Ri Mercato 2026

Started by Deni323, 27.04.2026, 19:38

Previous topic - Next topic

Shark, FranklinTogo, Snowcrash, Orpat, deo123 and 10 Guests are viewing this topic.

Quote from: Snowcrash on 05.07.2026, 19:13Tunjić navodno ima ozljedu mekog tkiva prepone koja uključuje rupturu mišića aduktora koji se nalaze na unutarnjoj strani bedra.
Navodno je potrebna operacija, navodno je trenirao i igrao ozlijeđen i došlo do afere, jer kad je napokon odbio igrat, klub ga optužio da je glumi ozljedu da bi otišao kao slobodan igrač. Angažirao je odvjetnike, i sad je slobodan, ali moje je mišljenje da je zaista povređen i treba operaciju.

Ionako trebamo zamjenu za Škorića u loži, a ovaj savršeno pristaje opisu. DRS što čekaš?
Ili se očekuje od Vignata da popuni Škorićevo mjesto?
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Malo kasnim na raspravu, ali eto i mog skromnog doprinosa.  :nisamja:

Trenutni kadar kakav je i uz par očekivanih pojačanja će u HNLu biti i više nego dovoljan za 2-3. mjesto.
Osim pinama, ne vidim koje 3-4 momčadi bi mogle sezonu odraditi u kontinuitetu bolje od nas? Hadjuk i Vž će nam biti najljuća konkurencija, ali sigurno će i oni imati velike amplitude u formi, pa će borba za gornji dom tablice uvijek biti na dohvat.

@Zelko Maler ne kužim baš tu gradaciju bodovnog zaostatka gdje je 15 bodova ok, ali 33 sramota? Iskreno svaki zaostatak za pinamom unutar 5-10 bodova bi praktički proglasio ok, a sve više od 10 bodova je isti drek. Procjena da li je to sramota ili ne bi ovisila o više faktora od samog zaostatka.

Što se transfer tržišta tiče, već sam ranije rekao da je sve prilično paralizirano sa SPom i da će se tek slijedećih tjedan-dva lagano početi odčepljivati kad je većina momčadi ispala. Ali prave aktivnosti će biti nakon SP, kad krenu najveći klubovi u akciju i kad će početi cirkulirati lova kroz sustav.
Nas to kači dolje pri dnu sustava, prvenstveno na razini gdje čekamo ponude za izlazne transfere, iz kojih generiramo budžet za pojačanja.
2. pretkolo ćemo morati proći sa postojećim kadrom i nekakva pojačanja očekivati eventualno za playoff. Ovo ranije će biti čeprkanje po HNL bačvi (koja je ionako financijski precijenjena) ili potpisivanje nekakvih APP prinova (budući Legboi i Morchiji). Bolje onda nikoga ne potpisati, nego si natovariti balast na budžet za plaće.

Inicijalnu procjenu kvalitete prijelaznog roka će se moći dati tek 01.08, a tradicionalno realniju ocjenu na zimu kad svi ti igrači odrade bar polusezonu kod nas.

Srećom ekstremne vrućine su prošle, pa nikoga neće kolpati nedostatak krila i pojačanja.  :neretljak:
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Nešto sam načuo da nam dolazi Jakov Dedić iz Osijeka

D

Quote from: bob marley on 06.07.2026, 12:01Nešto sam načuo da nam dolazi Jakov Dedić iz Osijeka

Vjerojatno dolazi za koju godinu oživjeti karijeru.
alkoholom protiv droge

E
06.07.2026, 12:30 #1401 Last Edit: 06.07.2026, 12:30 by encosell99
Quote from: deo123 on 06.07.2026, 12:07
Quote from: TIR on 06.07.2026, 12:05https://sib.net.hr/sport/nogomet/1278131/veliki-talent-napusta-nk-osijek-jakov-dedic-karijeru-nastavlja-u-bundesligi/

Još jedan propali talent nazalost. Kako ti roditelji ne misle o svojoj djeci samo pohlepa

Pitanje je koliko tu roditelji imaju više utjecaja, kada jednom uđeš u žrvanj gotovo je.
Dečko je po meni u nekom svom zenitu  fizički  senior,  a ne ulazni junior .
Vjerovatno su i ljudi koje vode brigu o njemu  procjenili bolje uzeti lovu sada jer tko zna što će biti sutra.

S
Danas sam pronašao da smo prošlog mjeseca bili jako zainteresirani za Kacpara Urbanskog (21 god, AM iz Legije);
Ne znam razloge, jer se i odšteta spominjala Legiji, ali igrač se odlučio nastavit karijeru u Gorniku Zabrze bez odštete za Legiju, radije nego doć k nama.

Dahtanje u telefon i prodaja projekta negdje zapinje, ili su odlučili da nam trebaju druge pozicije prije AM-a.
Ali, to je dokaz da se ipak nešto vrti i da se radi na dovođenju igrača, pa i na zamjeni za Fruka.

Z
Quote from: Snowcrash on 06.07.2026, 12:35Danas sam pronašao da smo prošlog mjeseca bili jako zainteresirani za Kacpara Urbanskog (21 god, AM iz Legije);
Ne znam razloge, jer se i odšteta spominjala Legiji, ali igrač se odlučio nastavit karijeru u Gorniku Zabrze bez odštete za Legiju, radije nego doć k nama.

Dahtanje u telefon i prodaja projekta negdje zapinje, ili su odlučili da nam trebaju druge pozicije prije AM-a.
Ali, to je dokaz da se ipak nešto vrti i da se radi na dovođenju igrača, pa i na zamjeni za Fruka.

Pečar prije njega. Znco trazi se, ali malo brine koliko nas igraca odbija.

S
Quote from: Zelko Maler on 06.07.2026, 12:38Pečar prije njega. Znco trazi se, ali malo brine koliko nas igraca odbija.

Gornik Zabrze ima slične ugovore kao i mi, iako im je ukupni budget za plaće - bitno manji.
Naprimjer, Luka Zahovič (sin poznatog oca), kao špica na početku prošle sezone, u Gorniku je imao isti ugovor kao Vignato u nas. 

Quote from: Snowcrash on 06.07.2026, 12:35Danas sam pronašao da smo prošlog mjeseca bili jako zainteresirani za Kacpara Urbanskog (21 god, AM iz Legije);

Taj Urbanski je top igrač na FMu  ;D

Meni je jasno da ćemo roster imati 20.08.,ali bojim se da će nas kazniti ta šlampavost i nepoštenje prema samima sebi, te tvrdnje o nikad jačoj ekipi, taj bahati pristup da nama krila ne trebaju i da ćemo s bilo kakvom ekipom biti drugi ili treći.

Pokazalo se da smo skoro ostali bez europe, tako da, strah me kako ćemo izgledati i šta će biti s Kekom. Neće Kek ni šutjeti ni ostati raditi s ovakvim rosterom, to je svima jasno. Iskreno se nadam da ćemo makar potjerati sportske direktore i tu napraviti nekakav pomak.

Mislim da nije problem jer postoje drugi klubovi nego jer nam sportski direktor nije sposoban, nema plan i program i nema nikakvu karizmu.
SPORTSKI ODLAZI!

Z
Quote from: MaČaĆeToMane on 06.07.2026, 13:40

Taj Urbanski je top igrač na FMu  ;D

Meni je jasno da ćemo roster imati 20.08.,ali bojim se da će nas kazniti ta šlampavost i nepoštenje prema samima sebi, te tvrdnje o nikad jačoj ekipi, taj bahati pristup da nama krila ne trebaju i da ćemo s bilo kakvom ekipom biti drugi ili treći.

Pokazalo se da smo skoro ostali bez europe, tako da, strah me kako ćemo izgledati i šta će biti s Kekom. Neće Kek ni šutjeti ni ostati raditi s ovakvim rosterom, to je svima jasno. Iskreno se nadam da ćemo makar potjerati sportske direktore i tu napraviti nekakav pomak.

Mislim da nije problem jer postoje drugi klubovi nego jer nam sportski direktor nije sposoban, nema plan i program i nema nikakvu karizmu.

nemoj misliti da je Kek glup. pa lak ni DRS ni Čulina. Znaju oni jako dobro mogućnosti ovog rostera i da su neke pozicije za k. Kek pogotovo, za njega sam siguran.
Ovi dva su vjerojatno proračunati i iako znaju da nije dobro, štede maksimalno ne bi  li se umilili gazdi.

Jasno je da su s figom u džepu i da na neki drugi način se drže. Nisu sigurno tu jer dovode donekle dobre igrače, tu su iz drugih razloga. Meni je to jasno, podsjeća me na zagrebački holding i Bandića to sve skupa. Zato i galamim ovdje, dao Bog da Kek to sve s macolom riješi. Takve uhljebiš za tehničke direktore, a ne za sportske. Samo pančofar Miško i njegova štednja, dobro da ne kose glavni teren
SPORTSKI ODLAZI!

A
Imali su oni pripremljenu listu igrača i sve, ali svi ih odbijaju...To šta mi danas nudimo za plaću igračima ne prolazi više, barem ne kod iole kvalitetnog igrača...Kao što smo pričali, ako se već ide sa takvim plaćama sa kojima nisi konkurentan, moraš davat postotak od sljedeće prodaje, druge nema...

Quote from: AR 147 on 06.07.2026, 13:56Imali su oni pripremljenu listu igrača i sve, ali svi ih odbijaju...To šta mi danas nudimo za plaću igračima ne prolazi više, barem ne kod iole kvalitetnog igrača...Kao što smo pričali, ako se već ide sa takvim plaćama sa kojima nisi konkurentan, moraš davat postotak od sljedeće prodaje, druge nema...

Onda trebaju dobiti otkaz. Kako je Jakirović mogao, a ovaj trus mozgova ne može? Priče za malu djecu, nisu sposobni, nemaju spiku niti karizmu niti ideju kako ih dovesti
SPORTSKI ODLAZI!