2.pretkolo KL Derry City-Rijeka 19.30h 2.utakmica

Started by Rodney87, 29.07.2026, 09:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

I
30.07.2026, 21:44 #75 Last Edit: 30.07.2026, 22:24 by Istegnuće kralježnice
Nemam pojma koji smo ispod crte, niti koliko nam nedostaje, ali ako sam dobro pohvatao, na utakmicama:

Beitar Jerusalem - AEK Larnaca treba nam ispadanje AEK-a (trenutno 3-3 ukupno, igraju se produzeci) ---> OSTVARILO SE

Ludogorets - Hapeol, treba nam ispadanje Ludogoretsa (trenutno 4-2 za Hapoel) ---> OSTVARILO SE

FCSB i Sheriff su izletili, sto je dobro. Dobro je i da je Pafos izbacio Hajduk, jer bi ispadanjem u KL Pafos uletio ispred nas s vecim koeficijentom.

Mittyland je ispao od Besiktasa iz EL i upao u KL sto nam ne pase jer ima veci koeficijent od nas, Besiktas bi imao manji.

Ne bi nam pasalo ispadanje Anderlechta od Hammarbya iz EL u KL s obzirom na veci koeficijent Anderlechta (trenutno 4:2 ukupno za Anderlecht) ----> OSTVARILO SE

Nadamo se:

da bi Cherkasy mogao izbaciti Gent u Belgiji (trenutno ukupni rez 0-0)

Paksi izbaciti Panathinaikos (trenutni ukupni rez 4-3 za Panathinaikos). ----> NIJE SE OSTVARILO

I
Sasvim ok. U drugom smo imali par dobrih priika, miran posjed, a oni osim slobodnjaka ništa. Dobro, derry nije Ilves😀

Idemo dalje to je sad najbitnije. Nije to nešto bilo vau ali drugo poluvrijeme bolje od prvog. Da, kvalitete nedostaje.
Volim grad koji teče

I
Vidio sam jednu čvrstu, discipliniranu igru sa minimum minimuma rizika.

Ono što mi se najmanje svidilo je previše lopte u posjedu Majstorovića. Znam da je kapetan i da je zacementiran, ali volio bih pojačanje na stoperu koji zna igrati loptom.

Barcu je očiti izričito zabranjena duga lopta i bilo kakva sloboda u igri što je dobro jer se zna zaigrati, a pri dolesku je napomenuo kako mu je duga lopta forte. Netko je primijetio da možda i nije.

Oni prekidi na sredini i kada protivnik uzima loptu, kao po nekakvoj dresuri svi igrači odmah zauzimaju poziciju, nema šetkanja, trčkaranja i ispadanja iz linija.

Od onh pod lupom/povečalom.

Odlična utakmica Jankovića - trkački, taktički , pozicijski. Ona dva pokušaja prema golu nisu trećeligaška ,ali su kadetska. Poslije su ga i pluća izdala.

Todorović. Napisao sam već da je meni pojam golmana Oliver Kahn i da su golmani stvar karaktera. Meni mali Aco ima karakter. Ja bih ga pustio da  bude prvi, ne samo radi onog zicera,nego radi karaktera.

Minus bih dao Oreču, dosta nesiguran.

Sve skupa se činilo da igramo koliko treba, niti u jednom trenutku se nisam zatresao dok sam gledao tv prijenos. Znači - rutinski.

Quote from: ispod stijena on 31.07.2026, 08:55Vidio sam jednu čvrstu, discipliniranu igru sa minimum minimuma rizika.
Trener intimno upoznat s objektivnim mogućnostima ekipe i vodi ju u skladu s time...

Zadnji put viđeno u jesen 2019.
💙🤍

A dobro bilo je prilagođavanja i ostalih trenera u međuvremenu, ali pošteno, relativno malo.
#navodninavijač

Quote from: TIR on 31.07.2026, 09:45A dobro bilo je prilagođavanja i ostalih trenera u međuvremenu, ali pošteno, relativno malo.
Nekih prilagođavanja je bilo, da... Jakir je to bio dosta dobro posložio.

Ajme kad se sjetim svađe na starom forumu... Rožman je forsirao da se napad gradi od Pandura i koliko je kikseva napravljeno na konto toga, koliko totalno nepotrebno primljenih golova.

Neki su na to svršavali, njima je 0:0 bio poraz, a 2:2 pobjeda...

Matematika te na kraju uvijek spusti na zemlju.

💙🤍

Jučer su sa Zrinjskim on, Lagumdžija, Petar Mamić i nesuđeni Ćuže+Čavar ispali od Islanđana.
Rožica u 34 europske utakmice ima 13 pobjeda, od toga ih je 5 ostvario u Domžalama 17/18. Od tada slobodan pad.
#navodninavijač

Nije bilo baš najsjajnije jučer. Loše smo otvorili, nekako dekoncentrirani, Todorović nas maestralnom obranom izvukao i onda poklon Derry koji je DAA lijepo iskoristio. Nije mi se svidjelo što smo bili spori u rješavanju lopte ali ajd - preživjeli smo.
Derry nije neka jaka momčad ali nije imaju nešto. Nisu nas nešto posebno stisnuli, ali su bili kao neke osice, brzi u stvaranju pritiska uz brojne male faulove. A imaju i onog Duffya koji nam je radio dar-mar. Baš dobar igrač.
Mi smo stvorili dosta prilika, ali realizacija nam je slaba. I DAA, i spomenuti Janković, ali i Fruk i Gojak su bili raštimani. Da su bili precizniji završilo bi to u hendikepu. Ali i ovako je sasvim ok.
Nešto se vidjelo i od Devetaka koji je nekoliko puta lijepo probio lijevu stranu, dok je Oreč proradio tek u smiraju utakmice.

Uglavnom, puno je tu još posla za Keka i vjerujem da ćemo s vremenom biti bolji.

Duffy da je mrvicu mlađi bi nam legao kao budali šamar.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Pošto sam pogledao veliku porciju obje utakmice Derrya i CSKA, mogu samo reć da smo ih ubili totalno, nismo im dopustili u 180 minuta skoro ništa izuzev onog skidanja Fruka u prvoj, obrani Alekse i one stative iz slobodnjaka.
Puno više su pokazali protiv CSKA koji je btw. izbacio Qarabaga, dakle nije riječ o ne znam kakvoj ekipi.
Mane svi znamo i di se treba po pojačanja, ali kad se to još malo uštima bit ćemo ako ništa drugo BETON iza.
Btw. Ono glupo povlačenje Oreča na kraju prvog poluvremena me dovelo na rub živčanog sloma, ispred suca u nikakvoj opasnoj situaciji potežeš čovjeka za dres i razvlačiš ga pol metra od suca.
Pa do kad više jebemu mater blentavu.
Prošle godine isto onaj glupi penal protiv Shelbourna.
Ante Oreč je princ glupih faulova.

Daleko od toga da to nije bio Big Dumb Dumb potez, i daleko od toga da jucer nije bio los, al svakako nije prime offender. Imamo bar 5 zevzeka koji grabe ko Đuro S. Zlikovski za igracem kad ih prodju.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

I
Quote from: TIR on 31.07.2026, 10:25Jučer su sa Zrinjskim on, Lagumdžija, Petar Mamić i nesuđeni Ćuže+Čavar ispali od Islanđana.
Rožica u 34 europske utakmice ima 13 pobjeda, od toga ih je 5 ostvario u Domžalama 17/18. Od tada slobodan pad.
Je, al gledao sam 2 poluvrijeme. Bilo je umijece ispasti. Mislim da su imali 35 udaraca na gol i bilbija falio penal, bas bad luck