SHNL 31. kolo: Rijeka - Lokomotiva, četvrtak 27.04.2023, 18:00h

Started by Gnjusna Izdajica, 25.04.2023, 11:20

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

M
Goda, na stranu s kvalitetom izvedbe, pokazao muda. Išao sam poslije snimku gledat, Goda je dao jezikovu juhu Stojkoviću za nešto, ali način je bio impresivan, nije se čulo na tv ali je bilo fora za gledat. Strukan zove Godu da dođe a Goda dolazi i opet kenja Stojkoviću ko da Strukana nema, s prstom maše a Strukan kiseli osmjeh. Stojković prvo prgav a onda povučen.
Ampem, nemogu dopustit stvarno lošu riječ protiv njega, ok neka rješenja njegova su divlja ali kad ima loptu teško gubi, sudjeluje u defanzivi, krade lopte, postao je odgovorniji u igri, jedino bi volio ga više vidjet jedan na jedan. Stalno je prisutan u napadačkim akcijama.
Što se tiče zamjenjivosti Obregon bi mogao zamijenit Frigana. Jučer je u par minuta pokazao da mu je forte primit i primiriti loptu, kad želi. Zna i poentirati, čak mislim da bi njih dva zajedno mogli funkcionirati.

Obre igra "na stopericu". Sto je vise s loptom, sanse da ucini nesto sto nije blesavo eksponencijalno rastu.

Dobro se gradi i pozicionira, pa ako osvoji skok i nekom primiri/odlozi/odigra isprve ili isprve opali loptu u prostor/centarsut - moze bit opasno.

Ako dugu loptu mora stopat da bi je nekom odlozio/odigrao ili si je mora gurnut u prostor/okrenut se za sut - to je lutrija.

Ako mora vuc loptu, driblat ili provest s loptom 3 do 5 sekundi - ekipa se moze pocet polako vracat da sprijeci brzu tranziciju.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

B
Ampem je najbolje sta trenutno imamo od svih krila. Fali neki vau efekt i mozda malo prgavosti, no evo desetak kombinirano golova i asista je tu vec drugu sezonu. Inteligentan je, ne srlja i stvara visak/otvara prostor sa tim zabijenjem unutra...sad jbga, nema udarac, ne prolazi bas 1na1...da imamo tu Murica npr koji bi zabio desetak lijepih golova ali i ne vracao se nazad i nestao po par utakmica-znamo da takav nebi prolazio kod Jakira

Quote from: Bobic on 29.04.2023, 11:04Ampem je najbolje sta trenutno imamo od svih krila. Fali neki vau efekt i mozda malo prgavosti, no evo desetak kombinirano golova i asista je tu vec drugu sezonu. Inteligentan je, ne srlja i stvara visak/otvara prostor sa tim zabijenjem unutra...sad jbga, nema udarac, ne prolazi bas 1na1...da imamo tu Murica npr koji bi zabio desetak lijepih golova ali i ne vracao se nazad i nestao po par utakmica-znamo da takav nebi prolazio kod Jakira

Nebi se slozio da je intelignetan. Mislim da je igrac koji ima sve osim intelekta, da mu je to podareno bi bio igrac nekog od najvecih svjetskih klubova.
Rijeka u srcu, Armada do groba!

F
Moj dojam je da je Ampem u smislu nogometne inteligencije cca 10-15% ispod prosjeka, ali puno slabija točka mu je zrelost. Još uvijek na trenutke izgleda kao mulac koji se igra na dječjem igralištu, zato nekad blesavo gubi lopte u situacijama gdje smo sa previše ljudi naprijed da bi se stigli vratiti i presjeći kontru.

BTW, prekjučer je Obregon imao jedno odlično obrambeno uklizavanje pred kraj utakmice, zinuo sam.
#degenerik
"Nismo svi bez pršuta na čelu komunjare."
~TIR, 03/06/2026

Mene malo iritira s onim konstantnim izvlačenjem na lijevu, što je neka iritantna praksa koju primjećujem posljednje vrijeme. Ni na prirodnu nogu nije neka sila i konkretiziranost, ali kad ga vidim kako se non stop izvlači na lijevu i zabija u sredinu, momentalno dobijem osip. Oni udarčići, ajme majko.
O inteligenciji ne bih, zna često i varati dojam koji osoba ostavlja na prvu. Ali nogometno, očekivao sam iskreno više. I bolji mi je bio po samom dolasku nego danas skoro 2 godine poslije. Sad jednostavno konstantno imam dojam da od puno njegovog prometa imamo malo zarade. Mora to biti puno konkrentije, mora doći do veće konverzije, da li u priliku kroz centaršut, da li kroz okomit ulazak u 16, da li kroz neku konkretnost. Opet, da toga ima ne bi više bio tu niti bi bio uopće u statusu da nama bude dostupan.

Ajde, dobro je, nije zapravo toliko ni loš kad sve napisano ponovo pročitam  ;D