Treneri, bivši i oni budući

Started by D2, 07.04.2023, 20:02

Previous topic - Next topic

fiorellolaguardia, manigoldo, Fiume e basta, Brzina92, kantridar and 5 Guests are viewing this topic.

Quote from: ispod stijena on 14.05.2026, 09:30A Štico na Rujevicu ?  :D
Letjelo bi perje.  8)
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

S
16.05.2026, 15:20 #1396 Last Edit: 16.05.2026, 15:40 by Snowcrash
Usporedba PPG u HNL-u prema duljini mandata

TrenerMandat  Utakmice  PPG  Bodovi  Napomene
Matjaž Kek5,60 g.  2012,070  416Najduži mandat i najbolji PPG
Simon Rožman1,43 g.  491,592  78Ispodprosječno
Goran Tomić1,24 g.  501,880  94Jako dobro
Radomir Dalović1,05 g.  321,594  51Prosječno
Igor Biščan0,95 g.  342,000  68Odličan PPG
Željko Sopić0,97 g.  342,029  69Drugi najbolji PPG
Elvis Scoria0,82 g.  231,609  37Solidno
Víctor Sanchez0,70 g.  281,464  41Ispodprosječno
Sergej Jakirović0,72 g.  231,870  43Dobro
Serse Cosmi0,19 g.  91,111  10Loše
Dragan Tadić0,16 g.  41,000  4Vrlo kratak
Dragan Skočić0,11 g.  70,714  5Vrlo slab
Fausto Budicin0,05 g.  30,333  1Najslabiji

Usporedba postotka pobjeda u HNL-u prema duljini mandata

TrenerMandat  Utakmice  Pobjede  % pobjeda  Napomene
Matjaž Kek5,60 g.  201  122  60,70%  Najduži mandat – odličan i stabilan učinak
Simon Rožman1,43 g.  49  23  46,94%  Ispodprosječno
Goran Tomić1,24 g.  50  29  58,00%  Jako dobro
Radomir Dalović1,05 g.  32  14  43,75%  Prosječno
Igor Biščan0,95 g.  34  20  58,82%  Vrlo dobro
Željko Sopić0,97 g.  34  21  61,76%  Najviši postotak pobjeda
Elvis Scoria0,82 g.  23  10  43,48%Ispodprosječno
Víctor Sanchez0,70 g.  28  11  39,29%Ispodprosječno
Sergej Jakirović0,72 g.  23  13  56,52%  Solidno
Serse Cosmi0,19 g.  9  3  33,33%  Loše
Dragan Tadić0,16 g.  4  1  25,00%  Vrlo kratak
Dragan Skočić0,11 g.  7  1  14,29%  Vrlo slab
Fausto Budicin0,05 g.  3  0  0,00%  Vrlo kratak

S
Mislim da Skočiću nisi ubrojio prvi mandat (2005./2006.)

D
Kazem ja Biscan iza Keka najbolje što smo imali..

S
Quote from: SandroB on 16.05.2026, 22:27Mislim da Skočiću nisi ubrojio prvi mandat (2005./2006.)

Nisam, to je odgovor na smiješnu tabelu koju je objavio NL. Samo Miško era i HNL.

A jel ima negdje tablica PPG za europske utakmice? To ni volio vidjet

Quote from: Snjesko on 17.05.2026, 10:19A jel ima negdje tablica PPG za europske utakmice? To ni volio vidjet
I šta bi ti taj PPG rekao?

Kekove i Sanchezove europske utakmice su kruške i jabuke.

KL je "Mickey Mouse Competition" naspram EL koju su Kek i Rožman igrali.

Sevilla, Betis, Real Sociedad, Feyenoord, Napoli, Lyon, Victoria Guimaraes, Standard Liege, Milan, AEK (pravi, ne ovaj za sirotinju), Austria Beč...

Koliko god ja osobno ne volio Simona Rožmana, ono što je on napravio u grupi s Napolijem i Sociedadom, gdje smo doslovno krojili tablicu i bodom u gostima doveli Sociedad na rub ispadanja pa ga spašavali u zadnjem kolu protiv AZ Alkmaara...

Oprostit ćete, ali to je cca 2-3 puta ozbiljniji podvig od ovog što smo ove sezone napravili u natjecanju koje nogometna Europa vidi kao utješno u najboljem slučaju.
#degenerik

Postoje objektivniji parametri od toga da govorimo o kruskama i jabukama i mickey mouse natjecanjima. UEFA koeficijent i ELO rejting primjerice. I Rijeke u trenutku igranja tih utakmica kao i protivnika.
Druga stvar, kad vec govorimo, Sanchez je vodio iskljucivo utakmice u grupi i nakon grupe, a ovi drugi imaju dosta pretkola, gdje su opet razni Vikinguri i Prestatin townovi koji nikad nisu prismrdili grupama.
Jednako tako, HNL prije 10 godina i danas su jednako mijesanje kruska i jabuka  :bo:

Mozda decki iz KMNM podcasta mogu provjerit ELO rejtingom upravo ovo o cemu pricamo, ali zasad bi me zanimali bodovi po utakmici kad vec o tome pricamo.

Quote from: Fornax on 17.05.2026, 10:51
Quote from: Snjesko on 17.05.2026, 10:19A jel ima negdje tablica PPG za europske utakmice? To ni volio vidjet
I šta bi ti taj PPG rekao?

Kekove i Sanchezove europske utakmice su kruške i jabuke.

KL je "Mickey Mouse Competition" naspram EL koju su Kek i Rožman igrali.

Sevilla, Betis, Real Sociedad, Feyenoord, Napoli, Lyon, Victoria Guimaraes, Standard Liege, Milan, AEK (pravi, ne ovaj za sirotinju), Austria Beč...

Koliko god ja osobno ne volio Simona Rožmana, ono što je on napravio u grupi s Napolijem i Sociedadom, gdje smo doslovno krojili tablicu i bodom u gostima doveli Sociedad na rub ispadanja pa ga spašavali u zadnjem kolu protiv AZ Alkmaara...

Oprostit ćete, ali to je cca 2-3 puta ozbiljniji podvig od ovog što smo ove sezone napravili u natjecanju koje nogometna Europa vidi kao utješno u najboljem slučaju.

Prije početka ligaške faze KL mi smo bili u projekcijama za prolazak.
Istina je da smo uzimali bodove tamo di realno nismo trebali, ali onda opet dolazi onaj najveći problem, da nismo nikog pobjedili od ovih na papiru kad su se te projekcije radile slabijih ekipa (Noah, Lincoln, Larnaca).
I to je najveći problem, što nemamo igrače za probijanje "bunkera" i ne postoji više način da dominiramo takve utakmice.
I to će biti veliki problem za kvalifikacije koje nas čekaju ovo ljeto pa da trener bude koji god na planeti.

ELO rejting... To postoji u nogometu?
#degenerik

Ne kao rejting, kao u šahu, ali kao prediktor, da.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

Europa je izgubila svoj štih uvođenjem Konferencijske lige. Kao i SP s 48 ekipa ove sezone. To je širenje koje ne donosi povećanje kvalitete nego samo popularizaciji iz koje će se uprihoditi više novaca.

Sve naše grupne faze neusporedive su s ovogodišnjom gdje smo mi igrali s Česima i Ukrajincima, te Armencima, Slovencima, Cipranima i Gibraltarcima. Da, svi danas igraju nogomet i nema više 7:0 u europskim pretkolima kao onomad TNS - Rijeka pod Kekom. Svi u Europi će biti barem ok momčadi, ali zbog toga se i europske utakmice danas ne mogu lako uspoređivati s EL grupama.
#navodninavijač

Ja bi rekao da je KL najbolja stvar šta se mogla desiti za EU nogomet, nikom niš ne uzima, dapače daje ti priliku da si bildaš koeficijent koji te može lansirat sa vremenom u jače natjecanje, daje ti financijsku inekciju nenormalnu za većinu ekipa šta se tamo nađu, otvaraš si tržište u Europi itd.
Jako puno benefita za na papiru manje lige i klubove.
Naravno da tu i Uefa profitira.
Samo ljudi moraju skontat da prezimljavanje u Europi nije ni 10 posto više nego što je bilo prije uvođenja KLa

To šta se pobjeda nad Spartom Prag i X sa Strasbourgom i Shakhtarom ne mogu uspoređivat s pobjedama nad Milanom i Stuttgartom ne znači da ova europska sezona nije bila uspješna i pogotovo ne znači da Sanchez nije ispunio ciljeve..

A nismo ni uzeli u obzir da je ta ekipa Milana najslabija u povijesti kluba.. naše bliske utakmice s njima nisu nikakvo čudo nego je kvaliteta te 2 ekipe bila smiješno podjednaka

Svaka čast Keku, ali to nije utakmica kao npr. Rožmanova protiv Napolija.. ono je bilo against all odds

Ne pamtim kad sam gledao bolju igru Rijeke nego u tom prvom poluvremenu protiv Napolija.
U svakoj mojoj pjesmi nalaziš se ti, ne mogu Rijeko tebi prestat pjevati.. 💙🤍

D
17.05.2026, 13:57 #1409 Last Edit: 17.05.2026, 13:59 by deo123
Quote from: vMario87 on 17.05.2026, 13:51A nismo ni uzeli u obzir da je ta ekipa Milana najslabija u povijesti kluba.. naše bliske utakmice s njima nisu nikakvo čudo nego je kvaliteta te 2 ekipe bila smiješno podjednaka
.

I ovako dragi moji izgleda kad sam podcjenjujes sebe a kasnije se čudiš što te nitko ne dozivljava.
Feynoord je isto imao los dan, Sevilla se bas lose osjećala, Sturtgart je imao los let, Milan je bio najgori ikad. Lyon je taman prebolio gripu, turski baseksehir (sa najboljom ekipom u dugo vremena) je imao smrtni slučaj.. sve to se slučajno dogadjalo.. kao što je Djale slucajno bio prvak..

Najbolja Rijeka je bila ona koja je ispala od Grka za CL. To je najbolje odigrana utakmica vjerojatno ikada.. ali su bili divlje jaki