SHNL 3.kolo Varaždin - Rijeka nedjelja 16. 08. 2026., 18:30h

Started by D2, 14.08.2026, 10:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Quote from: Fornax on 16.08.2026, 19:24Gledam snimku prvog gola. Netko će kriviti trenera za ovo.

Pa je, kriv je. Šta mu startaju retardi.

Dantas je do jucer bio najbolji igrac uz Fruka, danas je retard? Ajde dobro.
Inace, da malo prokomentiram taj gol. Lopta iz outa, Pavic u skoku daje u sredinu malo nespretno ipak. Prva greskica - Dantas je trebao stajat koji metar blize, ali ajde, to je minoran problem i lako ovako sad post festum. Drugo, ne ide u duel. I to shvacam jer ipak je ovaj dupli od njega. Ali onda ostane "s krive" strane lopte. E, to jedan igrac njegovog kalibra vec ne bi smio. OK, ne ides u duel, ali daj se onda pomakni 2-3 metra prema svom golu i sprijeci progresiju napada, a ne ispast kao ratkapa.
Druga stvar - Zivkovic stoji i gleda kao tele u sarena vrata dok Pavic skace lopta ide u sredinu. I tek onda skuzi joj pa moj igrac ide u kontru. I nekako stize, ali ga ovaj opet predribla bez problema. Tu je vjerojatno Majstorovic trebao ici u dupliranje i stat blize s obzirom da nema drugih Varazdinaca, ali opet lako je ovako post festum. Nakon centarsuta, gol vise realno nije bio branjiv - centarsut je savrseno tajmiran i pogođen, lopta dovoljno daleko od Majstorovica i Barca, a Devetak je inferioran u tom skoku. Mozda je mogao napravit korak prije i skocit i barem omest protivnika, ali ne krivim ga puno tu. Po meni Dantas 65%, Zivkovic 35% kriv za gol.

Ali ono sto je fascinantno je pogledat gol sa strane Varazdina. Dakle kretanje Tavaresa - on krece u sprint dok lopta ide u sredinu. Probavam zamislit Jankovica i Gojaka kako naprave istu kretnju i jednostavno ne mogu. Drugo, probavam zamislit da okrenu branica u 2 sekunde i pogode napadaca u trepavicu i opet ne mogu.
Vrlo je jednostavno, nama fali kvalitete u prednjoj cetvorci i tocka. Dantasu se ovo nece ponavljat, ali to da smo mi bezopasni napred je nesto sto se ponavlja otkad je otisao Pasalic.

Quote from: Snjesko on 17.08.2026, 09:28Dantas je do jucer bio najbolji igrac uz Fruka, danas je retard? Ajde dobro.
Svaka čast, Snjesko. Svaka čast!  :svakacast:

💙🤍

"Što se mene tiče, vidi se da se momčad diže, da igra sve bolje i ne dvojim da će sve to uskoro sjesti na svoje mjesto."
-- DM, 10.08.2022.

Quote from: Fornax on 17.08.2026, 08:01Prodaja je propala u fazi gdje cijena već odavno nije tema.

Jesu li to neke insajderske, koje nisu poznate svima?

Prodaja može propasti u due dilligence fazi kad se vidi u knjigama da klub ničim ne može opravdati cijenu koju su izvjesili.
Bilance su javne pa je teško sakriti nekakve kosture u ormar.

Ono Miškovo o garancijama da slijedeći vlasnik mora klub dignuti na višu razinu, možeš objesiti mačku o rep. Kad dođe kupac koji će keširati lovu, Miško će isprazniti kancelariju na Rujevici tako brzo da će se kolektiv pitati kako je to moguće.

A s obzirom da mu je tu parkirana otpremnina od Volpija, lako moguće je da svoj minuli rad cijeni malo više od tržišta .

Ako imaš neke dodatne informacije, slobodno gukni golube.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

D
Propalo je u zadnjij fazi jer oni nisu htjeli preuzeti rizik da se 70% financiraju od transfera i samostalnog rada. Zato je i išao nagli skok cijena jer se time pokušao omjer umanjiti. To je info iznutra koja je sigurno točna. Glavni problem je bio da amer ne kupuje stvari koje mu daju rizik veći od x. Mi smo bez sponzora x^2.
Miskovic je trebao ostati sljedecih 5 godina, to je bio dogovor, i to je bila ta garancija nazovi

Quote from: Kostrena on 17.08.2026, 08:55Dobro, ajde nije sve izgubljeno

Ovo mi je ipak najdraži upis od sinoć. Da nije sve izgubljeno nakon kiksa na gostovanju gdje smo zadnju pobjedu ostvarili 2022. godine. Gospa je bila pred 2 dana, vi bi gasili sezonu? :sta:

Ajmo probat bit kritični koliko treba (a treba, prema skoro svima ovaj put!), al ipak jednim okom gledat dalje od posljednje odnosno sljedeće utakmice.

Provjetrit će se kao i obično, nadam se prekrižit neke glave koje su tu godinama a puna mi ih je kapa i vjerujem nisam jedini, i s vremenom se očekuje napredak u napadu.
#navodninavijač

Quote from: D2 on 17.08.2026, 09:07Vidio sam Keka koji nije zadovoljan, a to znači da nam je Kek gladan.
Vidio sam u nekim trenucima opet Rijeku koja zna sakriti loptu i Rijeku koja zna oduzeti loptu. Rijeku koja kad se malo promiješaju karte, kad Kek još bolje upozna igrače može i hoće bolje.
Da dobit ćemo sigurno još kojeg igrača, no igru ćemo dobiti samo radom i treninzima. Zato ne želim i neću da se već baca koplje u trnje i dižu bijele zastave predaje. Rijeka će biti bolja.
Idemo dalje, jer sutra je novi dan!

Kek je gladan, ali pitanje je hoće li mu struka do kraja prijelaznog roka nabaviti koji pošteni komad mesa ili će nastaviti raditi s ovim kostima za juhu koje sad ima.
S obzirom da skoro svakodnevno radi s ovim dečkima već 2 mjeseca i da se praktički od proljeća znalo da će preuzeti klub, koliko mu još vremena treba za upoznati igrače?

A ekipa je već dovoljno dugo zajedno da se mogu paliti crvene lampice prije nego bude prekasno. Napredak u igri je minimalan i Varaždinci su prilično dobro razotkrili veliki dio slabosti ovog rostera.
Druga polovica kolovoza je i sad se trebaju paliti lampice, dok struka još može dovesti neko vatrogasno rješenje. Ako će čekati još mjesec dana, pod krinkom upoznavanja i uigravanja, bit će kasno.
Onda će nas čekati teška i kišna jesen, čiji kraj Kek možda i neće dočekati.

S
Quote from: Fornax on 17.08.2026, 08:15Ne pišite gluposti. Mišković nije tuljan koji ne razumije tržišne vrijednsti. Jebote, self-made milijunaš.

Nisam paranoik, ali pišeš u množini, pa pretpostavljam da si jednu glupost pripisao i meni kad sam spomenuo prodaju Fruka.

Mišković; tuljan ili pešekan, jež ili lav, štogod bio, nije dobro centrirao prodaju Fruka. Ni po tajmingu, ni po iznosu. Lako za to što ja pišem, ali pogledaj malo Frukovu nadrkanu facu, tu grimasu i taj grč na licu ne skida od proljeća.

Quote from: deo123 on 17.08.2026, 09:56Propalo je u zadnjij fazi jer oni nisu htjeli preuzeti rizik da se 70% financiraju od transfera i samostalnog rada. Zato je i išao nagli skok cijena jer se time pokušao omjer umanjiti. To je info iznutra koja je sigurno točna. Glavni problem je bio da amer ne kupuje stvari koje mu daju rizik veći od x. Mi smo bez sponzora x^2.
Miskovic je trebao ostati sljedecih 5 godina, to je bio dogovor, i to je bila ta garancija nazovi

A trebala mu je dubinska analiza da to uvidi?
Jebote, Pero Perić iz Jurdana može provjeriti javno dostupne dokumente i iščitati tu činjenicu. Sad će mi netko reći da je taj fond tu došao naslijepo bez ikakve uvodne analize i krenuo u pregovore, pa su ostali neugodno iznenađeni kad su vidili da klub nema stabilne prihode. Nisu baš ni oni tako naivni.

Kako je taj scenarij izgledao?
Howdy neighbour, mi bi kupili vaš klub, ali ne znamo apsolutno ništa o njemu. Što mi možete reći?

J
Nema varaždin bolje igrače nego su uigraniji i prava su tranzicijska momčad. Njima je svaka lopta iz prve prema naprijed, nama unazad nakon deset dodira. Jedan od razloga je što mi imamo loptu na postavljenu obranu, a oni su u polukontri. Drugi razlog je što mi glumimo frajere koji dominiraju posjedom, a njih boli kurac za posjed. Vidjeli smo atomski varaždin protiv jabloneca kako ne može stvorit šansu protiv bunkerčića.

D
Svi znaju da su transferi bitni ali ne da je samo 30% troškova pokriveno. Tek kad snimiš I vidis da ti lokalna zajednica daje skoro pa nista, da je održavanje objekta xxx, da te košta određeni dio kredit za objekt itd onda shvatiš di si. Taman je i vitezovima bio određeni nemir u poslovanju zbog Donaldeeee i jedni sa drugim ali iskreno naših 70% ljudi je uvjereno da on tamo dobiva milione, i da samo mulja papire, dok ne napravis pravu analizu nemaš pojma sto je realno sto ne.

D
Quote from: Johnson on 17.08.2026, 10:12Nema varaždin bolje igrače nego su uigraniji i prava su tranzicijska momčad.

Mamut, Tavares, Canjuga bi sad ušli u prvih 11 odmah. Puncec a čak i Mladenovski vs. Barco meni uopće nije upitno tko je u prednosti. Jedino di smo u teoriji jaci je Fruk/Dantas/Pavic s time da se vezna linija Dantas Pavic nije do sada nikome nametnula na način da drobi protokom lopte ili nekim cudesnim loptama...

Jučer gledam Pavicica sa Hajdukom i mislim se bože pa on je zadnji koji je znao probiti sa 50m do 20 direktno

Quote from: Johnson on 17.08.2026, 10:12Nema varaždin bolje igrače nego su uigraniji i prava su tranzicijska momčad. Njima je svaka lopta iz prve prema naprijed, nama unazad nakon deset dodira. Jedan od razloga je što mi imamo loptu na postavljenu obranu, a oni su u polukontri. Drugi razlog je što mi glumimo frajere koji dominiraju posjedom, a njih boli kurac za posjed. Vidjeli smo atomski varaždin protiv jabloneca kako ne može stvorit šansu protiv bunkerčića.

Da mi slijedeće 3 sezone krenemo igrati ovaj tranzicijski bunkeraški nogomet kao Varaždin, pol tribina bi zapalilo klub.

Ja sam miran jer ni nisam očekivao nešto ekstra od nas.

Koliko god će neki zamjeriti, naša prilika je da ispadnemo iz Europe. Jednostavno ne vidim kako ova ekipa može igrati na 2 fronta.

Po viđenom, mogla bi biti teška sezona. Mi smo ipak Rijeka, i upravo zato naš skalp drugima puno znači. A nudimo se. Jučer VŽ igra na svojim krajnjim obrtajima, sljedeći vikend Istra, njima smo crvena krpa, još nam dolaze nakon Europe.

Do sada što sam vidio, pol lige igra brže od nas, jednostavnije. Ako uzmemo veliku trojku, Ri/Din/Haj, ostalima je naš skalp najlakše skinuti, a njima vrijedi jednako. Uzmimo da je Osijek krenuo odlično, i da mu se teško može i 3. sezona zalomiti da su u kurcu, biti će zanimljiva sezona za borbu u vidu mjesta koje znače "nagradu igračima, radnoj zajednici i navijačima".

Dodatno moram reć da me Kek dosta iznenadio slabom pripremom jer je on u pravilu znao igrati na rezultat.

Ispao je naivan tu, jer je postavio standardnu momčad, standardnu formaciju, standardan stil igre s posjedom lopte i neprobojnim bekovima, te usudio bi se reći još neprobojnijim krilima, a užasno sporom užom obranom. Sve kao naručeno za Varaždin. Ja sam očekivao da ćemo se lagano povući pa bar na taj način pokušat iskoristiti Rukavinu, Adu-Adjeija, te donekle Gojaka i Jankovića. Ovako, pogotovo vidjevši kako smo slabi u završnici (što traje još cca od odlaska Pašalića), ta naša nemoć na dupli blok je bila tužna za gledati, a otraga pista za Mamića, Latkovića, Tavaresa pa i Mamuta koji su individualno vjerojatno i duplo brži od čitave naše defenzivne četvorke, što je također već višegodišnji problem.

Oba gola su strahovite individualne pogreške, prvi Živkovića koji od centra gleda i trčkara za Tavaresom, a onda mu i pokloni centaršut, odnosno Rukavina no comment mlataranje u skoku, jer je Mamić povukao Živkovića u sredinu. Živković zapravo jedna od najslabijih defenzivnih partija već dulje vremena, uz navedeno još je dvaput procurilo po njegovoj strani. Pokraj Lasickasa pa i Bodetića koji je igrao desno u par navrata, zaista apsurdno loš i neshvatljiv odabir sastava.

Očekivao sam više od Keka, od rezultata iskreno i ne, znajući da ni po čemu ovo nije momčad koja će završiti na 60+ bodova ove sezone, a Varaždin je jedan od klubova s kojima muku mučimo već godinama.
#navodninavijač

I slazem se da je Barco par puta nespretno reagirao u prvih par utakmica (tko nije?), ali Barco je trenutno nas najbolji stoper, tko god sta mislio. S obzirom sto smo vidjeli od Zivkovica, uz lijevog beka, ja bi doveo stopera desnjaka.
Jucer je Varazdin takticki pustao Majstorovica da vodi igru, a Barca su zatvarali i to je u kombinaciji sa Zivkovicem na beku bila katastrofa.