SHNL 30. kolo: Dinamo - Rijeka, subota 18.04.2026, 16:00h

Started by Iqteam, 15.04.2026, 09:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

I
Utakmica koju suparnici dočekuju u dijametralno suprotnim okolnostima šta se tiče atmosfere, trenutne forme, standardnih prvih jedanaest i rezultatskih očekivanja.
Međusobni ogledi zadnje dvije sezone lagano na strani dinama, samo jedna pobjeda Rijeke na tri dinamove i tri neriješene. Gol razlika 6:6.
Ove godine dvije pobjede dinama uz velike repove i realno skrojene od strane Kolarića i Pajača i 0:0 zadnja doma.

Quote from: AR 147 on 04.02.2026, 21:37Molim sve navijače Rijeke-------------da se prisjete nedosuđenog penala na Fruku, penala za njih koji nije trebao bit u našoj prvoj utakmici ove sezone...Neka se svi zajedno prisjete i šaketanja Mišića i nedosuđenog penala na Čopu u drugoj utakmici-----------

Šta se tiče atmosfere u i oko kluba mi utakmicu dočekujemo u situaciji gdje djelu igrača ističe ugovor za osam utakmica (Radeljić, Petrovič, Gojak), dio je ozlijeđen (Vignato, Barišić), dio ima kartone (Devetak, Barco), dio smo zaboravili da su kod nas (Husić, Čop) dok dinamo sve zadnje utakmice igra u istom sastavu (izmjena, dvije gore-dolje).
U HNL-u imamo tri poraza u četiri utakmice, oni su sve pobijedili u kompletnom krugu prvenstva još od zadnje utakmice s nama.
Početkom sezone dok su igrali evropu i kašljucali u prvenstvu njihov "gazda" je stao iza trenera i sada je, kada su popratili rezultati, toliko samouvjeren u izjavama da je ustvari bahat.
Krajem sezone, kada su svi ciljevi ostvareni, naš gazda je upregnuo novinara da nađe svakoga tko bi osporio rad trenera i dao mu medijski prostor da bi na kraju sam to sve prisnažio svojim intervjuom.
Za slučaj da je netko to propustio mogao je nadoknaditi na nacionalnoj televiziji kroz izjave klupskog zaposlenika.
Naš trener, posljedično, nije bahat ali je rezigniran. To izvlačim iz nikakve komunikacije na presici uoči Osijeka, traženje alibija u sucu nakon utakmice i sve glasnijim najavama neminovne smjene.

Dinamo će igrati u najjačem sastavu iako je prvenstvo praktički osigurao. U nekim prošlim vremenima ove utakmice finiša prvenstva bi im u sastavu uvijek bili neki kadeti, buduće zvijezde koje bi na račun tih nastupa uvaljivali dalje za ozbiljne novce. To sada nije slučaj. Sada guraju Belju u reprezentaciju što je po meni legitimno, a nekada bi gurali šesnaestogodišnje Haliloviće ili sedamnaestogodišnje More i Benkoviće.

Livaković – Vinlof, McKenna, Dominguez, Galešić (Valinčić) – Mišić, Zajc, Stojković – Vidović, Bakrar (Lisica), Beljo

Mi ćemo isto igrati u najjačem sastavu. Tko se na ovo ne nasmije je najveći mrgud.

Todorović – Bodetić, Radeljić, Majstorović, Oreč – Dantas, Pavić (Husić), Ndockyt, Legbo, Fruk – Čop

Pobjeda 0:1, Thaqi škaricama, glavom iz penala.

Do utakmice je još daleko ali se već počelo pisati o njoj, pa evo nešto od razmišljanja:

Quote from: Zelko Maler on 14.04.2026, 12:54Na dinamo bez Barca, Devetaka, Barisica i Vignata.
Također pitanje je hoce li Fruk biti u prvih 11.
Quote from: LenRi on 14.04.2026, 13:03Trenutno nebitna utakmica, pitanje da li i u najjačem sastavu možemo do bodova.
Quote from: Zelko Maler on 14.04.2026, 13:06Ako nas prospu 4:0 je isto nebitna? Nece biti nikakvih posljedica?
Quote from: LenRi on 14.04.2026, 13:09Pa vjerujem da neće, po meni treneru su bitnije ove dvije utakmice poslije, Varaždin vani i hadjuk doma. Čak mislim da je bolje da skrivamo karte za finale kupa, realno teško je Dinama dobiti dva puta u kratko vrijeme.
Quote from: Deni323 on 14.04.2026, 13:31Bome, i ja kao vjeciti optimist ovu utakmicu gledam kao valjda mozemo izgubit samo 1-0 a ne dozivit debakl do poluvremena. Bod bi bio Artemis II a o bodovima ni ne razmisljam.
Nadam se naravno da ce me netko citirat nakon utakmice i rec eto ti na.
Quote from: moreplovac on 14.04.2026, 22:17Koji pesimizam pred dinamo, isto je bilo nakon Olimpije pa nije bio masakr.
Quote from: Deba on 14.04.2026, 22:32Ja iskreno ne ocekujem nas poraz, ako ga i bude bit ce minimalan :bo:
Quote from: Boy1da on 15.04.2026, 02:05A ako ga bude, bit ce neocekivan.

Z

D
Moguce je da nas iznenadi ekipa. Dinamo će napast a protiv takvih smo odigrali najbolje utakmice. Ako ne primimo do 20. minute gol svasta je moguće. Dečki ce biti napaljeni jer je "velika" utakmica, oni nece sjesti u bunker, tako da ima šanse. U svakom slučaju očekujem da se pofajtamo kako treba, više me strah pristupa u Varazdinu

I
Quote from: deo123 on 15.04.2026, 10:03Moguce je da nas iznenadi ekipa. Dinamo će napast a protiv takvih smo odigrali najbolje utakmice. Ako ne primimo do 20. minute gol svasta je moguće. Dečki ce biti napaljeni jer je "velika" utakmica, oni nece sjesti u bunker, tako da ima šanse. U svakom slučaju očekujem da se pofajtamo kako treba, više me strah pristupa u Varazdinu
Ja više ni ne znam čega me je strah................................

Z
ponovit utakmicu koju je Osijek odigrao protiv nas.

Quote from: Zelko Maler on 15.04.2026, 10:35ponovit utakmicu koju je Osijek odigrao protiv nas.
Ako želiš završiti s 9 igrača onda da.  8)
Ne pišem da je Osijek nešto ekstremno grubo odigrao, već samo što to ne bi prošlo kod nijednog suca bez kartona koji ovi vidjeli nisu.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

M
Quote from: D2 on 15.04.2026, 10:45
Quote from: Zelko Maler on 15.04.2026, 10:35ponovit utakmicu koju je Osijek odigrao protiv nas.
Ako želiš završiti s 9 igrača onda da.  8)
Ne pišem da je Osijek nešto ekstremno grubo odigrao, već samo što to ne bi prošlo kod nijednog suca bez kartona koji ovi vidjeli nisu.
Taman da ću isto napisat. Što se drugima tolerira protiv nas to nema šanse da toleriraju nama protiv drugih, a kamoli dinama i Mišića,  kojem sredozemna medvjedica nije ni do koljena.

L
A baš. Ne znam čime je taj Mišić zaslušio taj status nedodirljivog. Niti je neki vrhunski igrač, niti je reprezentativac, niti je neka dobrica i ministrant nedjeljom... Običan prosječan igrač, prljav i grub, a karton može dobiti eventualno žuti u zadnjem kolu negdje pred kraj utakmice, ono, statistike radi

Zato šta nitko ne diže glas na terenu.
#navodninavijač

Quote from: Lavic on 15.04.2026, 17:05A baš. Ne znam čime je taj Mišić zaslušio taj status nedodirljivog. Niti je neki vrhunski igrač, niti je reprezentativac, niti je neka dobrica i ministrant nedjeljom... Običan prosječan igrač, prljav i grub, a karton može dobiti eventualno žuti u zadnjem kolu negdje pred kraj utakmice, ono, statistike radi
[/quo
Quote from: Lavic on 15.04.2026, 17:05A baš. Ne znam čime je taj Mišić zaslušio taj status nedodirljivog. Niti je neki vrhunski igrač, niti je reprezentativac, niti je neka dobrica i ministrant nedjeljom... Običan prosječan igrač, prljav i grub, a karton može dobiti eventualno žuti u zadnjem kolu negdje pred kraj utakmice, ono, statistike radi
jer je igrac dinama, bilo koji drugi igrač dinama ima isti tretman kao i on, isti, samo šta Dinamo stvarno nema igraca koji rade takve grozote kao on, neki pokusavaju nogomet igrat.

D

Je
Samo mi necemo imat suca na svojoj strani
Necemo ga imat ni u ravnopravnom stanju...

Quote from: TIR on 15.04.2026, 17:09Zato šta nitko ne diže glas na terenu.

Ne diže ni u kancelariji, pa zašto bi onda na terenu?
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

I
Bišćan je onomad bio testirao dinamo lagano na Rujevici pred finale kupa.
Možda i aktualni trener primijeni tu taktiku već pripreme za kup.

Netko je napisao da podsjeća sve na Tomić sezonu. Nažalost, slažem se sa tim. Tada nas je ono haj silovao na Rujevici još smo dobili po lampi dole u finalu.

Nadam se bodu. Da barem ostane nekakva doba atmosfera pred finale kupa, da ljudi idu sa nadom i bez odustajanja , da bude što više navijača Ri u Osijeku.

Iako. Nažalost, nismo u poziciji da u prvenstvu blagonaklono gledamo jer idemo odmah VŽ pa dolazi haj doma, a i oni su u kupu na Rujevici odigrali možda svoju najbolju utkamicu u zadnje vrijeme.

Dosta je sve klimavo, zato bi dobro bilo ostati neporažen.

J
Ovo može završit 7:1 i 0:1. Ili cosmi show ili đaletova oproštajna na ćenifi. Dinamo je jak, ali ne toliko da se Rijeku ništa ne pita. Rezultat će bit odraz turbulencija u klubu.

Z
dinamo zadnjih 5-6 utakmica u prosjeku zabija 5 golova.
Beljo lovi rekorde. Po brojkama je među najboljima u europi. dinamo lovi rekorde.

mi smo u kurcu.

ovo ide prema tome da završi 0:1 ili 0:0