Chat

Started by Fornax, 20.04.2023, 20:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Quote from: TIR on 31.03.2024, 00:05A joj, brižna.

Mogu zamisliti puno lošijih stvari koje se dogode osobi koja ode na tribinu s ultrasima, a slikava se s Hajdukovim obilježjima.

Dosla je na utakmicu Rijeke, na navijacku tribinu od Rijeke, prema tome jebiga, dosla je navijat za Rijeku i tako to treba gledat.
Najbolja stvar za takve bi bila ignorancija, kako na tribini, tako i na izborima, ali jebiga ima nas svakakvih, to nije novost. A s njom je bio jos jedan clan Neradnicke fronte Hrvoje Stefan, bivsi SDPovac.

Uglavnom, da, bilo je cudno vidjeti Mitrovica na zadnjem veznom, a pored njega Pjaca i Petrovic. Islo se na mininalno trosenje, tako da dobro da je Pjaca istrcao nakon utakmice  jer tokom utakmice jedini cilj je bio smanjit tempo i kolicinu trke :)

Quote from: Snjesko on 31.03.2024, 14:28Dosla je na utakmicu Rijeke, na navijacku tribinu od Rijeke, prema tome jebiga, dosla je navijat za Rijeku i tako to treba gledat.
MOLIM?  :sta:
#degenerik

S
Quote from: Vado Magnar on 31.03.2024, 00:51Slažem se s tobom Sandro. Iako mi je u neku ruku drago da su ju potjerali (ako se radi o sakupljanju bodova) ipak to nije nešto s čime se valja ponositi.
Zajebana je ultras tribina. Ne vrijede isti "zakoni" kao u običnom svijetu. Ne mislim da to išta opravdava (štoviše možda i pogoršava priču), mislim da samo ilustrira da ako ideš tamo da ćeš se susresti s nečim malo (ili dosta) drugačijim.

No, da govorimo malo više o nogometu i utkamici. Mitrović na zadnjem veznom? Mislim ima on nekog mota za tu poziciju, ima pas, vidi oko sebe, naravno, zna oduzet loptu, ali dojma sam da je super spor za tu poziciju.

Da... that's the point. Zbog ovoga sam ti dao plus. Zrelo za jednu dobru, veliku i kvalitetnu raspravu. Ovo stoji što si rekao, ali to običan smrtnik nije dužan znati i ultras ne bi sebi smio sebi dati za pravo docirati, dijeliti lekcije, ili ne daj Bože tjerati nekoga.

Katarina je došla u pratnji dečka/partnera, koji je osvjedočeni navijač Rijeke. Vjerojatno ju je on i navukao na određenu ljubav prema Rijeci. Naravno da navijača Rijeke iritira fotkanje pred Hajdukovim grbom, pa fotkanje sa šalom Rijeke ili Armade. Ali budimo toliko normalni i kulturni i probajmo shvatiti da naša pravila neki ljudi ne razumiju, Možda bi i razumjeli da su upoznati s njima. A ako nisu, ne moramo ih častiti najpogrdnijim nazivom za ženu i ne moramo ih bukvalno tjerati, jer to nije civilizacijski.

Podsjetilo me na dva nedavna slučaja: jednome sam svjedočio. Posljednji susret u Puli, naših k'o u priči, sve znate. Među njima stotinjak, možda sam i malo rek'o, penzića. I šta sad... hoćemo li ih čekićem po glavi? Hoćemo li galamiti na njih "nema vas na gostovanjima, sad ovdje ne dižete te jebene ruke i ne navijate... navijajte, jebem vam mater...". Prekrasno, jel' tako? Da, naravno... tako se čuva ultra mentalita' i tako se štiti prostor ultrasa. A jadni penzići u gužvi nisu znali (nisu ni dužni znati) da se ne smiju primaknuti glavnom kopu Armade. Ljudi su samo tražili mjesta odakle će bolje vidjeti.

Odustao sam od drugog slučaja, jer se nadam da je moja misao i moja ideja dovoljno jasna. Ako nismo u stanju primiti još nekoga u "društvo navijača", ili ultrasa, onda nek' na gostovanjima idu odabranih sedamdesetak i doviđenja, Postoji manji problem... pitajte Sopića i igrače koja brojka im je draža. Sedamdeset ili tisuću navijača na gostovanjima?

Da se vratim na Katarinu... nemojte mi samo reći "nije ona običan smrtnik". Je, običan smrtnik je. I David Bowie je običan smrtnik bio, zato ga više nema među nama. Došla je ubirati poene? Da... u pičku materinu... u plinsku komoru s njom! Nešto najužasnije što sam čuo... ubijte me, čak mislim da, zbog H.Š., njenog partnera, u tom "drukanju za RIjeku" ima malo više od ubiranja poena.

Quote from: Fornax on 31.03.2024, 14:34
Quote from: Snjesko on 31.03.2024, 14:28Dosla je na utakmicu Rijeke, na navijacku tribinu od Rijeke, prema tome jebiga, dosla je navijat za Rijeku i tako to treba gledat.

Bilo bi zgodno da jasno kaže što joj znači ona fotka s Hajdukovim grbom u pozadini. Ako kaže da je to zajebancija, i nastavi dolaziti na utakmice našeg kluba onda, kako to kaže kolega Snješko, navija za Rijeku i tako to treba gledat.
Mislim, na kraju krajeva, nisu svi navijači pojedinog kluba fanatici koji uskršnju nedelju poslijepodne troše komentirajući igre svog kluba i gluposti koje se oko tog kluba događaju. Mi smo ipak u nekoj laganoj patologiji. ;)

S
Quote from: Vado Magnar on 31.03.2024, 14:53

Bilo bi zgodno da jasno kaže što joj znači ona fotka s Hajdukovim grbom u pozadini. Ako kaže da je to zajebancija, i nastavi dolaziti na utakmice našeg kluba onda, kako to kaže kolega Snješko, navija za Rijeku i tako to treba gledat.
Mislim, na kraju krajeva, nisu svi navijači pojedinog kluba fanatici koji uskršnju nedelju poslijepodne troše komentirajući igre svog kluba i gluposti koje se oko tog kluba događaju. Mi smo ipak u nekoj laganoj patologiji. ;)

To je to. I samo navijanje je nekome totalno periferan pojam. Ne kuže taj način života. Ponavljam zadnji put, takve bih ja ostavio na miru... žive svoj život, nama sigurno ne žele loše.

Quote from: SandroB on 31.03.2024, 14:53Da... that's the point. Zbog ovoga sam ti dao plus. Zrelo za jednu dobru, veliku i kvalitetnu raspravu. Ovo stoji što si rekao, ali to običan smrtnik nije dužan znati i ultras ne bi sebi smio sebi dati za pravo docirati, dijeliti lekcije, ili ne daj Bože tjerati nekoga.

Katarina je došla u pratnji dečka/partnera, koji je osvjedočeni navijač Rijeke. Vjerojatno ju je on i navukao na određenu ljubav prema Rijeci. Naravno da navijača Rijeke iritira fotkanje pred Hajdukovim grbom, pa fotkanje sa šalom Rijeke ili Armade. Ali budimo toliko normalni i kulturni i probajmo shvatiti da naša pravila neki ljudi ne razumiju, Možda bi i razumjeli da su upoznati s njima. A ako nisu, ne moramo ih častiti najpogrdnijim nazivom za ženu i ne moramo ih bukvalno tjerati, jer to nije civilizacijski.

A gle, tražit od ultrasa da bude civiliziran, da si ne uzima pravo za docirati je malo... too far. U kopu vrijede drugačija pravila, i eto... ta subkultura ima neki svoj etos koji je u koliziji s njenim bivanjem kraj kopa. Zašto? Pa svi znamo zašto. Jer se fotkala s Hajdukovim grbom. Da, meni je to bezveze i ne bih ju zbog toga tjerao ili zvao pogrdnim imenima. Ali, ultrasima? Pa to je bit njihovog etosa. Dakle, tražit od njih da budu civilizirani u ovom slučaju ne vrijedi.
Jbg... u ovom slučaju mi ostali ne-ultrasi ipak moramo shvatiti ili znati kako ide s bivanjemu u kopu. Kolikogod to bilo "necivilizacijski" - ali tako je.

S
Quote from: Vado Magnar on 31.03.2024, 15:01
Quote from: SandroB on 31.03.2024, 14:53Da... that's the point. Zbog ovoga sam ti dao plus. Zrelo za jednu dobru, veliku i kvalitetnu raspravu. Ovo stoji što si rekao, ali to običan smrtnik nije dužan znati i ultras ne bi sebi smio sebi dati za pravo docirati, dijeliti lekcije, ili ne daj Bože tjerati nekoga.

A gle, tražit od ultrasa da bude civiliziran, da si ne uzima pravo za docirati je malo... too far. U kopu vrijede drugačija pravila, i eto... ta subkultura ima neki svoj etos koji je u koliziji s njenim bivanjem kraj kopa. Zašto? Pa svi znamo zašto. Jer se fotkala s Hajdukovim grbom. Da, meni je to bezveze i ne bih ju zbog toga tjerao ili zvao pogrdnim imenima. Ali, ultrasima? Pa to je bit njihovog etosa. Dakle, tražit od njih da budu civilizirani u ovom slučaju ne vrijedi.
Jbg... u ovom slučaju mi ostali ne-ultrasi ipak moramo shvatiti ili znati kako ide s bivanjemu u kopu. Kolikogod to bilo "necivilizacijski" - ali tako je.

Složio bih se sa svime, ipak opet ima jedan "ali".

Razumijem što očekivati od ultrasa, naravno. Ali budimo svjesni da je jučer u epicentru ultrasa bilo ipak i "unutarnjih padobranaca" koji postaju ultrasi tek nakon treće pive. Pa k tome imaju i koju godinu. I malo bolje znaju tko je Katarina Peović. Bolje od 16-18godišnjaka. Takvi su bili najglasniji. Moja završna riječ na ovu temu - možda se ne bih osvrnuo da nije bilo "kurvo". Ne dobacivanja, nego skandiranja.

Z
Zna se 😏 tko stoji u kopu i neka hijerarhija svi ostali koji želite navijati slobodno stanite lijevo ili desno

Ovako se nikada Miško nije branio na forumima kad su ga gnjusno vrijeđali kao neku opskurnu populističku političarku iz Zagreba sa stavovima starim preko 100 godina. Dobro da Grmoja nije bio!
Napišite da je Rijeka prva, je*em li vam sve!

Rijeka je lijepa priča od samog svog postanka.

S
Quote from: Zaggy Rijeka on 31.03.2024, 15:06Zna se 😏 tko stoji u kopu i neka hijerarhija svi ostali koji želite navijati slobodno stanite lijevo ili desno

Slažem se. Ali bih volio dočekati trenutak da netko od vođa navijača skuži da nije u redu teti od 70+ jebati mater ako ova ne diže ruke i ne pjeva. Sve se da riješiti i bez jebavanja materi. Može i preporuka, proglas, upute navijačima itd. Nije prevelik posao, garant.

S
Quote from: SandroB on 31.03.2024, 15:11
Quote from: Zaggy Rijeka on 31.03.2024, 15:06Zna se 😏 tko stoji u kopu i neka hijerarhija svi ostali koji želite navijati slobodno stanite lijevo ili desno

Slažem se. Ali biih volio dočekati trenutak da netko od vođa navijača skuži da nije u redu teti od 70+ jebati mater ako ova ne diže ruke i ne pjeva. Sve se da riješiti i bez jebavanja materi. Može i preporuka, proglas, upute navijačima itd. Nije prevelik posao, garant.
Quote from: Projeto on 31.03.2024, 15:09Ovako se nikada Miško nije branio na forumima kad su ga gnjusno vrijeđali kao neku opskurnu populističku političarku iz Zagreba sa stavovima starim preko 100 godina. Dobro da Grmoja nije bio!

Reagirao je, reagirao. Ali je dobro procijenio da mu nije mudro uvaliti se u open fight s Armadom. Ima stvari koje sam mu kritizirao, na ovome mu skidam kapu. Nema veze Grmoja s ovime.

Katarina Peović je Zagrepčanka koja s Rijekom veze nema nikakve. Svi znamo zbog čega je ona ovdje, razlozi su ideološki i pragmatički.

Razgovarao sam s njom, pametna je žena, zna ona jako dobro kakvu štetu si je napravila s onim "tuđi čovik bla bla", ovo sada je last minute damage control i Armadi dajem apsolutno za pravo da ne dopuste političarki da svoju tribinu koristi za skupljanje političkih poena.

Nažalost nekad se to dopuštalo Miletiću, nadam se da je to prošlost.
#degenerik

Ajmo ne trošit energiju na Katu i skandiranje  :sta:

Nit je u redu skandirati, al bome i njoj inteligencija nije jača strana u nekim stvarima(fotkama). Glupo od jedne i drugih, idemo dalje  :)

Daj molim te...
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Quote from: 🔵 D10S ⚪️ on 31.03.2024, 15:49

Daj molim te...

Ma gle... baš me briga za nju. Ali ima masu ne-ultrasa, ne-zagriženih navijača koji će se iz neke zajebancije fotkati s ovim i onim grbom. E sad... u svijetu ultrasa je to maltene smrtni grijeh, u svijetu ovog foruma i nama sličnih ljudi je to: "gle ti niš ne kužiš o nogometu, nogometnoj strasti i navijanju", ali u nekom svijetu koji postoji vani, izvan ovih naših pomalo zabetonirnih svjetonazora tako što je ok. I nek je ok. Vozi dalje. Jedino, nemoj se čuditi ako te ultrasi potjeraju. Zašto? Jer si na njihovom teriotriju. Naravno, ne opravdavam što su ju zvali pogrdnim imenima. To mi je baš jadno. Ali eto, upravo to me ne čini ultrasom, nego samo nekakvim drugim Rijekom sluđenim bedakom koji može razumijeti, ali ne i opravdati obije strane.