SHNL 17. kolo: Istra-Rijeka, nedjelja 14.12.2025, 17:45

Started by Radeljic enjoyer, 11.12.2025, 16:55

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

K
Menalo mi je enigma teska, na terenu djeluje 99% vremena kao muha bez glave, a onda onih 1% bude gol Varazdinu gdje je postao prime messi zadnju minutu utakmice.
On je idealan igrač za Šafarićev Varaždin recimo, kod nas je dobar za 20-30 minuta.

G
Neznam jel ko spomenuo pa da spomenem SAMO NE OD RIJEKE, teska utakmica danas iskreno nismo nesto ni mi ni oni odigrali ali bodovi se pisu dugo je prvenstvo bit ce more ovakvih utakmica gdje cemo bodove gubit. Zato danas su tri boda jako puno znacila.

Gruzijac je jedino krilo lige koje može ovako proći 1 na 1 na uskom, malom prostoru. Ja to u ovoj našoj kaljuži ne pamtim kad sam vidio. Mogao je Djouahra, ali ne često. Treba samo vidjeti može li ovaj to ponavljati...nevjerojatna mi je njegova brzina iz mjesta - Acceleration 20
Europa je jedino mjerilo!

S
Quote from: MaČaĆeToMane on 21.01.2026, 00:13Gruzijac je jedino krilo lige koje može ovako proći 1 na 1 na uskom, malom prostoru. Ja to u ovoj našoj kaljuži ne pamtim kad sam vidio. Mogao je Djouahra, ali ne često. Treba samo vidjeti može li ovaj to ponavljati...nevjerojatna mi je njegova brzina iz mjesta - Acceleration 20

Dobro primječeno;

Tornike   Nais
ATT   58 58
CRE   51 57
DEF  32 37
TAC  31 36
TEC  68 62

Quote from: SandroB on 20.01.2026, 22:29
Quote from: Snjesko on 20.01.2026, 22:24Kad je usao Tornike tocno se vidjela razlika kad imas jedno posteno krilo u kadru. Nista specijalno Morcic nije napravio, samo ono sto bi svako prosjecno krilo moralo radit. Steta sto nismo imali u kadru nijedno dosad i steta sto ce ostat jedino posteno krilo u kadru.
Ne znam, mozda se Thaqija sprema da na ljeto bude taj, ili mozda Samateh? Kako god, volio bi vidjet jos jedno krilo u kadru jer kad vidim Menala svaki put se pitam kako je taj napravio tako dobru karijeru u nogometu.

Sjeti se golova Menala Varaždinu i Hajduku (barem jednoga od tri), bit će ti lakše.

Nije mi lakse. Nije ovo rant na Menala (iako ga ne mogu vidjet na terenu), jednostavno mi je neshvatljivo da je covjek napravio takvu karijeru s obzirom na kvalitetu koju objektivno ima odnosno nema.
Jedan potez svaku 10 utakmicu to nece promijenit.

Uostalom, gloroficira se taj gol Menala Varazdinu kao da nam je donio prvenstvo, a s druge strane se zaboravlja da je Rukavina na isti nacin donio pobjedu protiv Gorice isto u zadnjim minutama, da nam je i u 33 kolu, pred kraj, drugu utakmicu protiv Gorice isto donio pobjedu svojim golom, da je zabio prvi gol i asistirao protiv Istre u pobjedi 4:0.

Bottom line, Sancho razvijajaj Thaqija, Menalo neka ulazi kao zamjena tu i tamo i svi sretni.

Z
21.01.2026, 10:08 #290 Last Edit: 21.01.2026, 10:10 by Zelko Maler
kad ti dođe krilo koje je stvarno krilo, koje je igrao krilo i kojem  je to primarna pozicija onda vidiš koliko je sve to za k od nas od odlaska Pašalića.
Baš me "čudi" zašto Tornike koje je krilo izgleda kao ozbiljan igrač na svojoj primarnoj poziciji za razliku od rekreativca Menala koji ni nije klasično krilo, nego neki hibrid.
Sad se svi čude ne znam čemu da kako to igrač koj igra svoju poziciju je toliko dobar.

Ljudi ne možeš od Menala radit krilo, on nit je brz, nit voli prostor, ništa, on je bio neka natruha krila prije 5-6 godina. Janković nije krilo, Vignato nije krilo. Onda kad dopeljaš krilo ti se čini kao da je vanzemaljac došao.

što se tiće ex dinamo kontigenta, Menalo, Gojak i Čop su u klubu zbog atmsofere. Ja ih tako gledam. Niti jedan ne smje biti prvotimac kad se Barco, Legbo, Tornike  i Pavič uklope.
ovu polsuezonu su još tu, Gojak sigurno odlazi na ljeto, vjerojatno i još jedan od dvojca Čop/Menalo.
za Jankovića ne znam što bih rekao, oko njega se osjećam kao roditelj kojem je sin prošao osnovnu s 5, upisao gimanziju i sad u gimnaziji mu prijeti pad razreda.

K
Menalo nije krilo? Nego šta je? Hibrid čega? 99% svojih utakmica je odigrao na krilu

Z
Quote from: Kostrena on 21.01.2026, 10:40Menalo nije krilo? Nego šta je? Hibrid čega? 99% svojih utakmica je odigrao na krilu

mislio sam u smislu da je Menalo krilo sam na papiru. Jasno da mu je to pozicija, ali  stvarnosti kad igra, žali Bože.

S
Quote from: Snjesko on 21.01.2026, 10:03Uostalom, gloroficira se taj gol Menala Varazdinu ...

OK... ajde mi onda nabroji igrače Rijeke koji su dali tri gola Hajduku u tri različite utakmice. Sjetio sam se tih (Menalo Hajduku) golova u sekundi. Možda se krije negdje u periferiji mog sjećanja još takvih golova.

Ne kažem da nema takvih igrača, ali izvoli, nabroji ih. Jamčim da nećeš daleko dogurati. U povijesti ih nema, a kamoli u novijoj eri.

Samo se ti hrani teorijom da su ti golovi došli nakon bezbroj krivih poteza, ali stvarno bih volio da mi imamo sto napadača koji su punili Hajduk kad god im se prohtjelo.

Od svih iz kategorije odbačenih dinamovaca on Menalo mi je daleko najdraži: dobar je timski igrač, zabio je neke važne ali i spektakularne golove, redovito trpa Hajduk i odradi svoj posao više manje ok. Nije kvaliteta kao Djuahra ili Pašalić. Može ga se usporediti s Devetkom. Zahvalan, ok igrač, ali koji se ne da usporediti s Orečom ili Smolčićem.
Možda Menalovi nedostaci ne bi došli toliko do izražaja da smo imali bar jedno pošteno krilo na početku ove natjecateljske godine. Tada nismo ni Vignata imali, pa se sve činilo katastrofalnim. K tome ga je Đalović koristio i kao lijevog beka što se pokazalo očajnim. Ali to nije Menalova greška već Đalovićeva.

Uglavnom, ja sam zadovoljan što ga imamo u rotaciji (a odlika dobrog rostera je imati takve u rotaciji, a ne u prvoj momčadi) i sretan sam što sada, konačno, imamo više kvalitetnih rješenja na krilnim pozicijama. Nek je njega kod nas. Koristan je.

D
Quote from: Zelko Maler on 21.01.2026, 10:08kad ti dođe krilo koje je stvarno krilo, koje je igrao krilo i kojem  je to primarna pozicija onda vidiš koliko je sve to za k od nas od odlaska Pašalića.
Baš me "čudi" zašto Tornike koje je krilo izgleda kao ozbiljan igrač na svojoj primarnoj poziciji za razliku od rekreativca Menala koji ni nije klasično krilo, nego neki hibrid.

Dečko je odigrao 14 i pol minuta. I Gabrijela je u prvoj utakmici dala gol Šibeniku da smo na tren pomislili kakav igrač...onda je spustio čarapice ... ne treba dizati nikoga u nebo nakon 90 minuta a kamo li sad vec.. djeluje interesantno ali pomalo.. Napravi se od nekih igrača čudo odmah a od nekih Pedro. I onda takvi ostaju što god napravili. Taj užasni Menalo je drugom treneru za redom često u prvih 11, a navodno ovaj trener sad je čudo. Pa ako ga čudo vidi kao korisnog, mozda i nije toliko uzasan,...

K
Kolko god zajebavamo menala da je truba itd, i da realno osim dinama i rijeke nije napravio neku karijeru, na njega uvijek mozes racunat da ce ti odraditi trenerove zahtjeve.

Znaci njemu se nece dogoditi da ce napraviti onako reterdirani crveni karton kao Jankovic i Rukavina i sjebat ekipu.

To je Sanchezov stil, igrači koji slušaju trenera i igraju točno ono što im on kaže. I to treba cijeniti kolko god neko bio limitiran, jer se takvi profili igrača cijene vani (naravno za menala je već kasno za neki veći transfer, ali dolaskom Sancheza je sigurno narasla cijena Črnom, Oreču, Dantasu, pa čak i Juriću.)

A
Realno, ova utakmica je bila tocno takva kakva treba biti za ovu fazu natjecanja.
Sad treba garnirati sa 3 boda s Belupom, pa onda ni proljetna serija ala Sopic nije nemoguca.

Sto se igraca, Dantas, Vig, Gojak, Radeljic ispred svih, Majstorovic standardan, Zlomislic standardno zajebo gol (ali to jos u 12mj 😁), DAA standardan...
Svi ok, nitko ekstra, ova prva 4 meni mrvicu bolji od ostatka. Tornike premali uzorak

Quote from: SandroB on 21.01.2026, 10:45
Quote from: Snjesko on 21.01.2026, 10:03Uostalom, gloroficira se taj gol Menala Varazdinu ...

OK... ajde mi onda nabroji igrače Rijeke koji su dali tri gola Hajduku u tri različite utakmice. Sjetio sam se tih (Menalo Hajduku) golova u sekundi. Možda se krije negdje u periferiji mog sjećanja još takvih golova.

Ne kažem da nema takvih igrača, ali izvoli, nabroji ih. Jamčim da nećeš daleko dogurati. U povijesti ih nema, a kamoli u novijoj eri.

Samo se ti hrani teorijom da su ti golovi došli nakon bezbroj krivih poteza, ali stvarno bih volio da mi imamo sto napadača koji su punili Hajduk kad god im se prohtjelo.

Fruk, Franko, Benko, Krama, Gorgon, Anas, Heber...  Vjerojatno ih ima jos, ovo je onako, na drugu...
Ali to uopce nije bitno niti se uspjeh nekog igraca određuje koliko je golova dao Hajduku. Treba se uspoređivat s boljima od sebe, a ne slabijima. Opcenito mi ta opsesija Hajdukom ide na zivce kod navijaca Rijeke.  :bo:

Osim toga, lijepo sam napomenuo da to nije rant protiv Menala, dapace, on je simpatican lik i sigurno ga Sanchez ne stavlja bez veze, vec ocito nema boljeg, a to da nemamo krila sam komentirao valjda 1001 put. Samo se divim kako je uspio u karijeri sa tako malo talenta, nista drugo.

EDIT: isao malo googlat. Nasao jos Hasancica, Drmica, Gavranovica, Ahmada Sharbinija, Mladenovica

Tornike na prvo djeluje dobro. Ušao u igru kao da je s name već dugo vremena. Po stavu mi se čini da je došao s puno samopouzdanja te da se na njega neće dugo čekati (golovi i asistencije)...