Klub

Started by Fornax, 13.04.2023, 17:30

Previous topic - Next topic

Fornax, beetlebum, deo123, Filipovix, Fiume e basta, Ri-SVID, JeremiePingpong, david_ri, Brzina92 and 17 Guests are viewing this topic.

A sto bi vise Rincicka trebala reci nego je rekla? Ovo je vise nego su prošle vlasti ikad napravile.

Iz osobnih iskustava, dole u Gradu ima toliko smeća koje je osobno ulagalo trud i blokiralo nastavak procesa jer su bili protiv osobno. Ali to je sad probijeno.

Taj elaborat ide na druge nivoe na odobrenje. Mislim da prvo na Zupaniju pa na Ministarstvo. Kad se izmjesti, onda može promjena plana, ako se ne varam.

Sad je situacija u rukama Lukanovica, pa će ići Butkoviću. Eppur si muove.

Bravo vlast u Rijeci!!! Bravo gdjo. Rincic i suradnici @Buranorth !!!

Sad u Gradu nastavite sa pripremama dokumentacije u paraleli dok se čeka PGŽ i Ministarstvo, jer je u gradskim službama toliko jala, sitnih duša, socijalističkog duha, nerada i opstruiranja da morate očekivati da će jako puno vremena trebati da se pokrenu daljnji koraci.

I
Pitanje je samo koliko će dugo još Butko.

A
Quote from: robil on 08.12.2025, 08:25"Povratak na Kantridu uvijek budi posebne emocije. Grad Rijeka izradio je elaborat o izmještanju granica pomorskog dobra, i nadam se da ćemo već u idućoj godini imati dobre vijesti po tom pitanju, rekla je, uz uobičajene čestitke, gradonačelnica Rinčić"
Krajem svake godine na domijenku ista priča i tako već 11 godina

D
Quote from: ispod stijena on 08.12.2025, 12:54Pitanje je samo koliko će dugo još Butko.
Ja se brinem koliko ce gradonačelnica izdrzati u ovom okruženju sabotera. Ona pokušava zaista nesto napraviti, puno njih ne moze pratiti to a još više ih želi sabotirati na svakom koraku.. nadam se da je jaka "u glavu" treba to prezivjeti okružen zvijerima.. pomaci se vide na puno strana, sitni, mali ali beskonačno veci nego u zadnjih 10 godina..

Povratak na Kantridu ne budi nikakve pozitivne emocije. Upravo suprotno. Budi meni osobno samo negativne.

Nadam se da nećemo jer je svaka tekma logistička noćna mora, a sad vise nemam 15 let pa da mi je pickin dim pjege od mora do Zameta. Jer alternativno... do Krnjeva pa onda prema Kastvu je ipak debilana dupla.

Nadam se da nećemo se vratiti dole jer su nas samo pljačkali dole. Plus na Ruji sko uzeli dva naslova.

Jebes Kantridu.

Nadam se da će prestati vise s tom pricom o Kantridi jer mi je iritantna.

08.12.2025, 17:24 #3485 Last Edit: 08.12.2025, 17:27 by Zaf
Btw, ako se pitate kako je moguće da ista osoba (ja) napise onako različite komentare kao zadnja moja dva u ovoj temi... moguće je.

Ja se zbilja nadam da će Rijeka dobiti pošten stadion. Osobno bih 100x radje da bude na Ruji nego na Kantridi. Kantrida kao stadion mi nije napet uopće jer želim najbolje klubu, navijam za klub, a ne stadion.

S druge strane, supcima i gradskim službama koji opstruiraju napredak dokumentacije radi osobnih frustracija i jala želim sve najgore. Zato skačem od sreće sto ih je Rincicka probila kao zadnja govna sto jesu. Jer govnjari koji su opstruirali nisu pali bez ispaljenog metka i nadam se da se sad tresu od straha za svoje beskorisne poslove.

Quote from: SandroB on 08.12.2025, 09:19Meni se ipak ne sviđa ta dinamika razvoja događaja. "Nadam se da ćemo već iduće godine imati vijesti..." može značiti da se još deset godina neće ništa raditi.

Podsjeća me na Mediteranske igre...do 2075.e
Ri Or Die

Quote from: Arci1984 on 08.12.2025, 13:22
Quote from: robil on 08.12.2025, 08:25"Povratak na Kantridu uvijek budi posebne emocije. Grad Rijeka izradio je elaborat o izmještanju granica pomorskog dobra, i nadam se da ćemo već u idućoj godini imati dobre vijesti po tom pitanju, rekla je, uz uobičajene čestitke, gradonačelnica Rinčić"
Krajem svake godine na domijenku ista priča i tako već 11 godina

Može nas jedino tješiti da je nakon tih 11, ovo prva godina sa novim ljudima na čelu grada pa ih ipak ne treba zakopavat još jedno vrijeme, ja imam dobar osjećaj oko svega. Imam filing da su svjesni da je klub simbol grada i da će napraviti sve u svojoj moći da se pokrenemo iz ove rupe u kojoj nas je stara garnitura do grla uvalila.

Zamolio bi ljude iz kluba ako ovo listaju i čitaju, je da je već "kasno". Ali slijedi nam jebena utakmica za proljeće u Europi, dolaze nam Slovenci. Pa dajte poslije treninga uhvatite pet igrača sa 5 sekundi od svakog poziva za ljude da dođu podržat klub u ovoj utakmicetini, na kraju trener sa nekim krepat ma ne molat ili nešto slično. Dajte radite nešto korisno više, a ne da se kmeči kad na dan utakmice ostane 2000 karata pa se spina sa pričama kako su karte jeftine kad se upakiraju u paketw ili pretplate, članove. Radite jebote.

20.12.2025, 13:32 #3489 Last Edit: 20.12.2025, 13:32 by Zaf
Quote from: 🔵 D10S ⚪️ on 20.12.2025, 10:56
Quote from: George Bush on 19.12.2025, 21:44Ako je badzet 12.mil. eura, svake godine igrati konfekcisku ligu... 8 mil eura, prodati igraca, npr butica, 2 mil eura, grad i zupanija daju nesto sitno, grad cokoladu, zupanija chek na papiru... tv prava i sponzori nesto udjele, glodavci i par prodanih dresova i badzet je poponjen

Budžet je oko 15m eura.
Ajmo brzinsku procjenu...

TV prava - 1m
Pretplate i ulaznice - 2m (+1m?)
Sponzori - 1m (+1m?)
Ri i PGZ - 0,6m
Nešto zaboravljam...!
UEFA - 8m
——————
12,6 (+2?) znaci proračun popunjen bez da se ikoga proda.

A mislim da bismo od iduće sezone (ako ćemo imati normalnog trenera koji zna posao, a ne ho-ruk trenera koji se uzda u motivaciju, a manje u svoj rad) sa velikom vjerojatnošću trebali biti u grupama barem KLa radi dobrog koeficijenta kluba koji će u tom slučaju samo rasti.

Znaci trebalo bi 15m€ biti osigurano bez prodaje igrača, sto je odlično za osnovu za daljnji razvoj kluba.

Naravno, tih 15m€ ne stoje na način da će sad kupci zaključiti da klub ima 100% pokrivenost budgeta, ali operativno će Misku omogućiti puno manje glavobolje i lagodnije vodjenje kluba. A vjerojatno i nove ozbiljnije upite.

Ocekujem ulaganja u odštete tijekom prijelaznog roka u mlađe i potentne igrače i pojačavanje deficitarnih pozicija, budući da su pozajmice vraćene i klub bi trebao biti pun kao brod uz ostvarenje barem 5-10m na prodaju igrača.

Uz to i VSa na klupi, ocekujem da će to biti jako dobro proljeće i iduće sezone. Iako vjerujem da će VS otići kad mu se ukaze karijerna prilika, sto bi moglo lako biti već na ljeto. Ali onda bi Misko trebao (ako ništa radi ovog iskustva sa VSom) opet uložiti u mladog i perspektivnog Španjolskog trenera.

Nadam se da je sad jasno sto znaci dobar taktičar i trener na klupi. Jbt, sa višestruko vrijednijih ekipama smo na egal nakon sezona i sezona, a kad budemo dobro ekipirani i pripremljeni ćemo one u našem rangu pobjedjivati, a slabije masakrirati.

Unatoč sto me je VS nedavno izuo iz cipela, jer me već dugo nitko nije toliko spalio kao nas lineup kod Lokomotive, ja bih volio da je on dugoročan projekt kod nas. Ali bojim se da neće biti jer će čovjek uskoro početi dobivati nemoralne ponude, IMO.

Ali klub bi trebao imati lijepe godine pred sobom i trebalo bi biti gušta. I napokon smo obrisali Korona krizu.

Quote from: Zaf on 20.12.2025, 13:32sa velikom vjerojatnošću trebali biti u grupama barem KLa radi dobrog koeficijenta kluba koji će u tom slučaju samo rasti.

Navučena pretpostavka.

Da, nositeljstvo je velika stvar. Ali to što ga imamo nam ne daje veliku vjerojatnost grupne faze.

Od ovogodišnjih KL playoff nenositelja: AEK prošao Anderlecht, Craiova turski Basaksehir, Legia Hibernian, Lausanne Bešiktaš, Hacken Cluj... Rosenborg ispao od Mainza, Servette od Šahtara, Levski od AZ-a, Santa Clara od Shamrocka, Wolfsberger od Omonoije.

Zapravo izuzev Dinamo City, Neman Grodno, Rige, eventualno Arde i Gyora, sve ostalo su relativno jaka imena za naše pojmove.

Mi iz ljetnog prijelaznog roka, znajući da sredinom kolovoza nemamo definiran kadar, nemamo ni približno kvalitete da ovakve skupine pogledamo i kažemo da je velika vjerojatnost prolaska svake godine.

Ovaj koeficijent treba sada iskoristiti, ali teško da ćemo mi izaći iz svojih gabarita poslovanja, pogotovo ako Miško nema više pravu desnu ruku. U teoriji s Kekom na mjestu SD-a ako je to realno i ako bi to bilo dobro kao što zvuči na papiru, bi se to moglo promijeniti.
#navodninavijač

Ovo sto si napisao uopće ne utječe na način da mijenja sto sam ja napisao.

I dalje je to velika vjerojatnost, unatoč popisu nenositelja iz ove sezone i "iznenadjenjima" koje si naveo. Šansa da udjemo u grupnu fazu je daleko veća nego da nismo nositelji, nadam se sa se tu slažeš, jer je tako. Daleko, daleko. A unatoč činjenici da će medju nenositeljima u normalnom ždrijebu uvijek biti jakih klubova, šansa za ući u KL kroz Playoffa će nam po novome biti puno veća od 50%. Puno veća nego da nismo nositelji. Dakle, situacija puno bolja nego do sada.

Uz kvalitetnog trenera su te šanse još povećane. Uz Djaleta i Sopu, nisu, već upravo suprotno.

Misko je poslovni čovjek. Nije blesav i zna da ima priliku debelo povećati vrijednost kluba kroz reinvestiranje dobiti, budući da nema načina da isplati dividendu bez da 30% posalje u grad, sto vjerojatnije želi (lova odmah), ali bi ga koštalo -12% -30%*0,88. Dividenda ga košta 26,4% davanja sto državi, sto gradu.

Znaci, reinvestiranje dobiti da se digne vrijednost kluba je vjerojatnije... jer dobiti će biti u idućim godinama, mozda već i u 2025, zavisno kako se  računovodstveno proknjizi nagrada od UEFE za ovu sezonu.

Kako reinvestirati dobit? Pa ulaganjem u povećavanje vrijednosti ekipe kroz ulaganje u transfere i ugovore...

Quote from: Zaf on 20.12.2025, 13:32
Quote from: 🔵 D10S ⚪️ on 20.12.2025, 10:56
Quote from: George Bush on 19.12.2025, 21:44Ako je badzet 12.mil. eura, svake godine igrati konfekcisku ligu... 8 mil eura, prodati igraca, npr butica, 2 mil eura, grad i zupanija daju nesto sitno, grad cokoladu, zupanija chek na papiru... tv prava i sponzori nesto udjele, glodavci i par prodanih dresova i badzet je poponjen

Budžet je oko 15m eura.
Ajmo brzinsku procjenu...

TV prava - 1m
Pretplate i ulaznice - 2m (+1m?)
Sponzori - 1m (+1m?)
Ri i PGZ - 0,6m
Nešto zaboravljam...!
UEFA - 8m
——————
12,6 (+2?) znaci proračun popunjen bez da se ikoga proda.

A mislim da bismo od iduće sezone (ako ćemo imati normalnog trenera koji zna posao, a ne ho-ruk trenera koji se uzda u motivaciju, a manje u svoj rad) sa velikom vjerojatnošću trebali biti u grupama barem KLa radi dobrog koeficijenta kluba koji će u tom slučaju samo rasti.

Znaci trebalo bi 15m€ biti osigurano bez prodaje igrača, sto je odlično za osnovu za daljnji razvoj kluba.

Naravno, tih 15m€ ne stoje na način da će sad kupci zaključiti da klub ima 100% pokrivenost budgeta, ali operativno će Misku omogućiti puno manje glavobolje i lagodnije vodjenje kluba. A vjerojatno i nove ozbiljnije upite.

Ocekujem ulaganja u odštete tijekom prijelaznog roka u mlađe i potentne igrače i pojačavanje deficitarnih pozicija, budući da su pozajmice vraćene i klub bi trebao biti pun kao brod uz ostvarenje barem 5-10m na prodaju igrača.

Uz to i VSa na klupi, ocekujem da će to biti jako dobro proljeće i iduće sezone. Iako vjerujem da će VS otići kad mu se ukaze karijerna prilika, sto bi moglo lako biti već na ljeto. Ali onda bi Misko trebao (ako ništa radi ovog iskustva sa VSom) opet uložiti u mladog i perspektivnog Španjolskog trenera.

Nadam se da je sad jasno sto znaci dobar taktičar i trener na klupi. Jbt, sa višestruko vrijednijih ekipama smo na egal nakon sezona i sezona, a kad budemo dobro ekipirani i pripremljeni ćemo one u našem rangu pobjedjivati, a slabije masakrirati.

Unatoč sto me je VS nedavno izuo iz cipela, jer me već dugo nitko nije toliko spalio kao nas lineup kod Lokomotive, ja bih volio da je on dugoročan projekt kod nas. Ali bojim se da neće biti jer će čovjek uskoro početi dobivati nemoralne ponude, IMO.

Ali klub bi trebao imati lijepe godine pred sobom i trebalo bi biti gušta. I napokon smo obrisali Korona krizu.

Da malo demistificiramo ovaj Ri i PGŽ.

Ovih 600k od županije ćemo još vidjeti hoće li doći do kluba, s obzirom da su to sredstva koja idu Zajednici sportova PGŽ.
Grad daje preko pola miliona, od toga 400 direktno klubu.

Šok i vjeverica!
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Dajte zamijenite one ProFor(?) podloge u pisoarima u WC-ima ispod Istoka. Ovi su tu valjda od otvorenja stadiona i ne mozes se popisati bez da ti se digne zeludac od smrada po pisalini.

Stvarno žalosno, jebote. Kao da smo u 1950toj.