Ri Mercato 2026

Started by Deni323, 27.04.2026, 19:38

Previous topic - Next topic

Snowcrash, oggy, Juncaj u 40oj, market67, Basso, TIR and 13 Guests are viewing this topic.

R
Quote from: robil on 10.07.2026, 14:36Pa ko je dopeljao ultra skupi Sanchezov stožer? Kao i Kekov.
Gledaoci,koji plaćaju skupe ulaznice. I to najviše  ekipa s Z tribine kupujući po cijenama koje jesu.
Miško dobričina kakav je, umjesto da pare uzme sebi on ih potroši na trenere, igrače i sl.

I
Povratak Jankovića sam očekivao još u svibnju.

Kako ide nova forumska "nisam plaćen za to" , ali ne mogu se oteti dojmu da je Janković bio početak kraja odnosa između kata i klupe lanjske sezone...

S
Quote from: Kostrena on 10.07.2026, 14:29Kekov i Sancezov stožer isto koštaju

Pa i da koštaju isto, s 10 igrača skinutih s plaće, skinuo si milijun od 10 mio (što je neka moja procjena iznad). Otišli su slijedeći: Momčilovski, Simčić, Raguž, Burčul, Petrovič, Andrić, Endokit, Radeljić, Škorić, Zlomislić. + Čop (koji je sad dio jednake cifre stožera).
Koja bi bila tvoja procjena da se otvorilo prostora ovim odlascima?

K
10.07.2026, 15:15 #1608 Last Edit: 10.07.2026, 15:17 by Kifamenn
Mercato 26 se pretvorio u financije 26  :sta:
I ja isto(netko je već napisao) svaki dan refresham ovu stranicu barem 100 puta nadajući se da će izletiti kakav info o nekom novom igraču ali odavno sam se pomirio da ćemo početi sa dovođenjem sigurno kasnije nego šta se svi mi tu nadamo,tj završetkom SP,prodajom Fruka...
Ali nekako nisam baš pesimističan šta se svega tiče,dapače imam dobar osjećaj šta se tiče prijelaznog roka,upravo zato jer je jako jako tiho.
A ako Rijeci nešto treba to je upravo ta tišina bar šta se  transfera tiče i da nismo u fokusu.
Ne znam jednostavno sam miran znajući da je Kek tamo negdje i da se sigurno radi na svim poljima...
Šta očekivati od ove sezone ,ne znam niti očekujem išta pa neka me iznenade ali znam da jedva čekam da počne to sve.
Šta se tiče HNLa, Dinama.. iskreno moje mišljenje je da će ostaviti drugo-treće-četvrto mjesto pa skromnih 10 bodova na kraju polusezone,nadam se da ćemo mi biti drugi sa najmanje zaostatka.
Treba nam sigurno još dva prijelazna roka da se malo to posloži/presloži upravo zato se ne nerviram previše

Diži jebene ruke!

F
Quote from: Kifamenn on 10.07.2026, 15:15Mercato 26 se pretvorio u financije 26  :sta:
I ja isto(netko je već napisao) svaki dan refresham ovu stranicu barem 100 puta nadajući se da će izletiti kakav info o nekom novom igraču ali odavno sam se pomirio da ćemo početi sa dovođenjem sigurno kasnije nego šta se svi mi tu nadamo,tj završetkom SP,prodajom Fruka...
Ali nekako nisam baš pesimističan šta se svega tiče,dapače imam dobar osjećaj šta se tiče prijelaznog roka,upravo zato jer je jako jako tiho.
A ako Rijeci nešto treba to je upravo ta tišina bar šta se  transfera tiče i da nismo u fokusu.
Ne znam jednostavno sam miran znajući da je Kek tamo negdje i da se sigurno radi na svim poljima...
Šta očekivati od ove sezone ,ne znam niti očekujem išta pa neka me iznenade ali znam da jedva čekam da počne to sve.
Šta se tiče HNLa, Dinama.. iskreno moje mišljenje je da će ostaviti drugo-treće-četvrto mjesto pa skromnih 10 bodova na kraju polusezone,nadam se da ćemo mi biti drugi sa najmanje zaostatka.
Treba nam sigurno još dva prijelazna roka da se malo to posloži/presloži upravo zato se ne nerviram previše

Diži jebene ruke!
Lajk za optimizam i zadnju rečenicu 👏👏👏😉

E
Nakon Butića i Aščić zadovoljio to bi bilo to što se tiče Mure . Da nije bilo one ozljede vjerujem da bi i Pfeifer ostao ali šta je tu je.
Nadajmo se da će se dečki gore dobro razvijati.

Quote from: Infopoint on 10.07.2026, 10:08
Quote from: Kostrena on 10.07.2026, 09:48Jedno krilo je propalo, dali je to bio stranac (Brazilac) koji je trebao doći ne znam.
Kod Keka su krila bila jako bitna, tako da očekujem do srijede točku pucanja

Dolazi krilo s kojim ćemo svi biti zadovoljni.

#uskoro

Igor Novaković!
Ri Or Die

Porazno je to da neki, da netko u Niki Jankoviću vidi slamku spasa. I brzoptezno rješenje naših nagomilanih problema.
Sva dubioznost našeg trenutka se ogleda samo i jedino kroz ovu činjenicu. Oni bolje ne mogu, ovo je njhova realnost.

A Niko Janković je živi mrtvac. I postat će opet i u nekom trenutku teretom i utegom. I kočničarem.

K
Quote from: Snowcrash on 10.07.2026, 15:12
Quote from: Kostrena on 10.07.2026, 14:29Kekov i Sancezov stožer isto koštaju

Pa i da koštaju isto, s 10 igrača skinutih s plaće, skinuo si milijun od 10 mio (što je neka moja procjena iznad). Otišli su slijedeći: Momčilovski, Simčić, Raguž, Burčul, Petrovič, Andrić, Endokit, Radeljić, Škorić, Zlomislić. + Čop (koji je sad dio jednake cifre stožera).
Koja bi bila tvoja procjena da se otvorilo prostora ovim odlascima?

Više od milijun godišnje sigurno

S
Netko je pitao kakav je Igor Vekić golman...

Ovo je Vekićeva najbolja sezona (20/21 Bravo)

33 appearances
12 clean sheets
34 goals conceded
79 saves
69.9% save percentage
2.39 saves per match

Ovo je Zlomislić prošle (25/26):

33 appearances
11 clean sheets
33 goals conceded
71 saves
66.4% save percentage
2.15 saves per match

Mislim da Vekić može 68-70% s našom obranom.

Inače, vrlo je iskuliran, iskusan i djeluje suvereno (neki put čak prenaglašeno). Vrlo dobar s loptom u nogama, ali dok je bio u Bravu, znao je (rijetko) driblat napadače, a to mrzim.
Reakcijski je dobar, ima sve elemente koje treba imat i radi malo grešaka. U Bravu je ponekad djelovao sporo pri trčanju (recimo izbit loptu s ruba 16 prije nego je stigne napadač), ali to je možda zato jer je visok 192, i baš velik, pa cijela pojava u trku djeluje masivno. Ambiciozan za više od Danske lige, i ima tu želju za pobjedom u svakoj utakmici.

U Vejle-u, nisam gledao i ne znam u kakvoj je formi ili je bolji/lošiji kao golman, ali tamo je 2. sezone bio na klupi, pa onda 2. na streljani. 24/25 bi se moglo reć da ih je za las spasio od ispadanja, ali prošle sezone mu to nije uspjelo. 
Definitivno drugi golman Slovenije, ali daleko od top svjetske klasa kao što je Oblak, baš kao što su svi ostali Slovenci daleko od Vekića.

Znaci dovodimo 2 godine starijeg zlomislica, po ovim statistikama

Z
Mozrs li molim te zvaditi isto za Zeleniku?

J
Ili 30 godina mlađeg Zganjera ;D

S
10.07.2026, 19:50 #1618 Last Edit: 10.07.2026, 20:13 by Snowcrash
Zelenika 25/26

Appearances: 32
Clean sheets: 9
Goals conceded: 38
Saves: 103
Save percentage: 72.0%
Saves per match: 3.22

Livaković u Dinamu prije odlaska u Tursku

Appearances: 35
Clean sheets: 11
Goals conceded: 28
Saves: 78
Save percentage: 73.6%
Saves per match: 2.23

Znači, ako se koncentriramo na save percentage, Vekić (28) sa 70% je unutar 2-3% od Zelenike (33) i Livakovića (31), ali je 4% bolji od Zlomislića.
Rekao bi da je 69-70% neka donja granica koju mora u sezoni imat golman Rijeke da ga ocijenimo uspješnim.
Vekić je imao taj potencijal za preko 70%, a dal ga još ima, nije moguće ocjenit glede na klub u kojem je branio zadnje dvije sezone.

Tko to gura Igora Vekiča u Rijeku pod krinkom "Kek ga želi" ? Treba platiti odštetu za 29godišnjeg golmana koji mu je najveći klub u karijeri Vejle - novi danski drugoligaš dakle rang Gorice, možda i slabiji.

Pa tko bi to doveo za pojačanje, a kamoli odštetu platio... pa to bi bila odluka za zatvor
SPORTSKI ODLAZI!