RI gradilište

Started by TIR, 07.04.2023, 15:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

05.01.2024, 12:29 #150 Last Edit: 05.01.2024, 12:33 by Fornax
U GKR sam išao odmah dan nakon otvorenja, oduševila me, pogotovo onaj lift za knjige, mislim da nisu ni svjesni kakvu atrakciju tamo imaju jer se jedan djelatnik pomalo čudio što ja to tako fascinirano proučavam.

Ali kad pričamo o novcima, ovi projekti su sufinancirani do 85% iznosa investicije, a nešto mi govori da taj iznos u konačnici nije ni 50% i to nije tema preko koje treba olako prijeći samo zato jer smo dobili fenomenalne objekte. U ovoj priči je glavni problem naravno Galeb, a astronomska financijska šteta koju je prouzročio taj projekt nije plod neke više sile nego ljudske nesposobnosti i bilo bi tragično da se ta činjenica zaboravi samo zato jer smo od te teme već umorni.

Quote from: beetlebum on 05.01.2024, 11:27Jebi me ako ja kužim šta on želi reći u tom postu.
Dobili smo kulturu, ali je ona došla na mjesto upražnjeno ubijenom industrijom pa je jasno da neke naše starije sugrađane koji pamte neku drugačiju Rijeku to žulja. Mnogi ovdje odbijaju prihvatiti činjenicu da je riječka industrija umrla s Jugoslavijom i da se grad mora adaptirati da bi preživio.
#degenerik

05.01.2024, 17:53 #151 Last Edit: 05.01.2024, 17:54 by beetlebum
Shvaćam da, to s industrijom grebe svih vjerujem, ali nije da bi u komplesku Benčića niknula tvornica Citroena da se nije ugurala knjižnica. Naš odnos prema industriji staroj i novoj je za drugu temu.

Galeb nisam namjerno spominjao jer to ne može pohvatat jebeni Nik Praskaton. Do sad je već trebao postat svemirski brod.

Ma znam treba pilat i gledat te financije, neovisno šta smo umorni od toga, ali danas sam posebno umoran. Ako se ne varam jedno vrijeme su projekti EU bili sufinancirani na inicijalnu svotu u vrijeme ugovaranja posla. Tako da uzevši u obzir da su rokovi probijeni, cijene materijala i rada rasle, taj dio je sigurno znatno poskupio jer se projekt počeo raditi 2019 za EPK.  (+ nepredviđeni troškovi ;))

I
Mislim da je veći problem sto don Marco oprašta nekih tamo 17.000 € pojedincu znanom kao Kralj Korza.
Da je to tamo neki pučanin ne bi ni pogledao u njegovu pravcu

Nema većih i manjih problema, to je samo skuža za ne činit ništa i opravdanja.  8)
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Quote from: ispod stijena on 06.01.2024, 16:31Mislim da je veći problem sto don Marco oprašta nekih tamo 17.000 € pojedincu znanom kao Kralj Korza.
Da je to tamo neki pučanin ne bi ni pogledao u njegovu pravcu
Nije bed, gradska oporba će reagirati...

Ne?

Ok.
#degenerik

Nema straha, uletit će Kralj Korza s donacijom.

Ne?

Ok.
#degenerik

Oporba u niskom startu.
 8)
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

I
Novi ritam grada

Marko izdrži, imaš moj glas!

B
Pozdrav,zna li se šta o budućim lokacijama pos stanova?

..krnjevo, ispod kauflanda do crvenih zgrada..
..količina pameti na svijetu je stalna..a stanovništvo raste..

B
Mislio sam na neke druge lokacije,jer tu će se graditi samo 25-30stanova(na listi je 800ljudi)

Može proračun bit, karikiram i 5x veći i 5x manji, sve ovisi na što se troši i koje pogodnosti od proračuna osjeća građanin grada u kojem živi.

Butkovićev Vukorepa se malo zaigrao u Paintu... https://www.fiuman.hr/lucka-uprava-zeli-graditi-terminal-za-kruzere-na-delti-cini-se-da-su-gradani-protiv-toga/

U njegovom scenariju Školjić je postao jedna velika fina gusta šuma pa manje bode u oči 170 tisuća kvadrata Delte koju bi zabetonirao. Nisam neki ludo eko osviješteni vegan (nit imam išta protiv takvih), ali primjećujem da u Rijeci nekog zelenila zapravo i nema nigdje uzduž obale, van par ulica koje imaju zasađena stabla. Park na Mlaci zapušten i na meni uz Brajdicu najružnijem dijelu grada... I park iznad NL prema Krnjevu, to je sve.

Meni bi primarna ideja bila neko zelenilo gurnuti baš na Deltu, uz popratno rješavanje parkinga i aktualnog okretišta prigradskih buseva... A ne nakeljit treće pristanište u radijusu od pola kilometra.

#navodninavijač

Ako me sjećanje ne vara bilo je u nekoj od vizija da sadašnje parkiralište na Delti pa sve do Školjića na mjestu gdje je sada Autotrolej bude "zelenilo" povezano sa šetnicom uz Rječinu.

Gdje žurite s uređenjem Delte još nije ni zipline Trsat - Export Drvo gotov.