SP 2026 (USA, Meksiko, Kanada)

Started by Fornax, 12.06.2026, 17:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

R
Blagi užas. Spustit ćemo se mi brzo sa tih visina.

Meni to nije nista novo takorec u odnosu na prije.
Prvo poluvrijeme smo igrali kontorliran nogomet, nista previse kvalitetno a opet niti bas tragicno kako svi govore.
Drugo usli krama i budimir, odmah je lopta postala brza i protocnija i iz prve prilike pao je gol.

Pasa odlican, pogotovo drugo pol, zadnja linija na ratini zadatka..Tako da ja bas ne razumijem cemu taj teski defetizam, koda smo popili 5 komada :bo:

I
Treba samo filtrirati probleme.

Ako Gvardiol bude započeo i treću, a Modrić i Kovačić igrali u istom razdoblju utakmice, mi smo u k....
Također, Perija je više postao za beka nego za krilo.

Nije navijački, ali stvarno bi Fruk tu imao prostora, pogotovo sa Baturinom , bilo bi to ko Baturina - Paz u Como  ;)

F
24.06.2026, 10:04 #138 Last Edit: 24.06.2026, 10:06 by Fornax
Ovu Panamu bi prošlosezonska Rijeka dobila bez većih problema. Rastrčani i brzi, ali tu kvalitete nema ni za kinesku drugu ligu. Kompenziraju grubošću, ne znam kad sam zadnji put vidio toliko prekršaja u napadu kod neke ekipe.

To su one utakmice koje se dobivaju igrajući "koliko treba". Da je Paša zabio onu 1:1 situaciju, pričalo bi se o rutinskoj pobjedi.
#degenerik
"Nismo svi bez pršuta na čelu komunjare."
~TIR, 03/06/2026

Nagradu za najboljeg igrača FIFA dodijelila protivničkom igraču (presedan) čija statistika na utakmici je bila blagi užas. Bilo je sigurno boljih kandidata (Livaković, Baturina,...) da je ovaj pokidao još OK, ali lik nije ništa napravio.
Baš me zanima hoće li to sada postati uobičajeno ili se netko malo zaigrao.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Ja sam na drugom kraju svijeta pa sa protiv Engleza gledao u 16, a jucer u 19 sati. Nazalost  :sta:  Ono jucer je bas bilo mucenje. Pasko je mogao zatvorit utakmicu i kiksa i to 2 puta u istoj 1 na 1 prilici.
Bas igramo sporo i tromo, jednostavno senatori vise nisu sto su bili i trebalo iz je zamijenit sa mladima. Sad jbg, imas sto imas. Protiv Gane, ako ima muda, Modric i Kovacic na klupu. 

I
24.06.2026, 13:26 #141 Last Edit: 24.06.2026, 13:27 by Istegnuće kralježnice
Ne bih smetnuo s uma avangardni potez dalica koji je na popis za svjetsko, pored valjda 18 centralnih veznjaka i stopera uvrstio jednog (1) lijevog beka i jednog (1) desnog beka. I sada, kada je nakon utakmice i pol shvatio da je, za divno cudo, lijevi bek (koji to zapravo i nije) koji 9 od 12 mjeseci nije igrao nogomet zbog ozljede u groznoj formi, za istog nema nikakvu alternativu nego na tu poziciju mora stavljati perisica. Stvarno ingeniozna odluka, sto bismo mi bez takvog izbornika.

A i osim sta nije u formi cesto gvardiol ostaje na vjetormetini onda to jos vise bude katastrofa

I
Mogao je uzeti Smolčića pa Stanišića prebaciti tamo na lijevog beka. Ionako se on i Laimer u Bayernu rotiraju.

Tim više da Smolčić odgovara onome što hrv želi igrati/je igrala. Istina, bila je najava da se ide sa tri iza.

Valjda da se da Vuškoviću prilika i da se pomire sjever i jug.

Nama jednostavno fali motorike. Čak i jedan Vlašić bi meni bio kandidat za prvih 11.

M
mene je capal infarkt saki put kad bi ona mona od pongracica sla driblat va zadnjoj liniji - secan se dva puta kade bi jedna ozbiljnija ekipa bila dala gol...sreca, as ca taj lik dela ja ne znan... jos je baren jednu balu pasal u out, a on i suigrac slobodni, ono, va halubjanu bi ga za to va klupe zasadili...

V
Quote from: ispod stijena on 24.06.2026, 14:27Mogao je uzeti Smolčića pa Stanišića prebaciti tamo na lijevog beka. Ionako se on i Laimer u Bayernu rotiraju.

Ovo bi riješilo 99% problema..

Još bi i Gvardiola mogao stavit na stopera jer s njim na beku nemamo 2 kvalitetna rješenja u sredini..

Ali, neka je Dalinho zvao Jakića koji je kvalitetom ispod Smolčića i još mu je to kriva pozicija.
U svakoj mojoj pjesmi nalaziš se ti, ne mogu Rijeko tebi prestat pjevati.. 💙🤍

K
Gvardiol u Cityju ne igra čistog lijevog beka nego specifičnu ulogu prilagođenu Guardiolinom sustavu

Ne znam što je u glavi Daliću kad ga stalno forsira tamo u svom rigidnom sustavu gdje treba netko tko će ići gore-dolje uz liniju. Nepozivanje Smolčića sam već na drugoj temi komentirao prije prvenstva i upravo istaknuo ove kombinacije koje kolege spominju, a on bi ih omogućio

Heatmap Gvardiola iz sezone 24/25:

Čitam malo ove razne kalkulacije tko ide dalje, tko je ispao itd. Moram priznati da su nas ova nova pravila stvarno nagradila. Recimo u slučaju da Engleska popuši od Paname i mi od Gane po starim pravilima mi bi bili 4., a oni 3. Ovim međusobnim susretom smo mi ispred njih.
Koje je vaše razmišljanje o ovom promijenjenom pravilu?
S jedne strane je pošteno ako se gledaju međusobni susreti i time se odbacuju neke mogućnosti namještanja od strane trećih, no s druge ekipa koja možda odigra sveukupno bolje može izvisiti.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

M
Da iskomentiram isto i suđenje koje je kao i obično "pojeo VAR magare ".
VAR vidi Livakovicevo centimetarsko micanje  s linije ali zato ne vidi Messijevo (već spominjano) gaženje punim stopalom lista suparnika.
Ali ovo što ću navesti mi je još veća razina licemjerstva, pokrivanje usta Miguela Almirona zaslužuje crveni, međutim pokrivanje usta Bellinghama pri obraćanju Ganskoj devetki nije kažnjivo, bit će da je mali iz dobre obitelji.

Općenito neke sudije su zalutale na prvenstvo i za neke je i Pajač Collina.

A osobno meni, kojem je Argentina bila simpa repka, trenutno prerasta u najogavniju repku. Znači valjanje, vrištanje na svaku odluku, gestikulacija prema sucu za pokazivanje kartona nakon svakog faula.
Šupci.