Na mladima Rijeka ostaje

Started by moreplovac, 19.04.2023, 08:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Yesterday at 21:19 #855 Last Edit: Yesterday at 21:23 by bob marley
Quote from: SandroB on Yesterday at 21:17
Quote from: bob marley on Yesterday at 19:30Kolega Sandro, mislim da je ovo "dvojica" višak.

Svaka čast. Nepotrebno, suvišno. Pretpostavljam da sam mislio napisati "obojica" što bi se moglo, ali ne volim taj izraz. Baca mi na "ubojica", ili nekog premazanog, obojanog, opituranog  :)
ili samo oba, ili oboje bilo bi dovoljno i ne bi bacalo na ništa 🫡

S
Quote from: bob marley on Yesterday at 21:19
Quote from: bob marley on Yesterday at 19:30Kolega Sandro, mislim da je ovo "dvojica" višak.

Svaka čast. Nepotrebno, suvišno. Pretpostavljam da sam mislio napisati "obojica" što bi se moglo, ali ne volim taj izraz. Baca mi na "ubojica", ili nekog premazanog, obojanog, opituranog  :)
Quote from: bob marley on Yesterday at 21:19

Udavit ćemo, ali sad se tebi potkrala greška. Oba - bez daljnjega. Oboje ne; jer označuje dvoje, a dvoje su različitog spola. Dvojica su muški, dvije (obje) su ženskog roda.