Trener Rijeke od 29.11.22. do 21.8.23.

Started by Zelko Maler, 09.04.2023, 11:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Z
https://www.youtube.com/watch?v=FiXbDiZV-J0&list=RDCMUCv3Ob6T4cg4Okj0iGTdeIbg&start_radio=1

Jakir u podcastu;

MIško je htio na zimu sve poterati.

dovode se 2 nova krila jer je Ampem pred odlaskom.

Marin i Rijeka su završena priča.

Z
i Q/A je dobar bio.

U globalu dobar podcast, čak sak i zadovoljan.

Šuška se da je ozbiljna mogućnost da profa ode za BIH izbornika.  :sta:  Ili je to obična patka?

Ali meni je to za klub neprihvatljivo. Ili si decidiran i odbijaš te (kvazi)ponude ili se na tebe ne može ozbiljno računati. Ovo je pizdarija.

Ne treba oko toga puno gubiti vrijeme. Ako misli da mu je to bolji posao, sretan put. Rijeka nema suza za prebjege. :bo:
Rijeka u srcu, Armada do groba!

ja mislim da su to samo novinarski click-bait naslovi da masa ima o čemu pričati.....

ne vidim logičko objašnjenje za odlazak iz jedne zdrave sredine gdje slažeš ekipu po nekom svom guštu na čelo reprezentacije koja je u rasulu i gdje ćeš gotovo sigurno nakon prvog idućeg ciklusa dobit nogu u slučaju da rezultati ne budu dobri.... a sumnjam da bi u repki bio plaćen nešto extra više nego što sad ima...

osim ako profa nije extra veliki domoljub.....
Nama je Rijeka sve mi živimo zbog nje

03.07.2023, 13:48 #36 Last Edit: 03.07.2023, 13:49 by Vado Magnar
Zamisli da si Jakirović i da ti faju ponudu koju je sada dobio. Bi li ju prihvatio? Gotovo sigurno ne jer je reprezentacija na dnu, a u Rijeci dobro ide i postoji prilika za daljnju afirmaciju. Ali, s druge strane biš volio prihvatiti poziv. Ili ostavit otvorena vrata za neko kasnije vrijeme. Što onda napraviti?
Decidirano "ne" ne dolazi u obzir jer si time zatvaraš vrata. Dakle, treba fino to ishendlati. Pomoći reprezentaciji naneki način, savjetom, bivanjem na raspolaganju za meko kasnije vrijeme ili surađivati na druge načine. Uglavnom, treba to fino ishendlati.
A i našem klubu je to prilika da sklopi neka poznanstva, veze, suradnje za budućnost.
Uglavnom, ovo je prilika za rast i Jakirovića i kluba.

B
Nigdje se u " relevantnim " bih medijima o tome ne piše , a s obzirom na situaciju dole sigurno Jakir i ne bi barem trenutno išao dole.Doslovno bi mu to bilo s konja na magarca.

Manje imbexa,tovarsporta i sličnih.
" Rijeka se raspada i prijeti joj potpuni slom "

M
Pa da. Ne želi si zatvarat vrata.
Nisam čuo niti jednog iole normalnog trenera koji je decidirano odbijao neku ponudu, a kamo li repku.
Ne želim dolijevat ulje na vatru ali svi navode argument kao neće valja preuzeti repku koja je na dnu, rasulu i tako. Kad je potpisao za nas, u kakvom smo mi stanju bili?
Ali nadam se da neće otići dok ne osvojimo nešto.

Nema sanse da se to desi pogotovo dok ne ostavi neki dublji trag ovdje a to je jasno i glasno rekao otkako je ovdje dosao definitivno osim ako mu Misko ne da otkaz zbog rezultata losih ako ih bude a nadajmo se da se to desit nece
Forza Fiume ale!

B
Rekao bih da nema nikakve sanse da Jakir ode za izbornika, no naravno da svaka takva informacija kako za Jakira tako i za Frigana budi mali nemir u nama, pogotovo u situaciji kada smo optimisticni jer sve djeluje poslozeno u pripremama za sezonu...
No zaista bi mu bio velik korak unazad, kao sta kazete Jakir ne zatvara vrata, a poziv BIH reprezentcije nije poziv Hrvatske koji se dogada jednom u zivotu...Izuzev Susica i Bake, njihovi izbornici traju manje od jedne godine u prosjeku, tako ako bude bas imao zelju bit ce jos puno puta upraznjena stolica izbornika u sljedecih par godina

M
Quote from: Bobic on 03.07.2023, 18:35Rekao bih da nema nikakve sanse da Jakir ode za izbornika, no naravno da svaka takva informacija kako za Jakira tako i za Frigana budi mali nemir u nama, pogotovo u situaciji kada smo optimisticni jer sve djeluje poslozeno u pripremama za sezonu...
No zaista bi mu bio velik korak unazad, kao sta kazete Jakir ne zatvara vrata, a poziv BIH reprezentcije nije poziv Hrvatske koji se dogada jednom u zivotu...Izuzev Susica i Bake, njihovi izbornici traju manje od jedne godine u prosjeku, tako ako bude bas imao zelju bit ce jos puno puta upraznjena stolica izbornika u sljedecih par godina
A čuj neće ni Dalić bit vječno. Taman kad pokorimo Hrvatsku pa Evropu još jedan trener Rijeke može povest Hrvatsku u nove pobjede.

03.07.2023, 19:33 #42 Last Edit: 03.07.2023, 19:36 by Silvio Dante
Traju adekvatno tomu kakav posao naprave. Ili ti smatraš da je jednog Robija Prosinečkog koji je više šenlučio pa kafanama i udarao po ćevapima i baklavi nego radio svoj posao, bratka Peteva ili ovog najnovijeg padobranca Hadžibegića koji gubi doma od Luksemburga, trebalo možda duže držati?
Nema tu sentimenta niti čekanja na ikoga. Ako je mogao Baka tada s još disfunkcionalnijom klimom u državi i savezu, ako je mogao Ćiro koji je iz ničega stvorio ambijent i neku kemiju u i oko te reprezenatcije, ako je mogao Pape Sušić, mogli i morali bi i ovi danas do ipak malo boljih rezultata.

Zato i non stop traže, miksaju i pokušavaju pronaći čovjeka koji će napraviti bilo kakav iskorak. Sad kad su se pojavili i vrlo solidni mladi igrači rođeni i odrasli vani ( Dedić, Ahmedhodžić, Hadžikadunić, Demirović, Tahirović, Gazibegović, Prevljak....), dok još uvijek traju i Džeko, i Pjanić, i Kolašinac, i Krunić i hrpa drugih sasvim solidnih igrača koje imaju po bijelom svijetu, nije zalud očekivati ipak određeni iskorak. A trener odnosno izbornik je ta osoba koja najviše nosi, koja homogenizira i stvara dodatnu vrijednost, ide na dosege ponekad i iznad realnih vrijednosti. Jakirović je upravo taj, poznaje taj ambijent i prilike kao svoj džep, radio je u tom ambijentu, porijeklom je iz tog ili sličnog ambijenta i prilika, i nije toliko skup kako neki drugi koje love. Upravo zato Jakirović. Oni znaju njega, on poznaje njih.

I ne čudi me da nije imun na kontakte. Jer reprezentacija je reprezentacija, ipak totalno drugi svijet i ipak svojevrsna kruna trenerskog posla, gdje su puno veći podražaji i puno jača lupa refletkora. Bez obzira o kojoj se radilo. Jer kad ti njih 23 okupiš na centru brišu se i zaboravljaju sve razlike, prijepori, makinacije, problemi u društvu i državi, igra se za ipak za nešto više, za narod, mi protiv njih, mi protiv svih.

Kako rekoh, jasno mi je da nije imun ako je interes stvaran. Financijski koliko god se radilo o skomnim BH prilikama, ne bi me čudilo da se i tu mogu "protegnuti" više od nas. Ipak je to savez, ipak je to reprezentacija. Skupit ćemo, staro je to uostalom geslo naroda i narodnosti s ovih prostora, platit ćemo već nekako. Nije uopće tako jednostavan i predvildjiv izbor kako dobar dio ekipe tu rezonira. Reprezentacija je puno jači izlog, vidljivost je nemjerljivo veća, mogućnost naplate eventualnog uspjeha nekim kasnijim angažmanom isto puno vjerojatnija nego u slučaju klupskog ostavrenja, a i svakodnevni posao jedan s drugim malo dodirnih točaka imaju. Netko voli svakodnevnu tenziju, frku, ganjanje izazova, uspone i padove na tjednoj bazi, netko ipak malo polaganiji ritam i vršna opterećanja samo par par puta godišnje kao u slučaju reprezentacije.
I tako. Vjerojatno i oni realno imaju još masu opcija i Jakirović je samo jedna od njih, tako da na kraju smatram da ipak ništa od toga. Jer pitanje je i kako bi Rijeka kao strana u postupku reagirala, ipak je ugovor važeći i tu bi trebalo isto "podmazati" da se čvor raspetlja, a to isto dodatno komplicira stvari. Zaključno, Jakir ostaje, ne tresimo se  8) 

M
Miško će ih na Keka preusmjerit.

:D

Kad bi general vidio u kakvu je, kako bi južnjaci rekli kašetu brokava upao, mislim da bi netragom nestao nakon par dana samo  ;) 
Njemu je i Rijeka počesto bila divlja, traumatična i svojeglava, a di je Rijeka od svog tog kaosa i kakofonije dolje....