KL 1/8 finala Rijeka - Strasbourg, četvrtak 12.3.20226. u 18:45h

Started by D2, 11.03.2026, 15:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

S
Quote from: SandroB on 12.03.2026, 21:55Nešto slično kao @Zelko Maler sam mislio napisati, ali s pogledom već prema Strasbourgu, a ne Istri. Kao prvo; ovih prvih 11 neće protiv Istre. Možda 5. Ne možemo očekivati ni blizu ovakvu jurnjavu. Jedino ako budemo u rezultatskom minusu, ali takav scenarij ipak ne bih volio gledati.

U Strasbourgu, bojim se, neće vrijediti ni jedno pravilo današnje utakmice. Naš pressing i nasrtaji prema njihovom golu mogući su samo uz ovakvo navijanje na domaćem terenu. Pratio sam malo govor tijela Oreča i AMJ nakon što je ušao; to se ne da tek tako ponoviti. Fanatizam, delirium tremens.

Najviše se bojim nekih bezosjećajnih brojki. Činjenica je da smo mi ovo odigrali 200%, a oni na cca 70%. Imali su gotovo cijelu utakmicu pod kontrolom. Stiskali smo ih, ali njima nije bila voda u ušima. Pogotovo nakon 0:2, slobodno možemo reći da su se malo i opustili i dali nam priliku za pokušaj "Fenixovog leta". Ne znam kako bi izgledalo da oni moraju juriti rezultatski minus i ganjati gol pod svaku cijenu.

Daj Bože da se to dogodi u uzvratu, pa da vidim kako ta sila iz "Lige petice" izgleda kad je napeto. Možda puno više griješe. Iako... danas su u fazi obrane, pod našim pritiskom jako puno griješili. Tu smo sjebali stvar. Imali smo barem deset čisto oduzetih lopti u opasnoj zoni za njihov gol. Nismo iskoristili ništa od toga.

Imam feeling da mi kompliciramo ne iz taktičkih razloga, nego... jbg, nemamo znanja za rješavanje takvih situacija. Tu je taj jaz, odnosno, taj "gap" kojeg mi još moramo savladati. Je li netko primijetio da su njihovi dolasci  pred naš gol "1 na 1" u pravilu gol. Računajući i poništene iz ofsajda. Nama treba, nažalost, pet dolazaka "1 na 1" za eventualno jedan gol.

Primjetio sam da su Francuzi platili Panichellija 17 milijuna, a mi smo Danijela doveli preko prijatelja od rođaka iz plemenske zajednice koji slučajno poznaje Miška. Za džabe. Plačen je godišnje, koliko Panichelli zaradi u 2-3 tjedna.
Panichelli je, usput rečeno, prije 4 mjeseca debitirao za Argentinsku repku, a za to trebaš bit napadački potencijal od prvih 15-20 na svijetu.
Ako se vratimo u našu stvarnost, mi ne možemo ni sanjat takav realizatorski izbor igrača. 

Bit će teško nakon ovog gledati Rijeka - Istra u nedjelju, s 38 prekršaja i 9 minuta sudačke nadoknade.

Uz AZ-Sparta, ovo je bio najjači dvoboj ove runde KL i to treba direktno reći. Štošta nam se nije potrefilo u ždrijebovima ove sezone (grupna faza s 4 protivnika koji su večeras igrali 1/8 finala!), nažalost nije se vratilo u onoj šansi Adu-Adjeia nego u njihovim pogođenim gredama, promašenim mrtvacima.

Brutalno jaka utakmica, i opet kao Lille - golman gostiju igrač utakmice. Ovo je bilo i bolje od toga, zrelije i opasnije prema naprijed.

Lijepa i nezaboravna europska utakmica usred ožujka. Gore app, a dogodine se nadati sreći u ždrijebu pa da opet zaigramo grupe, jer Sanchez je tu da se igra nogometa, nadigrava sa Francuzima, i to pozdravljam.
#navodninavijač

Nemamo sirinu kadra za pokriti sve situacije i opcije, ako nam probiju prve dve-tri postavke naravno da ce biti opasni licem prema golu u medjuprostoru itd. Isto kao sto i u napadu nemas klase za rjesavat potezom, pa moras kroz teze i riskantnije stvari.

Ali obzirom na sve falinge u ekipi, utakmica je postavljena apsolutno najbolje sto moze. Svjestan rizik i skoro savrseno izvedeno obzirom na limite vecine igraca. Ne da mi se sad raspisivat analize, ali nemam sta lose rec. Cak su i korekcije radjene u razmacima 15-20min, odmah, nije se gledalo blentavo u daljinu s baloncicem "au fak, au fak, au fak..." iznad glave.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

K
Konačno da se i Gojaka malo hvali. Danas po meni jako dobro odradio rolu. To je igrač kojeg ne možemo naći na ljeto samo tako i nadam se da ćemo ga zadržati,jer  odlaze Fruk Deki i Radelja na ljeto (99%).

I da ne prođemo ovom su se utakmicom mnogim igračima digle cijene, i nastavit će se dizat jer kod sanheza svaki igrač ima više uloga ovisno o sustavu, a sada idemo dobiti istru i polako lovit Hajduk na 2 mjestu.

V
Ljepo je kad trener iz lige 5 kaže sve ove stvari.. samo nek nas posere jednom da tamo prođemo kako god..ko frankov krumpir ako treba da se vrti i nakon 6 godina po raznim špicama..treba nam novi veliki poguranac nakon stuttgarta

B
Bravo dečki  :svakacast:
Nije ovo slavljenje poraza jer se iga na dvije utakmice  8)

Uglavnom, Sanchez nas je iznenadio u mnogim stvarima ove sezone pa možda uspije i taj dio sa mučenjem na gostovanjim riješit, možda nas narajca atmosfera iz liga petice u Francuskoj?

Gary O'Neil: "Bila je to vrlo teška utakmica, u jednako teškoj atmosfer."

Bome ima nešto u toj Rujevici kad svi kometiraju isto atmosferu, slicno su i igrači Lillea komentirali..

S
Quote from: Snowcrash on 12.03.2026, 22:24
Quote from: SandroB on 12.03.2026, 21:55Je li netko primijetio da su njihovi dolasci  pred naš gol "1 na 1" u pravilu gol. Računajući i poništene iz ofsajda. Nama treba, nažalost, pet dolazaka "1 na 1" za eventualno jedan gol.

Primjetio sam da su Francuzi platili Panichellija 17 milijuna, a mi smo Danijela doveli preko prijatelja od rođaka iz plemenske zajednice koji slučajno poznaje Miška. Za džabe. Plačen je godišnje, koliko Panichelli zaradi u 2-3 tjedna.
Panichelli je, usput rečeno, prije 4 mjeseca debitirao za Argentinsku repku, a za to trebaš bit napadački potencijal od prvih 15-20 na svijetu.
Ako se vratimo u našu stvarnost, mi ne možemo ni sanjat takav realizatorski izbor igrača.

Slažem se. ALI... ajmo se dogovoriti da je sve u novcu, pa se ne moraju održavati nikakva natjecanja; lige, kupovi, turniri, utakmice... idemo jednostavno rangirati po budgetu klubove i dodijeliti trofeje. Jednu lijepu priču na temu efikasnosti upravo priča Bodo Glimt. I na temu tjelesne pripremljenosti.

Vjerujem, da ne kažem znam... motoričke i funkcionalne sposobnosti + tehnička i taktička znanja i vještine = rezultat. Ima onih koji su našli formulu kako će s manjim budgetom parirati onima s puno moćnijim budgetom. Pogotovo u timskim sportovima, pogotovo u loptačkim timskim sportovima. Ajmo delati, a ne samo piliti o novcu.

Ne znam kad je zadnji put bio ovako solidan osjećaj nakon poraza... igra baš obećava, meni i ekipi je bio pravi gušt gledat.

Idemo ih okrenut gore i po to četvrtfinale.
Dobro, dobrooo! Fuć!

O
Quote from: SandroB on 12.03.2026, 23:23
Quote from: SandroB on 12.03.2026, 21:55Je li netko primijetio da su njihovi dolasci  pred naš gol "1 na 1" u pravilu gol. Računajući i poništene iz ofsajda. Nama treba, nažalost, pet dolazaka "1 na 1" za eventualno jedan gol.

Slažem se. ALI... ajmo se dogovoriti da je sve u novcu, pa se ne moraju održavati nikakva natjecanja; lige, kupovi, turniri, utakmice... idemo jednostavno rangirati po budgetu klubove i dodijeliti trofeje. Jednu lijepu priču na temu efikasnosti upravo priča Bodo Glimt. I na temu tjelesne pripremljenosti.

Vjerujem, da ne kažem znam... motoričke i funkcionalne sposobnosti + tehnička i taktička znanja i vještine = rezultat. Ima onih koji su našli formulu kako će s manjim budgetom parirati onima s puno moćnijim budgetom. Pogotovo u timskim sportovima, pogotovo u loptačkim timskim sportovima. Ajmo delati, a ne samo piliti o novcu.
Nažalost u novcu je što se tiče Europe koliko smo platili DAA koji je danas mogao i trebao dati  bez problema 2 gola ,ali on kvalitete nema za to. Da je na njegovom mjestu bio netko koga bi platili puno više bili bi golovi, to je jedan od primjera. Koliko imaš para toliko  si kvalitetan i to je tako.

Eh... da samo tako daje golove ko na traci, bio bi u Premiershipu već... sve je s razlogom, i neka Daniela kod nas, može samo bolji još postat.
Dobro, dobrooo! Fuć!

Možemo biti ponosni na našu prezentaciju igre jer mnogi su očekivali da ćemo igrati jako povučeno a mi smo se sučelili s njima otvorenog garda a da mi imamo samo dva tri njihova igrače rezultat bi bio obrnut.
Volim grad koji teče

I

[/quote]
Quote from: Orpat on 12.03.2026, 23:32
Quote from: SandroB on 12.03.2026, 23:23

Nažalost u novcu je što se tiče Europe koliko smo platili DAA koji je danas mogao i trebao dati  bez problema 2 gola ,ali on kvalitete nema za to. Da je na njegovom mjestu bio netko koga bi platili puno više bili bi golovi, to je jedan od primjera. Koliko imaš para toliko  si kvalitetan i to je tako.
Daj, ne kukaj. Danijel je fulo zicer i izborio deset duela, ajmo pozitiva, cemu kuknjava nakon ovakve utakmice

Rijeka Club Legend Mladen Devetak nije zasluzio hejt. Los je zato ga volim!!!!!

V
Taj panichelli je strasan igrac.
Vise me boli sta mi ko hrvati ne mozemo takvog napadača stvorit nikako...i da je svaki ozbiljni protivnik u europi imao opasna krila, a mi nemamo niti 2 poluozbiljna
Trebalo bi na ljeto probat uhvatit šotičeka jer osim vignjata imamo samo thaqija koji je potencijal..ili se prebacit ko i svi na neke juznoamerikance jer ovo je vec bolno za gledat da od marca pašalića nemamo ozbiljno krilo