SHNL 3.kolo Varaždin - Rijeka nedjelja 16. 08. 2026., 18:30h

Started by D2, 14.08.2026, 10:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

S
Quote from: TIR on 17.08.2026, 18:04
Quote from: SandroB on 17.08.2026, 16:48Nije mi jasno gdje neki vide tjeranje Keka nakon par kola

Ovo su sve komentari s 20+ lajkova na fb objavama na poluvremenu i na kraju VŽ:

.......

OK... ja sam striktno mislio - ovdje. Nemam vremena baš nešto češljati sve tekstove. Danas slučajno malo više visim...

S
Quote from: Zelko Maler on 17.08.2026, 16:53
Quote from: SandroB on 17.08.2026, 16:48Nije mi jasno gdje neki vide tjeranje Keka nakon par kola. Ali meni je već puna pipa i svetih krava, sorry. OK, nekojmo ga napadat bez razloga (prije vremena), ali nemojmo ni Livaju od njega raditi. Livaju u očima prosječnog Hajdukovca, da ne bude zabune.

Pa sam Kek je priznao da je usr'o stvar jučer. Nakon što smo mi ovdje pisali da mu je prva jedanaestorica izgubila još na Grobniku. Jesmo li mi bili pregrubi i prežestoki kritičari, ili nam je kritika imala smisla, ako je falingu priznao i Kek. Ta falinga je teška tri boda. Ne baš zanemarivo, ako smo odigrali samo dvije utakmice prvenstva. Nek' se prikače još negdje tri boda u dva, tri navrata i mo'š se slikat.

Kek je priznao da je usro jer je vjerovao nekom igracima, a ne da je on usro.
Za mene je on svetinja, jbg.
Zelim ga tu 3+ godine taman da prve dvije godine bili 5.u ligi

E jbg, majstore... žešća filozofija. Vjerovao je nekim igračima kojima nije smio vjerovati, jer je jučer shvatio da im nije smio vjerovati. On ih trenira, ali ne da je on usro, nego je usro zbog toga što je vjerovao onima kojima nije trebao vjerovati. Zgodno.

Znaš što ću ti reći... već sam nešto slično napisao na ovom forumu - volim Keka, između ostalog zbog toga što nam se davno uvukao pod kožu i zadužio nas je, nema sumnje. Ali, za razliku od tebe, ne volim idolopoklonstva, božanstva, "svetinje", slijepu ljubav i slične pojave.

Ma nije do Keka, kao što nije bilo ni do Sančeza. Sve je to u 5 deka, imaš igrače kakve imaš. Ekipa je van balansa.

Primjerice, imaš tog Adua. Koja je njegova kvaliteta? Ajmo reći određena brzina. I kako mi igramo? Sporo. Zašto? Jer nam je veza spora. Pavić, Gojak, Ćubelić, Dantas... realno, nisu igrači koji će proći 2 suparnika i napraviti višak.

Već opjevana krila, niti brzine u njima , niti sposobnosti driblinga. Spominje se u prijašnjim postovima kako je Šafarić pustio Majstora da vodi igru. Pa kad je vidio našu desnu stranu, Živković -Gabi, normalno da je kanalizirao igru prema tamo jer ima Tavaresa na toj strani, i htio je tamo loptu.

Neke osnove se uče u pionirima. Ako protivnik ima opasno krilo, onda to krilo ne želiš blizu svoga gola. Blizu svoga gola ga nećeš imati ako tvoj bek odlazi visoko u protivničku polovicu, tada ga to krilo mora pratiti. Mi sa Živkovićem i Gabicom u sastavu smo servirali pladanj sa bodovima Šafariću.

Nebi Barca još uzimao na zub, puno tu više problema radi Devetak uz kojeg on igra pa pokušava ispraviti i njegova sranja.

Quote from: deo123 on 17.08.2026, 17:20Navodno da Varazdinu prvih 14-15 ima jednake plaće kao Rijeka? To je interesantno pitanje kad bi imali novinara nekog koji prati Ri. Da je razlika samo u ovim teskasima

to je nemoguće, ja sam mislio da ti neki k znaš i razumiješ
Varaždin ima badžet od par milijunčića (ukupan badžet kluba)
SPORTSKI ODLAZI!

Z
Osijek vise nije ni blizu toliko.
Duplo manje, mozda i manje od nas trenutno, oni su odrezali sve zivo.
Radoticu treneru su ponudili 5k eura mhesecno u novim ugovoru.

Quote from: Iqteam on 17.08.2026, 17:51Mladenovski je rezerva Škaričiću i Punčecu a jučer je napucavao lopte na Tavaresa koji ih prima bez obzira gdje završe. Pogotovo jer mu naš Žika nije ni pokušavao smetati.

Varaždinci imaju lijevo krilo koje napada prostor i u stanju je štopati visoku loptu, pa njihovi stoperi mogu provesti sat vremena svakog treninga vježbajući napucavanje istog kvadranta terena.
Za koga bi naši stoperi to vježbali? Jankovića?

Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Z
Tavares je profilom slican Pasalicu i Mitrovskom. Varazdinje uspio naci takvo krilo kakvo nama treba.

K
S time da Rijeka ima barem 10 puta veće bonuse od ostalih iza nas i veće od Hajduka i Osijeka

Sve ste već analizirali, dodao bih još samo ovo:
  • ne volim ovakve penale, Rukavina je bio okrenut leđima i u silaznoj putanji, nije ni vidio loptu
  • zabrinjavajuće defanzivno izdanje, u 1.poluvremenu Mamić je dva puta duboko u našoj polovici ostao sam kao duh
  • i dalje smo totalno neefikasni iz prekida, a kroz igru nismo došli do čiste šanse u 90 min - prekidi (pogotovo korneri) su nam velik prostor za napredak
  • meni je Dantas uz Fruka naš najkompletniji igrač - ima i proigravanje, i dribling, i šut. Dati mu slobodu i neka Pavić i Čubelić obavljaju iza njega prljavi posao, kao nekad Maleš/Mišić/Bradarić iza Franka ili Pavičića
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Rijeko moja najljepša si znaj

Quote from: TIR on 17.08.2026, 18:13
Quote from: Snjesko on 17.08.2026, 17:49Btw, Barco je trenutno vodeci i po broju dodavanja u HNLu i po tocnosti dodavanja, kako to, kako to?

Jednostavno, reciklaža i beskorisan posjed kojeg im svi dozvole.

Barco i Radeljić imaju 2 utakmice u nogama al su u broju dodavanja u svojoj polovici bolji od kolega koji imaju utakmicu više, čak i od "Dinamovog" tj našeg bivšeg dvojca koji isto ima posjed od 60% ali ipak očito stoje par metara dalje od gola i/ili igraju okomitije lopte jer su i oni za 10% ispod Barca primjerice. O dodavanjima u zadnju trećinu ne treba ni pričati, za pola slabiji od Galešića i Radeljića, duplo od Marešića (mada ajde tu minutaža igra ulogu).

Apsolutno se ja slazem s tobom, ali pogledaj jos jednom ovu brojku 94,48%. Jel se mozemo slozit da je to elitna brojka?

E sad, za raspon dodavanja je tu trener, ne sjecam se niti jednog stopera kod Keka koji je bio playmaker iz zadnje linije, ali da postoji potencijal za bolje iskoristavanje Barcovih lopti, mislim da ti to ove brojke dokazuju, za sve ostalo, tu je trener.
Osim toga dosta se uzima Barco na zub - kod golova Varazdina on nema nikakve krivice. Kod gola Ilvesa je on jasno sukrivac uz Devetaka i Oreca. Kod gola Rudesa je otklizao u prazno, ali ajmo rec da je ostao na nogama.. Pitanje - u kolikom postotku u takvim situacijama branic presijeca povratno dodavanje i u kojem postotku je tu krivica na njemu?
Kazu neki da je Cubelic odigrao dobru utakmicu protiv Varazdina - namjestio je Latkovicu sut na prazan gol i jos par puta poklonio loptu u opasnoj zoni. Btw, koga je lopta preletila kod one dvije dubinske lopte za Mamica/Mamuta?
Ja kad gledam Barca vidim igraca koji odlicno cita igru i odlicno se postavlja u svim fazama igre, kako obrambeno, tako napadacki. Da ima svojih mana, apsolutno, da pogrijesi, pogrijesi, ali ne vidim po kojim kriterijima je Majstorovic bolji igrac od njega? Mislim da bi Barco bio dobar fit sa Barisicem.

Majstorović je bolji igrač od Barca jer manje griješi u čistoj defenzivi, što je primarna zadaća kod stopera. Može i Fruk na stopera pa će bit najbolji razigravač iz zadnje linije, džaba mu to ako nije stup obrane.

U idealnom svijetu Majstorović i Barišić su stoperi jer drugi ima i brzine i tehnike, a Barco ako već igra, je ispred njih.
Je, Barco ima odličan pas i pokušava dosta namještati obranu kod gradnje, sve to stoji.

U principu mislim da dosta našeg kadra pati jer su im suigrači prosječni pa i oni sami gube na kvaliteti tj ne mogu im do izražaja doći prednosti. Barco možda ne može poslati dugu loptu jer nema kome na krilu (Rukavina taktički luta, a Janković je spor)...
#navodninavijač

P
Misko ce prije potjerati svih 20 igraca + 2 SD-a nego potrositi keka sad kad ga je konacno ponovno vratio natrag....zasto? Zato sto njemu od svih najvise vjeruje i ako ovaj kaze da neki igrac nije kalibar za rijeku mogu se svi postaviti na trepavice....i mislim daje to nasa najveca snaga u ovom trenutku i ono sto nam je godinama najvise falilo....

F
Quote from: Petro on 18.08.2026, 21:06Misko ce prije potjerati svih 20 igraca + 2 SD-a nego potrositi keka sad kad ga je konacno ponovno vratio natrag....zasto? Zato sto njemu od svih najvise vjeruje i ako ovaj kaze da neki igrac nije kalibar za rijeku mogu se svi postaviti na trepavice....i mislim daje to nasa najveca snaga u ovom trenutku i ono sto nam je godinama najvise falilo....
Tako je. I čini mi se da je u zadnjem interview-u rekao nešto u stilu da Kek ostaje par godina bez obzira na rezultate.
Ne da mi se sada ići provjeravati, ali koda je tako rekao, pa mi baš to zazvonilo.

K
Quote from: Petro on 18.08.2026, 21:06Misko ce prije potjerati svih 20 igraca + 2 SD-a nego potrositi keka sad kad ga je konacno ponovno vratio natrag....zasto? Zato sto njemu od svih najvise vjeruje i ako ovaj kaze da neki igrac nije kalibar za rijeku mogu se svi postaviti na trepavice....i mislim daje to nasa najveca snaga u ovom trenutku i ono sto nam je godinama najvise falilo....

Istina je to što si napisao i razlog je optimizmu koji iziskuje strpljenje jer se ovaj Kekov mandat treba gledati kao višegodišnji projekt.

S druge strane strijepim jer je Kek zadnji Miškovićev adut koji izvlači iz rukava. U slučaju da suradnja ne urodi očekivanim plodovima (s jedne ili druge strane) i Kek otiđe prije tog roka, naći ćemo se u vrlo neugodnoj situaciji, da budem blag.