HNL sezona 2026/2027

Started by kauzalni neksus, 03.06.2026, 12:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

M
Quote from: Iqteam on 26.06.2026, 13:29
Quote from: kirac_87 on 26.06.2026, 13:21Mi smo platili za Husica 800k. Nemamo pravo zajebavat njih za otkupne klauzule.

Bar sto se tice stopera...

Ma da. Miljon hiljada tisuća.
800K konvertibilnih maraka možda.
Možda bude i milka do kraja mjeseca.

Kod njih je trenutno euforija, doveli su 4 igrača. Nego ko će ispuhat balon euforije 12.12. na poljudu Puljić ili Adu?

I
Quote from: D2 on 23.06.2026, 21:55https://www.index.hr/sport/clanak/odabran-predsjednik-hnsove-komisije-za-hajdukovog-predstavnika-glasao-samo-dinamo/2805782.aspx
Dinamo glasao za Hajdukovog kandidata koji realno osim što je bio nogometaš nema nikakve reference za funkciju. Odnosno Hajduk je poslao nekog samo da bi bio kontra, a ne da bi kandidat napravio neki iskorak komisije. Toliko o tome kako ova dva kluba nisu isti problem HNSa.
"Tko su bili kandidati?
Črnko je dugogodišnje ime hrvatskog klupskog nogometa: godinama je bio vezan uz projekt HNK Gorice, a danas je član Izvršnog odbora HNS-a. Komisiju za profesionalni nogomet vodio je i ranije, pa njegov izbor znači kontinuitet u tijelu koje okuplja predstavnike svih klubova SuperSport HNL-a i predlaže rješenja za kalendar natjecanja, raspodjelu novca od TV prava, marketinška pitanja i druga pitanja važna za prvoligaše.
Fabjan Tomić bivši je Hajdukov vratar i nekadašnji hrvatski reprezentativac do 19 godina. Za Hajduk je u prvoj momčadi upisao sedam ligaških nastupa, a nakon igračke karijere ostao je u klubu te je od 2022. radio kao administrator sportskog segmenta, blizak svakodnevnim operativnim poslovima prve momčadi."
Quote from: D2 on 26.06.2026, 08:15Ako se kome da razglabati o ovome, meni je sve jasno ali...

https://www.index.hr/sport/clanak/evo-koliko-je-hajduk-platio-transfer-aleca-van-hoorenbeecka/2806576.aspx?index_ref=naslovnica_sport_teme_i_komentari_d
"Prema informacijama koje su potvrđene Indexu, Hajduk je belgijskog stopera platio 200 tisuća eura. Transfer će biti isplaćen u više rata. Njegova tržišna vrijednost prema Transfermarktu trenutačno iznosi 700 tisuća eura, dok mu je najviša vrijednost bila milijun eura krajem 2023. godine."

Nevezano za Hajduk. Netko kupi igrača za 200k€, ali ne ...on vrijedi 700k€ jer tako netko procjenjuje. E pa .... dokle god se taj igrač i ne proda ikad ikome za 700 on vrijedi 200 jer se eto za toliko i može kupiti i to još budem li zloban na rate, čekove na poček i bonove samodoprinosa. Vjerojatno da su imali išla bi cijena i na 150k€ za cash.

E sad vezano za Hajduk. Ovim dolaskom oni se opet vrte u krug, samo što su zbog financijske nemogućnosti smanjili cifre kojima se razbacuju. Nitko me ne može uvjeriti da klub s tolikom bazom navijača i toliko klubova u svom zaleđu nije mogao besplatno ili za još manje novaca dovesti igrača iz svojeg okruženja koji ne bi bio ništa lošiji od od ovog koji se prodaje na rate ispod cijene.

BTW ne mislim ništa loše o samom igraču, možda su i pogodili s njim, ali oni svake godine raste jedno te isto i onda se čudom čude.

To ti je tako. Naravno da se sve svodi na procjenu. Procjena vrijednosti Rijeke na TM je oko 35 mil. eura, a realno nasi igraci svi skupa jedva da vrijede 15 milijuna. Jos sam vjerojatno i puno rekao. Za Fruka ako dobijemo 6 milijuna, mislim da se u ovom trenutku mozemo lupat nogom u guzicu. Dantas mozda 3. Orec 2. Adjeia ces mozda na neku pricu uvaljat nekome za 2. Pavic isto 2, a od toga mozda pola ide Dinamu. Vignato i Barisic mozda nekada u buducnosti budu vrijedili koji milijun, ali dokle god su vise ozlijedeni nego zdravi, nista od prodaje. I to je vise manje to, nitko drugi nema prodajnu vrijednost, osim ako ti netko ne uleti sa parsto tisuca kao za ndockyta.

@išijas Evo ja procjenjujem da vrijedi 150k€ i da su ga preplatili 50k€. Legitimno.  8)
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

M
Quote from: D2 on 26.06.2026, 15:19@išijas Evo ja procjenjujem da vrijedi 150k€ i da su ga preplatili 50k€. Legitimno.  8)

ma to ti je to hajducko racunovodstvo : 200k dali, vredi 700k, znaci pisi 500k zarade :)

K
Quote from: Istegnuće kralježnice on 26.06.2026, 14:35To ti je tako. Naravno da se sve svodi na procjenu. Procjena vrijednosti Rijeke na TM je oko 35 mil. eura, a realno nasi igraci svi skupa jedva da vrijede 15 milijuna. Jos sam vjerojatno i puno rekao. Za Fruka ako dobijemo 6 milijuna, mislim da se u ovom trenutku mozemo lupat nogom u guzicu. Dantas mozda 3. Orec 2. Adjeia ces mozda na neku pricu uvaljat nekome za 2. Pavic isto 2, a od toga mozda pola ide Dinamu. Vignato i Barisic mozda nekada u buducnosti budu vrijedili koji milijun, ali dokle god su vise ozlijedeni nego zdravi, nista od prodaje. I to je vise manje to, nitko drugi nema prodajnu vrijednost, osim ako ti netko ne uleti sa parsto tisuca kao za ndockyta.

TM je vrlo subjektivna procjena koja često nema veze s realnošću - kao što si odlično konstatirao za Fruka, 9 milijuna (TM vrijednost) na ulasku u zadnju godinu ugovora se neće dogoditi a i 6 je puna šaka brade

Npr. na CIES player value javno je dostupna projicirana potencijalna brojka samo za navrijednijeg igrača u momčadi, to je po njihovom algoritmu kod nas Adu Adjei sa procjenom u rasponu od 4.4-5.1 milijuna

Što se tiče konkurenata, Hadjuk se puni strancima koji su škart u svojim klubovima što podržavam i mislim da rade odličan posao  ;D

S druge strane, bacio sam oko na sastav društva iz maksimirske šume u prijateljskoj i u drugoj jedanaestorci imali bi svega tri do četiri pozicije na kojima su naši prvotimci bolji pojedinačno. To nije ništa novo, ali čeka nas dugo ljeto i nadam se da će se razlika smanjiti s nekim ozbiljnim pojačanjem kad se odrade neizbježni izlazni transferi (prvenstveno Fruka).

Quote from: kirac_87 on 26.06.2026, 13:21Mi smo platili za Husica 800k. Nemamo pravo zajebavat njih za otkupne klauzule.

Bar sto se tice stopera...
800k je placen Colak i mislim da je to nas najveci transfer. Husic mislim da se pisalo oko 300k.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Husić nije plaćen preko 400 tisuća, koliko se sjećam...
Dobro, dobrooo! Fuć!

K
Jel 420k ili 320k ne mogu se sjetit, ali mislim da je 420

Z
Slaven doveo Adeshinu iz Laska. Ozbiljan transfer za njihove pojmove.
Trosi se lova od Jage.

G
Quote from: FTM on 27.06.2026, 11:27Husić nije plaćen preko 400 tisuća, koliko se sjećam...
Koliko god da smo ga platili, djeluje kao da je bacen novac i da je manja steta otpisati to nego ga stavljati u igru i cekati da postaje igrac.

G
Quote from: Zelko Maler on 27.06.2026, 19:51Slaven doveo Adeshinu iz Laska. Ozbiljan transfer za njihove pojmove.
Trosi se lova od Jage.
Za 3 god opet nece imat prebijene pare.

Bas ih svrbe pare...

K
Quote from: Giorgio on 28.06.2026, 09:21
Quote from: FTM on 27.06.2026, 11:27Husić nije plaćen preko 400 tisuća, koliko se sjećam...
Koliko god da smo ga platili, djeluje kao da je bacen novac i da je manja steta otpisati to nego ga stavljati u igru i cekati da postaje igrac.

Sa 25 godina ili je ili nije, brzo će se pokazati vidi li ga Kek u momčadi

Doduše, nije da smo krcati stoperima a bit će ozljeda i kartona, netko mora biti i u rotaciji. Ugovor do 2029, tako da...

K
28.06.2026, 23:30 #103 Last Edit: 28.06.2026, 23:30 by KadOkrenemSe
QuoteMarko Livaja napustio pripreme Hajduka!

Hajduk je kratkim priopćenjem obavijestio da je njihov najbolji igrac Marko Livaja napustio pripreme. Kao razlog navode krsenje klupskog pravilnika. Njihovo priopcenje prenosimo u cijelosti:
"Marko Livaja ranije od planiranog napustit ce pripreme na Bledu i vraca se u Split. Ova odluka donesena je zbog krsenja klupskog disciplinskog pravilnika te nepostivanja pravila odredenih od strane Kluba za vrijeme boravka na pripremama.
Marko je neprocienjivo vazan za Klub, navijace i sve koji vole i zive Hajduk. Ova odluka donesena je sa samo jednim interesom - Hajduk na prom mjestu. Uvijek i zauvijek.
O dalinjim odlukama javnost cemo obavijestiti pravovremeno", napisali su.

HAHAHAHHAHAHAHAHHA

Nekima izvor frustracije, nama idol generacije, pozdrav iz Dalmacije  ;D