Kako poboljšati odlazak na Ruju?

Started by TIR, 16.05.2026, 22:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Quote from: Fornax on 17.05.2026, 15:43
Quote from: vMario87 on 17.05.2026, 15:38Ono je za plaćanje odštete svim navijačima koji su to poslušali i koji i dalje slušaju u obradama južnjaka i istrijana.
Meni je "cigani s Kvarnera" takav jeben own da se ne mogu ni naljutit.

Jednostavno dobismo šta smo tražili.  ;D

Ne znam je li to vezano prvenstveno za onu "zabranjenu" Orhanovu pjesmu ili je to došlo nakon, ali sa onim lalalala su se isto kvalitetno posrali po nama.

Malo vise starih domaćih pjesama.. Kad je poluvrijeme stavit ala homo ča popit, grupa fiesta armada mix, duo s Kvarnera i ostale kao sta je bilo na Kantridi

Kada padne gol(nas) staviti neku pjesmu.  Tog nema od Kantride i 'ale ale ale idemooo rijeko mi te volimo'

Moj prijedlog bi bio mozda refren 'Volimo Rijeku'

Ove fore sa 5 puta ponavljanja imena igraca pa onda publika ponovi prezime mi je susramlje

Quote from: Badbeat on 17.05.2026, 15:07Kad čitam vaše komentare, vidim da je gro prijedloga usmjeren prema ugostiteljskoj ponudi na utakmici, famoznom matchdayu, fan shopu i njegovoj ponudi, a s druge strane i prema komunikaciji s navijačima.

Proveo sam dva i pol sata u razgovoru s DM-om nakon prošle futsal utakmice i, na temu stalnih prihoda - TV prava, ulaznice, sponzori, matchday, merch - rekao mi je da je problem što oni čine samo 30% ukupnih prihoda, ali i da su dali sve od sebe u tom polju za ovaj rezultat.

Samo postojanje ove teme i vaši komentari govore da prostora za napredak ipak ima. No kad pričamo o unapređenju ugostiteljske ponude na utakmici, vrlo brzo lupimo u zid jer je ona outsourcana.

DM kaže da su on i pokojni Dean pokušali napraviti matematiku, ali da je najveći problem bio pronaći dovoljan broj ljudi koji bi to odradili i da su zato outsourcali.

Sad tu već pričamo o managementu svakog pojedinog segmenta. Organizacija evenata je moja domena, kojom se dugo ne bavim, ali znam što je logistički potrebno da bi se to odradilo. Zato nisam 100% siguran da je ovo najprofitabilnija opcija za klub.

Isto tako možemo pričati o fan shopu i njegovoj ponudi, ponudi mercha na stadionu, politici prema sponzorima i, na kraju, o politici cijena ulaznica.

Ako u segmentu ugostiteljske ponude drugim modelom ili poboljšanjem postojećeg poboljšamo udio stalnih prihoda za 2%, nismo više na 30%, nego na 32%. Napravimo tako u svakom segmentu o kojem smo pričali i eto nas na 40%.

Je li to dovoljno? Nije. Ali je bolje. A kad dostigneš 40%, onda ciljaš 50%. Može li doći do 50%, ne znam, ali sam siguran da 30% nije limit.

HNK Rijeka po tom pitanju igra na ziher, za trojku. Ali mislim da Rijeci trebaju najmanje četvorke, a po mogućnosti i petice, u svim segmentima. Dobar put prema boljoj ocjeni je slušanje navijača u temama poput ove i, ako se pojavi neka dobra i izvediva ideja, pronaći način da se ona stvarno implementira.

Ovo je baš top odgovor iskreno bih nadodao ono što mi zapelo za oko.

Meni je jasno da ako ide po nekoj skali profitabilnost i potencijalno uloženog truda/rizika outsource-ati.
Međutim, dojma sam da Rijeka kao klub ne bi trebao samo isključivo gledati na profitabilnost (ne treba gledati da je u minusu, ali ako je 1% je 1%) jer ima i neku društveno socijalnu komponentu kako bi postao više od samo nogometnog kluba kao krajnji cilj.

Kao primjer je recimo ovo s lokalnim OPG-ovima(najčešće dugogodišnji članovi kluba kao uvjet), ali može se tu priča nadograditi.
Poanta da bi time vlastiti članovi imali prilike međusobno trgovati "preko" svog omiljenog kluba, gdje ja kao kupac sam sretan da recimo kupim od drugog člana neki proizvod jer znam da taj novac vise manje ostaje u lokalnoj ekonomiji, a da moj omiljeni klub direktno od toga profitira. Jednostavno jača je povezanost, a etablira klub da i "pomaže" i "vraća" nešto svojim članovima.
Ovo možda ne bi odmah bilo matematički najisplativije, već bi klub dobio na društveno-političkoj važnosti što onda možda se tek naknadno u budućnosti vrati kroz financijske rezultate.

S jedne strane - naravno da financijski neprofitabilne ideje treba izbjegavati.
S druge strane, klub ne bi smio gledati lokalnu isplativost kao jedini faktor. Jer najlakše je reći da je nešto skupo, i ne može se. Vau.

Svaka sitnica utječe na gro drugih sitnica u oku navijača (pozitivno i negativno), a ja sam dojma da klub ima jako puno "unrealized profita" zaključanom Rujevicom 28 od 30 dana u mjesecu, kako onih stvarnih, novčanih profita, tako i onih nemjerljivih.

Pa hajmo banalnim primjerom: koliko vrijedi 1800 ljudi dok se ekipe zagrijavaju 30 minuta pred početak utakmice, a koliko vrijedi njih 4200 u istom trenutku? Jer sadržaj pred utakmicu utječe na tu brojku.

Imamo bazu navijača kakvu imamo i tih cca 3 milijuna eura godišnje ilitiga cca 20% godišnjih prihoda je vrlo dobra brojka s obzirom na ukupan broj ljudi oko kluba. Rujevica je tu već 10 godina, neke stvari debelo kasne s promjenama.
#navodninavijač

P
Tema je kako poboljsati odlazak na ruju pa necu puno ali teza koja je gore navedena da ju je misko rekao a i koju vrlo cesto cujemo iz kluba da sponzora nema odnosno da smo dosli do tih 30% i dalje ne ide naprosto nije tocna....mozda ne ide ovako kako to sada radis ali to ne znaci da uz neki drugi pristup/neke druge ljude koji su profesionalci u tom poslu ne bi podignuo rezultate....

Ali uvijek je lakse prodati jos jednog igraca za milijun eura nego naci i uzeti sponzoru/ima isti taj iznos....