Ri Mercato 2026

Started by Deni323, 27.04.2026, 19:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Quote from: ričan on 28.04.2026, 10:51njegovo je pravo da radi u slobodno vrijeme što želi,
Nije baš tako jednostavno.
#degenerik

Quote from: Fornax on 28.04.2026, 11:04
Quote from: ričan on 28.04.2026, 10:51njegovo je pravo da radi u slobodno vrijeme što želi,

- Možemo o svemu, ali te medijske kombinacije i naklapanja mi ne pada na pamet kometarisati. Igrač sam Rijeke sa kojom sam sve osvojio, preko koje sam postao reprezentativac i koja se bori za novi trofej , kazao je Radeljić, pa dodao:

- Ima i žestoku borbu za treće mjesto i to je jedino o čemu razmišljam. Samo Rijeka i kako dati svoj najveći mogući doprinos mom klubu.
-------
Naravno, pogotovo kad izjaviš ovo pred devet dana

Quote from: NdockytovaLinijaKretanja on 28.04.2026, 11:22

- Možemo o svemu, ali te medijske kombinacije i naklapanja mi ne pada na pamet kometarisati. Igrač sam Rijeke sa kojom sam sve osvojio, preko koje sam postao reprezentativac i koja se bori za novi trofej , kazao je Radeljić, pa dodao:

- Ima i žestoku borbu za treće mjesto i to je jedino o čemu razmišljam. Samo Rijeka i kako dati svoj najveći mogući doprinos mom klubu.
-------

Ja ovom covjeku vjerujem!
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

Quote from: Boy1da on 28.04.2026, 11:25
Quote from: NdockytovaLinijaKretanja on 28.04.2026, 11:22

-------

Ja ovom covjeku vjerujem!

Istina bog sad smo u žestokoj borbi za četvrto mjesto, pa možda više ne razmišlja samo o tome.

Quote from: Zelko Maler on 28.04.2026, 09:17@Radeljic enjoyer , mijenjaš nick u Radeljić hater ili?
Smradeljić*  :D

Nogometno i motivacijski gledano, Radelja je s klubom osvojio duplu krunu i dočekao proljeće u europi. Ostvario je više nego cijele generacije igrača. Za nekog pridošlicu je to i više nego dovoljno, pa ne vidim na koji način bi ga dulje zadržali u klubu.

Ide za parama, a glavni problem je što ide u konkurenta, besplatno. Klub, u postojećem načinu poslovanja tu nije mogao previše napraviti.

Kao što je netko napisao, hvala na doprinosu duploj kruni i natjecateljski sve najgore u novom klubu.  :nisamja:
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Ja se uvijek sjetim Miška kod Valentine kad ga pitala za Galešića, ali inače trend prodaje naših igrača u Dinamo gdje Miško tvrdi da jednostavno u tim situacijama za naše igrače često nema jednako kvalitetna ponuda od vani kao od Dinama.
Jednostavno Dinamo plati dodatni premium u odnosu na druge ponuda da oslabi direktnog rivala i kupuje provjerenoh i dokazanog igrača. Bar je to bilo do neke Bobanove ere.
Ono što je to važno kod ovoga method of operation je da su to većinom ili isključivo bili Ex-Yu igrači. Da li oni njih overvalue-aju ili drugi izvana undervalue-aju.

Taj overhang jednostavno je nešto što ostaje za bilo kojeg Ex-Yu igrača što po meni čini profil  igrača kao Vignato, Adu-Adjei, Barišić jako zanimljivijima jer dolaze s matičnih tržišta koji imaju bolju platežnu moć, a zbog svoje nacionalnosti(ovdje vodim Barišića kao Francuza) uvijek će se donekle ispratiti i bit će lakše ne prodati Dinamu jer će klubovi iz njihovih zemalja lakše financijski parirati.

To i naravno dobar pritok iz omladinskog pogona pa su emocionalno više vezani za Rijeku, nekako djeluje da bi se manje ovakvi "mora u Dinamo jer nema bolje ponude" situacija izbjeglo.

Također bilo bi odlično kad bi klub sve više uspostavio i liniju prema MLS-u, pa da vidi šta tamo može u budućnosti uvaliti kako bi se lakše ostvario proračun.

Quote from: Zelko Maler on 28.04.2026, 09:17@Radeljic enjoyer , mijenjaš nick u Radeljić hater ili?

Ako se potvrdi da ide u Dinamo ja postajem "SamoMesarskiNogomet"

K
Quote from: Radeljic enjoyer on 28.04.2026, 12:33

Ako se potvrdi da ide u Dinamo ja postajem "SamoMesarskiNogomet"

Zemlja zrak nogomet :neretljak:

S
Ta teorija da Dinamo kupuje igrače jer želi oslabiti konkurenta - ne drži. Nikad nisu kupili (ni kad su pare tekle u potocima za vrijeme Mamića) ili besplatno doveli igrača iz našeg kluba, a da im taj igrač s točno određenim profilom, u tom trenutku nije bio potreban za kompletirat ekipu.

Galešića, Leškovića i Radeljića je Dinamo potpisao jer su trebali ili trebaju stopera s iskustvom uefa takmičenja.
Godu, Štefulja jer su trebali beka.
Gavranović, jer su u tom trenutku trebali napadača, za Pjacu se od prvog dana znalo da se vraća u Zagreb zbog žene i djeteta.
Ostaje još samo Nevistić, a on je bio planirana zamjena za prodaju Livakovića.

Ako pogledamo iznose za kupljene igrače: Niti jednog kasnije nisu prodali za više nego su ga platili nama, što znači da ga ni mi nismo mogli prodati izvan HNL-a za veće pare;
Nitko živ na svijetu (osim možda Arapa) ne bi dao 1,5 mio za Leška ili 3 mio za Galešića (to je kasnije i dokazano kroz nepostojanje ikakvih ponuda i kod nas i kasnije u Dinametu)

U osnovi, ni na jednom igraču koji je prešao iz Rijeke u Dinamo, potonji nije zaradio ništa, nula, nada.

U obrnutom smjeru, mi smo zaradili milijune, na igračima koji nisu bili dovoljno dobri za Dinamo, a nama su nasušno trebali u određenom trenutku.
--------------
Da ponovim, oni nikad nisu kupili igrača da bi oslabili nas kao konkurenta, a naši slobodni igrači, kojima mi ne možemo ponuditi dovoljno da ostanu, mogu otić bilo kamo - ni tim igračima, ni drugom klubu za kojeg podpišu, nije dosad bio prvi cilj - oslabiti nas.

K
Ako ćemo nečiju transfer politiku pljuvat, to je hajdukova koji nam uvijek uđu u pregovore čim saznaju ime igrača za kojeg smo zainteresirani. Paraziti, Maresic...

S
28.04.2026, 12:55 #86 Last Edit: 28.04.2026, 12:57 by Snowcrash
Quote from: kirac_87 on 28.04.2026, 12:44Ako ćemo nečiju transfer politiku pljuvat, to je hajdukova koji nam uvijek uđu u pregovore čim saznaju ime igrača za kojeg smo zainteresirani. Paraziti, Maresic...

Ovo je obrnuto - Tovari uvijek unaprijed dogovore nekog osrednjeg ili škart igrača, pa onda puste u javnost priču kako smo mi zainteresirani (prije nego stave podpis na ugovor).
To im služi i kao alibi ako zaista dovedu škart (što se uglavnom događa) i kao narkotik za tovarsku populaciju - "mi smo jači i veći i preotimamo igrače rivalu".

Ne mogu se sjetiti ni jednog igrača (zadnjih 13 godina) za kojeg smo mi bili zaista zainteresirani, pa su nam ga Tovari u zadnji trenutak "preoteli".
(Apropo, Pajaziti ili Marešić nikad nisu bili među naša prva tri picka za njihove pozicije, niti smo s njima ikad započeli ikakve razgovore)

D
Ja koliko znam za Maresica smo mi bili u kontaktu dosta daleko otisli.. i onda je puklo na odnošajima sa Istrom i cifrom koju su lupili?

Quote from: Snowcrash on 28.04.2026, 12:39Ta teorija da Dinamo kupuje igrače jer želi oslabiti konkurenta - ne drži. Nikad nisu kupili (ni kad su pare tekle u potocima za vrijeme Mamića) ili besplatno doveli igrača iz našeg kluba, a da im taj igrač s točno određenim profilom, u tom trenutku nije bio potreban za kompletirat ekipu.

Galešića, Leškovića i Radeljića je Dinamo potpisao jer su trebali ili trebaju stopera s iskustvom uefa takmičenja.
Godu, Štefulja jer su trebali beka.
Gavranović, jer su u tom trenutku trebali napadača, za Pjacu se od prvog dana znalo da se vraća u Zagreb zbog žene i djeteta.
Ostaje još samo Nevistić, a on je bio planirana zamjena za prodaju Livakovića.

Ako pogledamo iznose za kupljene igrače: Niti jednog kasnije nisu prodali za više nego su ga platili nama, što znači da ga ni mi nismo mogli prodati izvan HNL-a za veće pare;
Nitko živ na svijetu (osim možda Arapa) ne bi dao 1,5 mio za Leška ili 3 mio za Galešića (to je kasnije i dokazano kroz nepostojanje ikakvih ponuda i kod nas i kasnije u Dinametu)

U osnovi, ni na jednom igraču koji je prešao iz Rijeke u Dinamo, potonji nije zaradio ništa, nula, nada.

U obrnutom smjeru, mi smo zaradili milijune, na igračima koji nisu bili dovoljno dobri za Dinamo, a nama su nasušno trebali u određenom trenutku.
--------------
Da ponovim, oni nikad nisu kupili igrača da bi oslabili nas kao konkurenta, a naši slobodni igrači, kojima mi ne možemo ponuditi dovoljno da ostanu, mogu otić bilo kamo - ni tim igračima, ni drugom klubu za kojeg podpišu, nije dosad bio prvi cilj - oslabiti nas.

Mislim da čak nije to primarni motiv nego jednostavno benefit kojeg često dobiješ kad platiš premium u odnosu na druge ponude iz vana za istog igrača. Ne može mi nitko reći, a to se sad vidi kod Bobana više da je Galešić bio jedino riješenje radi kojeg vrijedi plaćati taj HNL premium. Najbolji primjer novog smjera Bobana je bilo prošlo ljeto saga oko Radeljića.

A da li je riječka obrana odlaskom Galešića ostala na istom nivou u proljetnom dijelu u odnosu na zimski? Po meni nije i zato je tehnički gledano Rijeka nešto bila oslabljenija što je direktni produkt tog transfera u borbi za naslov.
Namjera nije kod takvih akvizicija, ali kad radiš prednosti i mane takvog transfera u odnosu na cijenu sigurno se to stavlja na listu.

S
Quote from: deo123 on 28.04.2026, 13:20Ja koliko znam za Maresica smo mi bili u kontaktu dosta daleko otisli.. i onda je puklo na odnošajima sa Istrom i cifrom koju su lupili?

Prvi naš pick je bio Barišić, a njega smo podpisali više od mjesec dana ranije, nego je Marešić podpisao za Hadjuk.
Za Barišića smo platili 2,5 x više nego je Istra tražila (i dobila) za Marešića, a Hadjuk je počeo pregovore za njega godinu dana (!) prije nego je podpisao.

Da, lupetalo se po časopisima (prošli ljetni prijelazni) da Istra traži za Marešića 2 milijuna (a Hadjuk daje 500 k), a na kraju ga je ove zime, Hadjuk doveo za 175 k €.

Kao što sam napisao, svakog igrača koji namjeravaju dovest, pregovara s nama i tovari su ga više nego uspješno oteli - to je neprolazna mantra za tovarski puk.