SHNL 29. kolo: Rijeka - Osijek, nedjelja 12.04.2026, 16:00h

Started by FTM, 11.04.2026, 21:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Da, ali dojma sam da jasan je edge koji Rijeka ima da bi proširila taj budget. Ne instant, ali kroz sezone bi išlo jednom kad Konferencijska Liga bude neki standard.

Rijeka za sada iz vlastitog kadra ne može dovoljno toga izgraditi što znači tu nema nekog edge-a. Taj edge imaju nešto Dinamo i  više Hajduk.
Međutim Rijeka je savršeno pozicionirana za dovoditi (većinom strane) U-21 reprezentativce, jer nudi odlične uvjete, stabilno okruženje za razvoj tih igrača, vizibilnost ako konferencijska liga postane standard te stoga jedino što treba to objediniti je odličan trener koji je dobar u razvoju s mladim igračima i "konkurentan" je za Europu.

Lakše je to rečeno nego napravljeno, ali dojma sam da je to taj vizija koji sportski ogranak trebao imati kako bi se taj budžet potencijalno i povećao.

Quote from: Mići_Boškarin on 12.04.2026, 20:55Lakše je to rečeno nego napravljeno, ali dojma sam da je to taj vizija koji sportski ogranak trebao imati kako bi se taj budžet potencijalno i povećao.

A mislim, Barišić, Oreč, Dantas, Vignato, Adu-Adjei, to je sve u zadnjih 12-13 mjeseci dovedeno.

Problem su ovi 12. igrači i niže, koji su kao što je to već odavno dobro skontao MaČaČe, prestari za HNL (24+), a naravno i mahom stranci koji će često bit u nekom svom filmu, a istovremeno nisu jeftini i vežeš ih na više godina. Previše je primjera pa neću ni nabrajat, eto danas smo opet završili utakmicu s 3 Hrvata na terenu (Majstor 32, Jurić 23, Rukavina 22). S toliko stranih igrača teško je puhat u isti rog, i često se igraju privatne utakmice.

Prečesto pod Sanchezom fali nekog da zagrmi, i to se manifestira u ovakvoj bolikurčini, ni prvi ni zadnji put.
#navodninavijač

D
Za sve to je bitan dobar trener
Ali jos i bitnije dobar sportski direktor
A ne ovaj koji PLATI yankova i husica 🤦🏻�♂️

D
Zato se ja nadam Keku, jer taj nece trpiti govna iz vulkanizerske radnje, a ima i malo jače zaleđe u Misku, a imat ce i potporu ljudi.

Jedino po čemu ću za koju godinu pamtiti ovu utakmicu je skandiranje Ercegu.
Ostalo je za zaborav i to čim prije to bolje.
Obzirom na raniji zaključak, što se mene tiče Tir slobodno ključaj ovu temu.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

A
Zamislite samo kako je momčadi kad joj je kapetan igrač koji svaku drugu utakmicu daruje protivničku ekipu sa barem jednom mrtvom šansom...Ne postoji golman u povijesti HNLa koji je imao ovoliki broj kikseva u jednoj sezoni...Ne postoji jer je nakon pet kikseva u sezoni takav golman poslan na klupu, dok Zloma čvrsto drži kapetansku traku i ne miče se, te tako ruši sve negativne rekorde...

B
Quote from: deo123 on 12.04.2026, 21:17Zato se ja nadam Keku, jer taj nece trpiti govna iz vulkanizerske radnje, a ima i malo jače zaleđe u Misku, a imat ce i potporu ljudi.
To možeš samo sanjat da bi Kek preuzeo ovakvu Rijeku sa ovim igračima, Kek je imao najskuplju ekipu Rijeke jer je Misko imao pare za ozbiljne ugovore od Volpia

Quote from: AR 147 on 12.04.2026, 21:38Zamislite samo kako je momčadi kad joj je kapetan igrač koji svaku drugu utakmicu daruje protivničku ekipu sa barem jednom mrtvom šansom...Ne postoji golman u povijesti HNLa koji je imao ovoliki broj kikseva u jednoj sezoni...Ne postoji jer je nakon pet kikseva u sezoni takav golman poslan na klupu, dok Zloma čvrsto drži kapetansku traku i ne miče se, te tako ruši sve negativne rekorde...

Izostao samo protiv Vukovara ali je to izuzetak samo dok ga ne damo nekome
Forza Fiume ale!

S
U teoriji, pomicanjem linija na svakoj trećini terena bi trebali imat barem jednog slobodnog igrača za primit loptu, ali ako je tranzicija spora i igrači se ne kreću i ne dolaze u zonu otkrivanja, mi ne znamo šta bi s loptom. jer nema slobodnih igrača po trećinama.
Naša tranzicja je i inače loša, u lošim utakmicama odlikuje je samo preskakanje igre. Teško je pobjeđivat bez izrađenih mehanizama brzog protoka lopte do napadaća u poziciji udarca, bez kontri i polukontri.
Poslije 3/4 sezone i masu utakmica, ja ne vidim da je stručni stožer uspio stabilizirat tranziciju. Ne vidim ni neki pokušaj kako to popravit.

K
Quote from: AR 147 on 12.04.2026, 21:38Zamislite samo kako je momčadi kad joj je kapetan igrač koji svaku drugu utakmicu daruje protivničku ekipu sa barem jednom mrtvom šansom...Ne postoji golman u povijesti HNLa koji je imao ovoliki broj kikseva u jednoj sezoni...Ne postoji jer je nakon pet kikseva u sezoni takav golman poslan na klupu, dok Zloma čvrsto drži kapetansku traku i ne miče se, te tako ruši sve negativne rekorde...

Frukove rijeci nakon primljenog gola dok hoda na centru: "Jebote, jel ovo moguće?"  :neretljak:

Hocemo li dobiti clanak u novinama za zlomislica i koliko smo bodova zbog njega prosuli ove sezone?

Quote from: TIR on 12.04.2026, 21:06
Quote from: Mići_Boškarin on 12.04.2026, 20:55Lakše je to rečeno nego napravljeno, ali dojma sam da je to taj vizija koji sportski ogranak trebao imati kako bi se taj budžet potencijalno i povećao.

A mislim, Barišić, Oreč, Dantas, Vignato, Adu-Adjei, to je sve u zadnjih 12-13 mjeseci dovedeno.

Problem su ovi 12. igrači i niže, koji su kao što je to već odavno dobro skontao MaČaČe, prestari za HNL (24+), a naravno i mahom stranci koji će često bit u nekom svom filmu, a istovremeno nisu jeftini i vežeš ih na više godina. Previše je primjera pa neću ni nabrajat, eto danas smo opet završili utakmicu s 3 Hrvata na terenu (Majstor 32, Jurić 23, Rukavina 22). S toliko stranih igrača teško je puhat u isti rog, i često se igraju privatne utakmice.

Prečesto pod Sanchezom fali nekog da zagrmi, i to se manifestira u ovakvoj bolikurčini, ni prvi ni zadnji put.

Čak nisam mislio na Oreč i Dantas jer oni su mi već skoro "prestari" namjerno sam pisao te U-21 reprezentativce jer u jednom onda kad napune 22-23 godine postižu bolji resell value pogotovo za Europu nego recimo 25g (primjer zbog čega ekipa van RI skeptična Fruk +10M).

Ali glavni magnet za te "klince" osim Europe je i trener. Mislim da su baš u podcastu KMNM govorili o tome da su očekivali da će Rijeka biti bolja "udavača", međutim vjerojatno narativ oko Đaleta da nije bio baš nešto "young players friendly" je isto odigralo svoje.

Također ja osobno bi uvijek rade klince iz naše škole, samo nisam stvorio dojam da redovito iskaču i to je vjerojatno s razlogom tako da ne djeluje nešto na što možeš graditi dugoročni cilj osim ako ne pokažeš da ti je to sada među najvećim prioritetima.

Z
Jako sam pesimističan, koleričan i rezigniran.
Brine me to sveskupa.
Tu mislim i na iduce kolo i na finale kupa i na općenito utakmice do kraja sezone, čak i one koje nisu derbiji. Čak i kad  sezona završi, pitanje trenera, igrača, euro kvala itd.
Ne vidim ništa pozitivno u bliskoj budućnosti.
Tu čak ne mislim na plasman na ljestvici.
Kako bi rekao Saruman: things are now in motion that cannot be undone.

P
Nevjerojatna mi je ova podjela ovdje na one koji misle da su roster i drs u kurcu a sanchez mesija i obrnuto....a mozda je istina negdje u sredini, niti je roster toliko u kurcu za razinu hnla ali niti je sanchez takav trenerski mastermind kakvim ga se zeli prikazati....

Quote from: Petro on 12.04.2026, 22:34Nevjerojatna mi je ova podjela ovdje na one koji misle da su roster i drs u kurcu a sanchez mesija i obrnuto....a mozda je istina negdje u sredini, niti je roster toliko u kurcu za razinu hnla ali niti je sanchez takav trenerski mastermind kakvim ga se zeli prikazati....
Sve od navedenog.
#degenerik

Quote from: deo123 on 12.04.2026, 18:42Kek sjedi i čeka.. 
😳😳

Nadam se da ne, barem ne za trenera, jer će tek onda biti fešta.

Sanches treba sutra ujutro dobiti nogom u guzicu jer ćemo se inače tresti za Europu, ali nikako Kek nazad za trenera.