KL, 3. kolo: Lincoln RI - Rijeka, četvrtak 06.11.2025, 21h

Started by SamoMesarskiNogomet, 02.11.2025, 11:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Z
Quote from: Orpat on 07.11.2025, 07:29
Quote from: ispod stijena on 06.11.2025, 23:51Da, zato gibratalci( jel se tako piše?) imaju širinu klupe sa 8 desnih bekova.
Nevjerovatno koliko pojedinci mogu naći skuze za ASDA.
Istina je da je u utakmicama gdje nije eksperimentirao sa pozicijama igrača , pozicijama ne pojedincima i izmjenama u toku utakmice dobio dovoljno kvalitete za biti dojmom bolji u ovoj utkmici kao i na inerciju dobiti Lokomotivu i Istru doma i Vukovar u gostima.

Ovdje mi igrom smo iščupali bod, jednostavno nismo bili bolji protivnik. I nije to samo radi igrač ili greške Laickasa/Zlomislica.

Čak je pitanje da li smo i bod zaslužili, jer ono su mi izgledali kao PSV ili Ajax neću reći Real,nos svaka ničija lopta njima, nevjerojatno.

prilagodba na teren, nešto slično naprimjer ko kad je Rujevica napravljena pa razne Cibalie, Istre, pa čak i jači HNL klubovi, igrači im nisu znali stajati na terenu, a kamoli igrati. Ista stvar ti je tu.

S
Dogodio mi se, pretpostavljam u snu, jedan čudan obrat. Valjda zbog toga što su mi zadnje riječi koje sam sinoć pročitao bile - izjava našeg šefa nakon utakmice. Sumnjam da je toliko zelen da bi se pravdao bez razloga, a kad je spomenuo njihovog igrača kojemu je stradalo koljeno, moram priznati da sam malo zapeo u pičkaranju naših.

Totalno vjerujem da ti strah od onakve ozljede koljena praktički iz čistog mira (neforsirana rotacija pri trku) diktira sasvim različito ponašanje. Mnogi pišu "nemojte se pravdati... ili znaš ili ne znaš". Pogotovo na FB stranici kluba. Tamo je streljana... mi smo ovdje još bečka škola, osim jednoga, dvojice sinoć, vruće glave i nakon barem tri pive, pretpostavljam. Pivica i mene baca na laganu agresiju. Laganu, verbalnu...ne bih nikome naudio.

Ljudi moji, ako ti nemaš slobodu izvođenja pokreta, ako ti mozak sputava, limitira trk, skokove i srazove s protivničkim igračima... tu više znanje ne igra nikakvu ulogu. Pa ni taktika, sorry.

Jbg, omekšao sam preko noći... oljigavio sam, ali je barem trenutak napisati ono što ne bih nikad u normalnim okolnostima - Ajmo Sančo, ajmo Rijeka... dobiti Varaždina i puna šaka brade! O Europi ćemo za dva tjedna... lagano mi pun kurac te naše Europe. Osim što bih volio vidjeti Krakow... europski Nashville  :) A moji doma me zajebavaju... daleko, posao, škola, fax, pičke materine...

O
Quote from: Zelko Maler on 07.11.2025, 07:32
Quote from: Orpat on 07.11.2025, 07:29
Quote from: ispod stijena on 06.11.2025, 23:51Da, zato gibratalci( jel se tako piše?) imaju širinu klupe sa 8 desnih bekova.
Nevjerovatno koliko pojedinci mogu naći skuze za ASDA.
Istina je da je u utakmicama gdje nije eksperimentirao sa pozicijama igrača , pozicijama ne pojedincima i izmjenama u toku utakmice dobio dovoljno kvalitete za biti dojmom bolji u ovoj utkmici kao i na inerciju dobiti Lokomotivu i Istru doma i Vukovar u gostima.

Ovdje mi igrom smo iščupali bod, jednostavno nismo bili bolji protivnik. I nije to samo radi igrač ili greške Laickasa/Zlomislica.

Čak je pitanje da li smo i bod zaslužili, jer ono su mi izgledali kao PSV ili Ajax neću reći Real,nos svaka ničija lopta njima, nevjerojatno.

prilagodba na teren, nešto slično naprimjer ko kad je Rujevica napravljena pa razne Cibalie, Istre, pa čak i jači HNL klubovi, igrači im nisu znali stajati na terenu, a kamoli igrati. Ista stvar ti je tu.

Slažem se i teren je kumovao lošoj igri, oni igraju svaki dan na tom terenu i navikli su se.

Jučer sam bio raspi*, danas mi se o ovoj utakmici ne da skoro ni pisati. Na sreću već u nedjelju imamo drugu utakmicu, koja nikakve dodire s jučerašnjom nema. Nismo izvukli čemu smo se nadali i idimo dalje. Iz ove se može samo izvući pouka da se svakom protivniku treba pristupiti kao da ti je nasuprot najveći sportski rival kojeg si ikada sreo. Ostale analize, sve je to u 5 deka.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

I dalje smo ponovno misevi na gostovanjima u Europi kad god si favorit pa dokle vise?!
Forza Fiume ale!

Z
Quote from: D2 on 07.11.2025, 08:52Jučer sam bio raspi*, danas mi se o ovoj utakmici ne da skoro ni pisati. Na sreću već u nedjelju imamo drugu utakmicu, koja nikakve dodire s jučerašnjom nema. Nismo izvukli čemu smo se nadali i idimo dalje. Iz ove se može samo izvući pouka da se svakom protivniku treba pristupiti kao da ti je nasuprot najveći sportski rival kojeg si ikada sreo. Ostale analize, sve je to u 5 deka.

ptopisao bi jučerašnju pobjedu i poraz u Varaždinu 3:0. Jednostavno mi je to nemjerljivo. Jebeš 400k eura koje dobiješ za pobjedu ( Miško na aparatima), ali bildaš si koeficjent, praktički osiguravaš prolaz, konačno uloviš tu jebenu gostujuću pobjedu u europi u skupinama. Ima još masa razloga. Mene je ovo sabilo jučer.

Quote from: Zelko Maler on 07.11.2025, 09:03ptopisao bi jučerašnju pobjedu i poraz u Varaždinu 3:0. Jednostavno mi je to ...
I ja, ali bih promijenio poraz u Varaždinu za minimalnu pobjedu 1:0. Kad je bal nek' je maskenbal.  8)
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

S

Sigurno je teren bitan, ali naša neprilagodba nije ovisila samo o tvrdom umjetnom travnjaku, nego o jako slaboj pripremi utakmice. Počevši s odabirom igrača, konkretno Thaqi, Jurić i Vignato koji su bili apsolutno nevidljivi. A tek onda idu pojedinci koji su imali loš dan (Oreč, Gojak), odnosno glavni krivac za primljeni gol Lasickas.

Ali, gibraltarski predstavnici na domaćem terenu u posljednjih 5 godina (21/22 nadalje):

pobjede - 9x:
Luksemburg, Makedonija, Malta, Latvija, Sjeverna Irska x2, Irska, Farski otoci, Poljska

remiji - 9x:
Litva, Andora, Estonija, Sjeverna Irska 2x, Irska 2x, Armenija, Hrvatska

porazi - 19x:
Rumunjska, Azerbajdžan 2x, Slovačka, Bjelorusija, Danska 2x, Grčka, Slovačka, Farski otoci, Češka, Kazahstan, Kosovo 2x, Srbija, Portugal, Estonija, Irska

To je naša razina, u društvu nižerazrednih liga. Crveno su izuzeci. S napomenom da je Lech izgubio 2:1 golom u 88. minuti, a imao xG 3 naspram 0.8, uz dominaciju u svim statističkim parametrima. Mi smo sinoć imali xG 0.6 naspram njihovih 3. Budi rečeno najmanje od svih njihovih šest europskih protivnika ove sezone (među kojima su Noah i Vikingur!) na ovom istom domaćem terenu.

Dakle da, teren igra ulogu, nižerazredni malteški (!?) sudac igra ulogu, ali u nekom trenutku njihov utjecaj prestaje, a naša nekvaliteta i loša priprema postaju glavni uzroci ovog epskog debakla. Njihova desetka, najbolji igrač i reprezentativac De Barr, radi u Cadizu i putuje na utakmicu skoro 2 sata autom.

Nemojmo ovo izvlačiti na loš dan, loš teren ili lošeg suca.
#navodninavijač

S
Zna li netko kakav je bio sastanak igrača s Armadom, kad su došli pozdraviti? Jedan blitz kadar je TV prijenos uhvatio; čini mi se da su igrači bili u stavu mirno i da su samo gutali, da ne kažem pušili.

Suđenje ove sezone je nevjerojatno, ne znaš jel gore u HNLu ili u Europi. Stvari koje se nama sude su za psihijatrijsku analizu - Gojak ima ruku uz tijelo, ovaj ga napuca s loptom iz blizine i to je penal?!

Prvo poluvrijeme smo visili, prelako su nam dolazili u opasnu zonu. Curilo je i po bokovima (loša večer Oreča) i po sredini (Petrovič opet odrađuje "nevidljivi" posao a ja ću reći - "car je gol", Lindone vrati se!). Ipak, klasa Fruka je donijela vodstvo i onda smo drugo poluvrijeme smirili utakmicu i mogli otići na +2 što bi riješilo utakmicu. Svaka čast rotiranju ali što je previše je previše, Jurića mjesec dana nema ni na mapi i onda u ovoj prevažnoj utakmici starta od prve.

Svijetla točka jučer Zlomislić, osim penala još je par puta odlično reagirao. I navijači. Ono na čemu se igralo nije teren i ne znam kako Uefa to dopušta.

Nadam se barem jednoj pobjedi doma i onda u Krakow možemo opušteno.
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Rijeko moja najljepša si znaj

Z
Još sam ljut i na igru i na jebeni teren i suca maloumnig i trenera i igrače ... jedino plus Zlomi na obrani penala

Z
treba prestati toliko rotirati. Ne možeš početi jednu s Čopom, jednu s Aduom, jučer s Jurićem, a protiv Varaždina ću ja počet u špici.
Prigalodba protivniku da, ali ovo je previše.

K
Uvijek nešto, teren, loš dan, vjetar, bura, kiša, sudac, kurci palci. Jučer je krivo odskočila kopta 2 puta Ndotkitu na volej s 5 metra i oba puta čorak. Činjenica da taj zabija svakih 28 utakmica. Da je na njegovom mjestu bio netko drugi možda bi pri tom lošem terenu bilo 2:0 i gotova priča. Znam da "danas svi igraju nogomet" i "da je lopta okrugla", ali šta nismo mogli "skupit glave" i "bacit se na glavu" kao zadnjih 8 minuta, pa ne bi pričali ni o terenu, ni o taktici, ni o sucu, ni o golmanu, ni o ničemu. Tamo smo trebali otići bez Fruka, izaći kao zadnjih 8 minuta i razbiti ih kao beba zvečku jedno 5:2. A ne držat raspored, pretvarati iz trojke u četvorku, pa u peticu otraga, pa kroz bild up od golmana uglavnom pomalo = uzet bod. Poslije Dinama sam stekao dojam da je VS taj koji nosi dimenziju više, možda je stvar bila u tome šta je Dinamo u k..rcu.

D
Teren sigurno igra ulogu, nakon gola su realno čuvali noge i računali da će odraditi do kraja. To sigurno nije bila odluka trenera i struke nego igrači sami sa sobom računaju, rezultat imam noga sa gasa i čuvaj koljena. A onda se dogodi šta se dogodilo. Koliko su jači su pokazali od gola do kraja kad su ih stisli u 30 metara. Da se nisu "čuvali" tako su mogli i na startu poluvremena i riješiti situaciju. I zato mi idu na k...

Rotirati mora i mislim da je to najbolje sta je Sančo donesao. Nama je problem sad što Petrovic nema rotaciju i trošiš ga svaku utakmicu. O čemu mi pričamo imamo 18 jednako vrijednih igrača i Fruka. Treba ih rotirati i imati stalnu glad i polako dizati neke igrače u nadi da će blijesnuti.  A osim toga priča o silnom rotiranju je prenapuhana. Vrti se 3-4 igrača sve drugo je stalno isto..
Obrana je zacementirana Zloma, Orec, Majstor, Husic, Devetak, Petrovic, Fruk su fiksne pozicije (znaci 7 od 11 se ne mijenja).  Znači zapravo se rotiraju špice i krila.. što je nekako i zdravorazumski. Golgetera zaista nemamo, sva tri napadača imaju svoje mane, jedan je star, jedan ne dobiva zračne duele, a ovaj treci je u formi ko moja nona. Thaqi ne moze igrati sve utakmice startno i to se i jučer vidjelo. Menalo je limited edition, Lasickas je Menalo dok je znao prema naprijed a prema nazad oboje su goli k.. i onda shvatis da sve te rotacije imaju smisla. Jankovic ako se digne ce vjerojatno postati 8 igrač od 11 koji ce biti neki kostur