3.pretkolo KL Rijeka-Ilves 20.45h 1.utakmica

Started by Snowcrash, 06.08.2026, 12:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

S
Za uvod u današnju utakmicu, evo malo o suparniku;

Nakon 18 odigranih kola Ilves je na 9. mjestu s 22 boda (6 pobjeda, 4 neriješena, 8 poraza) i gol-razlikom 29:31.
Napad je solidan (29 golova, među boljima u ligi), ali obrana i nije najbolja (31 gol). Kod kuće su relativno jaki, dok su u gostima znatno slabiji. Trenutno su u donjoj polovici tablice i bore se za ulazak u gornju šesticu (Championship round). Sezona je ispod očekivanja – klub je u prošlim godinama bio bliže vrhu, a sada se više fokusira na preživljavanje u sredini tablice.

Konferencijska liga (kvalifikacije)
Ilves je do sada napravio dobar europski put:

1. kolo: protiv Differdangea (Luksemburg) – 0:0 u gostima, 3:1 kod kuće → prolaz.
2. kolo: protiv Stjarnana (Island) – poraz 0:1 u gostima, zatim 2:1 kod kuće nakon produžetaka (ukupno 2:2), pa pobjeda 5:4 na penale → prolaz.

Ilves pod trenerom Camilom Speranzom najčešće igra u formaciji 3-4-2-1. To je sustav koji se ponavljao u većini utakmica ove sezone (npr. protiv SJK-a, KuPS-a i u europskim dvobojima).

Obrana: tri središnja braniča (često Väisänen – Rale/Miettunen – Kumpu ili slično).
Krila: visoki wing-backovi (Wallius i Pettersson/Bamba) koji daju širinu.
Vezni red: dvostruki pivot + dva ofenzivnija veznjaka (Popovitch, Kilo, Multala).
Napad: dvostruki "desetka" + središnji napadač (Kanga + Hytönen ili Riski).

Ilves dolazi kao jasan autsajder (tržišna vrijednost momčadi višestruko manja) i u gostima je danas. Stoga se očekuje kompaktan, discipliniran i defenzivno orijentiran pristup:

Niski/srednji blok
Neće se otvarati. Cilj je suziti prostor Rijeci, posebno u središtu gdje Kekovi igrači (Dantas, Fruk, Gojak, Janković) vole igrati. Wing-backovi će se spuštati u zadnju petorku kad je Rijeka u posjedu.

Tranzicije kao glavno oružje
Ilves je u Europi pokazao da zna izlaziti u brze kontre (posebno protiv Stjarnana). Ključni igrači za to su Jardell Kanga (najopasniji napadač) i Jesse Kilo. Tražit će duge lopte ili brze kombinacije nakon osvojenih lopti.

Prekidi
Finska momčad je opasna iz prekida. Visoki braniči i Kanga su ugroza iz kornera i slobodnih udaraca.

Taman ekipa po našem guštu, bez pravih krila 🙌
3 razlike minimum dobivamo

Romb?  :bo:

You cannot view this attachment.

Još, jedino, možda, Puljić umjesto Gojaka pa onda Fruk na 10ku i Janković na 8cu
Ex "Radeljić enjoyer"

Nema šanse.
Kek koji forsira igru preko strana i traži okomitost i bekova i krila, nema šanse da će se igrat uska formacija ikad dok je on trener.
Probali smo taj romb pod Sanchezom protiv Ždralova pa dok se u drugom poluvremenu nije promjenila formacija nismo im gol mogli zabiti.

Aleksa
Oreč Majstor Branco Devetak
Dantas Pavić
? Fruk Janković
Adjei

Sad je jedino pitanje ko će biti na desnom krilu. Gojak mi za ovu utakmicu nema baš smisla, Vignato bi bio idealan ali znamo svi sagu sa njim. Možda čak mi je nekako prvi pick Lasickas, kao neka nagrada za odličnu predstavu protiv Rudeša. On i Oreč desno čak i ne djeluje tako loše, malo da se rastegnu Finci.
Treća opcija je Gaby pa da se on i Janković mjenjaju lijevo desno pošto su oba dvoje neopasni na desnoj strani.

Nadam se samo da ih nećemo zabiti u njihovih 16 i onda sami sebe onemogućiti u prolazu do gola. Prošlu protiv Rudeša se vidjelo lijepih prolaza do korner linije pa povratne nazad (kao u ona dobra stara vremena ;) ) Nadam se našoj rastrčanosti, križanju napadača i prolasku bekova iza krilnih igrača uz širenje njihove obrane u širinu.
Ono što je bitno treba odmah pokazati tko je gazda na Rujevici. I ne zaboraviti što je i Kek na presici istaknuo igra se nakon ove još 90 minuta.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Quote from: NdockytovaLinijaKretanja on 06.08.2026, 13:40Nema šanse.
Kek koji forsira igru preko strana i traži okomitost i bekova i krila, nema šanse da će se igrat uska formacija ikad dok je on trener.
Probali smo taj romb pod Sanchezom protiv Ždralova pa dok se u drugom poluvremenu nije promjenila formacija nismo im gol mogli zabiti.

Aleksa
Dantas Pavić
? Fruk Janković
Adjei

Sad je jedino pitanje ko će biti na desnom krilu. Gojak mi za ovu utakmicu nema baš smisla, Vignato bi bio idealan ali znamo svi sagu sa njim. Možda čak mi je nekako prvi pick Lasickas, kao neka nagrada za odličnu predstavu protiv Rudeša. On i Oreč desno čak i ne djeluje tako loše, malo da se rastegnu Finci.
Treća opcija je Gaby pa da se on i Janković mjenjaju lijevo desno pošto su oba dvoje neopasni na desnoj strani.
A možda i malo luda kombinacija ubacivanja Adua na krilo i puljketa na špicu. Lasickas je za mene prva opcija tu ali ipak...
Ex "Radeljić enjoyer"

Vječni pesimist u meni kad je Rijeka u pitanju ipak smatra da ćemo ove riješiti bez nekih većih problema...

što se tiče postave mislim da je jedina dvojba Lasica ili Oreč i eventualno Rukavina - Gojak, ostalo mislim da se neće previše dirati...

Nekih 3:0 za nas..
Nama je Rijeka sve mi živimo zbog nje

S
Quote from: D2 on 06.08.2026, 13:52Nadam se samo da ih nećemo zabiti u njihovih 16 i onda sami sebe onemogućiti u prolazu do gola.

Neće bit potrebno nikoga zabijat.
Kontra trenerskoj izjavi, da se nisu došli branit, Ilves se u gostima uvijek postavi u autobusnu 5-4-1 formaciju i kaotično brani svojih 30 m.

Quote from: Snowcrash on 06.08.2026, 14:41
Quote from: D2 on 06.08.2026, 13:52Nadam se samo da ih nećemo zabiti u njihovih 16 i onda sami sebe onemogućiti u prolazu do gola.
Neće bit potrebno nikoga zabijat.
Kontra trenerskoj izjavi, da se nisu došli branit, Ilves se u gostima uvijek postavi u autobusnu 5-4-1 formaciju i kaotično brani svojih 30 m.
Znači, nostalgija HNL i filozofija kako se ostaje u ligi s pobjedom doma i remijem vani. 8)
Bez obzira stoji ono moje o širenju po bokovima, ali ne bih odustao ni o širenju po dubini. Nije isto protivnik u širini 25 ili 40m. ;)
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

S
Quote from: D2 on 06.08.2026, 15:08Znači, nostalgija HNL i filozofija kako se ostaje u ligi s pobjedom doma i remijem vani. 8)
Bez obzira stoji ono moje o širenju po bokovima, ali ne bih odustao ni o širenju po dubini. Nije isto protivnik u širini 25 ili 40m. ;)

Zatvori svoju polovicu terena, udavi suparnika, a onda na dve-tri duge lopte zabij golove.
Sreća je da Ilves, za razliku od nas ili HNL klubova, nema tu potrebnu disciplinu - u svim linijama su prilično brljavi, dijelom zbog mladosti, dijelom zbog kvalitete. Ponekad ispadnu iz svih formacija i izgleda ko da imaju 11 Legba na terenu.  ;D
Ako završi ispod +3 za nas danas, to će više govorit o našim slabostima, nego o njihovoj kvaliteti.

Quote from: SamoMesarskiNogomet on 06.08.2026, 14:40
Quote from: NdockytovaLinijaKretanja on 06.08.2026, 13:40Nema šanse.

Aleksa
Dantas Pavić
? Fruk Janković
Adjei

A možda i malo luda kombinacija ubacivanja Adua na krilo i puljketa na špicu. Lasickas je za mene prva opcija tu ali ipak...

To sa Aduom desno je i bio probavao na pripremnim i to je opcija.

Slijep i gluh bi pogodio postavu
Ex "Radeljić enjoyer"

Quote from: SamoMesarskiNogomet on 06.08.2026, 19:35Slijep i gluh bi pogodio postavu
Možda da probamo gađati koliko će Kek napraviti izmjena tokom utakmice.

Quote from: Monarh on 06.08.2026, 19:52
Quote from: SamoMesarskiNogomet on 06.08.2026, 19:35Slijep i gluh bi pogodio postavu
Možda da probamo gađati koliko će Kek napraviti izmjena tokom utakmice.
3