SHNL 11. kolo: Rijeka - Osijek, ponedjeljak 27.10.2025, 16:30h

Started by Tmatic, 26.10.2025, 12:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Quote from: Johnson on 28.10.2025, 08:08Ovo kolo je otvorilo jedno pitanje, koliko ce proc vremena prije nego sančotu dođe poziv iz mordora i jesmo li spremni za to?

Jako dobro pitanje. S obzirom da je doveden na sugestiju vitezova i da vjerojatno ima jako dobar ugovor, moguce da imamo zastitu. Ali jako dobro pitanje.

I
Jučer je bilo direktnog nogometa, bez preiše filozofije.

Puno trke bez lopte, oslobađanja prostora, brzih paseva, odigravanja prva- druga.

Ok. Nešto se pita i kako se protivnik postavi, dobro da je Rožman došao pokušati igrati nogomet , a ne parkirati autobus.

Mislim da bi Jaković u pravoj formi i taktički ukalupljen mogao puno dati u tom nogometu, a zanimljivo sa druge strane bi bilo vidjeti recimo Dantasa jučer, koliko bi i da li bi usporio cijelu situaciju.

Čop je pokazao kako je čisti sidrun, za primit loptu ne u 16 nego u 5 metara, svaka primljena lopta u kretnji kod njega je neprijateljica.

Na kraju je i dobro ispalo što mu Oreč nije odmah dodao nego odgodio jer pitanje što bi ovaj na 18 metara sa loptom, ovako u 5 metara mu je preostala samo egzekucija. Mogao je više i napasti prvu stativu, ovako je potencijalno igrao na zaleđe, ali ok i Oreč je dovoljno brz da i sa loptom bude koračić ispred njega.

Devetaku se očito našla pozicija , a lijepo je koristio i otvorene koridore sa puno više vjere u samog sebe.

Husić zapravo igrač utakmice kad se ona na miru pogleda.

A Fruk...može tu biti potpisa trenera, ovoga - onoga, ali...

Fruk igra opet frukovski. KAd se sjetim kako je kontra Sparte vezao trojicu,. A sinoć, mogao je dva puta asistirati, ali ono kad je isto izvukao dvojici kroz noge u nekj 80 oj minuti. AKo ima tko to za staviti...

Lijepo je sa nestrpljenjem čekati sljedeću utakmicu, a bome i radni tjedan je lakši.

Z
Quote from: D2 on 28.10.2025, 08:34
Quote from: TIR on 27.10.2025, 23:16Među minuse dodati Lasickasa, koji i protiv Sparte i danas uredno pliva u obrani.
...
Ne pristaje ti ovo. Nazirem polako onaj uzorak kad se uhvatiš nekoga i ne puštaš.
Poželjnije bi bilo kad bi sudove određene utakmice donosio na bazi trenutka, a ne ih prisnaživao kumulativno. Oslobodi se okova, poleti ... 8)

BTW Svaki igrač koji je imalo dvosmjeran će imati tu i tamo poneki propuh, a za tu poziciju nam je trenutno on izgleda najbolji izbor. Ja sam jučer realno vidio kod svih igrača jako puno dobrih stvari i kod svakog neki trenutak ili trenutke koji su za popraviti. Izdvojiti sad baš njega u ovom kontekstu moram priznati mi je malo čudno.

Lasickas je  jučer dobio skroz novu ulogu u jednom trenutku je bio osmica. Možda je i zato bio loš.

Quote from: ispod stijena on 28.10.2025, 08:45Devetaku se očito našla pozicija , a lijepo je koristio i otvorene koridore sa puno više vjere u samog sebe.

Devetko se prodao u Italiju, a i tamo igrao, kao lijevi stoper u 3 iza.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

Quote from: Snjesko on 28.10.2025, 08:40
Quote from: Johnson on 28.10.2025, 08:08Ovo kolo je otvorilo jedno pitanje, koliko ce proc vremena prije nego sančotu dođe poziv iz mordora i jesmo li spremni za to?
Jako dobro pitanje. S obzirom da je doveden na sugestiju vitezova i da vjerojatno ima jako dobar ugovor, moguce da imamo zastitu. Ali jako dobro pitanje.
Ima on još jako puno palente pojest kod nas. Sve u svoje vrijeme.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Quote from: ispod stijena on 28.10.2025, 08:45Čop je pokazao kako je čisti sidrun, za primit loptu ne u 16 nego u 5 metara, svaka primljena lopta u kretnji kod njega je neprijateljica.
Na kraju je i dobro ispalo što mu Oreč nije odmah dodao nego odgodio jer pitanje što bi ovaj na 18 metara sa loptom, ovako u 5 metara mu je preostala samo egzekucija. Mogao je više i napasti prvu stativu, ovako je potencijalno igrao na zaleđe, ali ok i Oreč je dovoljno brz da i sa loptom bude koračić ispred njega.
Malo bih dosolio ako smijem.
Nije to bilo slučajno i tu treba Oreča baš posebno pohvaliti. Čop mu je jučer u toj situaciji bio stalno u zaleđu i nije mu ni mogao dodati. Točno se vidjelo kako Oreč odgađa dodavanje do trenutka kad to smije napraviti. I ovo nije slučajno jer je istu stvar napravio utakmicu prije. Mali ima "ružno držanje" i "nezgrapno" trči (fali mu elegancije pokreta) i zato ga se možda ne doživljava ozbiljno koliko bi trebalo. No bez obzira na to mali je brz s loptom i bez nje,  jučer je prepišao onu dvojicu samo tako i još ih iznio na ramenima. Dečko je dobar i samo neka nastavi raditi, nažalost ova estetika pokreta koju sam spominjao koliko god nebitna bila za krajnji njegov učinak je nešto što mu ne olakšava stvari u karijeri.
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

mislim da je to naša stvarnost
kada smo već na temi, jučer mi je čovjek na tribini prepričao "pošalicu" koju je negdje pročitao
ide cca... "Adu, Adu, ideću sezonu će iz Dinama da te ukradu"
u svakoj pošalici pola poistinice  :bo:

Quote from: ri5gile on 28.10.2025, 09:09kada smo već na temi, jučer mi je čovjek na tribini prepričao "pošalicu" koju je negdje pročitao
ide cca... "Adu, Adu, ideću sezonu će iz Dinama da te ukradu"
u svakoj pošalici pola poistinice  :bo:
Pročitao je vjerojatno na forumu "Piroćanci i okolica".
 8)  ;D  ;D  ;D

Pitao sam se lani koliko je Zlomislić zapravo dobar golman za Rijeku jer ga nismo uspjeli ni vidjeti obzirom na nadljudsku sezonu Majstorović-Radeljić koji nisu previše udaraca dozvolili prema našem golmanu.
Moj odgovor na popriličnom uzorku je: Zlomislić je možda i najgori golman lige, jedino ovaj Bulat u Vukovaru može biti lošiji (nemamo dovoljan broj utakmica za njega).
Ne samo to, Zlomislić je nažalost, najgori golman Rijeke još od ne sjećam se vremena
Hitno nekog talentiranog na gol, a ovog prodat na prvu ponudu
SPORTSKI ODLAZI!

Z
Rijeka je uvijek imala dobre golmane. Zlomislić je velika iznimka.

Zlomislić je u jesenskom dijelu sezonu 24/25 dobijao maksimalno 3 udarca u okvir po utakmici. To je bio maksimum. Većina utakmica su protivnici imali od 0 do 2 , mislim da su samo dvije-tri utkamice protivnici imali 3 udarca na gol. TU bi i ja bio dobar golman.

kada sam već tu, nebi jako u veličanje, lijepa igra, dodavanja, kombinatorika, kretnje, Devetak na pravom mjestu, izvlačenje Fruka na desno.... s druge strane, golman u rupi od smole, obrana neuigrana, krila izrazito nekvalitetna, bočne strane općenito, utakmica protiv nemotiviranog i nekvalitetnog protivnika koji je došao i postavio se da je motiviran i kvalitetan....
sve to na vagu pa šta ispadne
nama će sezonu odlučiti utakmice kontra ostatka lige koji će igrati drugačije, kao Slaven prošlo kolo
ali... zato sam za iduće kolo, usudio bih se reći, optimističan, pa i za europu, nakon plastike na stijeni  :)

B
Nemojmo bas takvo kipanje po Zlomi , grozan je sad i nes se s njim dogada. No sad mu uzimamo proslu sezonu gdje je bio odlican. Nije branio bravure ali je bio siguran i dijelom zbog njega je obrana bila nepogresiva-sve visoke lopte je hvatao, cesto smo komentirali da je s tim segmentom upgrade na Labru. Nije mozda najbolji golman i treba nam promjena-no siguran sam da ovo sto se desava zadnje vrijeme nije njegovo pravo stanje.

Neznam sto se desava na treninzima vratara-ali cinjenica da nam je trener golmana isto pocetnik kojem je ovo isto prvi pravi trenerski posao. Ako je prvi golman u ovakvom stanju-neznam dal su ovi mladi vratari sada na nekom zavidnom nivou.

B
Quote from: Zelko Maler on 28.10.2025, 09:25Rijeka je uvijek imala dobre golmane. Zlomislić je velika iznimka.

Zlomislić je u jesenskom dijelu sezonu 24/25 dobijao maksimalno 3 udarca u okvir po utakmici. To je bio maksimum. Većina utakmica su protivnici imali od 0 do 2 , mislim da su samo dvije-tri utkamice protivnici imali 3 udarca na gol. TU bi i ja bio dobar golman.
Nebih se slozio. Zloma je bar bio na visini zadatka u finisu sezone-recimo obrana protiv Sibenika 2 kola prije kraja je donijela naslov. I sa ta 3 udarca u okvir dobivao je pola gola po utakmici-znaci nelos prosjek. Recimo bravurozni Labro je bio fantastican pretproslu sezonu pa je na kraju chokao finis sezone gdje je primio svaki udarac i dobrim dijelom zbog njega otisla titula.

Mali offtopic

Nije Zlomislić ništa posebno, ali daleko od toga da je najgori golman lige, ajmo bit pošteni.

Prošle sezone je statistički bio osrednji golman, uz činjenicu da je imao u prosjeku samo 1.9 udaraca na 90 minuta, prvi sljedeći je Zelenika s 2.6, dok je Osijekov Malenica morao braniti po 4.5 udaraca po utakmici. Dakle debelo ispod prosjeka posla tipičnog golmana. Uz Majkića, Zeleniku i Malenicu je oko nule po pitanju spriječenih očekivanih golova; isticali su se Zelenika (spriječio 5.2 xG, duplo više od Slavenovog Šuška), odnosno na dnu Nevistić (propuh, dopustio čak -7.4 xG koje je trebao braniti). Dakle Zloma se ne ističe praktički po ničemu, ali opet ponavljam da je u 36 ligaških kola imao samo 71 udarac prema golu.

Ove sezone nakon 11 kola ima čak 38 udaraca, i kao i većina golmana, po xG su u minusu (tj. propustili su obraniti po 1-3 gola kumulativno).

Ali on je jedan od najaktivnijih golmana lige u prekidima (uz Bulata najviše izlazaka s crte, 2.1 po 90 min; duplo više osvojenih zračnih duela od pratitelja) - isto je bilo i prošle godine, u vrhu u obje kategorije.

Usporedbe radi, Labrović 23/24 na samom dnu izlazaka s crte (0.63 po 90'), ali on je imao jače reflekse pa je skidao više iako je bio statičan i samim time sigurniji.

Zlomislić je aktivan, a čim ispustiš jednu visoku loptu imaš nesigurnost. Al to i dalje nije nužno bolje nego stajat na crti na svakom prekidu.

Na dušu mu od zadnjih 11 golova (Hajduk naovamo) ide gol Osijeka, i kombinirane slabe reakcije obrane i njega drugi gol Osijeka, gol Gorice, Noah, Vukovar, Hajduk drugi... Sve izuzev drugog Osijeka su dodatno začinili ili Radeljić ili Majstorović svojim reakcijama, odbijancima ili propuštanjem ispraćanja igrača.

A ove zbunjene reakcije su posljedica svega toga, manjak samopouzdanja. Lasickasa sam prozvao između ostalog i zbog Sparte gdje odmah na početku 2.p. njih dva skoro poklanjaju gol jer se ne dogovore tko će na loptu. Takvih reakcija imamo previše, i to je manjak jasne komunikacije uz sve ovo poviše.

Ali Zlomislić je prosječan golman, nije najbolji, al sigurno nije nikakvo dno od igrača. Vjerojatno ne pomaže što smo od dokazano uspješnog Mrčele prešli na simpatičnog Vargića koji je u pravilu igrao samo u Rijeci, i koliko pamtim nije bio svima po mjeri...
#navodninavijač