Posudbe - tko, gdje, zašto....

Started by D2, 19.04.2023, 12:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Vidjeli smo na djelu što je značila kvalitetna posudba igrača u hrvatski Dragovoljac gdje su pod palicom našeg trenera imali priliku bez pritiska igrati prve minute pravog seniorskog nogometa.
Pričalo se nemali broj puta o tome treba li priključivati mlađe igrače seniorima, imati B ekipu ili ih slati kao rakovu djecu gdje god samo da igraju. Kako je ovo nov forum, a bliži se kraj prvenstva i ljetni prijelazni rok vrijeme je da ponovno prođemo i ovu temu.
Isto tako i mi smo ti koji posuđujemo igrače. Tu smo možda malo u nekoj licemjernoj situaciji jer se svi možemo a priori složiti da su posudbe naših koji nemaju mjesta u prvoj poželje, ali oko posudbi u naše redove bi se moglo napisati štošta.

Dakle otvaram tema za općenitu raspravu o posudbama u klub i iz kluba te praćenju gdje se nalazi koji naš posuđeni igrač i kako mu ide.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Quote from: D2 on 19.04.2023, 12:23Dakle otvaram tema za općenitu raspravu o posudbama u klub i iz kluba te praćenju gdje se nalazi koji naš posuđeni igrač i kako mu ide.
Vidim da je Braut standardan u Orijentu. 👍
#degenerik

i Lepinja standardan u drugoj bundesligi
od kada je došao gore igrao u 20 od 24 utakmica, ispočetka po 90, ove godine sva manje i manje, zadnje tri; 4 minute, 1 minutu, klupa
10 dana nakon isteka posudbe napuniti će 24 i ući u zadnju godinu ugovora
puno je obećavao

Lepi uno di noj.

Jedno vrijeme je bio kao Busquets. Svi očekivali boom, Miško brojao milijune, a Lepi dogodine materijal za Varaždin.
#navodninavijač

19.04.2023, 18:53 #4 Last Edit: 19.04.2023, 18:58 by Silvio Dante
I sam sam u nedoumici s njim. Bio i biti ću. Uvijek sam ga branio u raspravama  s ljudima s kojima o Rijeci pričam. Mislim da je imao odnosno i dalje ima sve da bude sasvim pristojan prvoligaški igrač. Te fizikalije su ono što ga izdvaja od mase igrača na toj poziciji, gdje on na tu visinu ima sasvim urednu koordinaciju, sportsko držanje, tehnički je više manje ok za tu poziciju, da li strogog korektora vezne linije, osigurača ili potencijalno nekog libera koji u fazi napada preuzima ulogu zadnjeg veznog, iznosi lotpu i distribuira ju na strane ili dijagonalno. 
I imao je on lijepih nastupa kroz godine. Ali gdje je uvijek postojao neki problem, neka nedoumica, uvijek je sve završavalo s finalnim dojmom da tu nečega fali. Kud je i on karakterno takav kakav je, mlitav, nešto uvijek turoban, nadrkan, još kad je one crteže polijepio po rukama znao sam ja da će teško tu doći do neke konačne sreće i za nas i za njega. Ali ne bi me začudilo da negdje eksplodira na pozitivan način, da se nametne treneru koji će ga prihvatiti takvim kakav je, gdje bez problema u fino uređenom sustavu on može biti bitna karika.

Zabrinjava me što sve više Libera sada poistovjećujem sa njim tada. Vrijeme ide Adrian. Dolaze i došli su klinci mlađi od tebe a koji su nosioci igre ove Rijeke. 22 pune godine. Tu više ne bi trebalo biti čekanja i pitanja može li, hoće li. Zvuči grubo, ali bolje da se to ovako plastično reče nego da se pričaju bajke i zavlači i igrača i svih nas skupa. Lepinjica je savršen primjer. Isto godine čekanja, isto malo toplo, malo hladno ali uvijek s nekom kočnicom, nekom zadrškom. S tim da za razliku od Lepinjice kojemu su fizikalije najveća komparativna prednost u modernom nogometu, Liberu su iste najveća rak rana. K tome i još već strah za njegove perspektive kao igrača, i kao čovjeka koji mora dati nešto odnosno vratiti Rijeci dio ukazanog povjerenja. U konačnici, Lepi kakav god da je, dogurao je do "cvajte", do Arminie Bielefeld. Koliko on ugovora uopće ima s nama još, da ne bi on osvanuo na pripremama?

M
Quote from: Silvio Dante on 19.04.2023, 18:53I sam sam u nedoumici s njim. Bio i biti ću. Uvijek sam ga branio u raspravama  s ljudima s kojima o Rijeci pričam. Mislim da je imao odnosno i dalje ima sve da bude sasvim pristojan prvoligaški igrač. Te fizikalije su ono što ga izdvaja od mase igrača na toj poziciji, gdje on na tu visinu ima sasvim urednu koordinaciju, sportsko držanje, tehnički je više manje ok za tu poziciju, da li strogog korektora vezne linije, osigurača ili potencijalno nekog libera koji u fazi napada preuzima ulogu zadnjeg veznog, iznosi lotpu i distribuira ju na strane ili dijagonalno. 
I imao je on lijepih nastupa kroz godine. Ali gdje je uvijek postojao neki problem, neka nedoumica, uvijek je sve završavalo s finalnim dojmom da tu nečega fali. Kud je i on karakterno takav kakav je, mlitav, nešto uvijek turoban, nadrkan, još kad je one crteže polijepio po rukama znao sam ja da će teško tu doći do neke konačne sreće i za nas i za njega. Ali ne bi me začudilo da negdje eksplodira na pozitivan način, da se nametne treneru koji će ga prihvatiti takvim kakav je, gdje bez problema u fino uređenom sustavu on može biti bitna karika.

Zabrinjava me što sve više Libera sada poistovjećujem sa njim tada. Vrijeme ide Adrian. Dolaze i došli su klinci mlađi od tebe a koji su nosioci igre ove Rijeke. 22 pune godine. Tu više ne bi trebalo biti čekanja i pitanja može li, hoće li. Zvuči grubo, ali bolje da se to ovako plastično reče nego da se pričaju bajke i zavlači i igrača i svih nas skupa. Lepinjica je savršen primjer. Isto godine čekanja, isto malo toplo, malo hladno ali uvijek s nekom kočnicom, nekom zadrškom. S tim da za razliku od Lepinjice kojemu su fizikalije najveća komparativna prednost u modernom nogometu, Liberu su iste najveća rak rana. K tome i još već strah za njegove perspektive kao igrača, i kao čovjeka koji mora dati nešto odnosno vratiti Rijeci dio ukazanog povjerenja. U konačnici, Lepi kakav god da je, dogurao je do "cvajte", do Arminie Bielefeld. Koliko on ugovora uopće ima s nama još, da ne bi on osvanuo na pripremama?

Biscan ga je najbolje bio koristio, kad je igrao korektora u sustavu sa 3 u vezi. Mislim da su tada Loncar i dr. Halilovic  svojom motoricnoscu skrivali njegovu najvecu igracku manu- to sto je prespor, pogotovo ako igraju dva veznjaka  ispred obrane.

Ovo sto si rekao za tetovaze se potpuno slazem, ja sam bas isto pomislio. Ocito je da nije bas neki karakter.

Steta, jer je jedno godinu dana bio poprilicno dobar. Volio bi radi njega i renomea skole nogometa da uspije, ali nekako sumnjam da ce ostvariti neku zapazeniju karijeru.

Sto se tice budocnosti, i da se vrati (ne znam ni ja sta mu je sa ugovorom), mislim da nam se nikako ne uklapa u igru koju sada igramo, niti takticki, niti po nekoj perspektivi.

Steta, jer je u to vrijeme dosta obecavao.

M
Možda mu baš treba trener ala Profa koji će probudit žar u njemu. Vidjet ćemo i razvoj Libera, nekad mi se čini da ga milimetar dijeli od podizanja na viši nivo.
U nekim utakmicama krene, zabije gol, asistira kod drugog, onda se desi da predribla neke igrače i fali i onda kao neka kriza krene i gubitak samopouzdanja.
Uglavnom na drugoj temi sam puno razglabao koliko treba posudba za razvoj tih dečki. Treba, jako.

20.04.2023, 09:36 #7 Last Edit: 20.04.2023, 09:41 by TIR
On je pod Bišćanom bio najbolji, a kasnije ga je zvao i u U21. Igrao bi mu istu ulogu - korektor, sa dvojicom ofenzivnijih ispred sebe. I to mu je jedina moguća uloga.

Ako mu dodaš jednog igrača, Lepinjica automatski ima veće odgovornosti u kreaciji napada, u čemu je loš. Posljedično, češće će napustiti svoju poziciju, ne stići zatvoriti prostor i pobrati žuti što mu je karakteristika.

Kod Rožmana je bio slab ako me sjećanje služi, jer bi igrali Lepi - Čerin i Pavičić ispred njih, ili Lepi i netko pa onda neke kombinacije ispred. Kod Bišćana su pozicije bile obrnute: Lepi - Halilović, Lončar/Pavičić i to je funkcioniralo. Krajem prošle sezone je opet dobio minutaži kod Tomića tijekom onog rasula, tad smo isto igrali sve i svašta. Bio bi uparen sa Selahijem koji odjuri 30m u poluprostor, posti ovog samog, a ostatak veznog reda i napada ti čine Murić, Vučkić koji ni ne pogledaju svog igrača, kamoli isprate.

I tu je isto tajna zašto od njega ništa u Rijeci, jer Jakirović igra 4231, a ne 4141 ili 433 gdje imaš jednog povučenijeg veznog i dva isturenija, već obratno. Njegovo zalaganje, trening razinu i ostalo ne komentiram jer ne znam. Ali ovako na prvu sam dojma da mu je slava udarila u glavu, odmah sto tetovaža, umjesto da se fokusirao na igru i napredak. Kako @Silvio Dante kaže, ne bi me iznenadilo da bude odličan u malo slabijoj momčadi, ali posloženoj kako treba. Predviđam mu Varaždin, i onda za dvije godine solidan transfer u Austriju. Do kraja karijere neće preći 1.5m na transfermarktu, ali bi ipak trebao odraditi jako finu karijeru.

EDIT: a koliko pamtim, u 21/22 kod 0:3 nakon utakmice je išao tražiti Livaju za dres. Mislim da je baš D10S to davno spominjao na susjednom forumu.
#navodninavijač

Špekulacije radi, kada je već zatišje nakon bure na forumu, bi li Lepi imao prostora kod Jakira? TIR po onome što si naveo čini se da bi bilo mjesta za njega u nekoj rotaciji: u paru zadnjih veznih dobro funkcionira. Jedino što je on ipak povučeniji tip zadnjeg veznog, a nama i Hodža i Selahi ogormnu količinu trke ulažu u okomitim i, samim time, povratim kretanjima. Lepi je tu i tamo znao neku lijepu dubinsku loptu poslati ali, nije baš neki maher u tome. Presing mi se ne čini da mu je jača strana ali opet... nije da su prethodne momčadi igrale presing po izgubljenoj lopti ala Jakir (pa ga ni ne poznajemo u toj roli).

Nekako bih rekao da mu baš i nema mjesta, ali eto... možda ima nečega u njemu? Ili? 

U nekom od paralelnih svemira sada nam igraju Lepinjica iza, ispred njega polupovučeno Hodža i malo ispred Janković. U jednom naherenom trokutu.
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

M
Moje je osobno misljenje da nam od njega koristi ne bi bilo, da treba stvarati/pronaci dalje.

Jedino gdje bi ga mozda vidio je u stvari na stoperu. Mislim da ga je netko (Rozman, Tomic?) bio koristio na toj poziciji u nekim prijateljskima.

S druge strane, valjda bi ga neki trener vec bio prepoznao na toj poziciji, da je to opcija.

Uglavnom, ponavljam, po meni, ne isplati nam se, iako je nas i zelim da me demantira.

Bolje je da damo priliku nekom drugom mladom igracu.

R
Quote from: Michele Maylender on 20.04.2023, 13:04Moje je osobno misljenje da nam od njega koristi ne bi bilo, da treba stvarati/pronaci dalje.

Jedino gdje bi ga mozda vidio je u stvari na stoperu. Mislim da ga je netko (Rozman, Tomic?) bio koristio na toj poziciji u nekim prijateljskima.

S druge strane, valjda bi ga neki trener vec bio prepoznao na toj poziciji, da je to opcija.

Uglavnom, ponavljam, po meni, ne isplati nam se, iako je nas i zelim da me demantira.

Bolje je da damo priliku nekom drugom mladom igracu.
Vezano za ovo boldano, Rapopoviću je tek sad Sopić našao pravo mjesto stavivši ga na zadnjeg veznog. Godinama je krivo guran uz desni rub terena, tako da nikad nje kasno za Lepinjicu,  stigne još i golman postat.

M
Pa da, ja isto mislim da možda kod nekog trenera pronađe svoju sreću, koji će ga dignut mentalno i taktičko fizički. Naći mu pravo mjesto.
Vidjet ćemo šta Arminija s njim planira, sjetim se Mišića kad se vratio, na svim tim posudbama je bio li-la ali je eksplodirao šampionske godine. Zašto i kako, što je bio klik neznam ali neka je.
Lepinjica je prošlu sezonu čak dobro započeo, gol PAOK - u, skoro standardan, samo što ga je Tomić utopio protiv PAOK-a, on i Pavke protiv 4 veznjaka, iskusnjare grčkog tima. A Pavke nije bio od neke obrane. Poslije je nestao, neznam zašto.

Mali update što se posudbi tiče, info iz NL.
"Babić je završio na posudbi u Posušju, Dujmović u Šibeniku, a mala kolonija u Orijentu (Simčić, Gajzler, Bodetić, Zadro).
Ilinković je vraćen s posudbe iz Zrinjskog i najmlađi je te varijanta za zadnjeg veznog igrača u slučaju da ode Hodža, uz princip da uz jednog iskusnika sazrijeva jedan mladi igrač."

Noel Bodetić ugovorom je vezan s Rijekom do 2027. godine, 20-godišnji lijevi branič trebao bi ostati na Krimeji na posudbi.

Niko Gajzler priključen je ljetnim pripremama Rijeke, Karlo Valjan i Antonio Galešić postali su igrači Orijenta nakon što su im istekli ugovori s Rijekom.

Što se tiče petoga igrača, Dominik Simčić iduće sezone neće igrati ni za Rijeku, ni za Orijent.

Darovitom 21-godišnjem napadaču istekao je ugovor s Rijekom, s Orijentom nije potpisao ugovor.
MAGICA FIUME