2025, 20:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Gledam malo formu Devetaka u posljednjih 10 utakmica...pa to je kriminal...nema ocjenu iznad 6.5...a vecinom ispod 6
...dal si mi dušu moj rodni kraju...

Quote from: TIR on 24.09.2025, 09:17
Quote from: ispod stijena on 24.09.2025, 06:20A ova snimka je u razini Crnih kesa. Pa ovako su povlačili u malog Daniela napad kasnije kad nije uspio primiti loptu.
Stavi i to

Od tebe i dalje u ovih 1500 upisa nisam vidio neki razumno pozitivni post, bez da si nešto komentirao s podsmjehom. Pa vjerujem da koji god ti kadar pošaljem, da ćeš nać još neki razlog da bude po tvom ;) Meni je ovo penalčina i puna mi je kapa povlačenja za dres ili ruku ili tijelo u 16m koja se kod nas rijetko sankcioniraju pa se onda svi čudom čude kad ih u Europi sudac "krade".

Općenito korištenje ruku u hnlu a igra se NOGOMET, je iznad svake mjere, u svaki duel se ulazi s rukama na leđima, ramenu, povlaci se za dres, nisam vidio niti jedan dribling uz liniju ili polukontri/kontri a da se barem malo obrambeni igrac ne koristi rukama kako bi omeo napadača.

A naši suci i hns kao puštaju duel igru, očitno ni oni sami ne znaju šta je duel a šta povlacenje i ometanje rukama.

Sve 5 ali pokreti ruku i nogu se neki put i ne mogu izbjeći. Meni je nakaradno ono rakovo kretanje s rukama prekriženim na leđima unutar 16. Izgledaju kao debili.
Namjerno hvatanje za dres pa samim tim i potezanje bi se trebalo sankcionirati, svako i minimalno potezanja za dres bi trebao biti žuti (ne sjećam se točno na jednom SP je to baš bilo udarno). Uostalom ne može se baš svaki kontakt ruke i tijela odmah smatrati prekršajem nije nogomet košarka.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

U košarci su to jednostavno riješili, tako što su zabranili korištenje šaka i dlanova. To isto se može i u nogometu uvesti i dosljedno provoditi. Kontakt je dozvoljen uz upotrebu podlaktice i ramena u određenom intenzitetu. Čak se može donekle i odgurivanje tolerirati kod prekida, ali hvatanje je zabranjeno. Mislim da se tako nekako svira i u NFLu.
Onog trena kad ti nekoga primiš za dres, rame ili bilo koji dio tijela, faul.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

S
Quote from: Eskisehirspor on 24.09.2025, 09:59Gledam malo formu Devetaka u posljednjih 10 utakmica...pa to je kriminal...nema ocjenu iznad 6.5...a vecinom ispod 6

Sreća pa je Darkić otkantao Godu i doveo istog ili boljeg lijevog beka.
Pa sad Sanchez ima širok izbor igrača za devetakovu poziciju.   :bo: 

Quote from: Snowcrash on 24.09.2025, 12:07
Quote from: Eskisehirspor on 24.09.2025, 09:59Gledam malo formu Devetaka u posljednjih 10 utakmica...pa to je kriminal...nema ocjenu iznad 6.5...a vecinom ispod 6

Jako kritična pozicija.... Ne znam zašto nisu još nekoga doveli za tu poziciju

L
Quote from: Snowcrash on 24.09.2025, 12:07

Šta nije bila priča da su se Đalović i Goda posvađali?

I
Quote from: ispod stijena on 24.09.2025, 06:20A ova snimka je u razini Crnih kesa. Pa ovako su povlačili u malog Daniela napad kasnije kad nije uspio primiti loptu.
Stavi i to

Od tebe i dalje u ovih 1500 upisa nisam vidio neki razumno pozitivni post, bez da si nešto komentirao s podsmjehom. Pa vjerujem da koji god ti kadar pošaljem, da ćeš nać još neki razlog da bude po tvom ;) Meni je ovo penalčina i puna mi je kapa povlačenja za dres ili ruku ili tijelo u 16m koja se kod nas rijetko sankcioniraju pa se onda svi čudom čude kad ih u Europi sudac "krade".

U kratko vrijeme od dežurnog "opijenog pozitivca" do niti jednog "razumno pozitivnog posta".

Otuda vjerojatno i neka glupa kazna kada se navode rijeci moderatora.
Jbg. Treba rješiti uljeza kad ga se ne može izverbalizirati.

Ali imaš problema sa čitanjem sa razumijevanjem.

Zar je zabranjeno komentirati da nešto ne bih volio da nam se sudi? Penal je kad ga sudac sudi, nisam utopist.
Ali ovaj trenutak sto si ti ostavio su jebene crne kese. Da ne idem da je nogomet dinamična igra pa do toga sto rade ruke od Majstorovica, nitko nije "obožavao" penal u Maksimiru na Spikicu i ovdje viditi da nisam jedini "koji ne bi volio da se to kontra Rijeke svira".

To sto je situacija u nogometu kod prekida takva da se košarkaški gleda na situacije u 16 metara je nešto sto mi se ne svidja.
I sad ako to komentiram , onda sam negativan ko 1500 postova prije ovog

S
Quote from: LenRi on 24.09.2025, 12:24Šta nije bila priča da su se Đalović i Goda posvađali?

Koliko je meni poznato, Godi je isticao ugovor 31.6., produžio nije i 2.7. je potpisao za Dinamo - kao slobodan igrač, dva tjedna prije početka prijelaznog roka!
Darkić je imao više mjeseci prije isteka ugovora i još 2 mjeseca (!) po odlasku Gode za nać i dogovorit zamjenu.
--------------
Devetak je počao padat s početkom sezone i igrom na dva fronta i trenutno je s 14 utakmica i 1131 minutom igrač s največom minutažom poslije Zlomislića (1200 min) u ovoj sezoni.

L
Ma spominjem tu priču sa tom svađom jer nema logike produžiti ugovor igraču koji je posvađan sa trenerom. Da se razumijemo nisam siguran da li je svađe bilo ali mi nekako zvoni da je netko pisao o tome.
Naravno, nakon odlaska Gode trebalo je dovesti u najmanju ruku buckup lijevog beka, ako već ne misliš davati minutažu Bodetiću

Quote from: ispod stijena on 24.09.2025, 12:38
Stavi i to

U kratko vrijeme od dežurnog "opijenog pozitivca" do niti jednog "razumno pozitivnog posta".

Otuda vjerojatno i neka glupa kazna kada se navode rijeci moderatora.
Jbg. Treba rješiti uljeza kad ga se ne može izverbalizirati.

Ali imaš problema sa čitanjem sa razumijevanjem.

Zar je zabranjeno komentirati da nešto ne bih volio da nam se sudi? Penal je kad ga sudac sudi, nisam utopist.
Ali ovaj trenutak sto si ti ostavio su jebene crne kese. Da ne idem da je nogomet dinamična igra pa do toga sto rade ruke od Majstorovica, nitko nije "obožavao" penal u Maksimiru na Spikicu i ovdje viditi da nisam jedini "koji ne bi volio da se to kontra Rijeke svira".

To sto je situacija u nogometu kod prekida takva da se košarkaški gleda na situacije u 16 metara je nešto sto mi se ne svidja.
I sad ako to komentiram , onda sam negativan ko 1500 postova prije ovog

Mislim da bi sustina tvog izlaganja bila da je nogomet nekad bio "muska" igra a sad je balet i sudi se kao da su igraci od stakla, zasticene male mimozice.
Ima jedan video iz '80 kad Maradona trci preko 50 metara, polome ga valjda 5-6 puta na razini gdje bi u danasnje vrijeme svaki taj start bio minimalno zuti a poneki i crveni karton a u toj situaciji nije sviran niti jedan prekrsaj. Čovjek se dize, bori, nastavlja i zabija gol.
Rijeka u srcu, Armada do groba!

S
Quote from: LenRi on 24.09.2025, 12:56Ma spominjem tu priču sa tom svađom jer nema logike produžiti ugovor igraču koji je posvađan sa trenerom. Da se razumijemo nisam siguran da li je svađe bilo ali mi nekako zvoni da je netko pisao o tome.
Naravno, nakon odlaska Gode trebalo je dovesti u najmanju ruku buckup lijevog beka, ako već ne misliš davati minutažu Bodetiću

Osobno, već sam se naviknuo da Darkić nikad neće dovest igrače ne deficitarne ili pozicije koje su otišle, nego - bilo koga, na bilo koju poziciju, samo da se ispuni broj i napravi "check" na budgetu, kako bi presidente bio zadovoljan. 

B
U ovom Samchezovom sustavu sa tri stopera jos vise dolazi do izrazaja los prijelazni rok. Za 3 stoperske pozicije treba ti bar 5 stopera/defamzivnih bekova za odigrati to uz ovaksv ritam. Mi smo na 3 dobra igraca Radelja, Husic,  Majstor pd kojih je prvi ozlijeden plus Devatak. Svakakva iole solidna akvizicija bi bila dobro dosla. Krizmanic, Goda...

Jbte pa Mulac bi bio odlican za ovaj sustav kao back up 4. stoper, zna s loptom moze odigrat i veznog.

S
Quote from: sthlm1987 on 24.09.2025, 13:07Mislim da bi sustina tvog izlaganja bila da je nogomet nekad bio "muska" igra a sad je balet i sudi se kao da su igraci od stakla, zasticene male mimozice.
Ima jedan video iz '80 kad Maradona trci preko 50 metara, polome ga valjda 5-6 puta na razini gdje bi u danasnje vrijeme svaki taj start bio minimalno zuti a poneki i crveni karton a u toj situaciji nije sviran niti jedan prekrsaj. Čovjek se dize, bori, nastavlja i zabija gol.

Jedini mali izazov je da su se nogometna pravila u zadnjih 40 godina mijenjala i da je već 30 godina - povlačenje za dres i obaranje protivnika na travu prekršaj na bilo kojem dijelu terena pa tako i u kaznenom prostoru. Prekršaj u kaznenom prostoru je kazneni udarac.
Ako tvrdim da "ne želim da nam se sudi kazneni udarac zbog povlačenja i rušenja na travu u kaznenom prostoru", onda bi trebao gledat utakmice iz 80' (preporučujem utakmice Rijeke s Mladenovićem) ili neku ligu koja još uvijek ne primjenjuje opće znana pravila suđenja.

S
Quote from: Snowcrash on 24.09.2025, 12:51
Quote from: LenRi on 24.09.2025, 12:24Šta nije bila priča da su se Đalović i Goda posvađali?

Koliko je meni poznato, Godi je isticao ugovor 31.6., produžio nije i 2.7. je potpisao za Dinamo - kao slobodan igrač, dva tjedna prije početka prijelaznog roka!
Darkić je imao više mjeseci prije isteka ugovora i još 2 mjeseca (!) po odlasku Gode za nać i dogovorit zamjenu.
--------------
Devetak je počao padat s početkom sezone i igrom na dva fronta i trenutno je s 14 utakmica i 1131 minutom igrač s največom minutažom poslije Zlomislića (1200 min) u ovoj sezoni.

Ne bih se čudio da mu je netko u ugovoru stvarno napisao 31.6.