Klub

Started by Fornax, 13.04.2023, 17:30

Previous topic - Next topic

manigoldo, I2, bob marley, mattur123, Kifamenn, Snowcrash, Ro-Ro, Boy1da, Istegnuće kralježnice, sale1987, maksich, iSpOd StIjEnA 2 and 18 Guests are viewing this topic.

Ili pitaj chat gpt.

Ako se netko tamo ozbiljno ne crveni od srama, trebao bi.
#degenerik

S
Ovo  "ugašeno je..." u nekom kontekstu još i može proći, ali "od 1991. - 1992." je apsolutno nepismeno.

ufff...očekujem posprdni članak na indexu do kraja tjedna.  :sta:

Tamo negdje daleko, a opet blizu...

18.06.2025, 12:33 #1023 Last Edit: 18.06.2025, 12:33 by TIR
Nema šta tu bit posprdno s obzirom da je riječ o spomeniku poginuloj i ubijenoj djeci, samo bi se ljudska nula išla naslađivati. Samo šteta "past" na tako osnovnoj stvari.

U smislu, zar nitko od začetka ideje o spomeniku, do pisanja teksta i graviranja nije pročitao tih par rečenica?
#navodninavijač

Quote from: TIR on 18.06.2025, 12:33Nema šta tu bit posprdno s obzirom da je riječ o spomeniku poginuloj i ubijenoj djeci, samo bi se ljudska nula išla naslađivati. Samo šteta "past" na tako osnovnoj stvari.

U smislu, zar nitko od začetka ideje o spomeniku, do pisanja teksta i graviranja nije pročitao tih par rečenica?

Mislim da imaš previsoko mišljenje o sportskoj redakciji indexa. Objavit će članak, pohvaliti namjeru, istaknuti pravopisne greške u tekstu i pustiti onaj talog koji se skuplja kod njih u komentarima. A klikovi idu...
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

..budući da prate forum bit će im lakše..sami nikada ne bi uočili niti shvatili..
..količina pameti na svijetu je stalna..a stanovništvo raste..

A
Meni čudno da nitko ne komentira nigdje kako je bas Rijeka(a ne veliki Hr klubovi)to financirala i još je Miskovic najavio financiranje za muzej za Blagu Zadru. Mislim obzirom da seru da smo Srbi.

Quote from: Arci1984 on 18.06.2025, 14:41Meni čudno da nitko ne komentira nigdje kako je bas Rijeka(a ne veliki Hr klubovi)to financirala i još je Miskovic najavio financiranje za muzej za Blagu Zadru. Mislim obzirom da seru da smo Srbi.

Mozda zato sto se inace NOGOMETNI klubovi ne bave i ne trebaju bavit takvim stvarima?

A
Quote from: Snjesko on 18.06.2025, 14:43
Quote from: Arci1984 on 18.06.2025, 14:41Meni čudno da nitko ne komentira nigdje kako je bas Rijeka(a ne veliki Hr klubovi)to financirala i još je Miskovic najavio financiranje za muzej za Blagu Zadru. Mislim obzirom da seru da smo Srbi.

Mozda zato sto se inace NOGOMETNI klubovi ne bave i ne trebaju bavit takvim stvarima?
Zašto ne? Zašto nebi klub vraćao zajednici(Državi) na ovakav način?

Pa ako je privatni klub, a Rijeka to nekako jest, onda radi za sebe i osim poreza ne mora ništa davati državi. Isto kao i neka firma koja se bavi postavljanjem klima. Ne mora, ali ako želi pomoći društvu, svaka čast. Lijepo je to. Ali dužni nisu.

M
Quote from: Arci1984 on 18.06.2025, 14:57

Zašto ne? Zašto nebi klub vraćao zajednici(Državi) na ovakav način?

as ta ista drzava kad je klub pred provalijon nama pomoc nece, tako da tu bin bil veci bodul od miska, drz saki cent as nikad ne znas kad more rabit. ako ces organiziraj za bilo ca drugo dobrovoljno davanje va partidi, ca ja znan - ajmo platit saki od nas 1 euro vise saku pivu, saki sendvic i davat za dobrotvorne svrhe, ili nek nan prodaju majice od igraca pokle partide i posaju solde za muzeje itd. ali od kluba ne bin zel za nis drugo nego za odrzavanje istega

Zamisli da je to napravio jedan od blizanaca... Pa da vidiš komentara, članaka...
Na dvije strane dijeli se svijet - Il' si za Rijeku ili ne!

18.06.2025, 15:46 #1032 Last Edit: 18.06.2025, 15:48 by D2
Quote from: Vado Magnar on 18.06.2025, 15:03Pa ako je privatni klub, a Rijeka to nekako jest, onda radi za sebe i osim poreza ne mora ništa davati državi. Isto kao i neka firma koja se bavi postavljanjem klima. Ne mora, ali ako želi pomoći društvu, svaka čast. Lijepo je to. Ali dužni nisu.
E vidiš tu se baš i ne bih složio s tobom. Istina je zakonski nisi dužan tu rasprave nema, ali... (ovo što ću napisati mnogima će biti predmet sprdnje pogotovo u našem društvenom kontekstu i još ću pojednostaviti do vulgarnosti) Ali postoji neki moral, neka odgovornost, neka zahvala što uživaš blagodati društva  u kojem ostvaruješ svoju dobit, svoj prosperitet. Probat ću se malo vratiti u ne tako blisku prošlost i spomenuti izraz koji svi znamo. Mecene. Nisu tadašnji bogataši (nazovimo različite slojeve društva kroz povijest tom jednom zajedničkom karakteristikom) potpomagali razne društvene potrebe zato jer su u tome vidjeli samo direktnu i krajnju korist za sebe. A tada sigurno to nisu morali ili bili dužni. Vani "stare" bogataške obitelji i danas pored dodatnih ipak i poreznih utjecaja i dalje potpomažu sve i svašta, ne zato što moraju, nego zato jer su tako naučeni. Samo kod nas su stvari postavljene naopako, zapravo nisu naopako nego se još uvijek socijalistički razmišlja kako je država ta koja treba sve srediti pa zašto bi netko tko ima davao nešto pride, zapravo je blento u takvim krugovima. Na stranu iznimke koje treba pozdraviti, ali kod nas se kod onih koji mogu većinom razmišlja na način, moram li i zašto bih, a ne mogu li i želim.
Zato ovakav potez HNK Rijeke pozdravljam, a koliko mi je poznato ovo nije priča koja je nastala preko noći već se dugo kuha.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

18.06.2025, 16:07 #1033 Last Edit: 18.06.2025, 16:08 by Vado Magnar
Slažem se s tobom i razlika u ono što sam ja rekao i onoga što si ti rekao je terminološka. Dužan sam ja koristio kao obavezu. Toga nema. Ni kod Rijeke, ni kod klimaša.
No, koji puta možemo činiti nešto iz dužnosti. Jer osjećamo zahvalnost ili poštovanje prema drugima koja nije zakonski uvjetovana. Zato biti dužan ili biti dužan učiniti nešto nije isto što i učiniti nešto iz dužnosti. To nisu iste stvari.
Ovo što je RIjeka napravila je iz dužnosti, iz poštovanja prema drugima.
Tako da se slažem da je taj potez hvale vrijedan i da bi mi svi, tu i tamo, trebali pomoći, dati zajednici nešto bez da očekujemo išta zauzvrat. 

Bila je najava da ce klub napravit i vrtic na Rujevici, pa nista od toga  :bo:
Mislim jasno da nista od toga jer to nije posao kluba.

Ne mozes s jedne strane zicat donacije sponzora i privatnika, trazit lovu od građana i grada Rijeke, a s druge strane financirat nepismene spomenike u Vukovaru.

Mislim mozes, kao i nazivat vlastite navijace navodnim kad im dignes pretplatu 200%.
Meni se cini da se previse druzi sa HDZovcima u savezu. Njima su takve populisticke stvari u opisu posla.

Poanta je da se klub bavi pizdarijama usred prelaznog roka umjesto da citamo koga se potpisuje.