KL 1/8 finala Rijeka - Strasbourg, četvrtak 12.3.20226. u 18:45h

Started by D2, 11.03.2026, 15:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Quote from: Orpat on 13.03.2026, 22:38Osim trke i borbenosti što smo dokazali, treba imati kvalitetu , a mi to nemamo za proći ,to je taj problem što nam fali.
Jbga. oni imaju proračun koji imaju i igraju svaki tjedan jake utakmice a da bi se prošetali našim prvenstvom bi, bez problema a šta bi mi u radili u njihovom prvenstvu? S ovim proračunom ništa.Oni će sad igrati opet jaku utakmicu a pol naših će se morati odmarati jer će biti iscrpljeni za igrati protiv Istre, na žalost to je tako. Mi da smo imali dva tri njihova igrača s onom energijom bi ih
vjerojatno potaracali.
Volim grad koji teče

S
Quote from: SandroB on 13.03.2026, 23:06
Quote from: Snowcrash on 13.03.2026, 19:28Tako je, ajmo izmišljat fabulu s O'Neil-om da bi dokazao kako su kontrolirali utakmicu 90'.  ;D
Nisu oni ništa kontrolirali osim nekoliko naših poklona. Ukupno su stvorili 5 šansi a mi 6.

Znam ja da jako dobro razumiješ što želim reći, ali si odlučio starog frenda prcat, pa malo tjeraš mak na konac  :) .

Ajmo izmisliti fabulu u kojoj se kontrola utakmice ne odigrava u kontrolnoj sali s 50-ak monitora, nego igrači (koji slijede ili malo manje slijede trenerove taktičke zamisli) pragmatično u nekim periodima igre smanje intenzitet i pomaknu težište igre u svoje dvorište, s ciljem ekonomične kontrole. O toj kontroli utakmice pričam.

Ma, skužio si ti već po suparnikovim realizatorima, i njihovoj igri u zadnjoj trećini, da nemamo baš puno šansi.
Ovo je bio maksimum šta smo izvukli, ekipa je odigrala na 120% i to 90'. Teško da ćemo ovakav pristup (bez publike na Rujevici) ponovit u Francuskoj, jer ima još puno za radit kod ovih taktičkih zamisli koje fura Sanchez.
Recimo, naš iznenađujuće brz protok lopte u prvih 45' je bitno pao u drugom pol., a to nam se uvijek događa s protivnikom koji se povuče. Prekide si isto dobro identificirao kao realizacijski lošije, ali vidi se da se na tome radi.
Ukratko - ima još mnogo za radit na mnogo detalja, ali gledam kako je ekipa bitno narasla taj dvoboj protiv super-ekipe, a taj voljni moment i davanje svega šta pojedinci imaju za ekipnu ideju, rijetko smo viđali u zadnjih 5-6 sezona. Usudio bi se reć da je ovo jedna od 5 najboljih utakmica u zadnjih desetak godina, a ono šta je posebno - ne sjećam se utakmice u kojoj smo ovako stiskali mnogo jače protivnike, i pritom aktivno stvorili toliko prilika.     

D
Ma treba biti realan i reci da mi dobro izgledamo kad imamo protivnika sa kojim se možemo nadigravati u terenu. Koliko god glupo zvučalo dobro pripremljena ekipa fizički tu može sakriti dio svojih nedostataka u tehničkom pogledu. Problem manjka kvalitete najčešće ispliva protiv bunker ekipa koje uspore nogomet do smrti. Apsurdno je ali je tako.. Tu ti nedostaje igrač poteza i/ili krila koja mogu riješiti dva igrača na individualnu kvalitetu. I zato mi u HNLu štekamo. Često se dogodi da velika ekipa koja je strašno jaka dođe nekom slabijem na bunker i ako nemaju par igrača koji su raspoloženi za individualni kaos sve padne u vodu. I uzalud ti snaga..

Treba na ljeto krilne igrače stvoriti. Ova igra koju Sančo želi ima problem kadra. Kad ti imas očekivanja da Devetak probija bokove upadaš u problem i najčešće kritiziramo kako on to ne može. Pitanje je da ispred sebe ima jednog Pjacu kako bi to išlo i bi li Devetak tada bio problem.. Ekipa koja još mora rasti i razvijati se...a vjerojatno i pojačati na nekim pozicijama da bi bila konkurentnija

O
netrebaju nuzno krila imamo sad sve moguce preduvjete da igramo s trojkom od iza tako da bi ja iducu sezonu gradio za tu formaciju

R

Quote from: robil on 15.03.2026, 16:55Pogledao Francuze. Uspavanka bez golova

Cuvaju se za četvrtak?
Kot mi protiv Istre (tješin se da smo se čuvali)
krepat ma ne molat

L
Quote from: rhonny on 16.03.2026, 09:17

Cuvaju se za četvrtak?
Pa većina postave koja će igrati protiv Strasbourga jučer nije ni igrala, ovi ostali su se borili u granicama svojih mogućnosti

S
Quote from: LenRi on 16.03.2026, 09:24
Quote from: rhonny on 16.03.2026, 09:17

Cuvaju se za četvrtak?
Pa većina postave koja će igrati protiv Strasbourga jučer nije ni igrala, ovi ostali su se borili u granicama svojih mogućnosti

Upravo Majstorović priča na PSK da bilo koja kombinacija igrača Rijeke koji su na terenu moraju biti u stanju pobijediti Istru. Slažem se s njim 100%.

Z
100% točno rečeno, isto mislim i ja, ali ne bi ja toliko krivio  igrače koji su bili na terenu. Nisu se sami doveli, nisu se sami stavili, oni imaju svoje limite, igrali su koliko su mogli, limiti jučerašnjih 11 su ogromni,a  i poznati, netko je procjenio da su igrači za Rijeku, a objektivno nisu.
Puno je do kata, odnosno brda, puno.

kakvo je stanje s Vignatom za četvrtak? Postoji li šansa?

L
Kakva je situacija s Barišićem, vidim da je pozvan za u21 reprezentaciju, znači da je oporavak blizu?

Z

Treba spomenut da se Fruk bio zagrijavao jučer bez onog zavoja na prstu

K
Quote from: NdockytovaLinijaKretanja on 16.03.2026, 14:09Treba spomenut da se Fruk bio zagrijavao jučer bez onog zavoja na prstu

Sad sam ga vidio bez icega na ruci...

K
REPORT S RUJEVICE
Vignato spreman, Barišić se vraća

A sjajna je vijest i da se Teo Barišić oporavlja jako brzo. Europska stoperska klasa i mladi hrvatski reprezentativac već je krenuo sa sprintom i nakon rupture mišića će se Victoru Sanchezu na raspolaganje vratiti ranije nego što se predviđalo.

https://www.novilist.hr/sport/vignato-spreman-barisic-se-vraca-u-strasbourgu-se-u-cetvrtak-ocekuje-500-600-rijeckih-navijaca/