SHNL 29. kolo: Rijeka - Hajduk, nedjelja 16.04.2023, 18:00h

Started by Gnjusna Izdajica, 11.04.2023, 10:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Teško mi je otvarati temu protiv Hajduka,
uvijek nekako napeto pa srce prebrzo lupa.

Po glavi mi se vrte uvijek jedne te iste rime,
većina baš neprimjerenih za ove naše Tribine.

Pišem pod pritiskom, ali možda će bit sreće,
nitko nedostatak iste ovdje primjetiti neće.

A u nedjelju igrači valjda neće poput mene,
biti izgubljeni kad napokon utakmice krene.

Od prve priznajem isključivo totalnu ofenzivu,
neka svi krenu u napad po sredini ili po krilu.

Neka ovi s juga kao u dobra vremena ona stara,
popiju četiri komada, odu doma pognutih glava.
since 01.05.1982. RIJEKA - TETEKS 2:2

Plitak potok!  ;D
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

A hoce li mala picka biti u lozi  :neretljak:
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

M
Da nastavim raspravu s utakmice sa Šibenikom u vezi formacije. Mislim da je formacija ok, više je do sudjelovanja trojke iza napadača u završnici, iako se djelomično slažem s Kekom u vezi toga a to je da su te brojke i formacije samo za nešto napisat.
Ako pogledamo i usporedimo šampionsku ekipu, pa i onih godina prije, MG17 špica, Bezjak ajmo reć lijevo iako je nominalno napadač, Franko iza, koji je kao neki veznjak koji dolazi u završnicu, napada prostor kao drugi napadač, a i sudjeluje u kreaciji, i Vešo kao desno krilo koji također sudjeluje u napadačkim situacijama. Svi su se oni međusobno mijenjali na pozicijama, pa je i Bezjak završavao kao drugi napadač, ili bi recimo Vešo znao bit najbliži golmanu po odbijenoj lopti. Sjetite se formacije sa Kramarićem, Moisesom, Jugović kao krilo.
Da finiširam više je bitno, da ih ne uvrijedim, igračka inteligencija, prepoznat situaciju, pratit suigrače.

Na temu utakmice sa južnjacima. Treba se mentalno, ne i taktički, pripremit kao da igraju i Livaja i Krovinovic, ne i Borevkovic  ;D, jer kad god njima nisu igrale vedete mi navijači smo govorili o 3,4 komada a tržili malo.
Ozbiljno, studiozno, vrijeme za slavlje je nakon utakmice.

Posljednjih nekoliko puta smo izgubili jer je momčad bila prenapeta. Ponijela ju je euforija s tribina i izgorili su. Nadam se da će ih Jakirović znati smiriti i pripremiti ih na način da ne podivljaju kao što su tribine znale podivljati. Dokazalo se da je tako što izuzetno kontraproduktivno. Mlada su momčad i lako planu. Po meni to je najbitniji faktor u ovom meču.

Akumulirani zuti kartoni:

Niko Galešić
Veldin Hodža
Niko Janković
Ivan Smolčić
Andrija Vukčević

Suci:

Igor Pajač
Ivan Mihalj
Anto Marić
Toni Dadić
VAR: Fran Jović
AVAR: Luka Pušić

Trenutni koeficijenti:

Germania: (2.70) Rijeka (3.35) Hajduk (2.60)

Supersport i PSK: (2.80) Rijeka (3.20) Hajduk (2.60)

Quote from: 🔵 D10S ⚪️ on 11.04.2023, 11:28A hoce li mala picka biti u lozi  :neretljak:

Inače kad si već spomenuo - meni nepotrebno navijanje, ali nimalo ne izlazi iz standardnog ultras folklora. Koji je ponekad sam po sebi previše za prosječnog navijača. Ali neću ni spominjati godine i godine slušanja "Srbe na vrbe" ili "Šugava Rijeko..." - u usporedbi s time, ovo je dječja pjesmica.

Ali ono što treba naglasiti je da kruže glasine kako se iz Hajduka/NH/Torcide vrši pritisak na kažnjavanje kluba zabranom gledatelja, na temelju ovog jednog skandiranja. Pa bi onda istom logikom predložio klubu da preko odvjetničkog ureda zatraži otprilike 500 milijuna eura odštete (možda i milijardu) od Grada Splita. Na ime duševne boli izazvane njihovim višegodišnjim skandiranjima prema Rijeci.

Svašta si ljudi umisle.

Po pitanju utakmice, moja procjena je da će rezultat biti ili 4:0 ili 0:1, ništa između. Oni dolaze desetkovani, sa trenerom koji možda zna nešto, ali je predugo izbivao da poprimi njihove postulate i način razmišljanja. Bez Krovinovića i Livaje to je blago rečeno druga momčad, a kad im pogledaš stopere, ne znaš koji je veći kikser - wunderkid, Awaziem ili Borevković. Kamo sreće da ih svu trojicu stavi od prve minute, ne može jer je potonji pod suspenzijom. :neretljak:

Situacija sa sucima mi također nema smisla jer isti taj Čulina koji se usudio pogledati Marka Livaju u oči (zamisli) im je prošlu našu utakmicu dosudio dva nepostojeća jedanaesterca u sudačkoj nadoknadi. I to nakon što je odsudio preostalih 89 minuta vrlo korektno. Ali treba reći da smo u posljednja tri izravna okršaja s nijma, tri puta izravno oštećeni (penali u prošloj + dva propuštena isključenja: jednom u 45., drugi put u 21. minuti, oba pri rezultatu 0:0, a u drugom slučaju taj igrač/Awaziem zabija i pobjednički gol). Tako da je izgledno kako će i to biti faktor.

Na terenu vjerujem da smo kvalitetno jači i psihički stabilniji od njih, i mislim da smo favoriti unatoč padovima koncentracije na kraju svake naše utakmice. Nadam se da se neće ići na Smolčić-Grgić i slične defenzivne varijante, a po pitanju obrambenog para, bit će zanimljiva dvojba Galešić-Mitrović, odnosno Marin-Djouahra. Iako je Jakirović čovjek sustava, ne radi neprovjerene rošade u zadnji tren nego slično kao i Kek, nabrojat ćeš mu točan sastav često, znaš tko prijeti i otkud, ali opet ćeš nastradati.
#navodninavijač

Da sam ja glavni u klubu vec bi danima izlazili clanci u 24h, germanijak, sn o pjesmuljku Sugava Rijeko. Dolje zivi odvratno pleme, doista im zelim sve najgore u svim aspketima zivota.

Nadam se da Armada neće ići dati podršku na trening. Do sada je to bilo kobno zadnjih par puta... :D :D

Nama je Rijeka sve mi živimo zbog nje

Quote from: TIR on 11.04.2023, 11:51Na terenu vjerujem da smo kvalitetno jači i psihički stabilniji od njih, i mislim da smo favoriti unatoč padovima koncentracije na kraju svake naše utakmice. Nadam se da se neće ići na Smolčić-Grgić i slične defenzivne varijante, a po pitanju obrambenog para, bit će zanimljiva dvojba Galešić-Mitrović, odnosno Marin-Djouahra. Iako je Jakirović čovjek sustava, ne radi neprovjerene rošade u zadnji tren nego slično kao i Kek, nabrojat ćeš mu točan sastav često, znaš tko prijeti i otkud, ali opet ćeš nastradati.

Nadam se da si u pravu po pitanju psihičke stabilnosti. No, jedna baklja Torcide ili bahatost Frana Jovića (VAR sudac) to može promijeniti.
U obrani nam je problem defanzivni skok i po tom pitanju će se definitivno nešto trebati napraviti. Vukčević i Veiga su kiksali u prošlosti pa se pitam hoće li jednog od njih žrtvovati. Ne bi me čudilo da započne sa Smolčićem desno jer je ok obrambeno i u skok igri je solidan te sa Vukčevićem lijevo zbog njegove brzine i prijenosa lopte.
Marin sigurno igra jer je konstantan (iako konstantno ne daje golove). A Djouahra kao i sve ostale izmjene koje su ušle protiv Šibenika ne pruža ono što bi trebao.
U sredini Dilaver i Galešić.

Quote from: moreplovac on 11.04.2023, 11:34Da nastavim raspravu s utakmice sa Šibenikom u vezi formacije. Mislim da je formacija ok, više je do sudjelovanja trojke iza napadača u završnici, iako se djelomično slažem s Kekom u vezi toga a to je da su te brojke i formacije samo za nešto napisat.
Ako pogledamo i usporedimo šampionsku ekipu, pa i onih godina prije, MG17 špica, Bezjak ajmo reć lijevo iako je nominalno napadač, Franko iza, koji je kao neki veznjak koji dolazi u završnicu, napada prostor kao drugi napadač, a i sudjeluje u kreaciji, i Vešo kao desno krilo koji također sudjeluje u napadačkim situacijama. Svi su se oni međusobno mijenjali na pozicijama, pa je i Bezjak završavao kao drugi napadač, ili bi recimo Vešo znao bit najbliži golmanu po odbijenoj lopti. Sjetite se formacije sa Kramarićem, Moisesom, Jugović kao krilo.
Da finiširam više je bitno, da ih ne uvrijedim, igračka inteligencija, prepoznat situaciju, pratit suigrače.

Na temu utakmice sa južnjacima. Treba se mentalno, ne i taktički, pripremit kao da igraju i Livaja i Krovinovic, ne i Borevkovic  ;D, jer kad god njima nisu igrale vedete mi navijači smo govorili o 3,4 komada a tržili malo.
Ozbiljno, studiozno, vrijeme za slavlje je nakon utakmice.

Vezano na raspravu o formaciji. Meni se čini da nije problem formacije kao takve, nego sam dojma da igrači nisu savršen fit za svoju poziciju. Marin mi za krilo manjka brzine i snage u duelu i imam dojam da bi ga se moglo više isprobat na mjestu prednjeg veznog kao što je u Šibeniku znao igrati (ali tamo je Janković). Ampem za krilo, ima brzinu, ali ubačaj je nedostatak. Također za 4231 bi trebao više lomit u sredinu, a tu se često spetlja. Meni je bilo šteta kad bi igrao beka jer sam mislio da se troši na krivoj poziciji, iako nije to loše izgledalo (ali za to treba imati pokrivanje od stopera i zadnjeg veznog). Frigan je super u špici, ali isto tako imam osjećaj da bi mu pozicija krila odgovarala više. Znam da se igra s onim s čim imaš i što je najbolje, tako da kako stvari sad stoje ne bi trebalo raditi rošade, ali čisto rasprave radi.
Kod 4231, ova dva zadnja vezna što nam igraju Hodža i Selahi su ok kao par. Iako, vjerojatno jer ja ne vidim lako neke stvari s taktičke strane, često ne kužim njegova gibanja. Pogotovo kad se krene naprijed i onda krenu skretanja prema krilu, što mi je bilo jasnije kod Cosmijevog 352, ali sad se događa isto. Ne kažem da je krivo, ali ne razumijem pa bi volio da netko meni glupanu ukaže na pravi put.

R

Pozdrav svima ide prvi post!
Utakmica u nedjelju što ne čudi pošto smo samo 1 utakmicu od zadnjih 8 igrali subotom (čak i ona odgođena se trebala igrat u nedjelju).

Znamo tko im fali, na mjesto livojaje će najvjerovatnije mlakar koji je u dobroj formi. On u zadnje vrijeme igra lijevo krilo u toj 4231 formaciji i tu ostaje mjesto za upotpunit. Sahiti je totalno izvan ritma, ne vjerujem da ce gurat onog anella na tu poziciju tako da ostaje vidjet ako ce uopće izac u toj formaciji ili će izac kao i protiv osjeka bez krila s trojicom veznih (pukštaš, grgić, fossati), ofenzivnim benrahou i dvojicom napadača, mlakar i drugi bi mogao biti zvir u nastajanju brajkovic jer kalinic nema u nogama za odigrat 20 minuta. Krovinovića će malo lakše nadomjestit, ali svejedno im fali širine u veznom redu.

Mi sve znamo, nadam se da Jakir neće defenzivno postavit ekipu. Ovisi kako ce oni proć i u kupu i u kakvoj atmosferi će doć na ruju, iako ne sumnjam da ce bit posebno nabrijani. Samo hrabro, ekipa koja je ustalila mjesto u prvih 11 je dovoljna za pobjedit ove klošare.

Tribine moraju isto odraditi svoje, totalno druga dimenzija je igrat na rujevici kada su tribine raspolozene za navijanje!

Nemam iskustva sa tim jer imam pretplatu, ali trebao bih za nedjelju kupiti još dve karte. Pa sad pokušao preko neta i ovog linka kojega su na klupskim stranicama pustli u podne.
Ali samo 3 sektora u ponudi na cijelom stadionu, na istoku samo i4 sa 2 ili 3 slobodna mjesta samo. Pa ne kontam. Je to uvijek tako, puštaju malo po malo, koontrolirajući na taj način prodaju odnosno limitirajući mogućnost ovim jurišnicima s juga da pokupe veći broj karata?

Bit će ići na kućice vidim ja, nema do starog dobrog reda...

Quote from: TIR on 11.04.2023, 11:51Ali ono što treba naglasiti je da kruže glasine kako se iz Hajduka/NH/Torcide vrši pritisak na kažnjavanje kluba zabranom gledatelja, na temelju ovog jednog skandiranja. Pa bi onda istom logikom predložio klubu da preko odvjetničkog ureda zatraži otprilike 500 milijuna eura odštete (možda i milijardu) od Grada Splita. Na ime duševne boli izazvane njihovim višegodišnjim skandiranjima prema Rijeci.
Nema šanse za tako nešto. Ako je zbog one snimke, to je bilo u kafiću koji nema veze sa samom utakmicom. Da se takve stvari počnu kažnjavati oni bi mogli staviti ključ u bravu i ne bi gledali svoje desetljećima.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo