Kolekcionari

Started by BIEN_NSK, 19.05.2026, 20:24

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

U suradnji s NK Rijeka i privatnim kolekcionarima okupili su masu predmeta , raritete, fotografije, ulaznice, dresove i trenutke koji su obilježili naš grad, a nešto se i crtalo 😉

Izložba Najdraža Rijeka – posveta našem klubu otvara se u četvrtak 21. svibnja u 19 sati, i trajat će do 1. rujna
Muzej se nalazi pored Guvernerove palače, poznatija kao Kockica

Quote from: BIEN_NSK on 19.05.2026, 20:24U suradnji s NK Rijeka i privatnim kolekcionarima okupili su masu predmeta , raritete, fotografije, ulaznice, dresove i trenutke koji su obilježili naš grad, a nešto se i crtalo 😉

Izložba Najdraža Rijeka – posveta našem klubu otvara se u četvrtak 21. svibnja u 19 sati, i trajat će do 1. rujna
Muzej se nalazi pored Guvernerove palače, poznatija kao Kockica

Dolazim  :nisamja:
Forza Fiume ale!

za u buduće neka ova tema bude za sve vas koji se s nečim hvalite da imate, i nešto što bi htjeli podjelit ili prodat drugima a da ostane u okvirima pgž

Kao npr @ri5gile koji je jednom iz čista mira okačio uokvireni pano bedževa svih Rijekinih europskih protivnika  :svakacast:

Nemam taj post pri ruci pa kolega gile molim te šibni sliku opet. :)
#navodninavijač

šal Armada Lujza od nepoznatog osjetljivog materijala (nikad vidio materijal, a imam nešto šalova) - viđen na njuškalu davno za 1000 kuna, tko zna koliko sad vrijedi nekome
u zadnjih 20tak godina vidio sam ga možda jednom uživo osim tog mog
SPORTSKI ODLAZI!

K
Znam ko ga ima  ;D
I vrijedi puno više

A
19.05.2026, 21:41 #6 Last Edit: 19.05.2026, 21:42 by Arci1984
Ja imam majicu sa kupa Nosteria- Rijeka( dvije smo dobili) a imam i vazu koju je Celta poklonila za uspomenu na utakmicu a to klubu nije bilo bitno kad su selili na Rujevicu pa su bacili. A znam da su neki tako našli u smeću dosta toga bačenog

Quote from: Arci1984 on 19.05.2026, 21:41Ja imam majicu sa kupa Nosteria- Rijeka( dvije smo dobili) a imam i vazu koju je Celta poklonila za uspomenu na utakmicu a to klubu nije bilo bitno kad su selili na Rujevicu pa su bacili. A znam da su neki tako našli u smeću dosta toga bačenog
Klubu je važno sve nakon 2012.

Quote from: Arci1984 on 19.05.2026, 21:41Ja imam majicu sa kupa Nosteria- Rijeka( dvije smo dobili) a imam i vazu koju je Celta poklonila za uspomenu na utakmicu a to klubu nije bilo bitno kad su selili na Rujevicu pa su bacili. A znam da su neki tako našli u smeću dosta toga bačenog

Bome ne događa se često moram se pohvalit, ali apsolutno sam izbrisao svako sjećanje na tu utakmicu i taj klub. Morao sam guglat misleći da se igralo nekih osamdesetih-devedesetih, kad ono Nuštar 2010. :sta: Također sam izbrisao pojam Tomislava Pejina na golu Rijeke, ali eto branio je tu utakmicu.

Manje poznat al popriličan ulov.
#navodninavijač

L
Ajde da se pohvalim da imam među prvim Armada majicama. Bijela, pamučna, kratki rukavi i natpis.
Ako se dobro sjećam iz cca '88-'89. Dopuštam da je možda i kasnije, ali ne vjerujem puno.

a nema u ovim značkicama neke kolekcionarske vrijednosti, ali morao sam po novi duboki okvir u Ikeu jer smo u ovoj nedobroj sezoni odigrali hrpu eusoutakmica  :nisamja:

recimo niti u ovome nema pretjerane kolekcionarske vrijednosti, ali meni neprocjenjiva, ručni rad iz 1959 pokojnog oca mojeg prijatelja u povodu prvog ulaska u prvu ligu pod imenom Rijeka

19.05.2026, 22:50 #12 Last Edit: 19.05.2026, 23:38 by ri5gile

jooj, sada sam upilao temu ali moram se vratiti na ovaj post, nema onoga koji nešto fanatično skuplja da barem jednom nije "ronio" po smeću
mali je problem kada već imaš koju godinu, pa ideš s ženom i djecom negdje malo finije obučena i već u sljedećem trenutku ti samo stopala vire iz hrpe "smeća" a žena objašnjava prolaznicima da te prvi puta vidi  :nisamja:
žao mi je čuti da je klub škartao vlastitu povijest

a kada sam već tu i kada smo kod značkica, imam i vrijednijih primjeraka ali ova mi je draga jer je stvarno specifična i nikada nisam vidio drugi primjerak, možda sada netko izleti s njim  :nisamja:
da je obojana rekao bi da je to nečiji home made kako su prepravljane hrpe od one kolekcije od Aurea Celja, okruglaste, tri komada, plava-bijela-crvena
ali ova je emajlirana i to tehnikom baise taile da se stvara svjetlosni efekti sjene, to je malo teže postići kod kuće

Quote from: Lavic on 19.05.2026, 22:19Ajde da se pohvalim da imam među prvim Armada majicama. Bijela, pamučna, kratki rukavi i natpis.
Ako se dobro sjećam iz cca '88-'89. Dopuštam da je možda i kasnije, ali ne vjerujem puno.

Ps
Da ne štancam nove postove jer će me Tir ribat, ali, slobodno stavite fotografije, svi vole vidjeti takve stvari, ovo nije samo vama nego svima, fotografije su dobre  :nisamja:

Quote from: Kostrena on 19.05.2026, 21:26Znam ko ga ima  ;D
I vrijedi puno više

Haha koliko?
I znas mozda od kojeg je materijala?
Ja ga ne diram jer me strah  ;D
SPORTSKI ODLAZI!

da li netko prodaje dres od prosle sezone ili zna nekoga da bi prodao. nebitno je li domaci ili gostujuci i je li noseni ili kupljeni