HNL sezona 2026/2027

Started by kauzalni neksus, 03.06.2026, 12:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

T
Quote from: Deni323 on 10.08.2026, 11:40FMD simulator kaze da smo drugi favoriti za osvajanje titule. Doduse samo 12.3% ali vise od hadjuka koji ima pak samo 6.2% sanse

You cannot view this attachment.

Ali isto tako po njihovom simulatoru Rudes, Istra, Slaven i Gorica imaju tu negdje sanse za relegaciju tako da ovo je jos jako rano i ja nebi to previse gledao, to sta po nekim matematickim jednadzbama imamo 6% vise sanse za titulu od hajduka nakon nepunog 2. kola ne znaci da necemo opet zavrsit 4. pogotovo ako opet udemo u konferencijsku ligu i igramo ritmom kao i prosle sezone

10.08.2026, 12:46 #361 Last Edit: 10.08.2026, 16:04 by D2
Ljudi, znam da je sparina, vrijeme godišnjih, kraj sezone kiselih krastavaca, ali bacati bilo kakve prognoze nakon odigrana dva i to krnja kola je čak i za nas koji visimo po ovakvim opskurnim forumima previše. Savjet, uzeti hladnu pivu ili čega god hladnog po volji, otići u hlad i koncentrirati se na disanje. Veća korist nego trošiti energiju na predviđanja tko će biti na kraju prvak.

PS i da, bit će Rijeka, ali nemojte nikome reći jer će kladionice srušiti kvotu.  :nisamja:
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

G
Quote from: TetakMetak on 10.08.2026, 12:27
Quote from: Deni323 on 10.08.2026, 11:40FMD simulator kaze da smo drugi favoriti za osvajanje titule. Doduse samo 12.3% ali vise od hadjuka koji ima pak samo 6.2% sanse

Ali isto tako po njihovom simulatoru Rudes, Istra, Slaven i Gorica imaju tu negdje sanse za relegaciju tako da ovo je jos jako rano i ja nebi to previse gledao, to sta po nekim matematickim jednadzbama imamo 6% vise sanse za titulu od hajduka nakon nepunog 2. kola ne znaci da necemo opet zavrsit 4. pogotovo ako opet udemo u konferencijsku ligu i igramo ritmom kao i prosle sezone

Logično je da uvjetljivo druga najvrijednija ekipa HNL-a sa 4/4 skorom te Kekom na klupi i završi druga na kraju, ali ne bi bilo ni prvi ni drugi put da zajebemo logiku i budemo prvaci. Kao što pišeš ovisiti će o (ne)ulasku u skupine tu ne gajim iluzije da je moguće na dva fronta, ali sladak izbor, skupine u Europi i novo proljeće ili borba za naslov barem do svibnja. Jedino sam siguran nakon ove četiri utakmice da nećemo lutati po sredini tablice i sramotiti se na Rujevici kao prošle sezone i da uđemo u skupinu.

I
Pa da smo UVJERLJIVO drugi najvrijedniji, bas i nismo. I ne znam na cemu temeljis bas toliki optimizam na temelju ove cetiri utakmice gdje realno ne znas koji suparnik je bio manje kvalitetan da ce ova sezona biti toliko razlicita od prethodne. Primjecujem da je golema razlika u percepciji ljudi kada jedan rezultat ostvari Kek i kada bi taj isti rezultat ostvario Sanchez. Pobjeda od 1-0 protiv Finskih ribara je rezultat sjajno pripremljene Kekove tvrde utakmice, dok bi kod Sancheza isto bilo karakterizirano kao grozna utakmica. Isto vrijedi i za Derry City. Sve je moguce, pa i to da se borimo za naslov, ali za sada ne vidim taj neki veliki pozitivni pomak u odnosu na proslu sezonu.

Quote from: Goca Bez Lica on 10.08.2026, 12:59
Quote from: TetakMetak on 10.08.2026, 12:27

Logično je da uvjetljivo druga najvrijednija ekipa HNL-a sa 4/4 skorom te Kekom na klupi i završi druga na kraju, ali ne bi bilo ni prvi ni drugi put da zajebemo logiku i budemo prvaci. Kao što pišeš ovisiti će o (ne)ulasku u skupine tu ne gajim iluzije da je moguće na dva fronta, ali sladak izbor, skupine u Europi i novo proljeće ili borba za naslov barem do svibnja. Jedino sam siguran nakon ove četiri utakmice da nećemo lutati po sredini tablice i sramotiti se na Rujevici kao prošle sezone i da uđemo u skupinu.

Mi ako budemo prvaci samobanirat ću se s foruma
Vjerujem da ćemo završiti drugi i dajem nam 80% šanse za 2.mjesto
SPORTSKI ODLAZI!

Quote from: Deni323 on 10.08.2026, 12:08To mi je puno draze cut nego 'hadjuk dobio kredit od tommija ili slicnih' to niti ce vratit niti ovi smiju pitat da im se vrati.

Ovo ako je tako stranci im sigurno ne oproste i izbrisu dug.

Sretno Rakow/Hammarby, bez konferencijske lige  samo neka tonu u financijske dugove.

Nek njih u KL. Na njihov budget, ta lova je kap u bazenu. Ali ih zato košta bodova i živaca u HNLu. Već nakon ova 2 kola se vidi da nemaju roster za 2 utakmice tjedno.
A nervoza je vidljiva na tribinama i samo će potencirati nervozu u kancelarijama.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

G
10.08.2026, 14:08 #366 Last Edit: 10.08.2026, 14:09 by Goca Bez Lica
Quote from: Istegnuće kralježnice on 10.08.2026, 13:21Pa da smo UVJERLJIVO drugi najvrijedniji, bas i nismo. I ne znam na cemu temeljis bas toliki optimizam na temelju ove cetiri utakmice gdje realno ne znas koji suparnik je bio manje kvalitetan da ce ova sezona biti toliko razlicita od prethodne. Primjecujem da je golema razlika u percepciji ljudi kada jedan rezultat ostvari Kek i kada bi taj isti rezultat ostvario Sanchez. Pobjeda od 1-0 protiv Finskih ribara je rezultat sjajno pripremljene Kekove tvrde utakmice, dok bi kod Sancheza isto bilo karakterizirano kao grozna utakmica. Isto vrijedi i za Derry City. Sve je moguce, pa i to da se borimo za naslov, ali za sada ne vidim taj neki veliki pozitivni pomak u odnosu na proslu sezonu.

Sanchez danas trenira neku Kasabu, nikad čuo, svake godine mijenja klubove, a u Rijeci su njegove najkvalitetnije utakmice bile porazi. Samo 10 klubova ove kvalifikacije ima 100% učinak tako da argument o lošim protivnicima ne drži vodu. Temeljim optimizam na tome i na granitnoj obrani. Uvjerljivo smo drugi po vrijednosti jer je sada 2 milijuna eura razlike. Jedan cijeli Oreč.

K
Quote from: Goca Bez Lica on 10.08.2026, 14:08Sanchez danas trenira neku Kasabu, nikad čuo, svake godine mijenja klubove, a u Rijeci su njegove najkvalitetnije utakmice bile porazi. Samo 10 klubova ove kvalifikacije ima 100% učinak tako da argument o lošim protivnicima ne drži vodu. Temeljim optimizam na tome i na granitnoj obrani. Uvjerljivo smo drugi po vrijednosti jer je sada 2 milijuna eura razlike. Jedan cijeli Oreč.

Od kud izvlacis toliko optimizma a igrali do sada protiv ribara i konobara strasno

Garciji da prijete batinama ako ne stavi livaju od prve

I
Quote from: Goca Bez Lica on 10.08.2026, 14:08
Quote from: Istegnuće kralježnice on 10.08.2026, 13:21Pa da smo UVJERLJIVO drugi najvrijedniji, bas i nismo. I ne znam na cemu temeljis bas toliki optimizam na temelju ove cetiri utakmice gdje realno ne znas koji suparnik je bio manje kvalitetan da ce ova sezona biti toliko razlicita od prethodne. Primjecujem da je golema razlika u percepciji ljudi kada jedan rezultat ostvari Kek i kada bi taj isti rezultat ostvario Sanchez. Pobjeda od 1-0 protiv Finskih ribara je rezultat sjajno pripremljene Kekove tvrde utakmice, dok bi kod Sancheza isto bilo karakterizirano kao grozna utakmica. Isto vrijedi i za Derry City. Sve je moguce, pa i to da se borimo za naslov, ali za sada ne vidim taj neki veliki pozitivni pomak u odnosu na proslu sezonu.

Sanchez danas trenira neku Kasabu, nikad čuo, svake godine mijenja klubove, a u Rijeci su njegove najkvalitetnije utakmice bile porazi. Samo 10 klubova ove kvalifikacije ima 100% učinak tako da argument o lošim protivnicima ne drži vodu. Temeljim optimizam na tome i na granitnoj obrani. Uvjerljivo smo drugi po vrijednosti jer je sada 2 milijuna eura razlike. Jedan cijeli Oreč.

Ako cemo tumaciti podatke kako nam drago, ako gledam Europu, sto je jedino sto trenutno kod Keka mogu gledati jer 3 od 4 utakmice ove sezone smo odigrali u Europi, onda mogu izdvojiti Strabourg 1:1, Omonija 3:1, Shakhtar 0:0, Sparta 1:0, tako da ta teza da su najkvalitetnije Sanchezove utakmice bili porazi, ne drzi vodu.

S
Quote from: Goca Bez Lica on 10.08.2026, 14:08...
Sanchez danas trenira neku Kasabu, nikad čuo, svake godine mijenja klubove, a u Rijeci su njegove najkvalitetnije utakmice bile porazi.
...

Jok. U Strasbourgu nismo izgubili. 5:0 protiv Hajduka nismo izgubili.

Quote from: Deba on 10.08.2026, 14:55Garciji da prijete batinama ako ne stavi livaju od prve
Garcia saznaje iz prve ruke zbog čega nitko normalan ne sjeda na klupu Hajduka, 2026, kolorizirano
💙🤍

"Što se mene tiče, vidi se da se momčad diže, da igra sve bolje i ne dvojim da će sve to uskoro sjesti na svoje mjesto."
-- DM, 10.08.2022.

Mene strasno zivcira ta potreba ljudi da se stalno pljuje po proslom treneru. (Ili igracu svejedno)
I nije to krenulo sa Đalovicem ili Sopicem, a vjerojatno ni sa Scorijom i Skocicem.
Stvarno to ne kuzim i nikad mi nece bit jasno.

S
Quote from: Fornax on 10.08.2026, 15:18...
Zašto te uopće dira nešto što drugi pričaju?

Ignoriraš. Ovo nije ni tvoj ni moj privatni forum, svatko ima pravo pisat šta hoće u okviru forumskih pravila.

To je isto kao ono "sere se da bi se sralo, bla bla..."

Ne čitaj. Ja sam rekao jednu stvar u Sopićevu obranu i to je to. Nek pljuju do mile volje, ja ga pamtim po dobrome.

A isto tako zadržavam pravo da se koji put posprdam s ovima koji mi nisu ostali u najboljem sjećanju.

Tekst je generalno zanimljiv, ali ovo boldano je još zanimljivije, odnosno tjera na jebeno razmišljanje. Mene zna debalansirati što drugi pričaju, i te kako. Ono... kad si svjestan da živiš među ljudima, svakakvim. I da ih ne možeš zaobići i prepustiti se svom miru.

Te rasprave imam stalno s Mrs. 1da. Ona je stoickije nastrojena od mene i moze ae lakse izolirati od gluposti pa je njen ratio "sta te boli, napravis svoj balon, sa svojim ljudima, poslozis sebi stvari...".

Ali, kako se kaze, "we live in a society". I dalje si u svom okruzenju, koliko god ti sebi poslagao stvari, opcenita drustvena gibanja se desavaju i ti utjece na sve, od posla i odlaska u butigu, do vecih pomaka koji usmjeravaju svima zivote. Mogu ja bit financijski neovisan o drustvu i drzavi, lokacijski izoliran, situiran, okruzen s ispravnim ljudima, prijateljima, suradnicima, familijom i sve sto ide uz to, ali - dzaba sve to ako i dalje moras iskesirat da te doktor pregleda na vrijeme, ne zatvore onog tko te udario autom ili dzaba tvoji ispravni stavovi, ako drustvo ide u nekom drugom, sovinistickom smjeru.

Doduse, kad tako krenes razmisljat, pocnes se manje nervirat oko nogometa. Dok se ne pocnes odjednom vise nervirat, jer skuzis da ni najgluplju i najbanalniju razbibrigu nisu zarazili istom korupcijom, nekompetentnoscu i orkestriranjem, kao i apsolutno sve drugo. Pa si kazes "ah jbg, da gledam sto je ispravno, moralno, pravedno i racionalno - ne bih ni pratio HNL".
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è