Ri Mercato 2026

Started by Deni323, 27.04.2026, 19:38

Previous topic - Next topic

Gromacha, JeremiePingpong, TetakMetak, LenRi, Filipovix, I2, Inkinr, ri je najbolje od svega, altair007 and 14 Guests are viewing this topic.

K

Quote from: Mići_Boškarin on 01.08.2026, 22:213v

Da, ali Kek ima stigmu "dugoročna investicija" samim time moguće da će Fruka držati što više za kvalifikacije kako bi osigurao potencijalno Europu pa onda pristati na tipa last minute ponudu od 8-9M€ ukoliko ima buyera of last resort?

Do tad čeka ako uleti ponuda 10M+, a to znači da restrukturiranja momčadi pod Kekom možda krene tek na zimu kad se napokon zna s čim se financijski barata jer eto nitko neće raditi pritisak protiv Keka jer ima tu posebnu percepciju?

Da je dobio ponudu od Fruka 8-9 milijuna već odavno bi ga Miško zamotao u mašnu i osobno Lambom odvezao di treba.
Prije će biti da dobija ponude od 6M i nada se nekoj većoj cifri. A kako će se bližiti kraj transfer roka i tih 6M će postati dobra cifra.

S obzirom na trenutnu sušu i tišinu na transfer tržištu i očito skromni budžet za plaće, ne vidim koliko će zimski prijelazni rok biti drukčiji i ozbiljniji. Lova od Fruka će zatvarati postojeći proračun, neće sigurno biti izdašna kasica za pojačanja.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Z
Ako Kek hoce Vekica to mu treba ispuniti.

Pise da stranca dovodimo na krilo. S Kekom ,ako nije barem naseg govornog podrucja, good luck with that s Kekom.

I
Sta ste se stisli, idemo po naslov sa nasim juniorima...2027/28 je nasa sezona.

E
Quote from: I5 on 02.08.2026, 08:50Sta ste se stisli, idemo po naslov sa nasim juniorima...2027/28 je nasa sezona.

Dobar 

Quote from: aahzinho on 02.08.2026, 07:37
Quote from: Mići_Boškarin on 01.08.2026, 22:213v

Da, ali Kek ima stigmu "dugoročna investicija" samim time moguće da će Fruka držati što više za kvalifikacije kako bi osigurao potencijalno Europu pa onda pristati na tipa last minute ponudu od 8-9M€ ukoliko ima buyera of last resort?

Do tad čeka ako uleti ponuda 10M+, a to znači da restrukturiranja momčadi pod Kekom možda krene tek na zimu kad se napokon zna s čim se financijski barata jer eto nitko neće raditi pritisak protiv Keka jer ima tu posebnu percepciju?

Da je dobio ponudu od Fruka 8-9 milijuna već odavno bi ga Miško zamotao u mašnu i osobno Lambom odvezao di treba.
Prije će biti da dobija ponude od 6M i nada se nekoj većoj cifri. A kako će se bližiti kraj transfer roka i tih 6M će postati dobra cifra.

S obzirom na trenutnu sušu i tišinu na transfer tržištu i očito skromni budžet za plaće, ne vidim koliko će zimski prijelazni rok biti drukčiji i ozbiljniji. Lova od Fruka će zatvarati postojeći proračun, neće sigurno biti izdašna kasica za pojačanja.

Pa mislim to subjektivno mišljenje hoće li Fiorentina (benchmark za zaključiti tko je u ovom dealu bolje prošao) biti veći dobitnik od Frukovog transfera (kamp koji ti zastupaš) ili Rijeka(=>€8M moj kamp) će dobiti svoj epilog relativno uskoro nadam se.

Ovisno o timing-u prodaje otkriti ćemo hoće li biti samo krpanje rupa za ovu sezonu (ali ipak sljedeću krećeš "slobodnijim" budžetom kad Toni vjerojatno ima i najveću plaću u klubu) ili će čim lova sjedne ovo ljeto krenuti u Blitzkrieg kampanju na kraju roka (ili tek na zimu).

Poanta je da postavljanje pitanja igrača koji vrijedi (20-25%) ukupne vrijednosti momčadi HNK Rijeka zahtjeva da se sav fokus i daljnje odluke vezu za njega stoji i da ne bi trebalo toliko čuditi pasivnost na dovođenju "pravog" pojačanja.
Prodaja takvih "kapitalaca" pod uvjetima da tržište zna da moraš nije baš jednostavno i samim time je škakljiva partija gdje treba sigurno dosta živaca.

A pogotovo ako dodamo da želiš vidjeti da li će Rijeka doći do Playoffa i onda imaš informaciju protiv koga igramo i koje su nam šanse da bankiramo tih €6M.
=> Nešto u smjeru TIR teorija da Europa jednostavno odgađa pravi remont.

Bome high stakes igra za naše predsjednika i klub je ovo pa ćemo vidjeti kako će odigrati to. Meni djeluje dosta teška situacija s kojom se dosta suosjećam s poslovnog aspekta pa im ne zamjeram što trenutno nisu odriješili kasu i zadovoljili navijački puk.

To da je Adu Adjei na 50:50 sam očekivao jer je momak imao 25 golova u 16 utakmica za U21 Bournemouth. I vjerojatno da je htio igrati Europu umjesto 2. ili 3. engleske
Ex "Radeljić enjoyer"

Quote from: Mići_Boškarin on 02.08.2026, 11:07Pa mislim to subjektivno mišljenje hoće li Fiorentina (benchmark za zaključiti tko je u ovom dealu bolje prošao) biti veći dobitnik od Frukovog transfera (kamp koji ti zastupaš) ili Rijeka(=>€8M moj kamp) će dobiti svoj epilog relativno uskoro nadam se.

Ovisno o timing-u prodaje otkriti ćemo hoće li biti samo krpanje rupa za ovu sezonu (ali ipak sljedeću krećeš "slobodnijim" budžetom kad Toni vjerojatno ima i najveću plaću u klubu) ili će čim lova sjedne ovo ljeto krenuti u Blitzkrieg kampanju na kraju roka (ili tek na zimu).

Poanta je da postavljanje pitanja igrača koji vrijedi (20-25%) ukupne vrijednosti momčadi HNK Rijeka zahtjeva da se sav fokus i daljnje odluke vezu za njega stoji i da ne bi trebalo toliko čuditi pasivnost na dovođenju "pravog" pojačanja.
Prodaja takvih "kapitalaca" pod uvjetima da tržište zna da moraš nije baš jednostavno i samim time je škakljiva partija gdje treba sigurno dosta živaca.

A pogotovo ako dodamo da želiš vidjeti da li će Rijeka doći do Playoffa i onda imaš informaciju protiv koga igramo i koje su nam šanse da bankiramo tih €6M.

Bome high stakes igra za naše predsjednika i klub je ovo pa ćemo vidjeti kako će odigrati to. Meni djeluje dosta teška situacija s kojom se dosta suosjećam s poslovnog aspekta pa im ne zamjeram što trenutno nisu odriješili kasu i zadovoljili navijački puk.

Kroz mjesec dana ćemo viditi tko je od nas dvojice bio u pravu.

Što se tiče planiranja, pa valjda je u stanju razmišljati dugoročno. I ukalkulirati očekivani prihod od Frukove prodaje. Ako dosad već ima neke ponude, nek onda uzme te niže ponude u kalkulaciju.
Na temelju toga je valjda u stanju predvidjeti s kojim sredstvima može baratati do kraja ovog prijelaznog roka. Te s njima dovesti igrače na deficitarne pozicije.
Dok sazna protivnika za playoff već je prekasno.
Prodat će Fruka i vatrogasno potrošiti dio novca na novu turu Husića i Yankova. Pa će na zimu opet biti drama zbog viška lošeg kadra i manjka budžeta. 

Quote from: aahzinho on 02.08.2026, 13:14
Quote from: Mići_Boškarin on 02.08.2026, 11:07Pa mislim to subjektivno mišljenje hoće li Fiorentina (benchmark za zaključiti tko je u ovom dealu bolje prošao) biti veći dobitnik od Frukovog transfera (kamp koji ti zastupaš) ili Rijeka(=>€8M moj kamp) će dobiti svoj epilog relativno uskoro nadam se.

Kroz mjesec dana ćemo viditi tko je od nas dvojice bio u pravu.

Što se tiče planiranja, pa valjda je u stanju razmišljati dugoročno. I ukalkulirati očekivani prihod od Frukove prodaje. Ako dosad već ima neke ponude, nek onda uzme te niže ponude u kalkulaciju.
Na temelju toga je valjda u stanju predvidjeti s kojim sredstvima može baratati do kraja ovog prijelaznog roka. Te s njima dovesti igrače na deficitarne pozicije.
Dok sazna protivnika za playoff već je prekasno.
Prodat će Fruka i vatrogasno potrošiti dio novca na novu turu Husića i Yankova. Pa će na zimu opet biti drama zbog viška lošeg kadra i manjka budžeta. 

Pa upravo ovo trenutno stanje meni izgleda kao stanje o kojem ti govoriš. Mislim da se gleda možda najniža ponuda što znači da extra izdavanja nema i investicije za "prava" pojačanja će se desiti samo ako ga prodaju iznad te cijene.

A da li će biti prekasno ili ne, hoćemo li onda lovu pobacati na Yankove ili ne, vrijeme će pokazati.

L
Husić i yankov nisu bili vatrogasna rješenja, dapače dovedeni su kao zamjene za igrače koji trebaju otići, i to su došli dosta rano, početkom prijelaznog roka.

Vi koji ste pametniji od mene, koliko igrača u Hajduka i Dinama je imalo dealove kao što se špekulira za Dantas/Adu-Adjei aka tih 50-50 od prodaje?

Gledam da li bi menadžeri i igrači mogli tu vidjeti dobru priliku za sebe, pa potencijalno bi lakše mogli do raznih Dantas/Adjei jer ipak potencijalno solidan transfer njima davao višegodišnje plaće koji bi inače dobili.
Ne znam jel to Win-Win pa možemo ukoliko su dobre cifre napraviti tu neki edge(makar privremeni).

K
U Dinamu jako malo, jer žele doći u Dinamo, zbog para, Lige prvaka i žele i ostat često.
U Rijeku bez toga neće doći gotovo nitko ko ima bilo koju drugu opciju vani

Z
prije par dana sam nacuo da je Ivusic jako nezadovoljan kod tovara i da ne bi imao nista protiv doci u Rijeku.
mislio sam gluposti, ali dalo mi je misliti posto nije danas bio ni na klupi.

Quote from: LenRi on 02.08.2026, 15:07Husić i yankov nisu bili vatrogasna rješenja, dapače dovedeni su kao zamjene za igrače koji trebaju otići, i to su došli dosta rano, početkom prijelaznog roka.

Nespretno sam se izrazio. Nisu njih dvojica bili vatrogasna rješenja, već je potrošeno puno novaca, a ispali su promašaji.
Bojim se da bi nakon prodaje Fruka opet bacili velike novce na takav škart, jer se mora nešto dovesti, a tekice su prazne...