Ri Mercato 2026

Started by Deni323, 27.04.2026, 19:38

Previous topic - Next topic

FranklinTogo, kauzalni neksus and 6 Guests are viewing this topic.

06.08.2026, 11:10 #2640 Last Edit: 06.08.2026, 11:11 by Mići_Boškarin
Ma ja sam prvi protiv vulkanizeri, ali ovo "mi smo stalno pametniji od vodstva kluba" je također u istom rangu.

Također pazi Kekovu izjavu pred kraj:
"Nećemo dovoditi samo da bi dovodili" => nećemo dovoditi spekulativna rješenja (potencijalno da se zadovolji puk)=> ili ovo što imamo ili kako spada nešto s odštetom

Svi ste pisali da očekujete da se Kek vratio s nekim garancijama, tako da ovdje ako Kek voli malo broj igrača, jasno je da će i on morati dati zeleno svjetlo za dovođenje (Vekić, Čubelić) jer je očito jako selektivan koga će uzeti(nema Šotičeku garancije minuta npr.).

Tako da Lolek i Bolek ovdje imaju dosta vezane ruke (Miško s jedno i Kek s druge)dok se Fruk ne proda i iskreno, iako želim druga lica na tim pozicijama, nekako nisu toliko krivi ovo ljeto koliko se ovdje voli srat.

J
DRS je tu da prati sve što prolazi kroz mlade reprezentacije. Sve s užeg i šireg popisa, sve iz države i dijaspore. OK.

Ali s obzirom na broj "talenata" koji su u zadnje tri godine sletjeli u Rijeku, sve se više pitam čemu nam takav SD uopće služi. Svaki prijelazni rok nas se povezuje s barem tri mlada reprezentativca i svaki put — ništa. Pavić je ispao iznimka koja potvrđuje pravilo.

Ja bih puno radije imao SD-a koji će sa svojim ljudima ozbiljno skautirati igrače koji mu zapnu za oko. Gledati ih uživo, pratiti ih kroz vrijeme i tek onda odlučiti vrijedi li ih dovoditi. Tako bismo možda izbjegli Legbu, Morčiladzea i još masu sličnih promašaja, a za one koji stvarno zadovoljavaju kriterije puno je lakše napraviti kontakt i dovesti ih.

Mislim ono — jebote Sijarić. Jebeš mi sve ako je tog čovjeka netko pogledao uživo prije nego što smo ga doveli. Yankov ista priča.

Naša "struka" mi izgleda posložena prvenstveno tako da bude jeftina i poslušna. Old school sustav koji se uz malo para, ali puno više rada i volje, može ozbiljno unaprijediti.

A svi nekako puše mit o čudotvornom SD-u s karizmom koji će jednim telefonskim pozivom zatvoriti nemogući transfer, a usput pronaći igrača kojeg su svi drugi klubovi promašili.

Meni to nije posao SD-a.

Posao SD-a je rudarski. Mora biti više na putu nego trgovački putnik. Mora gledati utakmice, pratiti igrače, razgovarati s trenerima, imati svoje ljude na terenu i s vremenom napraviti bazu igrača za koje zna što vrijede. I mora imati ekipu kojoj vjeruje.

Kontakti i karizma su bonus. Rad, sustav i procjena igrača su posao.

Sjetite se Mancea na početku. Nije imao neku čarobnu mrežu kontakata niti je izgledao kao čovjek koji će jednim pozivom dovesti pola Europe. Imao je ono najvažnije — radio je, gledao i imao je ogromnu želju da uspije.

Možda nam baš to danas najviše fali.

Je li netko nešto načuo da je potencijalno krilo južnoamerikanac?

Quote from: Monarh on 06.08.2026, 11:41Je li netko nešto načuo da je potencijalno krilo južnoamerikanac?

Ako misliš na onog brazilca, to je propalo. Sjećam se da je netko pisao o tome.

Quote from: Johnson on 06.08.2026, 11:14DRS je tu da prati sve što prolazi kroz mlade reprezentacije. Sve s užeg i šireg popisa, sve iz države i dijaspore. OK.

Ali s obzirom na broj "talenata" koji su u zadnje tri godine sletjeli u Rijeku, sve se više pitam čemu nam takav SD uopće služi. Svaki prijelazni rok nas se povezuje s barem tri mlada reprezentativca i svaki put — ništa. Pavić je ispao iznimka koja potvrđuje pravilo.

Ja bih puno radije imao SD-a koji će sa svojim ljudima ozbiljno skautirati igrače koji mu zapnu za oko. Gledati ih uživo, pratiti ih kroz vrijeme i tek onda odlučiti vrijedi li ih dovoditi. Tako bismo možda izbjegli Legbu, Morčiladzea i još masu sličnih promašaja, a za one koji stvarno zadovoljavaju kriterije puno je lakše napraviti kontakt i dovesti ih.

Mislim ono — jebote Sijarić. Jebeš mi sve ako je tog čovjeka netko pogledao uživo prije nego što smo ga doveli. Yankov ista priča.

Naša "struka" mi izgleda posložena prvenstveno tako da bude jeftina i poslušna. Old school sustav koji se uz malo para, ali puno više rada i volje, može ozbiljno unaprijediti.

A svi nekako puše mit o čudotvornom SD-u s karizmom koji će jednim telefonskim pozivom zatvoriti nemogući transfer, a usput pronaći igrača kojeg su svi drugi klubovi promašili.

Meni to nije posao SD-a.

Posao SD-a je rudarski. Mora biti više na putu nego trgovački putnik. Mora gledati utakmice, pratiti igrače, razgovarati s trenerima, imati svoje ljude na terenu i s vremenom napraviti bazu igrača za koje zna što vrijede. I mora imati ekipu kojoj vjeruje.

Kontakti i karizma su bonus. Rad, sustav i procjena igrača su posao.

Sjetite se Mancea na početku. Nije imao neku čarobnu mrežu kontakata niti je izgledao kao čovjek koji će jednim pozivom dovesti pola Europe. Imao je ono najvažnije — radio je, gledao i imao je ogromnu želju da uspije.

Možda nam baš to danas najviše fali.

Za tog istog mancea kazu da mu je lako dovoditi igrace kad ima para kao da je sd reala.
A ako se slucajnoo napravi usporedba mancea i drs i antoninija odmah se ovima dvoje skace u obranu i zeli se uvjeriti navijace da drs i antonini su top ali zlocesti misko i kek ih stopiraju.
Napravili su od transfera science fiction..i tog vekica da nema keka ne bi bilo 100%
nananana... rijeka je najbolje od svega...

06.08.2026, 13:23 #2645 Last Edit: 06.08.2026, 13:25 by D2
Quote from: Mići_Boškarin on 06.08.2026, 11:10....
..
Svi ste pisali da očekujete da se Kek vratio s nekim garancijama, tako da ...
Na forumu ima 513 članova minus samo ti jedini pametan koji nisi.
Ajde se VI neki, (ne svi) naučite pisati i ne koristiti ovakve izjave. Lijepo mi je dan počeo i onda me ovo SVI VI izbaci iz takta samo tako.

Pisalo se, pisali su.... umjesto Svi ste i od mene bi bio čak dobio like, ovako para na uši.

PS jesi li skužio kako moja prva rečenica veze s vezom nema, e pa ista je kao i ova tvoja. 8)
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

K
Johnson lijepo di napisao ali to što si napisao je posao scouta kojih mi nemamo, a neki klubovi u Bosni ih imaju po 6

J
Quote from: Kostrena on 06.08.2026, 13:24Johnson lijepo di napisao ali to što si napisao je posao scouta kojih mi nemamo, a neki klubovi u Bosni ih imaju po 6

Nemati skauta je izbor. To je moja glavna zamjerka.

Ako nisi primijetio, mi s DRS-om ne prakticiramo isti model dovođenja igrača kao prvih deset godina. I to nije zbog para. Prije smo dovodili masu igrača i onda radili selekciju, dok se danas roster puno sporije mijenja.

Po meni je glavni razlog taj što je Mance, dok je bio skaut Srećku, odrađivao ogroman posao. Netko je tada stalno gledao igrače, tražio ih, pratio i dovodio ih u sustav.

Danas imam dojam da se drka kurac i čeka da im novi Franjo i Marco sami slete u krilo.

A ako je to model sportske politike, onda mi stvarno nije jasno čemu se čudimo što svaka prijelazna rok priča završi na istih par imena i što na kraju uglavnom ne dovedemo nikoga.

Miško je poznat po tome da voli plaćati ljude da ništa ne rade, odnosno da voli kad mu se ne sviđa kako rade. :novine:
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Quote from: Kostrena on 06.08.2026, 13:24Johnson lijepo di napisao ali to što si napisao je posao scouta kojih mi nemamo, a neki klubovi u Bosni ih imaju po 6

Vidi se kako im dobro ide. :bo:

Jasno kako me @D2 ne bi opet prozvao na tehnikaliju  ;D  naravno da je krajnje neozbiljno temeljiti sportski sektor uglavnom isključivo na poznanstvima i dobrim odnosima, menadžerima, HNS-u i Dinamu. Ali 6 skauta ti samo garantira da ćeš u pravilu veću svotu novca potrošiti na igrače za koje struka MISLI i PROCJENJUJE da će biti dobri; ne garantira da ćeš ti bolje poslovati kao klub.

Tako da se tu ne slažem s Paušićem npr., koji je isto tako spominjao mađarske prvoligaše (kojih kao i bosanskohercegovačkih nema za čut u Europi).
#navodninavijač

K
06.08.2026, 14:05 #2650 Last Edit: 06.08.2026, 14:07 by Kostrena
Šta Englezi, Španjolci da ne spominjem Portugalce znaju.
Ja bi zaposlio troje ljudi koji mi ne bi izašli iz Južne Amerike, i vrednuješ ih i plaćaš po učinku
Mi ne znamo dalje od zagreba

I
06.08.2026, 16:01 #2651 Last Edit: 06.08.2026, 16:02 by Iqteam
Quote from: m on 12.07.2026, 12:01Kućni je opet imao dobre informacije. "Do kraja tjedna" - što jest, jest  :)

Kobajagi rides again.

Quote from: TIR on 06.08.2026, 10:00Pošto je Vekić meta još iz 2023., da li nas je DRS (odnosno trust mozgova ;) ) trolao izjavom da za njega nikad nije čuo? :)

Ne pomažu mu takve izjave za svidjeti se navijačkom puku. Naravno da će se onda pod povećalom izvlačiti ostale psihofizičke kvalitete...  :bo:
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Prepoznat od strane Keka i jakira. Mora da je vrhunski golman onda 🙌
A sa 28 može samo biti bolji nego sa 25.

B
06.08.2026, 16:53 #2654 Last Edit: 06.08.2026, 16:57 by Boy3006
Pa koliko ja znam mi smo Istri nedavno preoteli team managera koji je kod nas dobio titulu Head of Scauting i prvi posao mu je bio dovođenje odnosno otimanje Istri Morchiladzea?  :svakacast:  :svakacast:  :svakacast:

https://www.jutarnji.hr/sportske/nogomet/transferi/maresic-ostaje-do-ljeta-rijeka-istri-otela-glavnog-skauta-a-potom-i-zeljeno-pojacanje-15660393

Znamo i mi otet i preotet :neretljak:  :neretljak:  :neretljak: