Zbirka najkreativnijih upisa - uključujući FF forum

Started by 🔵 D10S ⚪️, 15.04.2023, 17:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bilo bi fora najkreativnije upise ovjekovječiti, skupiti ih na jednom mjestu s ciljem da ne padnu u zaborav, stoga sam došao na ideju da otvorim ovu temu.

Jedan Projektov post od prije par godina me ponukalo na otvaranje takvog topica.

Dakle ideja je da ovdje isključivo čitamo najkreativnije upise bez komentiranja i lajkanja istih. Neka to bude mjesto gdje će te navraćati kad osjetite potrebu za čitanjem kvalitetnih tekstova  ;)

Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

GAME OF HNL by Projekt    21.01.2019.

Dinamo - Lannisteri: Džubrad pokvarena. Izvana lijepi, otmjeni, ugledni, svi žele biti kao oni, a iznutra truli, bogatstvo im počiva na pozajmicama i dugovima, glava obitelji briljantan strateg koji je posvuda stvorio prijatelje i neprijatelje i sudbina Tywina je izvjesna :) Nije da nisu pokušali. Što se tiče onoga drugoga dijela, nemaju sestru, ali tri su brata :D

Hajduk - Starkovi: Megapravednici, stalno galame nešto, sami sebe su sjebali, pa su pokušali i druge, traže, prohtjevaju, guraju se posvuda i svih tlače sa svojim sranjima, ali njihova slava je odavno prošla i sada ih po glavi klepi tko god stigne od Greyjoya (Osijek) do smiješnih Freya (Rudeš, jer poput Freya i oni su mislili se hrvati s velikima pa su nestali :) ).  Nemaju para, dužni su svima, briju na snijeg i drveća (stina i maslina) i uvrijede se, ako ne kažeš da nema ljepšega od snijega i drveća (stine i masline) ili ako im kažeš istinu - da su u kurcu. Ok, moguć je kraj priče da Starkovi ponovo budu jaki, ali moguć je i nesretan kraj.

Osijek – Greyjoys: Ništa ništa, onda polude pa osvoje pola kontinenta (ne birajući način prljavosti - npr. kup 1999.), pa ih klepe po glavi pa opet ništa ništa pa polude. Sada ih se opet pita nešto, sklapaju saveznike sa svima. Malo čudni. Neće ih nitko ništa pitati dok ne moraju :) Grade tisuće / stotine brodova (stadiona), ali nemaju posade (navijača) baš da ih popune, ali lijepo sve to izgleda nema šta.

Gorica - Whitewalkers: Godinama svi se uljuljali u lažni osjećaj sigurnosti kad odjednom paf! Ne znaš odakle su došli, zašto su došli i dok si shvatio da se trebaš organizirati sve su već razvalili i sada su svi u strahu od njih.

Istra - Riječani / Tullys: Jer su uz Starkove (Hajduk), htjeli bi biti veliki, a nisu iako pokušavaju i jer popizde kada im se skandira "ovo je Rijeka". Razvališ ih bez problema.

Lokomotiva - Tyrells: Bogati hranom i novcem (igračima), daju svima, ali neprirodnim brakom važni saveznici Lannisterima (Dinamu). U konačnici Lannisterima dopizdi administracija pa ih jednostavno osvoje u cijelosti.

Slaven Belupo - Dohtrakiji - misliš nebitni su, tamo na drugome kontinentu, a onda te razvaljuju dok ne staviš ih pod kontrolu (Željko Kopić = Khal Drogo).

Rijeka - Targaryeni: istinski pravi vladari Westerosa / HNL-a. Iako je bilo par ludih kraljeva, pod njima je najveći prosperitet bio. Kad osvoje Westeros to će biti slavlje samo takvo! Bili su na dnu, skoro pa uništeni, a onda su se postepeno, strpljivo i inteligentno digli iz pepela i sada se sa močnijim Lannisterima bore za vlast! Mišković je naravno Daenerys :D, otišla u daleki svijet, skupila vojsku i obogatila se i vratila u svoj rodni kraj da ga učini velikim, NAJVEĆIM! Šćulac je Mormont (vjeran, pametan i iskusan vojnik, zaštitnik Daenerys te zaljubljen u nju :) ), Bišćan je Tyrion (prešao od Lanistera na pravu stranu i plav je, te ima najveća muda u kraljevstvu), Srećko je Varys (ima posvuda svoje doušnike i sve zna. Tri zmaja su Heber, Lončar i Čolak, bez jednog ćemo ostati :) Mance neka bude Gray Worm :)

Ne komentiraj i ne lajkaj - hvala  ;)

SATIRA by Gnjusna Izdajica      09.08.2017.

Rile dolazi na Rujevicu u A klasi. Taman kod kružnog toka ulijeće mu Mance i lupa po haubi vičući: 'Gotovo je gotovo!'. Na balkonu stoji Srećko uzdignutih ruku i stisnutih šaka. Ulazeći u kompleks svi ga tapšu po leđima i čestitaju. U uredu video linkom javlja se predsjednik iz Nigerije. Iza njega skupina akademaca iz Abuje skandira njegovo ime. Miško viče: 'Pusti milione. Toga imam ko plijeve. Samo ti si bitan.' Rile već lagano u suzama objavljuje tri selfija sa čistaćicama na Facebuku i Tviteru. Ne. Ono zadnje nije čistaćica nego Sandra. U tunelu od stadiona dočekuje ga Kek. U jednoj ruci mu buket ruža, a u drugoj bonbonjera (Griotte od Kraša). Grli ga ko sina i šapće 'Sjeti me se nekad, tamo u tuđini'. Ugo mu gura paket špageta: 'Dugi je put. Neka se nađe.' Dojučerašnji igrači su mu napravili špalir. Plješću iz sve snage. Osim Martića. On je uvijek nešto nadrkan, a sada će morati i igrati. Odjednom se začuje huk sa sjevera. To je Čohi, koji je sa ograde poveo navijanje 'Jedan je Rile'. Iza njega nekoliko tisuća najvatrenijih navijača. To su oni koje je na brzinu skupio. Na žalost Čohijev mobitel ne može popamtit sve navijaće s kojima je u prisnim odnosima. To je cijena jeftinih karata. Čohija na ogradi pridržava zaštitar kojeg su na brzinu angažirali da zadovolje formu.
Rile stoji i ne vjeruje. Srce veliko kao Učka. Di će suza nego na oko.... Ali nešto fali... Netko fali...

U utrobi stadiona Vešo u panici prekopava po džepovima: novčići, ključevi, mobitel, Soudani... ali nema onoga što traži. Vešo je lud. Plaće. Vrišti od muke. Pa kum mu ide, a on je zagubio najbitniji poklon na ovome svijetu. Ali evo ga.. maleni papirić. Tetovaža iz sladoleda na grb NK Rijeke. Taman po Riletovoj mjeri. Vešo juri prema terenu. Niti suze obrisao stići nije. Srce mu lupa sto na sat. Eto netko. U modroj košulji. Da li je ono šahovnica na prsima? Ili logo Ralph Laurena. S dvije zvijezdice iznad? Ili je to polo štap? Vešo ne vidi dobro od suza. Ništa ne prepušta slućaju. Ulijeće s dvije.

Rile polako dolazi k svijesti. U pozadini, kao s drugog svijeta, odzvanjaju riječi Dr. Dangubića: 'Zadnja loža. Aduktor. četiri šava na glavi. I izgubio je svijest na trenutak.'

ne komentiraj i ne lajkaj - hvala  ;)

Kek, ljubim te u rame! by Gnjusna Izdajica - orginalni tekst - objavljeno na FF forumu 04.05.2014.
(po mojim saznanjima najlajkaniji tekst FF foruma od kada je ta opcija uvedena)

Duga sezona bliži se svome kraju, a ja imam nevjerojatnu potrebu da neke stvari podijelim sa svekolikim navijačkim pukom "Rijeke". Analize i seciranja igre prepuštam stručnjacima jer ja se u nogomet kao takav skoro pa i ne razumijem. Ono što želim podijeliti je trenutak koji se usjekao u sjećanje. Tren po kojem ćemo svi pamtiti ovu sezonu za deset ili dvadeset godina, ma gotovo sigurno do kraja naših života.

Naravno da se radi o danu u Stuttgartu. Naravno da se radi o vrhuncu sezone koji je došao rano, moguće i prerano, dok smo još nosili kratke rukave. Trenu kada Močinić prosljeđuje za Močinića, pardon Mujanovića. Tren kada u poznatom stilu Miće Dušanovića svi navijači "Rijeke", pa i neki koji to nisu, trče zajedno s njime i jedina misao u glavi nam je: 'Moramo ovo dati.'

Pitajte navijača "Rijeke" za deset godina gdje je bio taj dan i garantiram da će znati. Pitajte ga je li plakao i ako kaže da nije, laže. Sa smiješkom sam pratio komentare nakon te utakmice da onaj tko nije bio gore ne zna što je propustio. Pa dragi moji, ja bih htio da sam taj tren mijenjao gumu na autu usred ničega gdje bi jedini doticaj s civilizacijom bio krik Korada. Krik koji je označio istovremenu katarzu svih navijača "Rijeke". Krik koji je izbrisao sve fustracije. Krik koji je nadmašio sve trenutke sreće sporadičnim gaženjima Hajduka i povremenim bljeskovima. Krik zbog kojeg niti dva Kupa ne sjaje više toliko. Krik nakon kojeg garantirano ništa više nije isto.

Ono što je nevjerojatno jest da će jedan drugi događaj, više anegdota, u mojoj memoriji imati jednaku, ako ne i veću važnost od tog trenutka. Stigavši na doček na Krku i proklinjući opću euforiju zbog koje je 'six-pack' ostao na stolu u Rijeci, lutali smo okolo hvatajući čim bolje mjesto. Hodajući tako u tami pred aerodromom, prijateljica, inače totalno ne-nogometna osoba koju je zaludila atmosfera i začudile suze na licima ozbiljnih odraslih muškaraca, ispaljuje u jednom trenu: 'Vidi onaj tamo sliči na onoga s televizije maloprije'. I tamo, u mraku krčkog aerodroma, skriven od očiju javnosti, na nekoliko metara od mene stoji Kek i priča na mobitel. I dok se ostatak društva ne može načuditi, ja, ponesen totalnom euforijom, mu prilazim. U tom trenu sam ga htio uzeti, strpati u auto, odvesti doma, strpati ga u vitrinu i vaditi samo nedjeljom i praznikom. Ja, ozbiljan čovjek, otac djeteta, muž žene, u tami, prilazim čovjeku i ne znajući što da radim od sreće, hvatam ga i ljubim u rame. E, moja pameti što si me davno napustila... Kek završava s razgovorom, kida se od smijeha. Slijedi zagrljaj i poza za slikanje. Gle čuda, mobitel mi baš u tom trenu ostaje bez baterije. I dok netko vadi drugi iz džepa, stiže hrpa drugih ljudi, nastaje gužva i trenutak prolazi.

I sada neka me netko pita zašto cijeli ostatak sezone hodam okolo s priglupim smiješkom na usnama. Kako da se više uzbuđujem oko ičega? Ma svako toliko se hvatam da ničim izazvan gledam snimku Močinića koji dodaje Močiniću, pardon Mujanoviću, a onda zajedno trčimo prema golu. Sezonu ostavljam na seciranje analitičarima, nogometnim ekspertima, pljuvačima, teoretičarima zavjere i pedikerima. Neka traže drvo u šumi, dlaku u jajetu, ja sam još uvijek, s priglupim smiješkom, u tom danu.

I sada, u predvečerje finala Kupa, u tami obasjanoj svjetlom ekrana na kojem po peti puta čitam iste forume, iste postove, razmišljam o stvari koju bi svaki navijač "Rijeke'' nazvao blasfemijom. Razmišljam o tome kako ne bi bilo tako loše da ne uzmemo taj Kup ove godine. Da se kojim slučajem ne bi smanjio taj osjećaj ponosa i sreće.

Ma ne budali. Ima Kek i drugo rame.

ne komentiraj i ne lajkaj - hvala  ;)
since 01.05.1982. RIJEKA - TETEKS 2:2

Nakon nestvarne atmosfere na treningu najdražeg nam kluba pred odlazak u LIlle... by Monarh   22.08.2023.

Imam dosta godina, čovjek se opeče u životu, ali i dalje pokušavaš vjerovati u neke ideale, jer jebeš život ako sumnjaš u sve.
Ako je večeras Hodža glumio dok je vrtio baklju, ako je Labro pripremio emotivan govor, ako je Pašalić reda radi tapšao grb Rijeke i usput uzeo broj 87, ako Franjo ima naštiman pogled cijelo vrijeme prema tribini kao maturant u Amsterdamu onda jebem te živote!
Da, svi će jednog dana otići, ali ovo večeras je nešto što nikad nisu doživjeli u životu, jednostavno želim vjerovati da su ljudi i da će kada dođe vrijeme rastanka sjetiti se ove večeri. Jer Jakir je rijetka biljka, korov, koji mi neće poljuljati vjeru u ovu ekipu.

TIR, ovjekovječi ovo grafikom i digni na društvene mreže!
#degenerik

Pobijedili smo ali nije bilo lako, na sve načine su nas krali ali nisu nam uspjeli ukrasti 3 boda.

By TIR

28.01.2024

Gle slika sama po sebi nema nikakav značaj. Macron navija za Marseille, Pedro Sanchez za Atletico Madrid i još hrpa drugih relevantnih političkih figura ima svog favorita u sportu. Znam da ovo kod nas pali alarme, da smo normalna država, bilo bi skroz normalno, ali ovako budi crv sumnje.

Ali realno pitam - što znači da nije dopušteno dobiti? Sve sudačke odluke će biti protiv nas? Klasična Maksimirska krađa sa 10 faula u napadu za Đalovića kao tamo od 2005. nadalje? Ne slažem se i ne očekujem takvo nešto.

Pa i nije bilo tako. Sad imaju VAR. Poništavaju golove bez da vide ista.