Treneri, bivši i oni budući

Started by D2, 07.04.2023, 20:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Quote from: Fiume e basta on 05.05.2026, 19:31Je više ne kužim, jel Kek dogovoren ili ne?
Potpisao ugovor, jbte.
#degenerik

S
Quote from: deo123 on 05.05.2026, 18:56...
Znam zašto, ali znam i onog koji se za jaja lovio da nam je dao možda najbolju igru u dosta godina a bome je i roknuo tu "ljubav" bez da je trepnuo.
...

Dobro je sve @aahzinho opisao; mogu samo dodati da se Bišćan triput ispričao (prvi put još u originalna vremena, 1999.), pa sam ga prihvatio. I s nevjericom gledao kako je cijela ta njegova generacija '99. (Mikić, Silvijo Marić) u finalu kupa u Puli "zbog Bišćana navijala za Rijeku !!!".

Inače... tebi - no hard feelings, please.

S
05.05.2026, 23:03 #1382 Last Edit: 07.05.2026, 19:02 by Snowcrash
Quote from: aahzinho on 05.05.2026, 20:04Victor je dead man walking. Ostaje do kraja sezone potvrditi europu i probati osvojiti kup.
Ne znam jel stiže Kek umjesto njega, to ostavljam insajderima na potvrdu. Ali Victor nema povjerenje uprave i daljnja suradnja nema smisla.
Ako ostane će ionako dobiti pedalu nakon 5 kola.
A ako je smanjio količinu rotacija radi "sugestije" "struke", nek slobodno ode. Ne treba trener beskičmenjak, takvih ima dovoljno iznad njega.

O tome sam pisao iznad - 99% trenera nema šanse opstat u poziciji gdje se zahtjeva poseban odnos s predsjednikom i vlasnikom.
Ako Miško kaže da igraš predefanzivno, da bi ti igrači trebali izgledat voljnije jer im ptičjeg mlijeka ne fali, ili kad moraš uvodit prinove, a moraš pazit da ne povrijediš Miškov osjećaj za tajming, tempo i odabir rotacija. Nema tu, ti bi nešto po svoje kad stručni konzilij i vlasnik zna bolje
99% trenera je šokirana kompleksnim i neobičnim utjecajima na rad uključujući i objektivne (svi su na prodaju, plače u odnosu na konkurente su mizerne, u limitima broja i pozicija, praktički nemaš utjecaj na dovođenje prinova). Oni slabiji padnu u neku vrstu nervnog sloma i razviju ptsp, oni stabilniji - zahvale se i odu.
Ali brinem se manje oko trenera (ionako ih mijenjamo ko čarape), meni izgleda prilično izgledno ponavljanje Tadić-Cosmi polusezone, a to bi bilo nepodnošljivo i ne želim to proživljavat opet. Ne želim proživljavat ni zamjenu poslije propalih priprema prelaznog roka i 5-tog kola. Čisto iz stajališta rizika potencijalnih katastrofa, smatram da je Opatijac najmanji rizik.
Naravno da ima boljih izbora od njega ali ih mi nismo sposobni nać, dovest, platit ili oni neće funkcionirat s našim "sportskim segmentom" direktorima i vlasnikom.

Ovako opisano Miško zvuči kao Berlusconi za siromašne.
Možda Victor razočarano odlazi jer je očekivao nekakve lokalne bunga bunga partije.  :neretljak:
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Z
ako Victor ode na kraju sezonu, mi smo ušli u ciklus "trener za jednu sezonu", ono nešto čega sam se grozio i što sam mislio da u Rijeci se neće događati. To je politika koju klub kao Rijeka nikako ne bi trebala provoditi. To su politike nekih drugih HNL klubova.

Već sam pisao o tome (i kasnije ću ovaj tjedan), ali Kek je nama izuzetak. Svi ostali su zapravo potvrda da nismo ni mi ništa bolji od drugih po pitanju staža.
#navodninavijač

Z
Quote from: aahzinho on 06.05.2026, 10:50Ovako opisano Miško zvuči kao Berlusconi za siromašne.
Možda Victor razočarano odlazi jer je očekivao nekakve lokalne bunga bunga partije.  :neretljak:

Miško je De Laurentiis

Quote from: waf on 05.05.2026, 16:39..možda zvati i dinoa drpiča, pa da skupa kao nekad zapjevaju pod stijenama kantride.. :bo:
Na stranu sve već napisano, samo crtice radi...
Dino je kasnije igrao za Rijeku i ne sjećam se da je tada bilo negativnih komentara, čak i nije bio nešto loš.
Bilo bi malo čudno igračima izvlačiti stare grijehe na preskok.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

A
Quote from: D2 on 06.05.2026, 11:43
Quote from: waf on 05.05.2026, 16:39..možda zvati i dinoa drpiča, pa da skupa kao nekad zapjevaju pod stijenama kantride.. :bo:
Dino je kasnije igrao za Rijeku i ne sjećam se da je tada bilo negativnih komentara, čak i nije bio nešto loš.
Bilo je....digli smo mu poruku za Nives i bili smo protiv njega te nas se umirilo da je došao do kraja sezone samo da se izbori ostanak u ligi kako je i bilo

06.05.2026, 13:03 #1389 Last Edit: 06.05.2026, 13:04 by D2
Quote from: Arci1984 on 06.05.2026, 13:00
Quote from: D2 on 06.05.2026, 11:43
Bilo je....digli smo mu poruku za Nives i bili smo protiv njega te nas se umirilo da je došao do kraja sezone samo da se izbori ostanak u ligi kako je i bilo
Zanemariva kamilica u odnosu na primjerice Žilića, Bišćana i Pileta. Jedna poruka, na jednoj utakmici. Ionako sam se referirao na forumske komentare.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo