Rijeka iz navijačkog kuta

Started by 🔵 D10S ⚪️, 15.04.2023, 18:55

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ako cemo gledat realno  svi ti "grafiti" su novi, a to je za ovu pricu vrlo bitno iz jednostavnog razloga. Oni ne  nastaju zato sto je netko stvarno ustasa ili slicno, oni nasaju kao odgovor sve izrazenijem napadanju lijeve politike prema bilo cemu sto je vezano za domoljublje, vjeru i ostalo sto ide s tim. Pocnimo sa hipodromom, svaki dan smo slusali razne politicare kako ce biti mrtvih, velikih incidenata, mrznje itd itd. Na kraju se desilo da na preko pola milijuna ljudi nije bio niti jedan ozbiljniji incident. Svakoga tko slusa thompsona naziva se ustasom,fasistom i ostalim krasnim epitetima, koji dolaze upravo od onih koji se navodno zalazu za slobodu govora. I trece, ti koji su to sarali, sto stvarno netko vjeruje da su oni ustase i da mrze srbe i slicno....

To je točno, šara se iz bunta, iz inata a ne jer je 15godišnjak fašist, on ne zna ni šta je to  ;D
Europa je jedino mjerilo!

04.01.2026, 20:38 #48 Last Edit: 04.01.2026, 20:39 by Silvio Dante
Ušato u se šara iz bunta, sad sam sve čuo  :svakacast:

Krasni neki buntovnici. Vidim, i u školi i u obitelji ih odgojilo na pravi način.

Vi koji vjerujete u te bajke, da je sve to odraz mladenačkog bunta, znate li vi što je pod tim u napravljeno? Da je između ostalog, da ništa više na ovom svijetu ne napravimo u sljedećih 1000 godina, za vijeke vijekova obilježilo i bacilo stigmu na kompetan hrvatski narod?

Čovječe, imaš svijetli primjer, recentnog i časnog obrambenog Domovinskog rata, a ti ideš lešinariti i valjati se u blatu najsramnije epizode hrvatskoga naroda u njegovoj povijesti.

index.yu nazove nekog katolibanom, i ovaj iz bunta ode prešarat mural u autobusnoj u Kostreni pa našprica ubi Srbina :nisamja:

Bunt aktualnom situacijom gdje nešto nije po tvom ideš rješavati odgovorima koji su relevantni toj situaciji. Tu te netko proziva za lažnog domoljuba ili ustašu jer slušaš MPT, a ti mu ideš iz bunta odgovorit tako šta nacrtaš ustaški simbol :svakacast:

A danas 15-godišnjaci itekako znaju šta je šta. Ja to nisam znao pred 15 godina, danas s obzirom na to da je to aktualnija tema nego tada (što je dodatan "uspjeh" našeg društva) je to puno lakše saznati.

Meni je veliki gušt vidjeti bilo kakav Armadin simbol, naljepnicu ili grafit. Pa čak i ove žnj grafiti artiste šta se naškrabaju na svaku drugu kantu za smeće donekle toleriram, al sve preko toga mi je dno dna. Sva ta dokazivanja, kome se dokazuješ? Slobodni smo odlučivati o svemu na civiliziranoj razini, imamo državu kakvu su starije generacije mogli samo sanjati, a i mnogi na svijetu danas mogu isto. Gledaj kako bit bolji jbt.
#navodninavijač

I
Quote from: Deba on 04.01.2026, 20:26I trece, ti koji su to sarali, sto stvarno netko vjeruje da su oni ustase i da mrze srbe i slicno....

Vjerujem da to su to ekstremno problematicni ljudi u nastajanju. Drugi su vise-manje sve napisali na tu temu. Ne radi se to iz bunta, nego jer si needuciran i nemas pojma o zivotu prije svog doba (dakle prije 2005. do 2010. jer je okvirna godina rođenja ekipe koja to radi), a kamoli o periodu NDH.

Kad si vec zagazio kod Thompsona, ono sto me kod njega strasno smeta, a i sve druge koji tog covjeka ne mogu smisliti je sto taj bez pardona kenja po svemu sto nije in-line s doktrinom njegovih sponzora, dok protiv tih istih sponzora ne smije ni pisnuti. Ono, mrzim jugonostalgicare, ali na lopovluk onih koji me financiranu sam slijepiji od Raya Charlesa. Da izade na pozornicu i kaze nesto u stilu "jebem komuniste, ali i ovaj lopovski HDZ nabijem na kurac", bio bih njegov najveci fan i pljeskao mu cijeli koncert. Ovako dok prodaje to selektivno domoljublje, moze mi se napusiti one stvari. 

A nadalje, ovoj ne-Thompson struji, smeta ekipa koja se masovno skupi iz svih mogucih dijelova svijeta, zaogrnuta hrvatskim zastavama, prodaje price o velikoj ljubavi prema drzavi, a koja se nakon tog koncerta na iducih 20 godina vrati odakle su i dosli i onda lijepo na svim mogucim izborima zaokruzuju tamo gdje pise HDZ. I to isto ces iz inozemstva raditi i njihova djeca, unuci i praunuci.

Lijepo je jednom negdje netko napisao. U Hrvatskoj, ako si protiv fasizma, placas porez, ne mrziš Srbe, ne busas se u prsa domoljubljem i bacas smece u kante, onda si komunist i jugonostalgicar.

L
Ja plaćam porez, ne mrzim Srbe, ne busam se u prsa da sam domoljub, bacam smeće u kante, ali idem i na koncert Thompsona, što sam onda ja?

I
Ti si komunjara, jugonostalgičar i agent provokator ubačen na koncert Tomsona.

Meni Thompson kao Thompson uopce nije problematican. Nasao covjek svoju nisu i zlatnu koku i gura po tome. Ne smatram problematicnim ni Thompsonovo pjevanje ni politicki angazman, na koji svakako ima pravo, cak niti njegove povike. Niti su mi problematicni oni kojima se sviđaju njegove pjesme. Dapace, glazbeni kao i svi drugi ukusi su razliciti.
Ono drugo je problem i lakmus papir svega onoga sto u ovoj drzavi ne valja.

Nisam ljevicar, ako je nekome bitno, ali to u ovoj prici apsolutno nije bitno.

Problem ove drzave je svaki onaj pojedinac koji za domoljuba smatra covjeka koji ne placa porez drzavi koju kao voli i laze na sudu o tome, ne postuje pravila i zakone drzave koju kao voli i gradi sta hoce bez ikakavih papira, ne postuje Ustav kao vrhovni zakon drzave koju kao voli, sramoti tu istu drzavu pred cijelim svijetom, prijeti legitimno izabranim predstavnicima vlasti i tako dalje i tako dalje. E, ti pojedinci su problem ove drzave i zato smo tu gdje jesmo.

04.01.2026, 22:33 #54 Last Edit: 04.01.2026, 22:41 by Vado Magnar
Quote from: Deba on 04.01.2026, 20:26...oni nasaju kao odgovor sve izrazenijem napadanju lijeve politike prema bilo cemu sto je vezano za domoljublje, vjeru i ostalo sto ide s tim.

Kao ljevičar reći ću da je to jedna od većih laži koja se uspjela prodati javnosti.
Ajmo redom.
Domoljublje: pa većina ljevičara itekako poštuje svoju državu, dapače zalaže se za poštivanje zakona, želi dobro uređeno društvo. Samo se ne kuje kao sveto hrvatstvo nego se poštuje i brani država u kojoj se živi. Nikakva glupa jugoslavija nije ni u primislima. Možda nekim rijetkim radikalnim nostalgičarima.
Vjera: neki ljevičari su vjernici, neki nisu. Ja nisam, ali sigurno neću nekome zamjerati ako mu je vjera bitna. Dapače, upravo suprotno, znam koliko je vjera bitna ljudima i poštujem osobni odabir. Ne pada mi na pamet tako što omalovažavati. Ono ŝto je bitno je da ne želim da mi se vjera nameće ili da me se smatra građaninom drugog reda jer ne vjerujem.

Ono što je ključno je ideja jednakosti, slobode i međusobnog poštivanja.

Ustaštvo je crvena krpa preko koje se ne može, bar ja ne mogu, jer su u ime te ideologije ozakonjeni rasni zakoni koji su se doveli do sramotnih stradanja.

Ima mrzitelja i na lijevici, isfrustruranih budala, bez daljnjeg, ali moliti ću, ajd bez generaliziranja.

L
Quote from: Vado Magnar on 04.01.2026, 22:33
Quote from: Deba on 04.01.2026, 20:26...oni nasaju kao odgovor sve izrazenijem napadanju lijeve politike prema bilo cemu sto je vezano za domoljublje, vjeru i ostalo sto ide s tim.

Kao ljevičar reći ću da je to jedna od većih laži koja se uspjela prodati javnosti.
Ajmo redom.
Domoljublje: pa većina ljevičara itekako poštuje svoju državu, dapače zalaže se za poštivanje zakona, želi dobro uređeno društvo. Samo se ne kuje kao sveto hrvatstvo nego se poštuje i brani država u kojoj se živi. Nikakva glupa jugoslavija nije ni u primislima. Možda nekim rijetkim radikalnim nostalgičarima.
Vjera: neki ljevičari su vjernici, neki nisu. Ja nisam, ali sigurno neću nekome zamjerati ako mu je vjera bitna. Dapače, upravo suprotno, znam koliko je vjera bitna ljudima i poštujem osobni odabir. Ne pada mi na pamet tako što omalovažavati. Ono ŝto je bitno je da ne želim da mi se vjera nameće ili da me se smatra građaninom drugog reda jer ne vjerujem.

Ono što je ključno je ideja jednakosti, slobode i međusobnog poštivanja.

Ustaštvo je crvena krpa preko koje se ne može, bar ja ne mogu, jer su u ime te ideologije ozakonjeni rasni zakoni koji su se doveli do sramotnih stradanja.

Ima mrzitelja i na lijevici, isfrustruranih budala, bez daljnjeg, ali moliti ću, ajd bez generaliziranja.
Kako gledaš na poruke koje su se promovirale na tzv.antifašitstičkom skupu gdje se poziva na nove jugoslavenske asocijacije itd.? Da li smatraš da tim porukama nije mjesto na takvom skupu, jer je na kraju ispalo da to nije antifašistički skup već skup jugonostalgičara i komunista, te pozivanje na stvaranje nove jugoslavije

Quote from: TIR on 04.01.2026, 10:45...
P.S. nikad neću shvatit veličanje ustaštva u gradu i općenito dijelu Hrvatske kojeg je taj isti režim mirno prepustio Talijanima. :nisamja:
Dakle nismo ništa bolji od Dalmatinaca/tovara/splicana kojima se smijemo kako su jadni sa svojim ustastvom...? I podbacimo im cetnike s Peristila kad god možemo...?

Quote from: LenRi on 04.01.2026, 22:45Kako gledaš na poruke koje su se promovirale na tzv.antifašitstičkom skupu gdje se poziva na nove jugoslavenske asocijacije itd.? Da li smatraš da tim porukama nije mjesto na takvom skupu, jer je na kraju ispalo da to nije antifašistički skup već skup jugonostalgičara i komunista, te pozivanje na stvaranje nove jugoslavije

Kao glupe. Nije im mjesto na takvom skupu.

Jedno je antifašizam, a nešto sasvim drugo Jugoslavija ili neka slična priča.

L
Quote from: Vado Magnar on 04.01.2026, 22:57
Quote from: LenRi on 04.01.2026, 22:45Kako gledaš na poruke koje su se promovirale na tzv.antifašitstičkom skupu gdje se poziva na nove jugoslavenske asocijacije itd.? Da li smatraš da tim porukama nije mjesto na takvom skupu, jer je na kraju ispalo da to nije antifašistički skup već skup jugonostalgičara i komunista, te pozivanje na stvaranje nove jugoslavije

Kao glupe. Nije im mjesto na takvom skupu.

Jedno je antifašizam, a nešto sasvim drugo Jugoslavija ili neka slična priča.
Da, ali takve poruke su se promovirale na tim skupovima, čak bih rekao da su iskoristili antifašizam da bi veličali komunizam i pozivali na stvaranje nove jugoslavije. Problem ljevice u Hrvatskoj je nepostojanje hrvatske ljevice, ova mainstream ljevica (možemo) je jugoslavenska ljevica. To je i jedan od razloga što će HDZ još jedno vrijeme vladati. Nadam se da će u budućnosti stasati mladi ljudi koji će moći voditi lijeve stranke bez da su opterećeni komunizmom i jugoslavijom.

04.01.2026, 23:20 #59 Last Edit: 04.01.2026, 23:22 by Vado Magnar
Tko je promovirao Jugoslaviju na tim skupovima? U Rijeci ju je nosio lik iz RF - Radničke fronte koji nije imao nikakve veze s organizacijom skupa.

Što se tiče Možemo ta stranka nema nikakve, ali baš nikakve veze s Jugoslavijom ili onime što nazivaš jugoslavenskom lijevicom. Ako netko u Hrvatskoj predstavlja tako što onda je to možda RF koji brane nešto nalik komunizmu. Možemo - ne.

Ono ŝto mene osobno smeta je što se priča o zastavi i dva natpisa iz Zagreba koje su nosili neki marginalci, a zaboravlja se zašto je uopće došlo do organiziranja antifašistiĉkih skupova: rast nasilja koje proizlazi iz mržnje prema drugačijem.

Na kraju krajeva i Rijeka je "lijepo" pokazala da ima pojedinaca koji u ime "domoljublja" zazivaju vraćanje nekog ideološki posve krivog režima: ustaškog. Koji tjeraju one koji misle drugačije ili se umjetnički drugačije izražavaju.