Na mladima Rijeka ostaje

Started by moreplovac, 19.04.2023, 08:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ma mora Baturina, dečko je klasa.

Hodža ne upada jer je 2002. godište, inače bi bio na popisu u top 10. Imamo uskoro detaljnu analizu i za njega. Pretpostavit ću da su napravili granicu na 20, a ne 21 godini da mogu ugurati sve ove anonimus Hajdukovce unutra. Čime je nekakav Domagoj Bukvić dobio mjesto na toj listi stvarno ne znam, jer dečko ni ne igra u svom uzrastu, kamoli seniorima... Dobio tri utakmice zaredom sad i bam odmah mega talent.

Istom logikom, gdje je onda Gajzler, drugi strijelac juniorske lige?
#navodninavijač

Hodza taman ne upada jer je u 11 mjesecu napunio 20.
Realno, Frigan je trebao bit drugi, Baturina prvi to je OK

A
Quote from: Arci1984 on 29.04.2023, 16:08
Quote from: ri5gile on 29.04.2023, 12:58nije mlađi drogašev brat prvi, biti će seljo Beljo vjerojatno  ;D

14. Mateo Jurić-Petrašilo (18)
Klub: Hajduk
14. Domagoj Bukvić (19)
Klub: Osijek
14. Rocco Žiković (18)
Klub: RB Salzburg
12. Marin Šotiček (18)
Klub: Lokomotiva
12. Fran Topić (19)
Klub: Dinamo
11. Mate Antunović (19)
10. Roko Brajković (17)
9. Luka Vušković (16)
7. Lovro Zvonarek (17)
Klub: Bayern
7. Mauro Perković (20)
Klub: Dinamo
6. Luka Stojković (19)
5. Gabriel Vidović (19)
Klub: Bayern/Vitesse
4. Roko Šimić (19)
Klub: Salzburg/Zürich
3. Matija Frigan (20)
Klub: Rijeka
2. Lukas Kačavenda (20)

Hođa naravno nije na popisu

Hođa je za par mjeseci prestar pa je ispao iz glasanja

Kacavenda je dobar, cak je i doata motorican, al malo mu je tesko nac poziciju u danasnjem nogometu. Ima malo te ol skul desetke u sebi. Stojkovic mi je recimo interesantniji iz Lokse. Jaci je, brzi, ima mozda slabiju tehniku, al je iskoristiviji, recimo.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

29.04.2023, 20:02 #19 Last Edit: 29.04.2023, 20:03 by Silvio Dante
Kača je još u fazi oporavka, rekonvalescent nakon strašne ozljede. Puknuća prednjih križnih. Masu ih se nikad ne vrati ili se vrate polupani, ili istraumatizirani strahom od nove kalvarije, ali ovaj ne jebe pet devet. Mislim da je porušio sve rekorde i u vremenu ultrabrzog povratka, pa povratka treninzima i kako vidimo ozbiljnom nogometu.
Zajeban karakter. Vrhunski igrač, ali prznica, fajter koji nikome ne daje pardona. Još se traži, vidljivo je da je duga stanka iza njega. A dok ga nije bilo Stojković se potpuno nametnuo i to baš u zonama gdje je prije ozljede Kačavenda najviše ordinirao. Zato ga sad i guraju više po strani jer Stojković je glavni razigravač i mozak ekipe, možda i talentiraniji čak igrač.

Ali vrhunski su oba, nema tu spora. Mladi, znaju, fizički vrlo dojmljivi, karakterno samosvjesni i ne daju na se, blago klubu koji ih ima. Uopće, ta loksa, da nije cijele te priče i prizvuka koji ih prati, baš gotivan klub. Da se igrati s njima, nekad te nalupa, nekad ti njih nalupaš, ali u globalu natjecateljske utakmice s mnogo tempa, otvorenog nogometa, bez previše grubosti i tenzija koje imamo rekao bih s 90% ostatka prvoligaške karavane  :D 
Ovaj Čabraja isto top lik. Faca, ozbiljan, muško, čovjek nikad ne provocira, radi svoj posao, u malo riječi kaže ono bazično i ide dalje.

Z
na ljeto opet moramo poslati minimalno 2-3 igrača na posudbu u prvu ligu. Sad imamo ove mulce koji participiraju u prvoj momčadi, ali nakon njih nema nikoga koji kucaju na vrata prvoj momčadi. Probrati iz juniora 2-3 najbolja+Gajzler i pravac Rudeš ili neki drugi prvoligaš ispod 7. mjesta. U Orijentu ne vidim nekoga za Rijeku trenutno. Zadro?

Simčić, Braut, Zrilić ne pokazuju napredak. Braut je završena priča odavno.  Vidim u zapisniku Orijenta se pojavio Kočević, odigrao je  nešto malo. Očito će sad ubuduće i više. Mlad je on još 18 god, dajem mu još 1-2 god prije nego se može reći jel "je" ili "nije". On bi mogao proigrati. Uvijek se nasmijem ka vidim sramotu Krka i jadnika Lazara na klupi Orijenta, koji glupan. Mislio valjda da će biiti prvotimac hadjuka.

Suma sumarum, nakon Hodže, Frigana, Smole, Galešića, Libera vidim rupu i to treba popraviti sad na ljeto. Od sad očekujem da svake godine imamo dotok od 1-2 juniora u prvu momčad svake sezone. To diže klubu popularnost, važno je i marketinški, važno je za grad Rijeku, a ne treba zbjeći financijski aspekt, iako to ne volimo. Domaće se najbolje prodaje jbg.

Sve je to krasno, ali "imat bar 1-2 svake sezone u prvoj ekipi" je neka diluzija na levelu juznih Turaka.

Stari, ako imas svake 2 sezone jednog i to za debelu rotaciju - mashallah. Barcelona koja moze birat u La Masiu kiga hoce iz svijeta dobije nekog Pedrija i Gavija jednom u 5-7 godina, a mi bi ko juzni susjedi svake sezone promovirali 5 juniora. Mislim, mozemo, ako cemo bit Lokomotiva ili slicni klubovi bez ikakve ambicije osim prodat.

Da ne spominjem da bi mi npr. Kocevica od 18 godina "sacekali jos 2 godine" da vidimo ima li sta tu. Shvacam krpanje i da netko moze i kasnije postat iskoristiv klupski igrac, al burasseru - jesi ili nisi. Nekakav Vinicius, Mbappe, Bellingham ili sta ja znam tko, moze igrat sa 17 odmah, s 18 je u prvoj ekipi. Jasno, to su generacijski talenti, ali oni igraju LP i protiv top konkurencije. Nasi bi se razvijali do 23. godine, a sanjaju lige petice. Ne ide skupa.

Eniuej, da, ne mozemo se samo odricati igraca, treba znati raditi s njima za pocetak, ali nazalost smo vidjeli kako je jedini modus operandi koji nam sljaka = veliki protok. Igrace koji se uklope i sljakaju moras nakon 2 god. lifrat dalje da odrzis motivaciju i visoke okretaje, a isto vrijedi i za mlade - nisi se pokazao na prelazu u seniore i na prvoj posudbi? Cut your losses, on to the next. Eventualno ugradi neki postotak odstete ili buyback clause i peglaj dalje. Ne znam koji bi se to drugi klub 5 god mrcvario s Vukom, Busnjom i sl.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

Ne bi ja uspoređivao Vuka, Bušnju i ostale. Rujevica je izgrađena 2015. godine, znači sada ulazimo u neku sedmu, osmu generaciju. Odnosno ekipa koja je u Rijeci od svoje 11.-12. godine, a danas ima 18ak, provela je taj razvoj u jednom od najmodernijih kompleksa u državi, bez da moraju dijeliti teren sa pet generacija iz tri gradska kluba.

E sad, ako smo vršili kakvu-takvu kvalitetnu selekciju, imat ćemo itekako potencijala narednih godina na kakve nismo navikli dosad.
#navodninavijač

Vuka i Bušnju možemo uspoređivati s Liberom. Prva dva nisu uspjela, Liber je dočekao trenera koji će ga znati iskoristiti i sada pruža neke rezultate. Nisu to mega partije, ali da nam je koristian igrač u rotaciji - svakako jest! A možda s vremenom, igrom,, rezultatima i samopouzdanjem postane još i bolji.

koji puta treba čekati i 3-4 godine na "procvat" juniora.

Z
Quote from: Boy1da on 04.05.2023, 21:36Sve je to krasno, ali "imat bar 1-2 svake sezone u prvoj ekipi" je neka diluzija na levelu juznih Turaka.

Stari, ako imas svake 2 sezone jednog i to za debelu rotaciju - mashallah. Barcelona koja moze birat u La Masiu kiga hoce iz svijeta dobije nekog Pedrija i Gavija jednom u 5-7 godina, a mi bi ko juzni susjedi svake sezone promovirali 5 juniora. Mislim, mozemo, ako cemo bit Lokomotiva ili slicni klubovi bez ikakve ambicije osim prodat.

Da ne spominjem da bi mi npr. Kocevica od 18 godina "sacekali jos 2 godine" da vidimo ima li sta tu. Shvacam krpanje i da netko moze i kasnije postat iskoristiv klupski igrac, al burasseru - jesi ili nisi. Nekakav Vinicius, Mbappe, Bellingham ili sta ja znam tko, moze igrat sa 17 odmah, s 18 je u prvoj ekipi. Jasno, to su generacijski talenti, ali oni igraju LP i protiv top konkurencije. Nasi bi se razvijali do 23. godine, a sanjaju lige petice. Ne ide skupa.

Eniuej, da, ne mozemo se samo odricati igraca, treba znati raditi s njima za pocetak, ali nazalost smo vidjeli kako je jedini modus operandi koji nam sljaka = veliki protok. Igrace koji se uklope i sljakaju moras nakon 2 god. lifrat dalje da odrzis motivaciju i visoke okretaje, a isto vrijedi i za mlade - nisi se pokazao na prelazu u seniore i na prvoj posudbi? Cut your losses, on to the next. Eventualno ugradi neki postotak odstete ili buyback clause i peglaj dalje. Ne znam koji bi se to drugi klub 5 god mrcvario s Vukom, Busnjom i sl.

1-2 moramo imati, 3+ ILI 4+ je deluzija imati baš svake sezone.  Ove sezone ih je toliko.

Kočević je jako mlad, njemu je sad prvo ako želi nešto više je da zabije 10ak golova za Orijent iduće sezone pa na posudbu u prvu ligu.

Z
Zadro izdominirao danas protiv Kustošije. Bolja je bila Kustošija, ali Zadro je danas bio prime Neuer. Orijent iskoristio svoje šanse i praktički se osigurao do kraja. Kočević ušao skroz na kraju.

Nije to samo danas, Zadro je odličan zadnjih 4-5 kola.Sve što sam gledao Orijent je odlično branio. Izgleda da ako Labrović od da je on taj.

Malo mi je Zadro predirektan  8) . A i nije na njemu da javno priča kako je u planu prodaja Labrovića  :)

https://www.sportcom.hr/regionalni-sport/orijent-1919/naravno-da-se-nadam-da-cu-postati-prvi-vratar-rijeke-koliko-znam-u-planu-je-transfer-nediljka-labrovica

Kada sam odlazio iz Dinama, odlučio sam doći u Rijeku zato jer je zadnih šest, sedam godina Rijeka svake sezone izbacila po jednog vratara koji je ostvario veliki transfer, nitko se nije previše zadržao.

Trenutačno je Labrović tu, on je vrhunski vratar! Koliko znam, njegov je transfer u planu, a onda je na stožeru i upravi Rijeke da odluče.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Quote from: 🔵 D10S ⚪️ on 18.05.2023, 17:56Malo mi je Zadro predirektan  8) . A i nije na njemu da javno priča kako je u planu prodaja Labrovića  :)

Ma bolje to od onih izlizanih rečenica: vjerujem u projekt, korak po korak, na meni je da radim (a nego što? da spavaš?) itd itd...
Nek kaže što ima! Dobro je da ima samopouzdanja. Rekao je ono što ionako svi znamo. Pa onda... čemu okolišanje s tim "na meni je da radim"? 

M
Kad se već tumače izjave, ova "nitko se nije previše zadržao" zvuči kao da smo gubavi, neću puno ostat pa neću postat Riječanin.