Na mladima Rijeka ostaje

Started by moreplovac, 19.04.2023, 08:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Quote from: TIR on 19.01.2024, 08:45https://www.sportcom.hr/lokalni-sport/nogomet/roko-lerga-postao-igrac-leccea-daroviti-rijecki-nogometas-postao-igrac-talijanskog-prvoligasa

Bravo Roko, vidimo se 2028. na revitalizaciji karijere :neretljak:

sa 16g otići u Lecce, jbt nije to poziv Barcelone ili da je neka stipendija i studij u USA pa da se ne smije propustiti (ko plivači, košarkaši, tenisači..).. stvarno ne razumijem ni roditelje tog djeteta..

Ne znam za financijsko stanje, al ako su mu roditelji podstanari u Rijeci, pretpostavljam da računaju isti k ako plaćaju rentu ovdje ili na jugu Italije... A vidim da malog zastupa Dario Smoje, koji je sa 19 već išao u Italiju da bi se 4 godine kasnije vratio u Dinamo.
#navodninavijač

Quote from: TIR on 19.01.2024, 09:15Ne znam za financijsko stanje, al ako su mu roditelji podstanari u Rijeci, pretpostavljam da računaju isti k ako plaćaju rentu ovdje ili na jugu Italije... A vidim da malog zastupa Dario Smoje, koji je sa 19 već išao u Italiju da bi se 4 godine kasnije vratio u Dinamo.

kakvo god da je financijsko stanje ne natovariš taj problem na dijete od 16g.. renta je jedno, ako svi zajedno sele i nalaze posao tamo ok, ali je li to baš realno.. sumnjam da ovi morčići što su završili u juveu, ili ivušić u interu vode roditelje sa sobom , djeca tamo budu smještena u klupskim prostorijama, akademijama ili što već..

ugl, možemo pričati o financijama, ali ajmo realno, lakše je odrastati doma, završiti školu  i postati igrač u svojoj sredini nego na putešestvije tako rano gdje moraš biti barem 20-30% bolji od domaćih da te guraju..
meni osobno je i ova Pandurova situacija pa i Friganova (kod Frigana je lova stvarno bila velika) granična što se tiče godina, ali ok, ipak su odigrali neku sezonu za prvi tim, stekli potrebno iskustvo i sigurnost a na kraju su i punoljetni.. rijetko ti dečki koji izađu sa 16,17,18g uspiju vani ostvariti potencijal, naravno ima iznimaka, ali argument u moju korist su i Ivanović i Pašalić npr..

Z
Galešić svojih 2 gola donio 4 boda. Cristiano Galešić protiv Belupa umjesto boda uzeli 3 i za 3 boda protiv Gorice. :svakacast:

A
12.02.2024, 19:52 #154 Last Edit: 12.02.2024, 19:58 by armada
https://nk-rijeka.hr/jakac-i-panic-pozvani-u-reprezentaciju-hrvatske-u-19/

:neretljak:

EDIT: jučer napunio 18. godina, pa da iskoristim priliku ako čita...Sretan ročkas Noel, ljepši poklon od poziva u repku teško si mogao poželjet

A
14.02.2024, 21:52 #155 Last Edit: 14.02.2024, 21:52 by armada
Quote from: armada on 12.02.2024, 19:52https://nk-rijeka.hr/jakac-i-panic-pozvani-u-reprezentaciju-hrvatske-u-19/

:neretljak:

EDIT: jučer napunio 18. godina, pa da iskoristim priliku ako čita...Sretan ročkas Noel, ljepši poklon od poziva u repku teško si mogao poželjet

Pogledao danas na telki prvo poluvrijeme tekme protiv Arabije u kojem su oba dobili punu minutažu.

Jakac odigrao desnog krilnog napadača i vrlo često se ubacivao u sredinu napada. Sve u svemu, najopasniji napadač u prvome dijelu, mada je zapucao dvije jako dobre prilike od kojih si je jednu sam stvorio presingom na defanzivnog igrača...moj je dojam da se dobro postavlja i da je dosta brz i ima solidan dribling, ali i lošiji pregled igre...povratna trka i defanziva svakako može i mora biti bolja, a zbog "fizike", teško je vjerovati da će igra glavom biti neki njegov forte...teško od njega možemo imati centarfora. Predviđam karijeru krilnog napadača ili polušpice.

Od Panića sam zbog reputacije mnogo više očekivao. Nije nešto baš bio primjetan mada je u dva ili tri navrata pokazao "vic". Sitan je i iskreno ne znam što od njega očekivati. Novog Libera ili novog Selahija ili pak novog Fruka? Naravno, za obojicu vrijedi da su procjene skroz neozbiljne jer govorim o svega 45 pogledanih minuta...eto, htjedoh prenijeti svoj prvi dojam jer sam i jednoga i drugoga danas prvi puta pogledao.

A i Tino Agić u Cibaliji.
#navodninavijač

21.02.2024, 07:43 #158 Last Edit: 21.02.2024, 07:44 by T.T.N.Y.
Danas:

Igralište Robert Komen

13:30h
Prva HNL Juniori : Rijeka - Gorica

Medulin

10:00
Prva HNL Pioniri : Istra 1961 - Rijeka

11:45
Prva HNL Kadeti: Istra 1961 - Rijeka

22.02.2024, 07:21 #159 Last Edit: 22.02.2024, 07:21 by T.T.N.Y.
Prva HNL Juniori : Rijeka 3-0 Gorica

Jakac Noel 6'
Valinčić Roko 25'
Došen Bruno 32'

Jučer naši juniori odigrali odlično prvo poluvrijeme. Rastrčani, okomiti, opasni po gol Istre. Moram napomenuti da smo bili dosta mlađi od Goričana. U prvih jedanaest 3 kadeta 2007. godišta (Miškulin, Peranović, Kitin) i samo jedan 2005. godište (Tešović), a na klupi čak 6 kadeta (tri 2007. i tri 2008. godišta). Dok je Gorica istrčala sa niti jednim igračem 2007., a u prvih 11 imala 5 igrača 2005. i jednog 2004. godišta.
Uglavnom lijepo izdanje, pogotovo u prvom poluvremenu, drugo dosta razvodnjeno zbog visokog rezultata i dosta izmjena. Svidio se Tešović (vezni) - iako se čini malo teretan dosta dobar na lopti, tehnički jako dobar. Miškulin i Peranović jako dobri, Kitin solidan. Najbolji Jakac koji je imao uz što je zabio i par šansi gdje nije bilo lako zabiti, ali se lijepo izborio za prostor.

Prva HNL Pioniri : Istra 1961 1-3 Rijeka

Korlević Noa 39'
Šerifi Leon 45'
Grulović Goran 67'

Prva HNL Kadeti: Istra 1961 3-0 Rijeka

Quote from: T.T.N.Y. on 22.02.2024, 07:21Prva HNL Juniori : Rijeka 3-0 Gorica

Jakac Noel 6'
Valinčić Roko 25'
Došen Bruno 32'

Jučer naši juniori odigrali odlično prvo poluvrijeme. Rastrčani, okomiti, opasni po gol Istre. Moram napomenuti da smo bili dosta mlađi od Goričana. U prvih jedanaest 3 kadeta 2007. godišta (Miškulin, Peranović, Kitin) i samo jedan 2005. godište (Tešović), a na klupi čak 6 kadeta (tri 2007. i tri 2008. godišta). Dok je Gorica istrčala sa niti jednim igračem 2007., a u prvih 11 imala 5 igrača 2005. i jednog 2004. godišta.
Uglavnom lijepo izdanje, pogotovo u prvom poluvremenu, drugo dosta razvodnjeno zbog visokog rezultata i dosta izmjena. Svidio se Tešović (vezni) - iako se čini malo teretan dosta dobar na lopti, tehnički jako dobar. Miškulin i Peranović jako dobri, Kitin solidan. Najbolji Jakac koji je imao uz što je zabio i par šansi gdje nije bilo lako zabiti, ali se lijepo izborio za prostor.

Prva HNL Pioniri : Istra 1961 1-3 Rijeka

Korlević Noa 39'
Šerifi Leon 45'
Grulović Goran 67'

Prva HNL Kadeti: Istra 1961 3-0 Rijeka

Zar Tešović nije na dvojnoj registraciji s Grobničanom?
Pomalo mi miriše na ovu situaciju: https://www.rijekadanas.com/juniori-rijeke-pobijedili-rudes-51-pa-izgubili-za-zelenim-stolom-zbog-krivo-protumacenih-pravila/

Je. Ali ne znam koje je pravilo. Ima dvojnu registraciju što znači da može nastupati za obje momčadi.

Gol Andra Babića u 94. minuti za 3:2 i prolaz Posušja u polufinale kupa BiH. Vidim da je u istom minutu dobio i žuti, pa pretpostavljam da je slavlje važnog gola bilo malo van okvira uobičajenog :D
Ušao je u igru inače u 80. i nekoj minuti.

https://youtu.be/Vlrq6wAjbuw?t=157

Bruno Burčul igra stopera u nastavku sezone, kaljuža od terena, ali reakcija na 2:37, dvaput se poskliznuo.

Duje Dujmović u Šibeniku maksimalna minutaža, igrao 21/21 po 90 minuta.
#navodninavijač

Gledao za vikend Rijeka - Lokomotiva (juniori). Mi dosta mlađi od njih, igrali s čak 3 kadeta izlazno godište i jednim kadetom ulazno koji je i zabio (Murica), a Lokomotiva 2. na tablici i došla kao favorit.
Laganih 4-1, iako smo gubili 1-0.

Stvarno su dečki iznenadili s obzirom da smo bili mlađi, a i niže smo na tablici. Igramo jako dobro. Jako dobri Lukas Murica (2008.), Marino Miškulin (2007.) i Marko Peranović (2007.)