Ja sam Dalmatino bez srca i duše, ja sam od onih kako vitar puše

Started by 🔵 D10S ⚪️, 26.04.2023, 08:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ne znam sta bi me to natjeralo da gledam predstavljanje Zapera ili bilo kojeg drugog njihovog igraca  :)
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Quote from: 🔵 D10S ⚪️ on 04.09.2023, 19:47Ne znam sta bi me to natjeralo da gledam predstavljanje Zapera ili bilo kojeg drugog njihovog igraca  :)

Uhvatili me na prevaru poslije nocne  ;D
Rijeka u srcu, Armada do groba!

Quote from: Fornax on 04.09.2023, 19:37
Quote from: Monarh on 04.09.2023, 19:34Realno, tovari se trude oko tih predstavljanja i većina je jako dobra. Kod Žapera ne vidim elemente gdje se to rugaju sa Slavonijom, više idu na to da su "jedna duša, jedno tilo", da je Slavonija isto njihova baza, što je donekle i istina.
U Slavoniji više ljudi navija za Hajduk nego za sve slavonske klubove zajedno.

So what, ima govana i ovdje koliko hoces pa im se nikad nije dalo da se razmasu. Jedino su malo Crikva i Krk labilni al lako bi se i to rijesilo da ima volje.
Rijeka u srcu, Armada do groba!

Quote from: Monarh on 04.09.2023, 19:34Realno, tovari se trude oko tih predstavljanja i većina je jako dobra. Kod Žapera ne vidim elemente gdje se to rugaju sa Slavonijom, više idu na to da su "jedna duša, jedno tilo", da je Slavonija isto njihova baza, što je donekle i istina.
Pa normalno kad su se poslije 45 dseljavali iz svojih vukojebina vlakom bez voznog reda a geni kameni nikad nisu izašli iz njih..Iz Hrvatske povijesne enciklopedije:" Nakon Dalmacije, najviše Dalmatinaca živi u Slavoniji. Desetljećima je sa sitnom prtljagom u koju bi stao čitav prethodni život, na tisuće ljudi s dalmatinskog krša odlazilo za boljim životom. Za sve njih Slavonija je bila obećana zemlja.
Volim grad koji teče

Pa normalno kad su se doseljavali iz svojih vukojebina prije i poslije 1945 vlakom bez voznog reda a geni kameni nikako. Iz Hrvatske povijesne enciklopedije:"Nakon Dalmacije, najviše Dalmatinaca živi u Slavoniji. Desetljećima je sa sitnom prtljagom u koju bi stao čitav prethodni život, na tisuće ljudi s dalmatinskog krša odlazilo za boljim životom. Za sve njih Slavonija je bila obećana zemlja."
Volim grad koji teče

Quote from: Starless on 05.09.2023, 12:15Pa normalno kad su se doseljavali iz svojih vukojebina prije i poslije 1945 vlakom bez voznog reda a geni kameni nikako. Iz Hrvatske povijesne enciklopedije:"Nakon Dalmacije, najviše Dalmatinaca živi u Slavoniji. Desetljećima je sa sitnom prtljagom u koju bi stao čitav prethodni život, na tisuće ljudi s dalmatinskog krša odlazilo za boljim životom. Za sve njih Slavonija je bila obećana zemlja."
Hvala što si mi dao povod da ekipu koja lupeta o "crvenim kmerima" podsjetim kako je simpatično da su ti isti neljudi dalmatinskoj goloj i bosoj sirotinji iz krša dali plodnu zemlju i krov nad glavom (nauštrb nekih drugih), da bi djeca i unuci te iste sirotinje danas zavijala kako je loša bila četrespeta.
#degenerik

Koliko je folksddojčera napustilo Jugoslaviju nakon '45? I to je jedan od razloga selidbi. A ranije razorazni ratovi i/ili pošasti poput peronospore.

Quote from: Vado Magnar on 05.09.2023, 21:15Koliko je folksddojčera napustilo Jugoslaviju nakon '45? I to je jedan od razloga selidbi. A ranije razorazni ratovi i/ili pošasti poput peronospore.
Gomila Nijemaca je otišla iz Slavonije 1945. Nije tajna tko je dobio njihovu zemlju i od koga. 
#degenerik

Quote from: Fornax on 05.09.2023, 21:44
Quote from: Vado Magnar on 05.09.2023, 21:15Koliko je folksddojčera napustilo Jugoslaviju nakon '45? I to je jedan od razloga selidbi. A ranije razorazni ratovi i/ili pošasti poput peronospore.
Gomila Nijemaca je otišla iz Slavonije 1945. Nije tajna tko je dobio njihovu zemlju i od koga. 
Quote from: Fornax on 05.09.2023, 21:44
Kozojebi i Kikaši uselili se u njihove kuće i posjede ,nisu znali ni vidjeli do tada parkete pa su ih ložili.Potjerali radišne Nijemce a naselili.....a zna ta bacio koga.Nije bolje ni kod nas,Rijeka je bila među tri najrazvijenija grada i jasno da je trebala za luku i brodogradilište,Torpedo,tvornicu papira,Vulkan.......da sve sad ne nabrajam puno radne snage i jasno da  se je doselilio brdo kozojeba iz Dalmacije i njenog zaleđa,dobili stanove,zaposlenja,školovanje za djecu ali geni kameni nikad iz njih.Nikad nisu prihvatili ovaj grad koji im je sve dao njima i njihovom okotu i danas revu i cvile o svojoj neobranoj maslini,posranoj bitci od galeba,najlipsoj bonaci i usput pljuju i izražavaju mrznju prema nama Riječanima i našem klubu Rijeci.Gdje god oni dođu zdravu sredinu zatruju/zagade.

maslini,bonaci,posranoj
bitci
Volim grad koji teče

Pitanje, tko je pravi Riječanin? 15% samo? Odnosno čak i manje danas jer ljudi iz ruralnih krajeva kad su se doselili su trebali imati više djece od gradskih obitelji ili?

Da li uopće postoje parketi u Rijeci?! :)

https://hr.wikipedia.org/wiki/Rijeka

QuoteU razdoblju između 1946. i 1950., prema procjenama Ustanove za pomoć izbjeglicama u Italiji, grad je napustilo više od 25.000 Talijana,[16] dok je u različitim i ne pobliže označenim godinama prije 1943. i nakon 1950. otišlo još otprilike 6.000 ljudi. Do pedesetih godina sveukupan će broj izgnanika porasti na 41.000, što predstavlja gubitak oko 85% autohtonog stanovništva grada.

Repka pauza :)
Napišite da je Rijeka prva, je*em li vam sve!

Rijeka je lijepa priča od samog svog postanka.

Ja sam se jednom dao namamit u raspravu o "pravim Riječanima", nikad više.

S likom koji je zagovarao tezu da se samo "druga generacija" (znači rođeni Riječani, djeca rođenih Riječana) ima pravo nazivati pravim Riječanima...

Ja sam prva generacija u svojoj familiji, a familija je autohtona iz ovog kraja (ljudi mi se obraćaju na čakavskom čim čuju prezime), a djed od tog istog je došao trbuhom za kruhom, bolje da ne napišem iz kojeg dijela brdovitog Balkana...

Poanta - nebitno. Glupa tema koja samo radi podjele među ljudima. Jbte, ionako nas je sve manje i manje ovdje.
#degenerik

:)

Ja se veselim drugoj generaciji Nepalaca Fiumana (Fiualci / Nepamani?) na tribinama i u društvu.

To su najžilaviji ljudi na planetu i njihov genetski materijal će izvrsno se nadopuniti sa našim!  Bit ćemo još zdraviji i još ljepši i imati još više talenata u školi nogometa.
Napišite da je Rijeka prva, je*em li vam sve!

Rijeka je lijepa priča od samog svog postanka.

Quote from: Fornax on 07.09.2023, 13:04Ja sam se jednom dao namamit u raspravu o "pravim Riječanima", nikad više.

S likom koji je zagovarao tezu da se samo "druga generacija" (znači rođeni Riječani, djeca rođenih Riječana) ima pravo nazivati pravim Riječanima...

Ja sam prva generacija u svojoj familiji, a familija je autohtona iz ovog kraja (ljudi mi se obraćaju na čakavskom čim čuju prezime), a djed od tog istog je došao trbuhom za kruhom, bolje da ne napišem iz kojeg dijela brdovitog Balkana...

Poanta - nebitno. Glupa tema koja samo radi podjele među ljudima. Jbte, ionako nas je sve manje i manje ovdje.
Krivo si shvatio šta sam napsao i ako bolje pročitaš to se odnosi samo na na jednu grupaciju ljudi iz jedne regije. .Puno ljudi doseljavalo u Rijeku poslije 45. jer Rijeka postala jaki industrijski grad i većina ih je zavoljela i stopila se s gradom i odgajala djecu da vole grad i regiju u kojoj žive .U ostalom prije šest sedam godina sam prolazio pokraj kluba Bošnjaka negdje iza ul Ivana Zajca i malo škincnem unutra jer su im vrata bila otvorena i imam šta vidjeti,a ono preko cijelog zida veliki šal NK RIjeke!!Hoćeš li to ikad vidjeti od neke dalmoške zavičajne udruge?Nećeš sigurno.Vječito nariću o svom kamenjaru,adjuku,najlipšem kraju a kraj koji im je sve dao ??tako odgajaju i svoju djecu,ta ista djeca svoju i ništa čudno da imamo u regiji toliko navijača kluba ružnog turskog imena....haydut.
Volim grad koji teče

Quote from: Starless on 07.09.2023, 14:20Krivo si shvatio šta sam napsao
Nadovezao sam se na Projektov komentar, ne tvoj, sori.
#degenerik

Quote from: Fornax on 07.09.2023, 14:21
Quote from: Starless on 07.09.2023, 14:20Krivo si shvatio šta sam napsao
Nadovezao sam se na Projektov komentar, ne tvoj, sori.
Ma ništa,ali da i ovo nadopišem.S nama  je na Kantridu išao skoro na sve utakmice i jedan hajdukovac,radio je u hitnoj.Volio je jasno zvoj zavičajni klub a tu ljubav mu je jasno usadio pape (tokar u 3.maju,nebitno) i tu i tamo vodio je svog sina sedmogodišnjaka na utakmicu Rijeke ali uvijek u dresu Rijeke s pripadajućim šalom.Par puta smo ga pitali kako to o ne maslina,kamen,jugo,bonaca,hadjuk i uvijek isti odgovor: Neka voli klub i grad u kojem živi.Sin mu je i danas u Armadi i dođe u Docker a on nažalost je imao tešku nesreću i u invalidskim kolicima je.
Volim grad koji teče