SHNL 30. kolo: Dinamo - Rijeka, subota 18.04.2026, 16:00h

Started by Iqteam, 15.04.2026, 09:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jbt, da mi je biti takav "navijač" pa ocijeniti jučerašnje sudjenje tj. kriterij sudjenja - obostrano jednakim. I to povrh procjene da je sudjenje nama kroz cijelu sezonu u HNSu dobro do odlično.

Ima li škola za to ili trebaš biti deklarativni navijač da to tako gledaš? Jer ja ne mogu biti deklarativni navijač pa reci da imamo dobro sudjenje uopće, a pogotovo sa drzavotvornima.

Da mi je uspjeti ovako gledati na utakmice Rijeke pa se odmoriti.

Ali čitajući ovakav pomirljiv pogled na sudjenje nama, jos me vise čudi pogled kreatora na odluke Uprave i precjednika. Gdje je tu razumijevanje? Ili je tu namjera? Neke privatne borbe?

L
Quote from: MaČaĆeToMane on 19.04.2026, 09:42Mislim da se previše konstantno secira suđenje. Kao da su se neki rodili pokradeni, ali to nije samo na ovom forumu među našim navijačima, generalno smo takav narod. Malo s kime možeš pričati o nogometu, samo se komentira suđenje. Počeo sam slat ljude u ku*ac radi toga.

Šta reći za sezonu u kojoj smo prvi naslov osvojili? E ono je bila travestija od suđenja. Sjetite se Soudanija. Ljudi imaju kratko pamćenje.  :bo:

Danas smo se razmazili, spominjemo po 2-3 faula za žuti i tražimo crveni karton kod penala za kojeg da je suđen kontra nas - gasim televiziju i idem prošetat. Treba biti realan, ja se ne osjećam pokraden.

Rijeka je dobro odigrala, ali ništa više od toga. Osim penala, imali smo ravno 0 šansi, dinamo je imao 1 šansu. Kriterij suđenja bio je loš obostrano, propustilo se dijeliti kartone s obje strane. Prvi penal za nas - čist, drugi iznuđen/poklonjen u trenutku kad je VAR izvan funkcije. Poništen gol dinama čisto, nažalost prema tome čist penal na Hodži. Samo treba gledati u miru bez tenzije.

Pa ne može uvijek sve biti teorija urote jer ako je tako onda ja ne znam koji ja kurac to sve pratim, koji ku*ac vi sve pratite. Pa to je za popizdit tako razmišljat
Opet valjaš gluposti, kod našeg drugog penala VAR je bio u funkciji (tko je izbacio linije zaleđa nego VAR). Također jako si slabo upućen u pravila nogometne igre pa ne znaš da prekršaj u 16m kod izgledne situacije za gol, a igrač ne ide na loptu, je crveni karton. Zatim spominješ da je penal iznuđen, pogledaj malo reakciju Valinčića, on zna da je napravio prekršaj, niti se ne buni i moli Boga da ne dobije crveni. Ne mislim da smo namjerno oštećeni/pokradeni ali ostaje činjenica da smo trebali imati igrača više pri našem vodstvu od 2:1.

I
Gledam i dobri smo, bar ravnopravni, pa sam lud jer smo u minusu od početka i ne znam šta bi bilo da je još nula.
Kakvi bi onda bili oni?
Daj gol pa onda budi bolji ili ravnopravan u pičku materinu!
Konačno su nam dolasci u famoznu zadnju trećinu nešto donijeli.
Plusevi Pavić, Gojak, Dantas, jebiga i Legbo ali s onom mrljom kod gola i novim proklizavanjem koje sad koristi ko fintu. Padne i odbije se na noge.  ;D
Kad igraju ovako kao ekipa i kad protivnik malo dozvoli dobro to odradjuju.
Minusi Dockyt, Lasica ništa do penala.
Mah, idemo dalje.

@LenRi Toliko neobjektivnosti da je to nevjerojatno. Pogledaj utakmicu za 6 mjeseci pa se upitaj, "da Majstorovic takne s leđa Belju bili ti sudio penal i dao crveni karton". Alibi igrač Adjei ne puca nego čeka kontakt. To traje dobre 2 sekunde, nije teško vidjeti. Ne moraš se ponavljati, nađi mi npr Bundesligu gdje je netko za lagano guranje s leđa dobio penal i crveni karton.
SPORTSKI ODLAZI!

L
Quote from: MaČaĆeToMane on 19.04.2026, 10:25@LenRi Toliko neobjektivnosti da je to nevjerojatno. Pogledaj utakmicu za 6 mjeseci pa se upitaj, "da Majstorovic takne s leđa Belju bili ti sudio penal i dao crveni karton". Alibi igrač Adjei ne puca nego čeka kontakt. To traje dobre 2 sekunde, nije teško vidjeti. Ne moraš se ponavljati, nađi mi npr Bundesligu gdje je netko za lagano guranje s leđa dobio penal i crveni karton.
Očito ne razumiješ što ti želim reći, pogledaj malo pravila, ako je suđen penal morao je biti i crveni karton, što je teško pročitati pravila nogometne igre. Čak i u današnjoj sudačkoj analizi u sportskima koje su naklonjene plavoj boji se navodi ta situacija gdje spominju da je mogao biti crveni karton

@MaČaĆeToMane neke stvari se definitivno slazem s tobom, ali ako ti ne vidis prekrsaj Valincica na DAA onda ti treba malo veca dioptrija. I tu cu stat jer tu nemamo uopce sta za raspravljat, trebao je bit crveni karton po pravilima nogometne igre.

Od ostalih stvari, pogledaj utakmicu jos jednog i vidi kako Goda igra rukom namjerno, kako Misic gazi igraca, a kako s druge strane Orec dobiva prvi zuti jer je isao u remplanje sa Misicem. Onaj zadnji slobodnjak za Dinamo isto nikakav prekrsaj, s druge strane ovi udaraju DAA, a niti jedan prekrsaj nije dobio. Legbo u skoku dobije lakat, opet niti prekrsaj.

Treba biti objektivan, ali ovo sto ti radis je sve samo ne to

Z
19.04.2026, 10:55 #231 Last Edit: 19.04.2026, 10:57 by Zelko Maler
Suđenje je bilo lose i po jednu i po drugu stranu.
Mozemo reci da je 50-50, mozda cak malo vise na nasu stetu.
Hocu reci, s takvim suđenjem dinamo i takticki amaterski trener ne mogu slomiti Rijeku bez 3 od 4 najbolja igraca (Dantas je igrao)+ 2 prvotimca (Barco,9ak).

Trener je jako bitan.
Da smo s dinamom imali makar 50-50 suđenje, a u ostalim utakmicama ove sezobs je bilo 90-10 za dinamo, puno bolje rezultate bi imali.

Fruka cemo toplo se nadam imati za finale kupa, Vignata treba pod mus osposobiti za isto.

Kovacevic takticki dinamu ne donosi nista, ama bas nista.
Kladim se da on njih postavi u polje , bazicna formacija i pusti i da igraju svoju igru.S takvom kvalitetom koju dinamu ima to je dovoljno za slamanje ovih hdz akademija trenera, a oni se i po defaultu moraju sagnuti dinamu. Za Sancheza to nije dovoljno.

Garcija i Sanchez su level iznad ove lige. Kovacevic nije bez razloga nervozan po medijima.

M
Mislim da ga je Valincic sapleo,tj dotaknuo nogom. I zato penal. Jebiga, alibi ili ne,tražio je kontakt a Valincic mu je pomogao da ga nađe.
PNI kao i zakon uvijek možeš prilagodit ili protumačiti sebi u korist, a što se tiče usporedbe sa Bundesligom, to mislim da recimo nije pravedno jer uspoređuješ samo jedan start a ne cijeli kriterij. U Bundesligi,u Premier Ligi, Serie A, uvijek imaš par klubova koje suci gledaju blagonaklono, koji imaju određeni renome, uvijek je njihovom igraču malo teže dat karton, malo teže sudit penal kontra i tako,i s tim se treba pomiriti.
Mislim da Pavlesic nije sudio u smislu "zlonamjerno" prema Rijeci, greške koje je napravio nisu bile usmjerene ka tome da ošteti nas nego jednostavno je pogriješio.
A ta famozna VAR soba ima putra na glavi, kad se uključuje, a kad ne to niko nezna.
U drugoj utakmici protiv nas, iako pravilo kaže uključuju se u slučaju crvenog ili penala (pojednostavio sam) čuje se "ma daj mu žuti i idemo dalje".

Meni se svidio pristup naših, ali opet, dinamo je otvoren i igra napadački, Vž će biti test, tvrda i disciplinirana ekipa i tu trebamo pokazat di smo, nažalost tamo idemo bez ekstremo važnih igrača. I to već u srijedu.

Ništa, samo Rijeka.

Z
U vz idemo bez 6 najboljih igraca.
Doslovno od 1 do 6.
Svih 6 najboljih nema, onih 6 koji koliko toliko dizu Rijeku od drugoligaškog rostera.
Fruk, Vignato, Barisic,Radeljic, Dantas, Orec

Jako me zanima ta utakmica, ocekujem da nas Varazdin napada i preuzme inicijativu. U ovoj utakmici je kvaliteta na njihovoj strani, igraju doma, ali im fali mentalitet. Vidjet cemo.

Prepustit im posjed, ne primit gol u prvih 10 minuta i uzimamo minimalno bod.

E sad, ići u VŽ u finišu sezone s mišlju da je bod dobar je sramota svoje vrste, ali do toga je došlo i sad treba pameti da se izvuče maksimum iz loše situacije.
#degenerik

M
I ja bih dodao da imamo još jednog neprijatelja, vrijeme.
Vjerujem u Sanchovu taktičku nadmoć nad ostalima u ligi, međutim da je bar tjedan dana za pripremu utakmice bilo bi super, 3 dana, uf.
Sancho, do your magic.

19.04.2026, 11:19 #236 Last Edit: 19.04.2026, 11:26 by Franjo Tuđman
O suđenju se ne govori jer smo mi takav narod, nego jer su takve institucije. Nije sramota boriti se za pravdu. Nije sramota ustati protiv nepravde, dapače, treba se poticati. Nije bilo sudenje 50 50,i nikada neće biti, nama ništa nije poklonjeno ali nam je puno oduzeto, jebala vas kroacija.
I boli me kurac za rezultat, koji ce doc, to jest vec je poceo dolaziti, uglavnom, ja zelim da Victor Sanchez predstavlja nasu Rijeku, kako u Hrvatskoj, tako i u Europi. Mira odraditi ugovor do kraja, do ljeta 2027, nesmijemo propustiti ovu priliku.

Quote from: moreplovac on 19.04.2026, 11:16I ja bih dodao da imamo još jednog neprijatelja, vrijeme.
Vjerujem u Sanchovu taktičku nadmoć nad ostalima u ligi, međutim da je bar tjedan dana za pripremu utakmice bilo bi super, 3 dana, uf.
Sancho, do your magic.

Mene zanima sta bi bilo da je Sancho tu bio 15.06.
Mi smo jučer bez 2 najopasnija igrača imali dinamo koji je bio loš jer smo mi bili dosta dobri.
Apropo Valincica, nije ga ni taknuo nogom ali nebitno previše to komentiramo, premalo igru.
Premalo Pavića koji je odigrao odličnu utakmicu, uopće ne razumijem šta je Husić (truba) radio u prvih 11.
SPORTSKI ODLAZI!

Pavić je kupio mjesto za Vž ako može istrčati u tri dana cca 180 minuta.
#navodninavijač

I
Quote from: MaČaĆeToMane on 19.04.2026, 11:20Mene zanima sta bi bilo da je Sancho tu bio 15.06.
Mi smo jučer bez 2 najopasnija igrača imali dinamo koji je bio loš jer smo mi bili dosta dobri.
Apropo Valincica, nije ga ni taknuo nogom ali nebitno previše to komentiramo, premalo igru.
Premalo Pavića koji je odigrao odličnu utakmicu, uopće ne razumijem šta je Husić (truba) radio u prvih 11.

Vignata treba gledati kao neki joker zovi. Iskoristiš jednom pa ga nema dugo. Ne može on biti drugi najopasniji igrač pored Dantasa.
Meni se čini da je bilo kontakta Adu - Valinčić.
Pavić je i protiv Gorice bio dobar iako je igrao bez ičije pomoći u sredini. Jučer, već sam napisao, veliki plus.