Klub

Started by Fornax, 13.04.2023, 17:30

Previous topic - Next topic

Kifamenn, Infopoint, BoroZvijer and 6 Guests are viewing this topic.

O
Ne znam da li se isplati prodati klub nekome tko ima 80 godina. Nisam protiv da se klub proda ,ali treba vidjeti tko mu je nasljednik.

Stoji. Ali pitanje koliko je netko uspješan je i pitanje dugoročnosti.

Svaka čast Leicesteru, ali neki drugi klubovi su obilježili premiership posljednjih godina.

A i u pojedinačnom sportu vrijedi isto: Janica, Bubka i slični su ikone jer su u duẓ̌em periodu ostvarivali rezultate.

Ali, da, slažem se, bez prošlogodišnjih kanti ne bi sjaj bio tako sjajan.

Quote from: Orpat on 25.07.2025, 12:51Ne znam da li se isplati prodati klub nekome tko ima 80 godina. Nisam protiv da se klub proda ,ali treba vidjeti tko mu je nasljednik.

Ne prodaje se njemu niti je to njegova želja
Ima on savjetnike, analitičare itd itd.
Inače su povezani sa top3 fonda u svijetu - Fidelity
To je hrpa love, ako oni izračunaju da je ovdje sa relativno malo novaca lako doći do lige prvaka dinamo bi postao novi hajduk
U svakom slučaju, od svih imena dosad jedino mi je ovo ime zanimljivo
SPORTSKI ODLAZI!

Onda smo chill, jer tesko da ce i Bournemouth i Lorient u Europu.

A i Palaca je tu popljugala jer nije pratila administrativnu sprancu kako su to napravili Red Bull ili City Group.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

Zamisli da ne možemo igrati skupine Lige prvaka jer je tamo i Bournemouth!
Oh, slatke li brige!  :neretljak:

Nema potrebe zamišljati, trenutno smo još uvijek u igri za plasman u LP  ;).
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Bournemouth nije. To je misao za Iduću sezonu!  :neretljak:

25.07.2025, 13:22 #1148 Last Edit: 25.07.2025, 13:24 by Zaf
Nitko se nije osvrnuo na pojasnjenje da će sve biti gotovo (ako bude) do kraja kolovoza.

Očito je cilj tada ili prije toga da se stignu uzeti osjetna pojačanja do kraja prelaznog roka. Ili sam ja nešto propustio i omasio fudbal?

Svidja mi se ova opcija sve vise sto duže razmisljam i/ili čitam informacija o tome.

25.07.2025, 13:24 #1149 Last Edit: 25.07.2025, 13:35 by Marabunt Campetto
Možda otkup Fruka od Fiorentine ima veze sa tom pričom? Ali i zanimljive izjave (skrivene poruke, šifre) ne žuri nam se...ili kako bi Kek rekao, Mišković uvijek razmišlja 2 koraka ispred.
Ri Or Die

Quote from: Zaf on 25.07.2025, 13:22Nitko se nije osvrnuo na pojasnjenje da će sve biti gotovo (ako bude) do kraja kolovoza.

Očito je cilj tada ili prije toga da se stignu uzeti osjetna pojačanja do kraja prelaznog roka. Ili sam ja nešto propustio i omasio fudbal?

Svidja mi se ova opcija sve vise sto duže razmisljam i/ili čitam informacija o tome.

Čini se kao iskorak u odnosu na ono što je klub sada i čini se da su ljudi iza tog projekta normalni, ozbiljni, a nadam se i ambiciozni. Za sada ne vidim neku značajnu zamjerku.

Najbolji pokazatelj će bit Frukov potencijalni transfer poslje Lude gore.

Quote from: Deba on 25.07.2025, 12:59ima jedan problem, s kojim se suocio crystal palace, a to je  europa...
https://www.index.hr/sport/clanak/crystal-palace-izbacen-iz-europa-lige-u-konferencijsku-ligu-evo-tko-ga-mijenja/2689315.aspx

Ima neka fora da ako vlasnik posjeduje više klubova, mora do trećeg mjeseca tekuće sezone prebaciti svoj udio u neki posebni račun (blind trust na eng.), kako bi tom klubu bilo dozvoljeno natjecati se u europi sezonu nakon. Palace je tek bio u četvrtini finala kupa kad je rok istekao tako da nitko nije razmišljao o tome. Mi ne bi imali problema s tim jer se uvijek računa na to da ćemo igrat europu pa bi se sva papirologija (nadam se) pravovremeno dostavila.

Ja nisam dovoljno elokventan niti poznajem materiju dovoljno dobro da ju objasnim ali ima kanal HITC Sevens na YT koji je u detaljima objasnio cijelu tu priču sa Crystal Palaceom. U suštini: UEFA ima duple standarde i nelogična pravila.

Miškovic ce prodati svoj dio prije ili kasnije, to je jasno i jedvosmisleno puno puta rekao. I prodat ce ga pod svojim uvjetima, to je isto jasno.
I vjerujem mu u potpunosti u onom dijelu da nece prodat samo da proda i nesto zaradi nego da mora vidjet i sta stoji iza toga za klub. Ali je isto tako sasvim jasno da ce prvo i osnovno gledat svoj interes pa tek onda interes kluba sto je i logicno i normalno. Ako uspije naci takvog da zadovolji i drugi uvjet barem djelomicno, to je onda to. E sad, mozda bi klub bolje prosao s nekim drugim koji nije zadovoljio prvi i osnovni uvjet, ali to nikad necemo znati i glupo je uopce se zamarat time.

Ono sto se meni cini bitnim jos jednom naglasiti je to da klub nece na vecu razinu dok se ne napravi novi stadion. Kao sto je kamp prije 10 godina bio uvjet da dodjemo na ovu razinu, sljedeca razina je novi stadion, nevezano za vlasnika. Stadion za 15000 na Kantridi lansira novu dimenziju i marketinga i sponzora itd...

25.07.2025, 13:47 #1154 Last Edit: 25.07.2025, 13:48 by Marabunt Campetto
Quote from: Muka Lenalo on 25.07.2025, 12:05Čak i da dijelom bude, u okvirima nekih nižih liga kao što je HNL, obzirom na to kakav je klub Bournemouth sada, to i nije tolika mana, tj. može biti balans da potencijalne posudbe budu dobre i za trenutni "impact" dok se gradi neka dugoročna priča.

Točno! Hipotetski Npr. igrač koji vrijedi 2/3 milijuna, a u tom trenutku nije dovoljno dobar za Premier ligu? Dovede se u Rijeku, s dobrim igrama naraste mu cijena na tipa 10/15 milijuna eura i na taj način profitira i klub i poslovanje. Primjera je bezbroj i do sada u Rijeci, ali sa ovim dodatnim ulaganjima bi došlo do većeg izražaja. S toga, je očito kriva interpretacija "prodaja" umjesto suradnika u klub tipa "Volpi" a Mišković opet nadgleda. Iako Mišković kaže, kada rješimo Kantridu? Mogu u penziju!
Ri Or Die