Ri Mercato 2026

Started by Deni323, 27.04.2026, 19:38

Previous topic - Next topic

deo123, FranklinTogo, Mirko, ri je najbolje od svega, LenRi, sale1987, Kikos250, Vavik vjerna Kirija and 9 Guests are viewing this topic.

Ha, bar je bio prilicno standardan u austriji. Visok, ljevak...samo spor. Radelja je imao startnu brzinu, al je na vecu udaljenost bio trom.

Eniuej, morat ce se veznjaci nasljakat, jer Majstor i ovaj nece bas bit za stajat visoko i branit tranziciju.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

Z
Quote from: Boy1da on Today at 13:37Ha, bar je bio prilicno standardan u austriji. Visok, ljevak...samo spor. Radelja je imao startnu brzinu, al je na vecu udaljenost bio trom.

Eniuej, morat ce se veznjaci nasljakat, jer Majstor i ovaj nece bas bit za stajat visoko i branit tranziciju.

ne znam jel dolazi, zato pitam zna li netko više ili je još jedna u nizu odbijenica.

Quote from: Zelko Maler on Today at 13:47...
ne znam jel dolazi, zato pitam zna li netko više ili je još jedna u nizu odbijenica patki.
Može se možda i ovako napisati.  8)
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Z
ne, namjerno je maliciozno napisano.

Today at 15:35 #1459 Last Edit: Today at 15:37 by TIR
U moru boljih primjera malo nepotrebna malicioznost prema igraču za kojeg prvi put čujem. Pa onda kao "čak i ovaj nas je odbio" mi ne šmeka baš, al dobro znam što hoćeš reći. Zadnji relevantan transfer je odrađen pred ravno 3 tjedna.

Radeljić, Zlomislić, Petrovič su odavno poznate stvari. Prodali smo Ndockyta kao rotacijskog igrača (a la Banda, nit smrdi nit miriše) u Maroko, potpisali Aščića i malo posudili neke mlađe igrače. Smeta tišina jer se crv sumnje u meni pita da li se čeka neki bitan poziv, ili svi hodaju prostorijom kao Profesor Baltazar. Jer iako kontam čekanje i politiku, ipak nisam očekivao da se apsolutno ništa bitno neće dogoditi do 8.7., znajući da će možda sletjeti hrpa zanimljivih ponuda pa će odjednom bit drž ne daj na sve strane.

btw o Plavetiću imaju ravno 2 informacije o interesu Rijeke: ti i neki random na twitteru koji je prošle godine rekao da je Foley bio na Rujevici protiv PAOKa, a ostalo koliko vidim kopira odavde i sa random portala
#navodninavijač

J
Moje razmisljanje... Ozbiljan transfer ne ide bez miska, a ovaj se zajebava po americi. SD-ovi nemaju muda sami i keku to malo ide na kurac jer vrijeme curi.
Sljedecih dva tjedna su kljucni :neretljak:

Z
Today at 21:00 #1461 Last Edit: Today at 21:00 by Zelko Maler
Quote from: Johnson on Today at 20:33Moje razmisljanje... Ozbiljan transfer ne ide bez miska, a ovaj se zajebava po americi. SD-ovi nemaju muda sami i keku to malo ide na kurac jer vrijeme curi.
Sljedecih dva tjedna su kljucni :neretljak:
Miskovic je doma, vec par dana. Dosao je jos prosli tjedan ja mislim. Ne znam je li u Rijeci, ali u Hrvatskoj je.

M
Miško ima mobitel,valjda se mogu dogovorit, i on može dat direktive preko moba.

Today at 21:07 #1463 Last Edit: Today at 21:08 by Boy1da
Mozda mu zena nije stavila eSIM na mob, a roaming je skup. Eventualno na viber/whatsapp kad ulovi free wifi u hotelu, al onda su vremenske zone spojebane.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

M
https://gol.dnevnik.hr/clanak/rubrika/nogomet/brozovic-nakon-tri-godine-odlazi-iz-al-nassra---989881.html

Dantas, Pavić, Broz vezni red.

Barco može u Cadiz, Husica sparit s Majstorom, a Cubelic može također uskakat na stopera.
Darko, nema na čemu.

K
Očito nema smisla skepulirati dok se ne odrade neki izlazni transferi, bio sam mišljenja da će se novci od KL biti dovoljni za ranija pojačanja ali niš od toga

Slažem se s nekim kolegama koji su istaknuli da je bolje čekati nego dovoditi samo da bi se dovodilo što ne umanjuje argument da je ovaj kadar trenutno preslab za Euro kvale

Ali svratio bi pozornost na jednu drugu činjenicu koja se također provlači zadnjih mjeseci; godine našeg kadra odnosno najvećih eksponata

Potencijal se više ne plaća kad ima 22-23 godine, to je formirani igrač, i tu je došlo do "inflacije"

Bacio sam oko na Paris FC koji se spominje kao interesent za Fruka; zasad im je jedini ulazni transfer Patrick Zabi, Bjelokošćanin u kojem vide novog Yayu Tourea

Dečko je prije godinu dana u Reimsu (drugoligašu) imao TM vrijednost 100 tisuća EUR. Nakon polusezone u Ligue 2 s 19 godina u veljači 2026 ga je Paris FC platio 25 (!) milijuna EUR - jer su smatrali da prvi skaču na vlak nove superzvijezde

Naravno da se iz HNL-a ne postižu takve cifre, ali da taj momak ima 22 godine njegova vrijednost bi bila višestruko manja i u poslovanju među francuskim klubovima

Što želim reći? Ne možemo se osloniti na prodaju jednog do dva igrača za punjenje budžeta ako se ne okrenemo dovođenjima poput Aščića ili ćemo gledati prema Arabiji/MLS-u kao primarnim tržištima

A kod MLS-a postoji zamka njihovog salary capa gdje igrač mora biti dovoljno atraktivan da dobije "designated player" ulogu i može dobiti veću plaću na temelju kvalitete i/ili marketinške vrijednosti

Poanta ovog romana od posta: famozno "okretanje mladima" nije više floskula nego neizbježan mehanizam za održavanje ili povećanje ukupne kvalitete kadra, koliko god to paradoksalno zvučalo

Okretanje mladima je trebao biti mehanizam pred 7 godina kad je Volpi izašao iz kluba i pipa presušila.
Kupovine ove sezone će pokazati jel ekipa 23/24 i sezonu ranije (Fruk, Frigan, Hodža, Smola, Ivanović, Janković) bila sretna slučajnost ili rezultat ozbiljnog rada
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Kad smo vec kod Fruka, gdje je on? Jel trenira s momcadi ili odmara od svjetskog?

M
Fruk je u izlogu zamotan u bubble wrap a potencijalni kupci ga mogu gledat ko sličice kad smo bili mulci "samo iz moje ruke " da mu se nebi desio neki Bodetic i opet ga ozlijedio.